X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie chodzi o to, czy w okresie okołoowulacyjnym utrudnia to zajście bo sluz jest wymieszany z tym czyś, czy nie. Z drugiej strony z dwojga złego lepsze to, niż infekcja ;/. No nic... zdam relację na bieżąco ;)

• Hilary Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG mi się wydaje że im więcej człowiek ma obowiązków na głowie tym jest bardziej zorganizowany i na pewno sobie wszystko tak poukladasz że będzie ok :) W najgorszym wypadku będzie najgorszy pierwszy rok a potem już ż górki :p

Żabka. Najpierw rozkladasz ciasto na blacie na płasko taki prostokąt. Wtedy cały ten prostokąt smarujesz białkiem i śpiesz cynamon i cukier i wtedy zwijasz. Tak w sumie dość ciasno żeby się nie rozwijało i wtedy kroisz ok 2 cm

Mamanl heh no teraz to każdy czeka i każdy się mnie pyta czy już urodziłam a tu takie buty:p chociaż teraz zamierzam wciskać nogi żeby urodzić dopiero po 2 jak coś ale znając życie jak teraz nie chce to się właśnie urodzi :p

A kurczak w sezamie wyszedł super aż dziwne że wcześniej tego nie robiłam a mega proste do zrobienia bo tylko sezam wymieszać z bułką tartą.

Poza tym zrobiłam ż dziećmi takie kosciotrupy ż patyczki do uszu jako dekoracja. Jutro obiecałam dla Wiktora taki Ala Halloween tzn mamy oglądać bajkę, przygotuje jakieś smakołyki i udekorujeny dom

JustyśkaG lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna, piękne ciuszki <3
    Hilary, widzę, że masz siłę ;)
    Muszę spróbować tych ciastek.

Hilary lubi tę wiadomość

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech chociaż facet będzie kurde blaszka....bo 4 cięć tonie polecają :P

Hilary, anecz_kaa lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatuska już się przyzwyczaiłam do tej myśli że mała wyjdzie kiedy będzie chciała i nie ma jak tego przyspieszyć a przynajmniej jak coś robię to czas szybciej leci i też te ostatnie chwile chce poświęcić dla starszych dzieci bo wiadomo że potem to będę zmęczona po porodzie i będę więcej uwagi poświęcać dla maluszka

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary hahaha no więc robię tak jak piszesz.
    W takim razie wina piekarnika!:-)

• Hilary Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej co tu takie pustki ?
    Ja już po morfologi :) trochę spać mi się chce ale dzisiaj intensywny dzień bo muszę sporo zrobić na ten Halloween szczególnie że chce się wyrobić tak żeby mąż też trochę ż nami posiedzial i zjadł zanim do pracy pójdzie więc biorę się do roboty :)
    A jak u was dzisiaj ? Jak się czujecie ?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U nas....pakujemy się po malu,segregujemy...a dziś M będzie malował duży pokój.
    Tu przed wyprowadzka trzeba oddać mieszkanie takie jakie się dostało.

Hilary uważaj na siebie:* jak tak masz dziś dużo na głowie...to może się już zacznie:)

Dobrego dnia kobietki:*

Hilary lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia to oby sprawnie wam poszło :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! u mnie też intensywny dzień się zapowiada, do 15.30 jestem w pracy a potem zakupy i wielkie gotowanie, bo mi się jutro rodzinka zjeżdża więc muszę ich ugościć :-) a już w czwartek wizyta!!!! może uda się podejrzeć kim jest Ktosiek! nie mogę się doczekać :-) a jak nie to na 20.11 umówiłam się na połówkowe :-)
    Hilary może takie szaleństwo troszkę Ci przyspieszy :-)

Hilary lubi tę wiadomość

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja z Lilką jestem od 9.30 na rytmice a później czeka mnie czyszczenie materaca bo sprzedajemy łóżko żeby zrobić ten pokoik dla dziewczyn....Hilary Ty sie oszczędzaj bo faktycznie ruszy akcja :-)

