X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spory ale ja sama w sobie jestem spora

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu piekny brzuszek. Ja mialam podobny na tym etapie ;) ale wiesz co, wcale nie wygladasz na te kg jakie masz :)

Ja sie kiedys balam ze jak bede w ciazy gruba to bede miala taki rozlany brzuch a nie ciazowy ;) ale na szczescie zawsze ladny brzuch wyskakiwal. Zobaczymy teraz, ale na dole juz mi sie twardawy zrobil i nie ktorych dzinsow na ostatni guzik dopiac nie moge.

Leze i ogladam supertalent to jak u Was mam talent ;) takze rozrywka na sobote jest a maz w salonie sobie spokojnie na playu gra :) taki relaksik osobno mamy.

Pysia89 lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama no żyjemy tak już prawie rok... Współczuję sytuacji w przedszkolu... Sama bym była nieźle wkurzona jakby moje dzieci coś załapały z przedszkola takiego, już samo to że ostatnio młodszy synek bostonkę przechodził... :(

Basik no no okrąglutki śliczny brzuszek :) Już chyba w kolejnych ciążach coraz szybciej widać, nie ?
    Sama pamiętam w 1 ciąży do 20 tyg nawet nie było widać, a w drugiej sam początek i już miałam... A co to będzie w trzeciej :P

Justi trzymam kciuki <3

A ja... Odpoczywam... Sama :P Dzieci śpią ...

Justi77 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na szczescie to nie grzybica zadna ale infekcja skory. Mamy masc i spray i do tygodnia powinno pomoc ale mimo wszystko szlak mnie trafia na te choroby bo ja nawet dzieci z katarem nie puszczam bo mysle o innych dzieciach.

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Justi-dziś masz ten monitoring? Kciuki trzymam rzecz jasna mooocno :*

Podwójna mama- ufff że nie grzybica,a co to za infekcja,od czego?

W naszym przedszkolu często panują wszy :((( specjalnie synowi krótko wcinam włosy a córce ścięłam do policzków,a miała piękne długie.
    W polskich przedszkolach też są takie numery??

Basik fajny Twój brzuszek,ale wcale duża nie wygladasz moim zdaniem,tak w sam razik.

Ja ważę się codziennie rano i waga ani drgnęła,co akurat dobrze, będzie jeszcze na to.Za tydzień mam ślub brata i wczoraj z córką wietrzylysmy szafę.Wybralysmy dla mnie taka habrowa sukieneczke z rękawem 3/4. Tylko zastanawiam się teraz czy założyć na nią płaszcz ( mam tylko w kolorze musztardowym) czy kurtkę z dermy w kolorze czarnym??

Dziś jedziemy na Polskiego Kościoła:) trochę daleko mamy ale od czasu do czasu jedziemy właśnie tam żeby czuć się jak w domu.

Dobrego dnia Kochane :****

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie

Pogoda do spania ..leje deszcz

Dziekuje za mile slowa..no poszlo w brzusio a waze ogolnie sporo ..

Pysia no w 3 ciazy najszybciej bylo u mnie widac

Podwojna dobrze ze to nie grzybica.

Paula odpoczywaj ..ja tez po kosciolku troche leze bo cos cisnienie daje sie we znaki.

Co do wszy
    .u mnie w pkolu niby tez dzieci mialy ale moje cory nigdy nie zalapaly..dopiero jak poszly do szkoly Madzia byla w 3 klasie a Zuzia w pierwszej.i to Zuza przyniosla..bylo to miesiacc przed komunia Madzi a Magda wlosy po tylek miala..masakra .wytepilismy u Zuzy Magda ani my nie zdarzylismy sie zarazic ale paniika byla.
    Sprawa odrazu zgloszona wychowawcy co by inne dziecibsprawdzili.pani od zuzy twierdzila ze to nie mozliwe zeby Zuza sie zarazila od kogos z klasy przy czym wiadomo bylo ze ktos mial tydzien wczesniej.batalia w szkole i zamiatywanie problemu pod dywan.ja odrazu w szkole zglosilam ze Zuza ma bo dla mnie to zaden wstyd za to na zebraniiu podziekowalam rodziciom za to ze zataili informacje o tym ze ktores dziecko mialo o o tym nikogo nie poinformowano.rodzice wzieli moja strone a pani mogla sie cmoknac.juz na szczesscie nie pracuje ona kazda zla sprawe wydarzenie chowala pod dywan.nawet taka ze jeden dzieciak znecal sie nad slabszymi.

