Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Podwojna ale superr wiesci prawie 2 cm do kochania...
Justi kup teb facelle test czy jak to sie tam pisze.
Pysiu kochana modlitwa zapewniona.
Mamabyc jeszcze dwa dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 23:18
Justi77 lubi tę wiadomość
-
Pysia później nadrobię bo nie wiem o co chodzi. A z tel to dla mnie masakra.
Paula to my slomiane wdowy. Przynajmniej nie jestem sama
Justii właśnie sie bałam bo mój tato ma łuszczycę a ja tez problemy skórne wiec wiadomo ze stres z mojej strony.
Ledwo zyje szkola chłopaków mnie wykańcza. Już sprawdzian za sprawdzianem. 7 kl to II gimnazjum 3 gimn to 1 liceum.
Młodszy ma już dość, wymagania takie jakby byl zdrowy. Zero respektowania orzeczenia o ks szczególnie na polskim
Paula222 lubi tę wiadomość
💗5 💗
-
Pysia później nadrobię bo nie wiem o co chodzi. A z tel to dla mnie masakra.
Paula to my slomiane wdowy. Przynajmniej nie jestem sama
Justii właśnie sie bałam bo mój tato ma łuszczycę a ja tez problemy skórne wiec wiadomo ze stres z mojej strony.
Ledwo zyje szkola chłopaków mnie wykańcza. Już sprawdzian za sprawdzianem. 7 kl to II gimnazjum 3 gimn to 1 liceum.
Młodszy ma już dość, wymagania takie jakby byl zdrowy. Zero respektowania orzeczenia o ks szczególnie na polskim
💗5 💗
-
nick nieaktualnyDzien doberek
Wstalam bez mdloscinie wierze. Jeju az chce sie zyc. Oby tak caly dzien i nocka super przespana a teraz szykuje dzieci. Jest super
Enii wspolczuje Ci tego ze nikt nie stosuje sie do Waszego orzeczenia. Znam to od znajomych. Tocza ciagla walke w Pl bo chodzi o ich corke. Porabany system i tyle. A z ta nauks przesadzaja juz od 1 klasysa gorsze czasy niz jak ja chodzilam do szkoly. Wspolczuje Wam
bo dziecko powinno nie moc sie doczekac szkoly tak jak moj syn. On kazdego dnia sie doczekac nie moze. I to jest radosc z nauki a nie strach i czekanie na wakacje juz na poczatku roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 07:14
Justi77, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki!!! melduję się i ja
wczoraj wizyta trochę się przeciągnęła, ale już piszę co i jak: z Dzidziolem wszystko w jak najlepszym porządku, ma całe 8 cm
badanie miałam baaardzo dokładne i trwało prawie 45 min! ale sprawdzone jest wszystko, komory serduszka, żołądek, półkule mózgu, przepływ pępowiny, oczywiście kość nosowa i NT, wszystko jest ok
Płeć nieznana, bo między nóżkami miał pępowinę.... ale najważniejsze, że zdrowe Dzieciątko
później spróbuję wstawić jakąś fotkę, bo dostaliśmy gratis zdjęcie w 3D
Podwójna cieszę się ogromnie, że u Ciebie wszystko dobrze!!!!!
Pysia a za Ciebie i Twoje Maleństwo się modlę i wierzę, że wszystko będzie dobrze 3<Justi77, PodwojnaMama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczynki,
Simon , piękne wieści , wow 8 cm, jeju
Podwojna, bardzo się cieszę,że masz lżej i mogłaś się wyspać, bardzo!
Eni , stres wpływa meeega na skórę, ja teraz mam jakiś odczyn alergiczny na rękach i trwa to od ponad roku, łagodnieje jak jestem w ciąży a tak to żadne leki nie chcą pomóc.
Zrobiłam test- negatywny -
Kuwa ucielo mi posta.
Eni moja Madzia tez ma multum nauki..6 kartkowek od poczatku roku dotego 2 sprawdziany i dwa testy sprawdzajace wiedze klasy 4.Madziula jest w piatej.
