Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ,ale też na psyche siada, odbiera całkiem radość, ciężko docenić to co się ma...

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi77 wrote:
    No nic, napiszę w to co wierzę.... Ci co mają się urodzić to się urodzą Enii.

To tez prawda. Popatrz na przypadek Podwójnej :)
    Justi77 wrote:
    Dokładnie ,ale też na psyche siada, odbiera całkiem radość, ciężko docenić to co się ma...

Moja mama do tej pory ma świeczki w oczach a od poronienia minelo 34 lata. Mi tez jest tak jakos dziwnie zyc ze swiadomościa ze miałabym rodzenstwo- z wiekiem to przyszlo..

Justi77 lubi tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/a0488b4cf3e1.jpg.htmlhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0488b4cf3e1.jpg[/url]

Haha wcałe takie trudne nie było jak na pierwszy raz chyba ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 13:19

Hilary lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/88debf311d0d.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88debf311d0d.jpg[/url]

Justi77, Hilary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyć ,śliczne zdjęcia,Piękne jesteście:) fajne te chusty, obym miała szansę też wypróbować :);)

Zgrabna laska z Ciebie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 13:32

• Hilary Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambyc3 super :)

Dziewczyny a ja tak zaczęłam się zastanawiać czy nie zacząć prowadzić bloga gdzie bym umieszczała pomysły na pracę plastyczne z dziećmi, imprezy i dekoracje...tylko waham się bo jeśli ktoś z mojej okolicy np animatorzy ż naszego miasta by to podglądało i używało moich pomysłów? A ja może za rok po macierzyńskim będę chciała zająć się właśnie na poważnie animacja i bym była już taka jakby spalona...? Z drugiej strony animacja raczej nie będę chciała się zajmować prędzej otworzylabym klub malucha albo spróbowała dostać się do jakiegoś przedszkola a wtedy mogłabym pokazać ten blog i by to było na plus jako portfolio do cv...

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary,lepiej gdybys Ty otworzyla klub malucha. U kogos nigdy się nie dorobisz a zarobisz po pachy. Mysl o swoim biznesie. Bloga na razie poki co nie pisz bo faktycznie beda kopiowac lub co gorsza ,ze to ich pomysly. Zrob dzialalnosc i wtedy przedstaw swoje pomysly rownoczesnie zglaszajac do urzedu patentowego jako Twoja mysl naukowa i bedziesz miala prawa autorskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 14:11

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ma rację Hilary blog mogłabyś prowadzić jeśli nie myślała byś o takich zajęciach jako pracy zarobkowej. U kogoś hmmm myślę że nie bardzo pomysł, najpierw możesz pracować z polecenia zobaczyć czy da się zarobić o później otwórz działalność gospodarczą.

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc slicznie wygladacie

Hilary zamiast bloga ksiazke napisz i wydaj

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii Justi uda sie i wam w koncu ja w to mocno wierze.

A ja dzis mam handre placzliwa jestem strasznie wszystko

Mnie przytlacza .

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu,dzisiaj chyba jest ogolnie gorszy dzien. Dostalam pismo od firmy,ktora odkupila moj dlug sprzed lat i czeka mnie sąd bo skur***elom nie popuszcze. Kwota z sufitu ,czeka mnie batalia no i dobrego adwokata musze wziac od windykacji. Ja sama znam sie na prawie rodzinnym a tu taki kibel prawo bankowe,handlowe plus postepowanie. Nie lubie piątkow i to 13.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 14:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia czekasz na Jasia,piękny cud (notabene jak Bozia mi da i da syna to zmałpuje chyba po Tobie Jan) nie smutaj się .....

Blondynka dostała komórkowy telefon. Zabrała go, idąc na zakupy. Stała akurat w warzywniaku, gdy zadzwonił. Odebrała: - Och cześć Zosiu! - ucieszyła się. - Skąd wiedziałaś, że jestem w sklepie?
    0

0

Siedzą dwie blondynki w barze i zamówiły butelkę Coli. Jedna z blondynek odkręciła butelkę i zaczyna wlewać do szklanki odwróconej do góry dnem. Leje, leje i leje, aż w końcu mówi do drugiej blondynki: - Ej z tą szklanką jest coś nie tak. - Jak to, pokaż. Druga blondynka robi dokładnie to samo co pierwsza, ale po chwili stwierdza: - Pewnie, że z tą szklanką jest coś nie tak, ona nie ma dna.

Usmiech poproszę!!

• Enii Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Justii masakra jakaś

Basiu jak tam mam od tygodnia.

Mamabyc super

Hilary nie doradze bo to nie moje klimaty.

