X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj, już te czasy co na klik klak zachodziłam minęły i się zastanawiam czy Bozia da mi jeszcze raz ten cud, zdrowy cud. Też mam doły.

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi prosze tu sie nie dolowac tylko pozytywne myslenie.
    ❤❤❤❤❤

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopada Nas kryzys wieku. Ja czałyczas gdzies z tyłu głowy słysze ''juz coraz blizej menopauzy'' a jak jeszcze p[omysle ze najwieksza ilosc jajeczej juz poszla to ...czuję się taka jakos ''wybrakowana''

Jeszcze podejscie M mnie dobija tzn. ''jak będzie, to będzie'' (próbuje sobie to wmowic ale z marnym skutkiem) Kilka m-cy temu jak rozmawialismy to powiedzial ze sam nie wie, bo nie wyobraża sobie by nie byc przy maluszku. Nie mówi tak, nie mówi nie takie jakies nijakie to podejscie..

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii ma dokładnie to samo i mój M. też tak mówi jak Twój. Jak staraliśmy się o Marysię to miał taką werwę w tym wszystkim a teraz to jest przepaść między tym co było a jest i nawet jak trochę za dużo powiem to mi mówi po co się tak nakręcasz po co tak o tym mówisz etc.

I jeszcze dzisiaj przeczytałam coś co mnie rozwaliło ,że 80-90 % niepowodzeń jest u babek po 40 roku życia a ja właśnie jestem już w tej grupie .zaraz skończę 40 i tak czuję się jakbym była już w "innej lidze".

Jeszcze wk...wia mnie podejście mojej gin ,że musiałam poszukać sobie niedouczonego ginekologa aby dostać głupie clo i się wystymulować. Moja gin twardo uważa,że miewam swoje owulacje a ja twardo uważam,że aby były dobre muszą być porządne a to łączy się z wystymulowaniem i robię coś pokątnie jak dziecko we mgle i h..j wie czy zrobiłam dobrze.

I już pojawiają mi się ostre zmarszczki i naprawdę tak czuję ,że młodość już za mną a ja robię się Panią w podeszłym wieku.....

ps. miałam taką ostatnio sytuację...rozładował mi się tel.i chciałam wiedzieć ,która godz. szedł młody chłopak , nie wiem z 19 lat i gadał przez tel. zapytałam się o godz. odpowiedział , rozmawiał chyba ze swoją dziewczyną bo ta się zapytała kto to a on odpowiedział , ze taka Pani zapytała się o godzinę i dziewczyna ( tak się domyślam) troszkę zadzdrosna bo usłyszałam jak się tłumaczył no co ty to taka starsza już babka , daj spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:30

• Hilary Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj dziewczynki głowa do góry ! TERAZ przecież często ok 40 starają się o pierwsze dziecko i wychodzi o ka wierzę że wam tym bardziej się uda !

U nas dalej brzydka pogoda. Spałyśmy z Werką aż do 10 :p Teraz śniadanko i zabawy. Obiad mam już częściowo wczoraj zrobiony. Tylko odkurzyc mieszkanie muszę. M po pracy jedzie od razu do szkoły i będzie tam do wieczora. Wiktora na trening na szczęście zawiezie szwagier bo już z nim gadałam :) Na wieczór oglądniemy jakąś bajkę i zrobię te ślimaczki cynamonowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:35

Justi77 lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie Hilary z tymi ślimaczkami to juz superrrr ,daj przepis jak mozesz,slicznie prosze :).
    Teraz jeszcze w to trzeba uwierzyć a u mnie jak u Enii kryzys. ...

Enii lubi tę wiadomość

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to do mnie mówia na ''Ty'' i troche mnie to wkurza..
    No wlasnie tez mnie to martwi bo co prawda u mnie 40 za niedlugo ale ta mala ilośc jajeczek to jakies nieporozumienie. Ostatnio moja mama powiedziala mi ''teraz to uwazajcie bo w tym wieku to wszystko wariuje'' Jejku jakby wiedziala ze chce (tak na powaznie) to by sie załamała i pewnie postukala mi w glowe.