Hilary lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no na spokojnie robię. Zrobiłam obiad tylko ryż zostało ugotować i teraz odpoczywam. Przekąski też takie na szybko wymyśliłam:
    - mumie ż parówek tzn parówki odkręcić ciastem francuskim i wstawić
    - kanapki potworki Tzn na chlebie powycinam oczy itd
    - banany duchy wystarczy ż czekolady wsadzić oczy i buzię
    - mandarynki dynię tzn obrać mandarynka i w środek wsadzić coś zielonego jako trzonek
    - żelki mam oczy i kły
    - mega pająk to zrobię ten deser co ostatnio polany czekolada tylko uformuje mu głowę a nogi to powsadzam patyczki

Dekoracje będę robić ż dziećmi i też takie proste jak duszki ż chusteczek, nietoperze powycinamy może lampion jakiś że słoika się uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 11:08

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon fajnie że już w czwartek wizyta :)
    JustyśkaG powodzenia z łóżkiem:)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak gotujecie obiady? Codziennie? Raz na dwa dni? Muszę w końcu ogarnąć kwestię jedzenia raz a dobrze bo mam z tym duuuży problem. Zupa to albo rosół albo pomidorowa bo Lilka nic innego nie chce jeść :P A drugie to jak "pani domu" zdąży się ogarnąć ale zazwyczaj zawsze jest za późno na robienie drugiego dania...

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka u mnie to wygląda tak, że w tygodniu robię jakieś mięso (pieczeń, gołąbki itp.) tak żeby wystarczyło na dwa dni i zawsze robię wieczorem żeby na następny dzień tylko podgrzać! tak samo z zupą, zawsze gotuję więcej! jeśli do obiadu mają być ziemniaki, ryż albo makaron to M gotuje na "świeżo" przed moim powrotem z pracy! ja wracam do domu dopiero o 16 więc jakbym miała robić dopiero obiad to chyba bym go jadła na kolację! M zazwyczaj jest w domu trochę wcześniej ode mnie więc jak wracam to obiad jest już podgrzany i podany :-)
    Za to w weekend zawsze sobie poszaleję w kuchni i robię coś na "świeżo" jakąś zapiekankę, naleśniki z farszem itp....
    A jak masz już ugotowany rosół to możesz zrobić z niego każdą zupę :-) ja tak robiłam jak F był mały i nie jadł jeszcze tego co my! zostawiałam dla niego w małym garnuszku rosół, a z reszty robiłam np. grzybową! teraz nie mam już z tym problemu bo Młody nawet żurek lubi i grochową też :-)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą ja tak jestem nauczona przez rodziców, że zawsze obiad jest w domu! nigdy się nie zdarzyło żebym wróciła ze szkoły i nie było obiadu! i to w dodatku Tata gotował, który normalnie do pracy chodził :-) Mama niestety zdolności kulinarnych nie posiadła, a Tata zawsze lubił to robić a teraz jak jest na emeryturze to po prostu szaleje :-)

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super sprawa. Fajnie że z domu takie rzeczy wyniosłaś. U mnie właśnie różnie z tym obiadem bywało i tak jest też u mnie. No i muszę to zmienić.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon u mnie tez zawsze byl obiad w domu

Co dobrobienia obiadow zupe zawsze mam na dwa dni roznie bywa z drugim daniem.

Mamabyc ale kolosik..

Zabka ide do szpitala na diagnostyke i ocene dobrostanu plodu.

Hilary ale szalejesz dzis.

A ja mam dzis jakis taki leniwszy dzien...pogoda do dupy.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik u mnie z pogodą dzisiaj lepiej! nie pada, nie wieje, nawet słońce świeci tylko zimno jak diabli!!! musiałam rano szyby skrobać w samochodzie!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Justyska u nas obiad jest inny codziennie. Zupy rzadko robie bo nie lubimy. Musisz sobie dzien inaczej zorganizowac bo wszystko sie da. Ja teraz gotuje 2 obiady bo ja z mezem warzywny a dzieci miesny a byly czasy ze gotowalam 3 i spokojnie dawalam rade :)

Slaby mam tutaj zasieg ale poki mam to weszlam Wam zyczyc fajnego haloween ten kto swietuje ;) bo my z dziecmi tak. Maz wlasnie z nimi dynie wycial :) i idziemy zbierac cukierki z innymi dziecmi :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73fd9f5b32b7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 17:29

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