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ż własnym biznesem jest o wiele gorzej...z tego co mniej więcej się dowiadywałam żeby założyć klub malucha i dostać dofinansowanie trzeba mieć nie tylko wykształcenie (to akurat mam) ale też doświadczenie w jakieś placówce a ja nigdzie nie pracowałam. Z resztą jakbym otworzyła klub sucha to bym się nie bała o pomysły bo w każdy prawie jest to samo bardziej chodzi mi o imprezy ale w sumie o tym ni muszę pisać. I to nie jest tak że wszystko pomysły są moje ja też często biorę ż neta tylko jak np na imprezę to sama wszystko wklejam w całość.
    A z książką to raczej nie da rady, nie mam drugi do jakiegoś takiego pisania :p na blogu byłyby bardziej zdjęcia i np opis

Basik ah te hormony
    Mój M też mówił że dzisiaj mocno śpiący jest bo i tą pogoda i ten piątek 13

Justii no to nieźle:O oby wszystko poszło po Twojej myśli

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, Mamabyć napisała Ci ,że najpierw jakieś zwykłe zlecienie, plus praca przez moment u kogoś i maż doświadczenie, nie cykaj się, założenie i prowadzenie firmy wcale nie jest nie do ogarnięcia przez Ciebie. Musisz tylko w siebie uwierzyć !!

• Hilary Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii na to dofinansowanie trzeba mieć bodajże 3 lata doświadczenia w placówce udokumentowane więc tego nie mam i bym musiała u kogoś popracować...
    No masz rację najtrudniej to uwierzyć że się uda i zacząć. Na razie to i tak mogę tylko planować i czytać co i jak bo na razie rok będę na macierzyńskim

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi no to cie urzadzili..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,ale są zawsze plusy w minusach. Jak uda się wszystko to co mam w głowie w sadzie to jeszcze niezłą sumkę ugram i dam Wam znać....

Basik83, Enii, Hilary, Mamabyc3 lubią tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :-)
    Co u Was?
    U nas szaro buro i ponuro, choć dziś nawet trochę słońca i wyturlałam się z dziewczynami na spacer. Młodsza 2 tyg w domu. Katar kaszel i wyjść z tego nie możemy. Starsza dołączyła w weekend i też tydzień w domu. Może ruszą w pon jak się polepszy.
    Z młodszą wracamy chyba na reh bo fizjo się nie podoba jak stawia nogi przy chodzeniu że bardzo koślawi. Chyba M będzie z nią jeździł bo ja już się ledwo ruszam.. spojenie tak się daje we znaki, że czasem ledwo się ruszam a z łóżka płacząc wstaję kilka minut.. są lepsze dni, albo to ja po prostu mam lepszy nastrój i inaczej nastawiam się na ten ból, że da radę coś zrobić.
    Zaczęłam przeglądać małe ciuszki. Róż rządzi! No ale coś z tego muszę wybrać dla małego, a coś pożyczy koleżanka siostry. Parę ciuszków kupiłam na używkach, jakoś nie mogłam się oprzeć ;-)
    W niedzielę planujemy wybrać się na przymiarkę fotelików dla dziewczyn, bo młodsza wyrasta z łupinki, no i starszej chcę kupić coś większego. A ten co mamy to powędrowałby do 2 samochodu na dowozy do żłobka.

Trzymam kciuki za nasze kochane staraczki. Dziewczynki wspaniałe z Was kobiety, dojrzałe i świadome matki z Was będą, a nie tam o starości od razu mówicie ;-)
    Justi, Aria, Enii trzymam mocno kciuki ;-* za pozostałe zresztą też, ale Wy jakoś pierwsze mi się nasunęłyście ;-)

EDIT: A w pon wizyta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 20:01

Justi77 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Rybciu <3
    Przykro mi niezmiernie,ze spojenie tak Cię boli,rozumiem,że to nie ma szans się zmienić?. U nas też słaba pogoda,nie nastraja optymistycznie...
    Wiesz,gromadnie lapiemy doła,za kilka dni ma być lepiej,słoneczniej to i posty będą z optymistyczną energią.
    Zaglądaj częściej,też brakuje Ciebie tutaj.
    Małą się nie martw,bedzie dobrze chodzić a M.niech wozi dziecię na rehabilitację.

Daj znaka po lekarzu!!

Edit:mialam roczek i okazało sie,ze mam niedorozwój panewki biodrowej i lekarze wpakowali mbie w gips a poxniej w aparat i mialam to przez ponad pol roku. Wpakowali mnie jak juz chodzilam a pozniej od bowa uczylam sie chodzic,ale mialam trudniej bo wszystkie dolne miesnie byly oslabione i dalam radę,smigam :)
    Gdyby tego nie bylo mialabym noge krotsza a to juz dupa bylaby. Nie martw sie jeszcze raz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 20:51

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