Klasie podstawowki.
Zuza klasa 3 nie ma tyle nauki nie wiem od czego to zalezne.ale zeby jej sie nie nudzilo to kiedy my walkujemy z Madzia to mloda sie uczy tabliczki mnozenia na blache i cwiczy ortografie bo cos sie opuscila.w drugiej klasie takich bykow nie robila jak teraz..chyba zyje wakacjami jeszcze.
Jezeli chodzi o oceny z tych sprawdzianow poki co najgorsza ocena to 4 i chyba madzia ma dwie a reszta piatki.
Wczoraj maglowalysmy historie do tej pory mam daty er historycznych w glowie hehhe.
Justi moze to za wczesnie na test.. Mi dopiero 10 dpo wyszlo i to cien
A jakie plany na dzis?
My popoludniu idziemy na urodziny do Zuzi kolezanki nie za bardzo lubie tam chodzic..ale nie sprawie dziecku przykrosci i pojdziemy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 08:57
Justi77 lubi tę wiadomość
-
Podwójna ale masz kochane dzieciaczki
I super że już lepiej się czujesz
Simon super wieści z wizyty
Jej ż tymi szkołami to patrzę masakra nawet wy same teraz mniej czasu macie przez to. Już się boję co to u nas będzie jak się szkoła zacznie...
Enii a u Cb to już w ogóle masakra i to jest najgorsze że zamiast pomóc takim dzieciom to utrudniają...
Justii a kiedy masz termin @ może jeszcze za wcześnie
Rybaaa dobrze że ż M już lepiej
-
A ja nie wiem co z moim synem się dzieje. Chodzi o sikanie. Ogolnie strasznie trudno było go nauczyć sikania do wc. Zajęło to nam rok i jeszcze jak miał 3 lata i poszedł do przedszkola to na początku sporo razy się zdarzało i potem już było ok. W tamtym roku to może z 3 razy się zdarzało że się zapomniał. A teraz od początku roku jakaś masakra. Raz zsikal się w przedszkolu. Potem na pierwszym treningu karate. W sobote jak siedzielismy w domu. W niedzielę jak byliśmy u teściów. I wczoraj jak poszliśmy do sklepu to też. Zaczął się trzymać mówię mu że chce siku idziemy za sklep poszedł ale wrócił to na spodniach miał plamę czyli musiało mu się chcieć wcześniej. Rozmawiałam z tą ciocią ż przedszkola i mówiła że zauważyła że jak się zabawi to właśnie się zapomina i że tak może być u takich malych dzieci ale ja nie wiem żeby tak codziennie ? Muszę mu chyba zrobić badania moczu może coś tam się dzieje i przez to tak nie może trzymać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:43
-
Do tego M od 2 dni się skarży że go brzuch boli tak dziwnie jakby coś mu utkwilo...wczoraj nawet obiadu w pracy nie zjadł tylko jak wrócił to mu budyń robiłam. I sam powiedział że do lekarza musi się przejść. Nie znam się na tym ale czy rak trzustki jest dziedziczny?
w ogóle wyszło u teściowej że ma jakieś przezuty...najlepiej ze M mi dopiero niedawno powiedział a wiedział o tym wcześniej tylko niby zapomniał nie miał czasu a ja raczej mysle że nie chciał o tym mówić bo strasznie to przeżywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:45
-
nick nieaktualnyU nas też magiel w szkole, ale córki bardzo samodzielne a najstarsza ( 5 klasa) to 4 klasę skończyła z czerwonym paskiem i stypendium. Zobaczymy jak w tym roku będzie, niepokoi mnie to,żę chłopaki już za nią ganiają, zobaczymy jak w tym roku im nauka pójdzie.Młodszą trzeba popędzać do nauki, jest troszkę leniowa a starsza znowu bardzo sumienna.
Hehe Basia, moja młodsza co jest w 3 klasie to też zapmniała tabliczki i buja w obłokach.