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi kciukasy zacisniete.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Kurcze kobietki zglupialam. Wczoraj lekarka mowila ze ta infekcja nie jest zakazna i corcia moze chodzic do przedszkola a dzisiaj czytalam na wikipedii ze jest to zakazne bo to typ gronkowca ktorym sie wlasnie zaraza i ze dziecko moze zarazic innych do momentu az nie znikna te krostki z ciala. Nie wiem co robic teraz?

Pysia to jest Staphylodermie co corcia ma.

Ubierz sie kiedys w ta sukienke i plasz i zrob foto i pokaz to zdecydujemy ;)

My dzieci teu w polskim kosciele chrzcilismy i syn komunie tez w polskim bedzie mial :)

Basik i super podejscie. Ja nie wiem co tutaj ukrywac w ogole. Wszy dziecko wszedzie.moze zalapac ale to trzeba zglaszac a nie zeby pol szkoly sie zarazilo. Na nie ktorych rodzicow brak slow normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko jasne. Maz dzwonil na ten oddzial co wczoraj byl z corcia i jest to zakazne. Ma nie isc do przedszkola i jak antybiotyk w masci nie pomoze to w tedy leczenie dozylnie w szpitalu. I niby to choroba dzieci do 5 roku zycia to najlepiej powiedzieli zebym ja w ciazy corci nie smarowala w tych miejscach co ma rany. No masakra jakas. Pierwszy raz mam z czyms takim do czynienia :/

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde zdrowia dla malej ...

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki☺,moja gin w wyjątkowych sytuacjach pracuje w swoum gabinecie i ja bylam wyjatkowa sytuacja hihi. Jajo 24 mm i tylko dzialac co uczynilismy.
    Pysia ,seksuolog omowi z Wami Wasze bolączki i pokieruje tak by było lepiej.
    Podwojna,normalnie noz w kieszeni sie otwiera. Jakas petycja do dyrektora moze?,wszyscy rodzice!
    Kochane,mam prośbę wielka,czy mozecie jeszcze raz pomodlic sie za mnie?abym urodzila zdrowe dzieciątko,tak strasznie sie boję. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 21:35

PodwojnaMama, Pysia89, Basik83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Basik ❤

Justi po pierwsze jajo pierwsza klasa :) po drugie kciuki za ten cykl a po trzecie modlitwa tez bedzie!!! Musi sie udac.

Justi kochana tu petycje nic nie dadza. W Pl tego nie ma ale u nas jest teraz duzo dzieci uchodzcow, ktorzy niestety mieszkaja w takich domach dla uchodzcow gdzie jest syf i rozne choroby i niestety sa to ludzie ktorzy nie przejmuja sie tym i nic z tym nie robia. Tlumaczenia nauczycieli i dyrekcji na nic sie zdaje. Jest to walka z wiatrakami. Dyrekcja tez wymaga od nich zaswiadczenia od pediatry ze dziecko jest zdrowe ale chwila moment przynosza inne dziadostwo :/

Do wieczora mialam fajny dzien bo bez mdlosci i moglam troszke pojesc ;) jednak teraz mdlosci sa i pewnie nocka meczaca bedzie he he

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna to sytuację masz praktycznie bez wyjścia

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi- oczywiście że tak :* modlitwę masz jak w banku.
    Piękne jajeczko :))) gratuluję :*

• simon86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Podwójna to straszne! jak oni mogą w ogóle dzieci w takich warunkach wychowywać i jeszcze pozwalać, że przynosiły choróbska do przedszkola!!! no masakra!!! a dla córci dużo zdrówka :-)
    Justi kciuki zaciśnięte i modlitwa też jest zagwarantowana :-*

