X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u koleżanki, u której był problem z ustaleniem czy dziecko ma nerki, stwierdzono małowodzie :-( siedzi od wczoraj w szpitalu, jutro ma usg na genetyce bo tam jakieś wypasione usg mają, na zwykłym jest problem z ustaleniem czy z dzieckiem wszystko ok :-(

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

prawie tydzień mnie nie było nie dam rady nadrobić zaległości szczególnie dziś ani jutro poprostu ne mam głowy.

mój dziś pojechał do szpitala ze starszą i normalnie nie mogę znaleźć miejsca od kiedy pojechali sprzątam mam wyszorowalam kuchnie łazienkę pokój dziewczyn i tak posprzątam jak na święta. jak oni będą tam 3 dni to chyba będzie można jesc z pologi. ze stresu jeszcze latam do wc... ahhh normalnie czuje się złą matka ze wysłałam ze strachu przed porodem mojego, bo ja powinnam być z nią. może bardzo przexywam bo nigdy w szpitalu nie były a może przez hormony tak się denerwuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan
    Współczuję i nie dziwię Ci się, że nie pamiętasz 2 cc...
    Powiedz mi czy bez problemu partner/mąż zgodził się na 4 dziecko? Albo może to on wyszedł z inicjatywą?
    Ja mam problem ze swoim mężuśkiem, bo mi dzisiaj powiedział, że 2 starczy, bo i tak się boi jak w przyszłości będzie z pomocą finansową... szkoła, studia, wesele itd...
    Eh a ja nie czuję się spełniona i pragnę 3 dziecka... chociaż wiem, że z jednej strony ma trochę racji...

• Swan Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc, a co sie stalo? Nie obwiniaj sie, moj M tez lezal wiosna tego roku z synem w szpitalu. Oczywiscie jezdzilam codziennie do niego, ale nie moglam zostawic dzieci w domu samych. Trzeba jakos sobie radzic, w koncu tatusiowie maja takie same obowiazki jak my. Napewno sobie poradzi, nie zamartwiaj sie.

PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa - maz chcial dziecko, ja nie. Potem neurolog syna zaczela mnie namawiac, ze komorki macierzyste moga pomoc mu wiec zgodzilam sie. A teraz instynkt wlaczyl sie na calego. Nie czuje, ze sie poswiecam. Jestem szczesliwa ☺.

PodwojnaMamaWdwupaku, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Twój mąż tak jak mój
    . Pomimo ze teraz na tak to i tak nie zachowuje sie tak jak bym chciała..

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama byc : mam nadzieje ze bedzie wszytsko w porzadku!

Mnie też rozbiera coś ;/

Podwójna: jak się czujesz?

Mój mąż chciał syna :P a co będzie się okaze, wiem ze na 4 tez wyraża chęć a mi się podobają takie duze rodziny :) wujek mojego męza ma 8 dzieci! I kazde skonczyło studia. i wesela im tez robił :) ale kolejka była :P 1 w roku :)

ja dziś na 20/21 do gina, jeszcze skocze na bete przed, bo musze miec l4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 16:35

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon na koleżance współczuję :( to 1 ciąża? Robiła jakieś testy wcześniej? Ja corazbardziej myślę o nifty... bo pappa chyba są dużo mniej pewne

• simon86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to jej pierwsza ciąża, miała robione standardowe badania, na usg w 13/14 tygodniu wszystko było ok!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Czy Wam tez tak czas szybko leci? Odkad mam energie to ciagle cos robie i czasu nawet na neta brak ha ha

Basik fajnie ze Cie do domu puscili :) jak idzie Ci dawanie zastrzyku?

I zdrowka dla Ciebie :*

Aneczka kciuki za bete i wizyte!!!!! I super ze powiedzialas w pracy i ze poszlas na L4. Gdybym pracowala w takich warunkach to bym sie nie zastanawiala nawet.

Hilary faktycznir uklad dzieci bedziemy mialy taki sam ;) a wczoraj sie dopiero skapnelam ze taki uklad jest rowniez u mnie w rodzinie. Czyli pierwszy byl brat a pozniej ja z siostra :)

A ja bym prosila o jakas nowa foteczke Twojej niuni ❤

Mamabyc trzymam kciuki za te badanie u corci i nie miej wyrzutow sumienia. Maz tez jest rodzicem a Tobie lepiej przed porodem w domu byc zebys czegos ze szpitala nie przywlokla.

A te wyniki od razu po badaniu beda? Bedzie dobrze:*

Pysia ciesze sie ze u Was poprawa :) i trzymam kciuki zeby synek zdrowial z dnia na dzien:*

A meza namawialabym na zmiane pracy. To jest chore nie moc wziac wolnego. Ja rowniez z mezem to przerabialam i namowilam meza na zwolnienie z dnia na dzien bo pracowal u czlowieka dla ktorego liczyla sie tylko praca a nie rodzina i do dnis dziesiejszego maz mi dziekuje za to. Mlodzi jestescie wiec msz znajdzie szybko inna prace bo musiscie o sobie myslec bo co zrobicie przy 3 dzieci w takiej sytuacji?

