Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEni, dobre wieści, ja nie cierpię dermatologów, bo wiem ,że trudno się leczy zmiany skórne , a mam w w wywiadzie łuszczycę , która pojawia się raz na 5,10 lat ,ale jest ciężka do załagodzenia bo to choroba ,z którą człowiek się rodzi i umiera,autoimmunologiczna. Jak miałam 6 lat to leżałam w szpitalu na dermatologii i smarowali mnie maścią kielecką,śmierdziuchem,że hej, a najgorzej we włosach.
Szkoła ...lubi tylko bezproblemowe sprawy. Oby Ci się udało,z całego serducha życzę! -
nick nieaktualnyHej dziewczynki.
U mnie niedziela fajnie spędzona
Po śniadaniu poszliśmy całą rodzinką na spacerek, wracając zaszliśmy na kawkę do teściowejCóreczka się bawiła, mały zasnął, a ja mogłam spokojnie posiedzieć i pogadać.
Jak synek się obudził wróciliśmy do domu, zrobiłam obiad, a po południu wpadł do nas szwagier z rodziną.
Później wiadomo kąpiel dzieci, kolacja, bajka na dobranoc. O 21 dzieciaki już spały, mogłam obejrzeć Rolnik szuka żony
A tak w ogóle w sobotę zepsuła nam się pralka he he a niedawno rozmawiałyśmy o pralkach itd
No i dzisiaj kupujemy tą moją wymarzoną pralko-suszarkę hotpoint
Jestem mega zadowolona z takiego obrotu sprawy. Mąż nawet żartuje, że coś pokombinowałam przy pralce
PodwojnaMama
Ja tak wymiotowałam jak Ty.
Wafli ryżowych jedynie nie zwracałam, ale gin zapisał mi właśnie czopki przeciwwymiotne i one uratowały mi życie. Jest różnica jak raz dziennie zwymiotujesz, a jak wszystko zwracasz
Na pewno teraz odżyjeszSuper wieści!
Justi77
Tak myślałam, że nie wytrzymasztakie już jesteśmy niecierpliwe babeczki he he
A teraz we wtorek znowu testujesz? Głowa do góry, jeszcze wszystko może się wydarzyć
Kłucia jak najbardziej, ja miałam kłucia jakby w pępku.
Fajne łóżeczko, moja ma podobnetylko odwrócone, bo inaczej mały na nie wchodzi, a córcia spokojnie z niego wychodzi i tak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cca2bc379725.jpg
Pysia89
Kochana pomodlę się, aby wszystko było dobrze! Trzymaj się.
Basik83
Ojej jakie śliczne Twoje dziewczynki i brzusio piękny!
Hilary
A może na pierwszej stronie zamieścisz kiedy macie wizyty u gin?
Dobra, idę grochóweczkę gotować... mniam mniam, wszyscy uwielbiamyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 13:25
Justi77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGrochówa , mniam , lubię,ale nie trafiłam na dobry przepis więc na lubieniu się skończyło
, jak masz dobry przepis to jak możesz to podziel się Szczęśliwa_Mama.
Fajnie niedzielę spędziliście, my nadal się kurujemy więc tylko w domku.
We wtorek testuję, a kłucia mam całkiem w dole.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 13:40
Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa super że niedziela udana i łóżeczko fajne
Grochówkę bym z chęcią zjadła ale nie moge ze wzgledu na tą dietę
U nas dzisiaj rosół taki na szybko bo i tak tylko dla mnie i dla Werki bo M dzisiaj do późna w pracy i tam obiad dostanie a Wiktor miał obiad w przedszkolu
Dni dobrze że wizyta udanau nas w mieście jest jeden na nfz ale jest do D... po skończeniu karmienia muszę poszukać jakiegoś prywatnego i też się przejść bo pomimo moje wieku dalej się boryka ż trądzikiem
Justi to trzymamy kciuki jutro !Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
Justi77 wrote:Karolinka, jak u Ciebie? ,jak się czujesz?
Pamiętnik to super pomysł, zacznij już teraz pisać
oj tak można się mocno zaangażować w pisanie na forum
PodwójnaMama super kochana, rewelacyjne wieści , teraz oby szybko zaczęły leki antywymiotne zaczęły działać. Maluszek super rośnie i niech tak sobie rośnie, a niedługo prenatalne to zleci.