Mnie przeraza to:
    Zgodnie z badaniami naukowców z Uniwersytetu w Edynburgu, w wieku 30 lat kobieta ma do dyspozycji jedynie 12 % swoich komórek jajowych. W wieku 40 lat ilość ta spada do 3%. Warto dodać, że po 30-tce wzrasta liczba cykli bezowulacyjnych, co uniemożliwia zapłodnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:41

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie moze to przez dzisiejszy piątek 13. Ej no głowa do góry i myślimy pozytywnie. Młode energiczna babki jeszcze jesteście a nie staruchy! :D
    Przepis jest bardzo prosty. Ciasto francuskie ja akurat zawsze mam kupne trzeba rozłożyć. Posypać cukrem i cynamonem i zawinąć albo w jeden rulon albo z jednej strony w rulon i ż drugiej wtedy wychodzą takie podwójne. Potem kroję tak na ok 1/2 cm i układam na blaszce na 15/20 minut ok 200 stopni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:44

Justi77, Enii lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kibel do kwadratu . To rozumiesz mnie dlaczego poszłam przepraszam za wyrażenie do wioskowego gina po clo? , nie wiem co już robić, bo dzięki mojej gin mam dzieci ,ale ona tak się zachowuje jakby chciała mnie już widzieć w składzie rezerwowym a nie już w pierwszej lidze walczącej o dziecko. Z resztą jak jej powiedziałam o jeszcze jednym dziecku to jej wzroku nie zapomnę, my mamy relacje prawie koleżeńskej tzn. ona do mnie mówi na Ty ( ja nie bo mam respekt i jej wiek , prawie 50) i ona mi tak gada na gwinta mi następne ( dlatego się zaprała i nie chce stymulować) bo chyba wie,że bez stymulacji już nie zostanę mamaą.

ps."najpiękniejsze" jest to ,że inni lepiej widzą co mnie uszczęśliwi....:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:56

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naiwnie myslalam ze bedzie tak jak przy pierwszej ciązy. ( 5 mcy nam zeszło) To oczekiwanie na test, @ i takie mówienie o ciazy itd.. A tu du..a nawet nie zapytał sie czy testowalam, czy @ dostałam..

Justi77 lubi tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny przepis, zrobię Hilarciu <3

Hilary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. jest kochany i ogólnie ok,ale powiem Ci Enii,że jak staraliśmy się o najmłodszą to z łóżka nie wychodziliśmy , dzieci sprzedaliśmy i takie cuda w łóżku ,że hej a teraz, sama widziałaś co napisałam, trzy razy przez cały okres owulacyjny :(

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrrr tych naszych chłopów to musimy do pionu postawic. Podejrzewam ze mój mysli ze to moje chwilowe urojenie i pewnie mi przejdzie..
    Ciekawe jak bedzie jak przyjedzie, chociaz szansa bedzie malutka (21 dc a wyjedzie 10 dc . O ile znów @ sie nie spózni)

My tak z pierwszym a z drugim jeden raz bez zabezpieczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:57

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Twój M. nie może być bliżej owu?
    No mega płodna babka z Ciebie :)

Ty Enii a może przyspiesz sobie @ ,zapodaj proga i odstaw a dostaniesz i może też załatw sobie clo to owu będziesz miała mega szybko, u mnie już w 11 dc owu.
    Jak myślisz?, jak głupi pomysł, to głośno wyśmiej a co mi tam....

ps. mój też tak może myśleć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:02

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi powtarzał mój gin. Tylko wtedy mialam 23 lata ( II c ) hahahaha

Nie da rady :( Kiedys mu zasugerowalam ze moze by przyjhechał tak jak powinnam miec plodne to stwierdził ze za bardzo sie wkrecam. I dyskutuj z nim..

EDIT: Chociaz moja mam zaciązyła ze mna 3 dni po @ .. wiec cien szansy jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:03

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii wrote:
    To mi powtarzał mój gin. Tylko wtedy mialam 23 lata ( II c ) hahahaha

Nie da rady :( Kiedys mu zasugerowalam ze moze by przyjhechał tak jak powinnam miec plodne to stwierdził ze za bardzo sie wkrecam. I dyskutuj z nim..

EDIT: Chociaz moja mam zaciązyła ze mna 3 dni po @ .. wiec cien szansy jest

To może faktycznie zrób coś by przyspieszyć, kurcze to wygląda jakby uciekał przez Twoimi płodnymi

Edit: ale widzisz to jest jak prawie ustrzelenie w totka, kurdeeee z tymi facetami, normalnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:05

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana myslalam o tym..Chociaz moze teraz bedzie @ szybciej bo jak przed @ piersi zaczeły mnie bolec to bola do teraz 7 dc

e: to samo mu powiedzialam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:06

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś też "od samego patrzenia" a teraz widzisz jak zaszłam w końcu to dziecko z ciężką wadą i samo poroniło się... a wada głownie bo słabe jajo, tak w szpitalu mi powiedzieli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, napiszę w to co wierzę.... Ci co mają się urodzić to się urodzą Enii.

Enii lubi tę wiadomość

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( z dwojga złego to lepsze niz choroba. Tylko własnie Oni nie rozumieja tego że nasze jajeczka sa coraz słabsze :(

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