U mnie 9 dpo, a cykle między 29 a 31 więc może przyjść @ między 2 a 4 październikiem. Dodam,że mam mega częste kłucia w podbrzuszu, pobolewania jak na @ więc już głupieję. M. kupi ten facelle kilka sztuk , wieczorem dziś zrobię i tak codziennie. -
Ja wczoraj w końcu wyorasowalam te ciuszki w rozmiarze 62
M pracował do 22 więc jak o 20 położyłam dzieci to się za to zabrałam i w końcu mam za sobą
Jeszcze zostało mi najgorsze bo pościele i pieluchy tetrowe i poukładać w końcu ładnie to wszystko w komodzie.
Muszę zadzwonić do trenera dowiedzieć się czy dzisiaj jest normalny trening czy taki ż rodzicem bo jak z rodzicem to nie pójdziemy bo ja ćwiczyć nie będę szczególnie z Werką...a M znowu do pozna w pracy. Na spacer wyjdziemy pewnie po południu troche sie dotlecic ale nie długi bo wczorajszy do biedronki strasznie mnie wymęczył. No a teraz ż Werką2dopiero śniadanko jemy :p Miłego dnia
-
nick nieaktualnyHilary, rak trzustki nie jest dziedziczony,ale UWAGA, trzeba robić diagnostykę prewencyjną bo ma większe predyspozycje do niego . Warto zrobić markery nowotworowe ( to jest proste badanie bo z krwi,które wykaże czy posiada się takie predyspozycje do rozwinięcia się raka) . Dieta musi być poczytaj odpowiednia bo niektóre typy pokarmów mogą uruchomić proces rakotwórczy. Zdrowy tryb życia, wysypianie się oraz dieta i prewencja to jedyne dobre działania. USG trzustki raz na 1-2 lata .
Rak trzustki generalnie jest rakiem starszych ludzi,ale jak ma się predyspozycje właśnie to można bardzo młodo umrzeć i jest bardzo podstępnym rakiem, daje objawy jak już praktycznie jest w dużym zaawansowaniu, patrz śp. Ania Przybylska....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:46
-
nick nieaktualnyHil, kurde moim celem nie był wystraszenie u diaska, najpierw do lekarza p, zrobić USG ogólne żołądka i okolic właśnie trzustkę ( koszt do 100-150 zł, u mnie po 120 zł , sama robiłam ), powiedzieć o mamie lekarzowi i zapytać jak ma się prowadzić. Lepiej za młodu naprostować pewne rzeczy niż poźniej gorączkowo coś zmieniać w życiu.
No i tak ogólnie jest zasada jak mama lub tata lub rodzeństwo ma raka jakiegoś trzeba bardziej dbać o siebie bo ma się rodzinne wtedy predyspozycje i trzeba się badać.
Dam przykład, mój Tata, miał kilka zawałów i udarów i zrobiłam diagnostykę bo w moim wieku miał już zawał i co ? jestem obciążona i to bardzo , mam wysoki cholesterol i clexane chyba jednak do końca życia a mam 39 lat ... i lekarz mi powiedział,że gdybym te 10-15 lat inaczej jadła, uprawiała sport to nie doszło by u mnie do takich zmian albo byłby mniejsze...
Aria, Kochanie, przyda się, jak u Was u Ciebie ??, odezwij się do nas czasami
ps1) Jeszcze dodam tak od siebie z perspektywy lat, ja byłam młodziutka to absolutnie nie brałam do siebie to ,że choroby typu zawał, udar mogą kiedyś mnie dotyczyć a Tata był po zawale i wiem jak jadł ( tłusto, dużo i piwko) nie dosypiał, na wszystko pracuje się latami i ja też sobie zapracowałam więc nie róbcie i nie powielajcie takich durnych błędów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 10:14
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jestem w szoku, zamówiłam na alllegro kombinezon zimowy dla Marysi wczoraj i już przyszedł, i nie byłoby w tym nic mega tylko ,że Pani wysłała zanim przyszły pieniądze na jej konto bo wysyłałam późnym wieczorem więc będzie je miała do południa dopiero. Kombinezon piękny.