Szczęśliwa Mama śliczne łóżeczko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 15:23
Szczęśliwa_Mama, PodwojnaMama lubią tę wiadomość
-
Podziwam kobiety, które decydują się na 3 lub kolejne dziecko. Ja planuję póki co pierwsze, a kiedyś może drugie, ale raczej nie więcej.Zresztą mój mąż tez nie chce dużo dzieci. On by nawet nie miał nic przeciwko, jakbym mu powiedziała, że nie chce w ogóle.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPysia,
Poniżej masz link Kochana o krwiakach, wiem,że to nie ukoi Twoich obaw,ale poczytaj. Jest tam dziewczyna z większym krwiakiem niż Twój.
https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/krwiak-w-ciazy,13725.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 16:50
-
nick nieaktualnyJusti77
Grochówka mi dobra wychodzi, gar zupy na 2 dni
gotuję zawsze na żeberkach, dodaję wiadomo warzywa: pietruszkę, por, seler, marchewkę startą na tarce, podsmażoną cebulę z kiełbasą, dalej dorzucam do wywaru mrożoną przyprawę maggi (mam od teściowej), natkę pietruchy i koperek, liść, ziele, pieprz, sól i dużo majeranku, łyżkę miodu, trochę się podgotuje wsypuję ok. 3/4 (albo całą) szklanki/ę grochu żółtego łuskanego, za 10 min wrzucam ziemniaki i tak się gotuje, na koniec jeszcze przyprawiam do smaku
PychotkaJusti77, Hilary lubią tę wiadomość
-
Kwiatuszki czytam Was....ale wierzcie nie chce siać pesymizmu i cicho siedzę.
Podwójna mama- bardzo cieszę że wszystko pomyślnie:*
Justi- jesteś niesamowita,wzruszam się przy Twoich wiadomościach na privie.
Takich dobrych ludzi ze świecą można szukać.Dziekuje że jesteś:*
Wszystkim dziękuję za modlitwę i wsparcie:*
Bardzo mi to potrzebne bo ja z tych wrażliwych co płaczą po nocach i przeżywają wszystko.
Ściskam każda z Was :***Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPysia, Kobitko, nie zawstydzaj mnie proszę...możesz siać tutaj wszystko co chcesz byleby bez wyzwisk
:)jesteśmy tutaj razem by się wspierać na dobre i złe więc pisz i czytaj, bez pisania nie ma forum przecież....Na swój sposób działa jak psychoterapia no i ta świadomość,żę się rozumiemy daje już dużo...
Pysiuniu, głowa do góry i czekamy na Twoją sobotnią wizytę
Wiecie co , chyba powinnam być gołębicą bo moja głupota gdyby mogła fruwać byłabym właśnie nią....zrobiłam znowu Pink test dla wczesnej ciąży ( wiem, wiem ,że nie z rana) i biel wizira...
Skoro owu miałam 17 a na teście jest napisane,że wykrywa 6-dniową ciążę to chyba dupa wielka z tego cyklu.
Widzisz Pysia jak wałkuję temat, do znudzenia ...
Pytanie , czy jak z rańca zrobię to jest szansa,że wynik będzie inny niż sikaniec z wieczora? -
Hej
Co do mojego wykresu Justi i Podwojna Mama, ja owulację mam tylko męża brak za granicą był
Ale mówię że ładny jest jakby był mężu i byśmy podziałali już bym się nakręcała
Justi Łóżeczko śliczne, mamy podobne tylko dla synkaAle jesteś w gorącej wodzie kąpana z tym testowaniem
Pysia jejj ale ciężką masz sytuacje, odpoczywaj , trzymam kciuki niech się krwiaczki wchłoną i będzie wszystko dobrze z maleństwem !
Basik ślicznie wyglądacie
Podwojna Mama Super wieści z wizyty
Justi77, PodwojnaMama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bercia nikt ci nie każe mieć 3 dzieci albo nawet i 1 więc wiesz
My tu wszystkie bardzo chcemy mieć kolejne dzieci i jest to dla nas nie obowiązek tylko sama przyjemność i radość
Pysia trzymaj się na pewno wszystko będzie dobrze !
Justii Ale jesteś hehehetest rano jest o wiele bardziej miarodajne niż taki po południu chyba że jest długo po terminie @
Paula222, PodwojnaMama, Justi77 lubią tę wiadomość
-
Bercia zgadzam się z Hilary
Zawsze marzyłam o 3 dzieci, poznałam męża i okazało się że on też marzy o sporej rodzince
Jak by finanse pozwoliły nie wykluczam za parę lat 4
Ale na razie chcemy 3 i na tym koniec
Hilary, Justi77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAch dziewczynki czasu mi dzisiab brak
powiedzielismy dzieciom o malenstwie i taki szal ze nie odstepuja mnie na krok. Mowia do brzucha i sluchaja juz ha ha i nie da sie im wytlumaczyc ze dzidzia jeszcze malutka
co chwila pytajs czy maja mi pic przyniesc a moze cos jesc. No szok.
