Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko! dzwoniła do mnie przed chwilą koleżanka w ciąży (20 tyg) powiedzieli jej na usg, że nie widzą nerek i wysłali do szpitala na patologię ciąży, bo lepsze usg mają... no załamana jestem, siedzę teraz i ryczę razem z nią!!! to możliwe żeby na usg prenatalnym wszystko było ok a teraz nagle nie???!!!
-
Kiedy ja urodzę? Wczoraj stwierdziłam że malutka słyszy krzyki Werki i Wiktora i się boi przez tych dzikusów wyjść :p Wyniki na cholestaze znowu spadły i to tak że są już w normie reszta wyników ok, na ktg jeden mały skurcz się pokazał i to tyle :p Następna wizyta w czwartek i rano przed znowu ktg a w środę znowu mam zrobić morfologie
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimon raczej na prenatalne by wyszło.
Po drugie to jak lekarz robił prenatalne skoro teraz wyszło?
Wydaje mi się że się pomylił.
Czy prenatalne robiła u innego gina niż ten co ja poinformował że brak nerek?
Współczuję jej strasznie bo nerwy strach itd nią szarpie
Może za nim trafi na ten oddział niech idzie do jakiegoś innego gina i sprawdzi?
Ty się nie denerwuj kochana.
Wiem łatwo mówić bądź dobrej myśli twój babelek czuje to -
simon nie mam pojęcia .. oby on ślepym się okazał - trzymam mocno kciuki.
Hilary ale cię maluszek zaskoczył na końcówkę ciąży hihi ..najważniejsze, że wyniki ok. Z tym nie lubieniem imion to święta prawda hahha
Enii do lekarza się zapisz a nie będziesz się stresowac, ze to wiek taki czy siakiHilary lubi tę wiadomość
6 c.s
-
nick nieaktualnySimon ja tez mysle ze to jakies nieporozumienie u Twojej kolezanki. Dawaj nam tutaj znac jak usg w szpitalu. Ale co dziewczyna teraz przezywa to wspolczuje
Enii moze warto jeszcze na wizyte do gina wybrac sie przed przyjazdem M i sprawdzic co sie dzieje.
Hilary cale szczescie ze wyniki ok no i to czekanie na Twoja corcie ha ha cwiczy u nas cierpliwosc
Taka dzisiaj jestem padnieta przez ta nocke nieprzespana ze nawet mi sie pisac nie chce
Czekam juz na telefon z wynikami testu i dobrze jakby jutro juz zadzwonili.
A w Poniedzialek rano znowu bede malenstwo ogladac bo prenatalne bedzie mi robil moj gin -
żabka04 wrote:Moje kuzynki nadaly takie imiona: Klaudiusz, jagoda, Eliza.
No mi to nie podchodzi:-(
Vanesa mi sie podoba.
Na podwórku biega Dorian, Maurycy
No z tym kutas też mi się tak nasunelo.
Ale to przykre
ja mam Elize i mi np odpowiada ja nie lubie imion obcobrzmiacych do bardzo polskich nazwisk jak mieszkasz w pl. Znam kewina np
-
a z Eliza moim znajomym tez sie zle kojarzy jak byłam w ciazy to mi cały czas marudzili... no ale mi sie zawsze Eliza podobała i kojarzy mi się z bethovenem a nie z tą druga opcją była helena ale mój mąż się nie zgodził i mamy Elizę Helene i Julie Aleksandrę. Ja wiem, ze sandra u mnie np odpada czy własnie vanessa. jakbym teraz miała cókrę miec to maria a syna mój mąż chce ignacy. Moim zdaniem jak ladnie sie imie wymawia to pozniej nie ma znaczenia. Moja szwagierka ma Anastazje. Grunt zeby nie osmieszało dziecka.
ja testuje 1listopada. Znam przypadek ze po 20 tyg ciazy lekarz stwierził brak nerek etc ona urodziła ale chłopczyk zmarł praktycznie od razu. Nie wiem czy na prenatalnym w 11-14 tyg bedzie widac oni sprawdzaja kosc nosowa i przeziernosc a narzady kojarze ze wlasnie na tym 2 polowkowym
-
nick nieaktualnyAneczka ważne że wam się podoba imię Eliza
To tak jak mi teściowa się obrażala na mnie i męża zdaje córce imię Weronika (jej matka tak miała na imię).
Mi zawsze się podobała weronika a że ma po pracabciach to tak wyszło.
Nie mogła nawet wymowic po narodzinach jej imienia.
Mam nadzieję że Simon wszystko u koleżanki skończy się dobrze.
Daj znać.
-
żabka04 wrote:Aneczka ważne że wam się podoba imię Eliza
To tak jak mi teściowa się obrażala na mnie i męża zdaje córce imię Weronika (jej matka tak miała na imię).
Mi zawsze się podobała weronika a że ma po pracabciach to tak wyszło.
Nie mogła nawet wymowic po narodzinach jej imienia.
Mam nadzieję że Simon wszystko u koleżanki skończy się dobrze.
Daj znać.
-
nick nieaktualnyJa nie rozumiem dawania dwoch imion. Czemu to ma sluzyc? Cale zycie pamietam jak moj tata majac 2 imienia mial zawsze z tym problem. Ile razy gdzies podpisywal w urzedzie papiery i nie napisal drugiego imienia i niestety ale wszystko musial od poczatku zalatwiac. I pozniej przyszedl czas ze zaczal skladac papiery o usuniecie drugiego imienia. I zawsze nas uczulal zeby nie robic takiej glupoty.
-
PodwojnaMamaWdwupaku wrote:Ja nie rozumiem dawania dwoch imion. Czemu to ma sluzyc? Cale zycie pamietam jak moj tata majac 2 imienia mial zawsze z tym problem. Ile razy gdzies podpisywal w urzedzie papiery i nie napisal drugiego imienia i niestety ale wszystko musial od poczatku zalatwiac. I pozniej przyszedl czas ze zaczal skladac papiery o usuniecie drugiego imienia. I zawsze nas uczulal zeby nie robic takiej glupoty.
mi sie to podoba, sama mam 2 i w niczym mi to nie przeszkadza to moim zdaniem kwestia gustu a 2 podajesz do dokumentów tylko choc mam kolezankę anne marie i tak do niej wszyscy sie zwaracaja nigdy samo ania etc
-
nick nieaktualnyEnii a to mnie zagielas nigdy w zyciu nawet nie slyszalam o imieniu Kasjusz. O jak to mozna czegos nowego sie dowiedziec
Aneczka wiesz co? Gdybym miala taka sytuacje jak Ty z ta kolezanka a bylaby mi bliska i jej imie by mi sie podobalo to dalabym tak corce. Tak by o niej pamietac ze byla kims waznym w moim zyciu i nie mialabym z tym problemu.