X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ,ale też na psyche siada, odbiera całkiem radość, ciężko docenić to co się ma...

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    No nic, napiszę w to co wierzę.... Ci co mają się urodzić to się urodzą Enii.

To tez prawda. Popatrz na przypadek Podwójnej :)
    Justi77 wrote:
    Dokładnie ,ale też na psyche siada, odbiera całkiem radość, ciężko docenić to co się ma...

Moja mama do tej pory ma świeczki w oczach a od poronienia minelo 34 lata. Mi tez jest tak jakos dziwnie zyc ze swiadomościa ze miałabym rodzenstwo- z wiekiem to przyszlo..

Justi77 lubi tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/a0488b4cf3e1.jpg.htmlhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0488b4cf3e1.jpg[/url]

Haha wcałe takie trudne nie było jak na pierwszy raz chyba ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 13:19

Hilary lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/88debf311d0d.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88debf311d0d.jpg[/url]

Justi77, Hilary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyć ,śliczne zdjęcia,Piękne jesteście:) fajne te chusty, obym miała szansę też wypróbować :);)

Zgrabna laska z Ciebie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 13:32

• Hilary Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambyc3 super :)

Dziewczyny a ja tak zaczęłam się zastanawiać czy nie zacząć prowadzić bloga gdzie bym umieszczała pomysły na pracę plastyczne z dziećmi, imprezy i dekoracje...tylko waham się bo jeśli ktoś z mojej okolicy np animatorzy ż naszego miasta by to podglądało i używało moich pomysłów? A ja może za rok po macierzyńskim będę chciała zająć się właśnie na poważnie animacja i bym była już taka jakby spalona...? Z drugiej strony animacja raczej nie będę chciała się zajmować prędzej otworzylabym klub malucha albo spróbowała dostać się do jakiegoś przedszkola a wtedy mogłabym pokazać ten blog i by to było na plus jako portfolio do cv...

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary,lepiej gdybys Ty otworzyla klub malucha. U kogos nigdy się nie dorobisz a zarobisz po pachy. Mysl o swoim biznesie. Bloga na razie poki co nie pisz bo faktycznie beda kopiowac lub co gorsza ,ze to ich pomysly. Zrob dzialalnosc i wtedy przedstaw swoje pomysly rownoczesnie zglaszajac do urzedu patentowego jako Twoja mysl naukowa i bedziesz miala prawa autorskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 14:11

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ma rację Hilary blog mogłabyś prowadzić jeśli nie myślała byś o takich zajęciach jako pracy zarobkowej. U kogoś hmmm myślę że nie bardzo pomysł, najpierw możesz pracować z polecenia zobaczyć czy da się zarobić o później otwórz działalność gospodarczą.

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc slicznie wygladacie

Hilary zamiast bloga ksiazke napisz i wydaj

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii Justi uda sie i wam w koncu ja w to mocno wierze.

A ja dzis mam handre placzliwa jestem strasznie wszystko

Mnie przytlacza .

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu,dzisiaj chyba jest ogolnie gorszy dzien. Dostalam pismo od firmy,ktora odkupila moj dlug sprzed lat i czeka mnie sąd bo skur***elom nie popuszcze. Kwota z sufitu ,czeka mnie batalia no i dobrego adwokata musze wziac od windykacji. Ja sama znam sie na prawie rodzinnym a tu taki kibel prawo bankowe,handlowe plus postepowanie. Nie lubie piątkow i to 13.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 14:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia czekasz na Jasia,piękny cud (notabene jak Bozia mi da i da syna to zmałpuje chyba po Tobie Jan) nie smutaj się .....

Blondynka dostała komórkowy telefon. Zabrała go, idąc na zakupy. Stała akurat w warzywniaku, gdy zadzwonił. Odebrała: - Och cześć Zosiu! - ucieszyła się. - Skąd wiedziałaś, że jestem w sklepie?
    0

0

Siedzą dwie blondynki w barze i zamówiły butelkę Coli. Jedna z blondynek odkręciła butelkę i zaczyna wlewać do szklanki odwróconej do góry dnem. Leje, leje i leje, aż w końcu mówi do drugiej blondynki: - Ej z tą szklanką jest coś nie tak. - Jak to, pokaż. Druga blondynka robi dokładnie to samo co pierwsza, ale po chwili stwierdza: - Pewnie, że z tą szklanką jest coś nie tak, ona nie ma dna.

Usmiech poproszę!!

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Justii masakra jakaś

Basiu jak tam mam od tygodnia.

Mamabyc super

Hilary nie doradze bo to nie moje klimaty.

