Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
JustyśkaG mi się wydaje że im więcej człowiek ma obowiązków na głowie tym jest bardziej zorganizowany i na pewno sobie wszystko tak poukladasz że będzie ok W najgorszym wypadku będzie najgorszy pierwszy rok a potem już ż górki :p
Żabka. Najpierw rozkladasz ciasto na blacie na płasko taki prostokąt. Wtedy cały ten prostokąt smarujesz białkiem i śpiesz cynamon i cukier i wtedy zwijasz. Tak w sumie dość ciasno żeby się nie rozwijało i wtedy kroisz ok 2 cm
Mamanl heh no teraz to każdy czeka i każdy się mnie pyta czy już urodziłam a tu takie buty:p chociaż teraz zamierzam wciskać nogi żeby urodzić dopiero po 2 jak coś ale znając życie jak teraz nie chce to się właśnie urodzi :p
A kurczak w sezamie wyszedł super aż dziwne że wcześniej tego nie robiłam a mega proste do zrobienia bo tylko sezam wymieszać z bułką tartą.
Poza tym zrobiłam ż dziećmi takie kosciotrupy ż patyczki do uszu jako dekoracja. Jutro obiecałam dla Wiktora taki Ala Halloween tzn mamy oglądać bajkę, przygotuje jakieś smakołyki i udekorujeny domJustyśkaG lubi tę wiadomość
-
To niech chociaż facet będzie kurde blaszka....bo 4 cięć tonie polecają
Hilary, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
Mamatuska już się przyzwyczaiłam do tej myśli że mała wyjdzie kiedy będzie chciała i nie ma jak tego przyspieszyć a przynajmniej jak coś robię to czas szybciej leci i też te ostatnie chwile chce poświęcić dla starszych dzieci bo wiadomo że potem to będę zmęczona po porodzie i będę więcej uwagi poświęcać dla maluszka
-
nick nieaktualny
-
Hej hej co tu takie pustki ?
Ja już po morfologi trochę spać mi się chce ale dzisiaj intensywny dzień bo muszę sporo zrobić na ten Halloween szczególnie że chce się wyrobić tak żeby mąż też trochę ż nami posiedzial i zjadł zanim do pracy pójdzie więc biorę się do roboty
A jak u was dzisiaj ? Jak się czujecie ?
-
Hej
U nas....pakujemy się po malu,segregujemy...a dziś M będzie malował duży pokój.
Tu przed wyprowadzka trzeba oddać mieszkanie takie jakie się dostało.
Hilary uważaj na siebie:* jak tak masz dziś dużo na głowie...to może się już zacznie:)
Dobrego dnia kobietki:*Hilary lubi tę wiadomość
-
Hej!!! u mnie też intensywny dzień się zapowiada, do 15.30 jestem w pracy a potem zakupy i wielkie gotowanie, bo mi się jutro rodzinka zjeżdża więc muszę ich ugościć a już w czwartek wizyta!!!! może uda się podejrzeć kim jest Ktosiek! nie mogę się doczekać a jak nie to na 20.11 umówiłam się na połówkowe
Hilary może takie szaleństwo troszkę Ci przyspieszyHilary lubi tę wiadomość
-
Hej! Ja z Lilką jestem od 9.30 na rytmice a później czeka mnie czyszczenie materaca bo sprzedajemy łóżko żeby zrobić ten pokoik dla dziewczyn....Hilary Ty sie oszczędzaj bo faktycznie ruszy akcja
Hilary lubi tę wiadomość
-
Nie no na spokojnie robię. Zrobiłam obiad tylko ryż zostało ugotować i teraz odpoczywam. Przekąski też takie na szybko wymyśliłam:
- mumie ż parówek tzn parówki odkręcić ciastem francuskim i wstawić
- kanapki potworki Tzn na chlebie powycinam oczy itd
- banany duchy wystarczy ż czekolady wsadzić oczy i buzię
- mandarynki dynię tzn obrać mandarynka i w środek wsadzić coś zielonego jako trzonek
- żelki mam oczy i kły
- mega pająk to zrobię ten deser co ostatnio polany czekolada tylko uformuje mu głowę a nogi to powsadzam patyczki
Dekoracje będę robić ż dziećmi i też takie proste jak duszki ż chusteczek, nietoperze powycinamy może lampion jakiś że słoika się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 11:08
JustyśkaG lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak gotujecie obiady? Codziennie? Raz na dwa dni? Muszę w końcu ogarnąć kwestię jedzenia raz a dobrze bo mam z tym duuuży problem. Zupa to albo rosół albo pomidorowa bo Lilka nic innego nie chce jeść A drugie to jak "pani domu" zdąży się ogarnąć ale zazwyczaj zawsze jest za późno na robienie drugiego dania...
-
Justyśka u mnie to wygląda tak, że w tygodniu robię jakieś mięso (pieczeń, gołąbki itp.) tak żeby wystarczyło na dwa dni i zawsze robię wieczorem żeby na następny dzień tylko podgrzać! tak samo z zupą, zawsze gotuję więcej! jeśli do obiadu mają być ziemniaki, ryż albo makaron to M gotuje na "świeżo" przed moim powrotem z pracy! ja wracam do domu dopiero o 16 więc jakbym miała robić dopiero obiad to chyba bym go jadła na kolację! M zazwyczaj jest w domu trochę wcześniej ode mnie więc jak wracam to obiad jest już podgrzany i podany
Za to w weekend zawsze sobie poszaleję w kuchni i robię coś na "świeżo" jakąś zapiekankę, naleśniki z farszem itp....
A jak masz już ugotowany rosół to możesz zrobić z niego każdą zupę ja tak robiłam jak F był mały i nie jadł jeszcze tego co my! zostawiałam dla niego w małym garnuszku rosół, a z reszty robiłam np. grzybową! teraz nie mam już z tym problemu bo Młody nawet żurek lubi i grochową teżJustyśkaG lubi tę wiadomość
-
Zresztą ja tak jestem nauczona przez rodziców, że zawsze obiad jest w domu! nigdy się nie zdarzyło żebym wróciła ze szkoły i nie było obiadu! i to w dodatku Tata gotował, który normalnie do pracy chodził Mama niestety zdolności kulinarnych nie posiadła, a Tata zawsze lubił to robić a teraz jak jest na emeryturze to po prostu szaleje
-
Super sprawa. Fajnie że z domu takie rzeczy wyniosłaś. U mnie właśnie różnie z tym obiadem bywało i tak jest też u mnie. No i muszę to zmienić.
-
Simon u mnie tez zawsze byl obiad w domu
Co dobrobienia obiadow zupe zawsze mam na dwa dni roznie bywa z drugim daniem.
Mamabyc ale kolosik..
Zabka ide do szpitala na diagnostyke i ocene dobrostanu plodu.
Hilary ale szalejesz dzis.
A ja mam dzis jakis taki leniwszy dzien...pogoda do dupy. -
nick nieaktualnyHejka
Justyska u nas obiad jest inny codziennie. Zupy rzadko robie bo nie lubimy. Musisz sobie dzien inaczej zorganizowac bo wszystko sie da. Ja teraz gotuje 2 obiady bo ja z mezem warzywny a dzieci miesny a byly czasy ze gotowalam 3 i spokojnie dawalam rade
Slaby mam tutaj zasieg ale poki mam to weszlam Wam zyczyc fajnego haloween ten kto swietuje bo my z dziecmi tak. Maz wlasnie z nimi dynie wycial i idziemy zbierac cukierki z innymi dziecmi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73fd9f5b32b7.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 17:29