X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj, już te czasy co na klik klak zachodziłam minęły i się zastanawiam czy Bozia da mi jeszcze raz ten cud, zdrowy cud. Też mam doły.

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi prosze tu sie nie dolowac tylko pozytywne myslenie.
    ❤❤❤❤❤

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopada Nas kryzys wieku. Ja czałyczas gdzies z tyłu głowy słysze ''juz coraz blizej menopauzy'' a jak jeszcze p[omysle ze najwieksza ilosc jajeczej juz poszla to ...czuję się taka jakos ''wybrakowana''

Jeszcze podejscie M mnie dobija tzn. ''jak będzie, to będzie'' (próbuje sobie to wmowic ale z marnym skutkiem) Kilka m-cy temu jak rozmawialismy to powiedzial ze sam nie wie, bo nie wyobraża sobie by nie byc przy maluszku. Nie mówi tak, nie mówi nie takie jakies nijakie to podejscie..

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii ma dokładnie to samo i mój M. też tak mówi jak Twój. Jak staraliśmy się o Marysię to miał taką werwę w tym wszystkim a teraz to jest przepaść między tym co było a jest i nawet jak trochę za dużo powiem to mi mówi po co się tak nakręcasz po co tak o tym mówisz etc.

I jeszcze dzisiaj przeczytałam coś co mnie rozwaliło ,że 80-90 % niepowodzeń jest u babek po 40 roku życia a ja właśnie jestem już w tej grupie .zaraz skończę 40 i tak czuję się jakbym była już w "innej lidze".

Jeszcze wk...wia mnie podejście mojej gin ,że musiałam poszukać sobie niedouczonego ginekologa aby dostać głupie clo i się wystymulować. Moja gin twardo uważa,że miewam swoje owulacje a ja twardo uważam,że aby były dobre muszą być porządne a to łączy się z wystymulowaniem i robię coś pokątnie jak dziecko we mgle i h..j wie czy zrobiłam dobrze.

I już pojawiają mi się ostre zmarszczki i naprawdę tak czuję ,że młodość już za mną a ja robię się Panią w podeszłym wieku.....

ps. miałam taką ostatnio sytuację...rozładował mi się tel.i chciałam wiedzieć ,która godz. szedł młody chłopak , nie wiem z 19 lat i gadał przez tel. zapytałam się o godz. odpowiedział , rozmawiał chyba ze swoją dziewczyną bo ta się zapytała kto to a on odpowiedział , ze taka Pani zapytała się o godzinę i dziewczyna ( tak się domyślam) troszkę zadzdrosna bo usłyszałam jak się tłumaczył no co ty to taka starsza już babka , daj spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:30

• Hilary Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj dziewczynki głowa do góry ! TERAZ przecież często ok 40 starają się o pierwsze dziecko i wychodzi o ka wierzę że wam tym bardziej się uda !

U nas dalej brzydka pogoda. Spałyśmy z Werką aż do 10 :p Teraz śniadanko i zabawy. Obiad mam już częściowo wczoraj zrobiony. Tylko odkurzyc mieszkanie muszę. M po pracy jedzie od razu do szkoły i będzie tam do wieczora. Wiktora na trening na szczęście zawiezie szwagier bo już z nim gadałam :) Na wieczór oglądniemy jakąś bajkę i zrobię te ślimaczki cynamonowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:35

Justi77 lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie Hilary z tymi ślimaczkami to juz superrrr ,daj przepis jak mozesz,slicznie prosze :).
    Teraz jeszcze w to trzeba uwierzyć a u mnie jak u Enii kryzys. ...

Enii lubi tę wiadomość

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi to do mnie mówia na ''Ty'' i troche mnie to wkurza..
    No wlasnie tez mnie to martwi bo co prawda u mnie 40 za niedlugo ale ta mala ilośc jajeczek to jakies nieporozumienie. Ostatnio moja mama powiedziala mi ''teraz to uwazajcie bo w tym wieku to wszystko wariuje'' Jejku jakby wiedziala ze chce (tak na powaznie) to by sie załamała i pewnie postukala mi w glowe.