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ż własnym biznesem jest o wiele gorzej...z tego co mniej więcej się dowiadywałam żeby założyć klub malucha i dostać dofinansowanie trzeba mieć nie tylko wykształcenie (to akurat mam) ale też doświadczenie w jakieś placówce a ja nigdzie nie pracowałam. Z resztą jakbym otworzyła klub sucha to bym się nie bała o pomysły bo w każdy prawie jest to samo bardziej chodzi mi o imprezy ale w sumie o tym ni muszę pisać. I to nie jest tak że wszystko pomysły są moje ja też często biorę ż neta tylko jak np na imprezę to sama wszystko wklejam w całość.
    A z książką to raczej nie da rady, nie mam drugi do jakiegoś takiego pisania :p na blogu byłyby bardziej zdjęcia i np opis

Basik ah te hormony
    Mój M też mówił że dzisiaj mocno śpiący jest bo i tą pogoda i ten piątek 13

Justii no to nieźle:O oby wszystko poszło po Twojej myśli

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, Mamabyć napisała Ci ,że najpierw jakieś zwykłe zlecienie, plus praca przez moment u kogoś i maż doświadczenie, nie cykaj się, założenie i prowadzenie firmy wcale nie jest nie do ogarnięcia przez Ciebie. Musisz tylko w siebie uwierzyć !!

• Hilary Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii na to dofinansowanie trzeba mieć bodajże 3 lata doświadczenia w placówce udokumentowane więc tego nie mam i bym musiała u kogoś popracować...
    No masz rację najtrudniej to uwierzyć że się uda i zacząć. Na razie to i tak mogę tylko planować i czytać co i jak bo na razie rok będę na macierzyńskim

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi no to cie urzadzili..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,ale są zawsze plusy w minusach. Jak uda się wszystko to co mam w głowie w sadzie to jeszcze niezłą sumkę ugram i dam Wam znać....

Basik83, Enii, Hilary, Mamabyc3 lubią tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :-)
    Co u Was?
    U nas szaro buro i ponuro, choć dziś nawet trochę słońca i wyturlałam się z dziewczynami na spacer. Młodsza 2 tyg w domu. Katar kaszel i wyjść z tego nie możemy. Starsza dołączyła w weekend i też tydzień w domu. Może ruszą w pon jak się polepszy.
    Z młodszą wracamy chyba na reh bo fizjo się nie podoba jak stawia nogi przy chodzeniu że bardzo koślawi. Chyba M będzie z nią jeździł bo ja już się ledwo ruszam.. spojenie tak się daje we znaki, że czasem ledwo się ruszam a z łóżka płacząc wstaję kilka minut.. są lepsze dni, albo to ja po prostu mam lepszy nastrój i inaczej nastawiam się na ten ból, że da radę coś zrobić.
    Zaczęłam przeglądać małe ciuszki. Róż rządzi! No ale coś z tego muszę wybrać dla małego, a coś pożyczy koleżanka siostry. Parę ciuszków kupiłam na używkach, jakoś nie mogłam się oprzeć ;-)
    W niedzielę planujemy wybrać się na przymiarkę fotelików dla dziewczyn, bo młodsza wyrasta z łupinki, no i starszej chcę kupić coś większego. A ten co mamy to powędrowałby do 2 samochodu na dowozy do żłobka.

Trzymam kciuki za nasze kochane staraczki. Dziewczynki wspaniałe z Was kobiety, dojrzałe i świadome matki z Was będą, a nie tam o starości od razu mówicie ;-)
    Justi, Aria, Enii trzymam mocno kciuki ;-* za pozostałe zresztą też, ale Wy jakoś pierwsze mi się nasunęłyście ;-)

EDIT: A w pon wizyta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 20:01

Justi77 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Rybciu <3
    Przykro mi niezmiernie,ze spojenie tak Cię boli,rozumiem,że to nie ma szans się zmienić?. U nas też słaba pogoda,nie nastraja optymistycznie...
    Wiesz,gromadnie lapiemy doła,za kilka dni ma być lepiej,słoneczniej to i posty będą z optymistyczną energią.
    Zaglądaj częściej,też brakuje Ciebie tutaj.
    Małą się nie martw,bedzie dobrze chodzić a M.niech wozi dziecię na rehabilitację.

Daj znaka po lekarzu!!

Edit:mialam roczek i okazało sie,ze mam niedorozwój panewki biodrowej i lekarze wpakowali mbie w gips a poxniej w aparat i mialam to przez ponad pol roku. Wpakowali mnie jak juz chodzilam a pozniej od bowa uczylam sie chodzic,ale mialam trudniej bo wszystkie dolne miesnie byly oslabione i dalam radę,smigam :)
    Gdyby tego nie bylo mialabym noge krotsza a to juz dupa bylaby. Nie martw sie jeszcze raz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 20:51

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