Dzisiaj M ma urodziny więc będziemy świętować :-) Franio wczoraj cały dzień dzieła sztuki dla Taty produkował, poszły w ruch i kredki i farby i jeszcze na koniec coś z plasteliny lepił! dobrze że go w kuchni z tym wszystkim posadziłam to przynajmniej szybko dało się posprzątać po tym małym artyście :-) a ja kupiłam dla M PS4, już nie mogę się doczekać kiedy mu dam, zawału chyba dostanie :-) ma wprawdzie PS3 ale jak to prawdziwy maniak gier jak tylko wyszło PS4 to smęcił że też by chciał ale że za drogo itd.... To się w końcu zlitowałam nad nim :-) ale będzie miał minę :-)

Justi77, Hilary lubią tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrzę na swój suwaczek... ale ten czas zapiernicza.... niedługo będę jak Hilary prać i układać ubranka :-)

Justi77, Basik83, Hilary lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Basik, brzuszek bardzo zgrabny! Naprawdę w sam raz ;)
    Justi no to kciuki zaciśnięte. Modlitwę obiecuję, mam takie same strachy zawsze. I też proszę o nią, Kochane. Baaaardzo jest mi potrzebna zarówno modlitwa, jak i świadomość, że ktoś się modli. Od razu inaczej, prawda ;)?
    Podwójna, przerąbane... U nas, jak wiesz nie ma tego problemu z uchodźcami, przynajmniej nie na taką skalę. I choć człowiek po ludzku współczuje, chce pomóc, to w takich sytuacjach ręce opadają. No bo co można zrobić? Jak się zbuntujesz to źle, bo oni przecież i tak pod górkę mają, jak temat zostawisz, to Ty masz pod górkę i tak się kółko zamyka. A tu chyba nie chodzi o nic innego tylko takie poczucie, że niektórzy się nie przejmują, jak im dają, to biorą, a żeby się starać żyć wśród ludzi, to już niekoniecznie. Takie jest moje zdanie. Ja wiem, różnice kulturowe itd., ale w końcu kto jest u kogo? Strasznie to trudne, bo z całego serca jestem za pomocą uchodźcom, tylko nie widzę dobrych rozwiązań ;(. I jeszcze mam poczucie, że nie powinnam tak myśleć, bo za żadne skarby świata nie chciałabym być w ich sytuacji. A może dlatego, że się tak spinamy oni żyją obok po swojemu, zamiast się dostosować? Nie wiem...
    Simnon, koniecznie napisz jak reakcja. Super prezent. Nie ma to jak spełnić czyjeś marzenie ;).

A! Justi, u mnie bez monitoringu, ale zdaje się też ovu. Przynajmniej tak coś czuję ;)
    Miłego dnia.

Justi77, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie z innej beczki. Śluz płodny macie zawsze przeźroczyszty? Moze być lekko mętny? Bo już zgłupiałam. A obserwacje w trakcie starań, czyli po częstych przytulankach, to już w ogóle nie dla mnie ... ;?

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi Mama Tuska trzymam kciuki to raz dwa dzialac mi tam pepna para.trzy oczywiscie modlitwa zapewniona.

Simon no czas zapierdziela ale ja powiem ci szczerze juz przynajmniej bym chciala grudzien wtedy tylko miesiac i pach babel na swiecie.

Bo w sumie to wam nie mowilam to jest pierwsza moja ciaza w ktorej tak strasznje przezywam..boje sie ze moze sie cos stac.i zamiast cieszyc sie ciaza to ja chce juz koncowke i dzidzie zdrowa.

Justi77, MamaTuśka lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka,najwazniejsze by sluz byl jak bialko kurze,czyli rozciągliwy. Pomodlę się za Ciebie Kochana,wiem ile to znaczy... Mam tak samo jak Ty,swiadomosc,ze Wy Dziewczynki modlicie sie za mnie daje mi spokoj i takie na swoj sposob poczucie bezpieczeństwa. Z gory Wam wszystkim bardzo dziekuje!
    Z uchodzcami mam tez takie przemyslenia jak Ty MamoTuska nic dodac nic ujac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 09:11

MamaTuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