Mnie przeraza to:
    Zgodnie z badaniami naukowców z Uniwersytetu w Edynburgu, w wieku 30 lat kobieta ma do dyspozycji jedynie 12 % swoich komórek jajowych. W wieku 40 lat ilość ta spada do 3%. Warto dodać, że po 30-tce wzrasta liczba cykli bezowulacyjnych, co uniemożliwia zapłodnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:41

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie moze to przez dzisiejszy piątek 13. Ej no głowa do góry i myślimy pozytywnie. Młode energiczna babki jeszcze jesteście a nie staruchy! :D
    Przepis jest bardzo prosty. Ciasto francuskie ja akurat zawsze mam kupne trzeba rozłożyć. Posypać cukrem i cynamonem i zawinąć albo w jeden rulon albo z jednej strony w rulon i ż drugiej wtedy wychodzą takie podwójne. Potem kroję tak na ok 1/2 cm i układam na blaszce na 15/20 minut ok 200 stopni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:44

Justi77, Enii lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kibel do kwadratu . To rozumiesz mnie dlaczego poszłam przepraszam za wyrażenie do wioskowego gina po clo? , nie wiem co już robić, bo dzięki mojej gin mam dzieci ,ale ona tak się zachowuje jakby chciała mnie już widzieć w składzie rezerwowym a nie już w pierwszej lidze walczącej o dziecko. Z resztą jak jej powiedziałam o jeszcze jednym dziecku to jej wzroku nie zapomnę, my mamy relacje prawie koleżeńskej tzn. ona do mnie mówi na Ty ( ja nie bo mam respekt i jej wiek , prawie 50) i ona mi tak gada na gwinta mi następne ( dlatego się zaprała i nie chce stymulować) bo chyba wie,że bez stymulacji już nie zostanę mamaą.

ps."najpiękniejsze" jest to ,że inni lepiej widzą co mnie uszczęśliwi....:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:56

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naiwnie myslalam ze bedzie tak jak przy pierwszej ciązy. ( 5 mcy nam zeszło) To oczekiwanie na test, @ i takie mówienie o ciazy itd.. A tu du..a nawet nie zapytał sie czy testowalam, czy @ dostałam..

Justi77 lubi tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny przepis, zrobię Hilarciu <3

Hilary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. jest kochany i ogólnie ok,ale powiem Ci Enii,że jak staraliśmy się o najmłodszą to z łóżka nie wychodziliśmy , dzieci sprzedaliśmy i takie cuda w łóżku ,że hej a teraz, sama widziałaś co napisałam, trzy razy przez cały okres owulacyjny :(

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrrr tych naszych chłopów to musimy do pionu postawic. Podejrzewam ze mój mysli ze to moje chwilowe urojenie i pewnie mi przejdzie..
    Ciekawe jak bedzie jak przyjedzie, chociaz szansa bedzie malutka (21 dc a wyjedzie 10 dc . O ile znów @ sie nie spózni)

My tak z pierwszym a z drugim jeden raz bez zabezpieczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 11:57

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Twój M. nie może być bliżej owu?
    No mega płodna babka z Ciebie :)

Ty Enii a może przyspiesz sobie @ ,zapodaj proga i odstaw a dostaniesz i może też załatw sobie clo to owu będziesz miała mega szybko, u mnie już w 11 dc owu.
    Jak myślisz?, jak głupi pomysł, to głośno wyśmiej a co mi tam....

ps. mój też tak może myśleć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:02

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi powtarzał mój gin. Tylko wtedy mialam 23 lata ( II c ) hahahaha

Nie da rady :( Kiedys mu zasugerowalam ze moze by przyjhechał tak jak powinnam miec plodne to stwierdził ze za bardzo sie wkrecam. I dyskutuj z nim..

EDIT: Chociaz moja mam zaciązyła ze mna 3 dni po @ .. wiec cien szansy jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:03

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii wrote:
    To mi powtarzał mój gin. Tylko wtedy mialam 23 lata ( II c ) hahahaha

Nie da rady :( Kiedys mu zasugerowalam ze moze by przyjhechał tak jak powinnam miec plodne to stwierdził ze za bardzo sie wkrecam. I dyskutuj z nim..

EDIT: Chociaz moja mam zaciązyła ze mna 3 dni po @ .. wiec cien szansy jest

To może faktycznie zrób coś by przyspieszyć, kurcze to wygląda jakby uciekał przez Twoimi płodnymi

Edit: ale widzisz to jest jak prawie ustrzelenie w totka, kurdeeee z tymi facetami, normalnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:05

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana myslalam o tym..Chociaz moze teraz bedzie @ szybciej bo jak przed @ piersi zaczeły mnie bolec to bola do teraz 7 dc

e: to samo mu powiedzialam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:06

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś też "od samego patrzenia" a teraz widzisz jak zaszłam w końcu to dziecko z ciężką wadą i samo poroniło się... a wada głownie bo słabe jajo, tak w szpitalu mi powiedzieli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, napiszę w to co wierzę.... Ci co mają się urodzić to się urodzą Enii.

Enii lubi tę wiadomość

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( z dwojga złego to lepsze niz choroba. Tylko własnie Oni nie rozumieja tego że nasze jajeczka sa coraz słabsze :(

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