Simon mam nadzieje ze mimo malowodzia dziecko kolezanki jest zdrowe. Nie mozna sie zalamywac. Moje kolezanka tez je miala i maluch zdrowy i wiem ze przez igle robili jej w tedy jakis zabieg i wody dolewali.

Enii zycze Ci fasolki z tych boli ale zacznij myslec bardziej pozytywnie :* nie mysl od razu ze sie nie udalo. Uwierz w to tak jak ja wierzylam ze sie uda i 2 kreski na tescie to tylko kwestia kilku dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko dziekuje ze pytasz :* dobrze sie czuje tylko jak przychodzi wieczor to troche mnie strach ogarnia zeby znowu zaden atak mnie nie zlapal ale mysle ze bedzie ok :)

Wiecie ze dopiero wczoraj wyczytalam ze imie mojej corci w brzuchu oznaczy Zycie. I jest najlepsze jakie moglismy dac bo ona jest cudem jaki sie przytrafil po tych wszystkich biochemicznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 16:07

Enii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mama powiem Ci tak. Ja nigdy nie patrzylam na to czy rodzice dadza mi na nauke. Na slub itp. Jako jedyna z rodzenstwa nie wzielam od rodzicow ani grosza. Na wszystko zapracowalam sama. Na slub rowniez sami z mezem i nie zgodzilam sie zeby rodzice dali jakikolwiek grosz bo sie tak przyjelo. Jezeli pistanowilam zalozyc rodzine to sama z mezem zapracowalam na mieszkanie i cala reszte, wiec nie musi byc tak ze Twoj maz nie chce wiecej dzieci bo musi im zapewnic jakis start. Moze Wasze dzieci beda wdzieczne za to ze sa. Ze Was maja a nie po to by patrzec za jakims groszem od Was.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka co do pappy to dla mnie bez sensu jest to badanie. Jest ono tylko statystyka a w Nifty badaja z krwi dziecka. Ja bardzo polecam Nifty jak masz na to fundusze.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMamaWdwupaku wrote:
    Aneczka co do pappy to dla mnie bez sensu jest to badanie. Jest ono tylko statystyka a w Nifty badaja z krwi dziecka. Ja bardzo polecam Nifty jak masz na to fundusze.

będę musiała sama płacić, bo mój mąż mówi, że nie trzeba...ale ja świruję, wiesz ja dobrze zarabiam jak na pl ;) dlatego mimo, że praca na nocki etc to mi to odpowiadało, bo nie wiem gdzie jeszcze mogłabym zarobić tyle.

A pytam, bo mam znajomą, która własnie miała zapalenie wyrostka.. i jej niestety musieli robić operacje a 3 tyg poźniej cc, więc to naprawdę poważna sprawa.

A Zoja- znam 2 super babeczki :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wynik bety będe miec od 1,5 do 3 h :)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan chodzi o te podejrzenie epilepsji. teraz okazuje się ze trzymają ponad 4 doby. miesiąc temu była jedną noc teraz najmniej 4 ...

aneczka no to czekamy; )

• Enii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka daj znać

Podwójna uwielbiam czytać Twoje posty. Jeszcze tydzień o sprobuje zareagować. Póki co obstawiam przewianie i może przez to jajniki i podbrzusze dalej boli. Czuje tak jakbym miała supelki tam związane.. Zaczynam mieć dreszcze wiec pewnie jak Misiek pojedzie to choróbsko się przypałęta i mnie rozłoży. Ale nie ma sie co dziwić raz ciepło raz zimno.

Nawet nie wiesz jak sie cieszę że w końcu sie Wam udało. Imię dla corci idealnie trafione.
    Zawsze wydawało mi sie słysząc ze teraz tyle par ma problem z ciąża to grubo naciagane informacje. Tu na ovu jestem przerażona tyle młodziutkich dziewczyn

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii
    No niestety tak to jest z niektórymi facetami.

Podwojna
    Kochana Ty moja, dziękuję za te słowa.
    Mąż też sam na wszystko zapracował, ale było mu bardzo ciężko na starcie, dlatego mówi, że nie chce, żeby jego dzieci miały tak ciężko.
    Mi trochę rodzice pomogli na studiach :)
    Ale za wesele sami zapłaciliśmy z kopert i tyle, na szczęście wystarczyło he he :P
    Muszę mu właśnie przetłumaczyć, że pieniądze owszem są ważne, ale nie najważniejsze. Zresztą nie przewidzi, co będzie za te 15-20 lat...
    Ja mam 3 siostry i jest super. A trójka rodzeństwa weselej jak 2 :)
    Mam nadzieję, że uda mi się go przekonać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny pierwszy raz od dwóch lat wypiłam lampkę wina :D
    normalnie w głowie mi się zakręciło...
    ciąża + karmienie piersią ponad 13 miesięcy :P

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po usg i pecherzyk ma 3mm, ale beta podskoczyła do 1700 :) i za 2 tyg kontrola

żabka04, Hilary, Szczęśliwa_Mama, PodwojnaMamaWdwupaku lubią tę wiadomość

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