Wzielam tabletke na mddlosci i czopka. Nie jest jeszcze az tak dobrze ale zjadlam kotleta z ciecierzycy z mixem salat i nie zdychamjeju nie zdycham. Rozumiecie i poki co nie mdli mnie aaaaaaaaaaaaaaa prosze zeby tak zostalo!!!! Jeju jak fajnie jest wyjsc na spacer
ach wszystko mnie cieszy
ale wiecie ta ciaza to jakas abstrakcja dla mnie
ciezko mi uwierzyc ze to nie sen a prawda.
Pysiu bedzie dobrze kochana i pisz tutaj ile wlezie. Nie jestesmy tutaj tylko od pozytywnych rozmow a uwierz ze takie pisanie z nami pomoze Ci przetrwac ten czas do wizyty ❤
Justi kochanie a ja Ci radze kupic testy z Rossmana Facelle ale tylko te strumieniowe. On mi pokazal cien juz 7 czy 8dpo wlasnie i one jako pierwsze zawsze pokazuja. Dla mnie sa rewelacyjne a pink test robilam kiedys w 6tc i kreska nie byla jakas mocna jak na innych.Justi77, Hilary, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBercia jak udalo mi sie zajsc w ciaze po 5 latach z synkiem to dziekowalam Bogu za ten cud i nie myslalam o wiekszej ilosci dzieci bo mialam juz wszystko a pozniej sie to zmienilo i pozniej znowu, wiec inaczej sie na to patrzy jak juz sie te dzieci ma a jak masz dzieci w domu to miec je to sama radosc i dom pelen smiechu i radosci jest czyms cudownym.
Justi a ja wlasnie powiem Ci tak. Rano po nocy testy nie wychodzily a po poludniu lub wieczorem wychodzily juz cienie i ja zawsze testowalam w dzienkup Facelle i nimi testuj i chyba u Was drogie nie sa? Ari tez szybko 7dpo pokazam ciaze
Justi77 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki.
Ja się rzadko odzywam, czasu brakuje, nie wiem w co ręce włożyć... a do tego M jak widzi mnie z telefonem to kłótnia murowana, więc ograniczam baardzo. W weekendy ostatnio wyjazdy więc też ni ma czasu, a jak dziewczynki odprowadzimy do przedszkola i żłobka to do czasu odbioru też mija tak szybko przedpołudnie, że masakra.
Zresztą nadal ciężko przechodzimy adaptację...
Podwójna, super, że u Ciebie ok. No, dzidziol jak się patrzy, prawie 2 cmodpoczywaj Kochana i ciesz się ciążą :-*
Pysia, teraz dopiero czytam, że nieciekawie u Ciebie.. ale będzie dobrze, musi być. Też pomodlę się za Ciebie i Szkraba :-*
Pozostałe ciężaróweczki, nie dam rady Was ponadrabiać ale mam nadzieję że u Was też ok. Trzymam kciuki za pozytywne wieści :-*
No i mooocne kciuki za nasze staraczki. Czekam na zdjęcia pięknych teściorów:-*
U nas jakoś leci. Z M kłócimy się standardowo, ale chyba już mniej "rozwodowo" :-p zresztą w zeszłym tyg świętowaliśmy rocznicę ślubu, no i trochę poświętowaliśmyhehe. Choć później pół nocy kwiczałam...
Mók brzuch coraz większy, nadal co niektórzy patrzą i patrzą i wzrokiem pytają co to ma być? :-p a inni klasycznie: dziewczynka czy w końcu chłopak? "W KOŃCU", Eehhh, ludzie są beznadziejni.
Ja dziś też po wizycie. Szyjka trzyma, dzieć rośnie, choć nie zmierzył gin. U mnie +5 kg Myślałam, że tak jak w 1 i 2 ciąży zrobi usg 3d z nagraniem ale sprzęt ma niby zepsuty... ale będę go gnębić telefonami. Skoerowanie na krzywą jest, więc czas się przygotowywać do tego... spojenie dokicza noezmiennie. Są takoe dni, że ledwo się ruszam.
Ściskam mocno i postaram się podczytywać.
Dobranoc :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 21:58
PodwojnaMama, Justi77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHilary, dobrze napisałaś Berci
Nie mogę zasnąć tak myślę o teście, czy jednak nie za wcześnie testuję, człowiek ma w sobie pokład nadziei i nie chcę jej gasić...
Kolorowych snów Dziewczynki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 23:11
Hilary, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość