X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej sorki u koleżanki się zagadałam. Wszystko jest ok :) z tym że nie mogła dobrze parametrów sprawdzić bo dzidziuś za malutki więc za 2 tygodnie mam znowu usg. Przezornosc sprawdziła to jest ok. Ma 4,2 cm. Serduszko ładnie bije. Według usg 11 tydzień i 1 dzień więc nie dużo młodsza. Straszny z niego/ z niej kreciołek bo ciągle podskakiwał :D Zajde do domu to wstawię zdjęcie

nick nieaktualny, Grochpaproch, ana79, Mamabyc3, majamia, Majzu, P_aulinaaa29 lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogła sprawdzić tych parametrów coś chyba z kością nosową bo są w stanie zmierzyć od 4,4 cm

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skierowanie jest to nazwane NT

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary no w końcu super, że wszystko dobrze, jak cudnie :) oczywiście fotkę prosimy :) <3 <3 <3 <3 <3 <3

Hilary lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary ale piekny maly czlowieczek :D ojej wzruszylam sie ze juz tak wierci sie w brzuszku! Wspaniale wiesci dzisiaj nam przynosicie :)

A za 2 tyg. Bedziesz miala juz pomiary zrobione i znowu okazja do podgladniecia maluszka ;)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama masz parkę w domu a teraz masz jakieś życzenia, pewnie ci wszystko jedno, aby się udało i było zdrowe .
    Ja na początku starań to miałam parcie na córkę, a teraz to mi już wszystko jedno, aby się udało i żeby zdrowe było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:43

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • magada Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Ja się melduje człowiek ma 1,5cm serduszko bije 138 ;) wszytsko git kolejma wizyta 31 maja ;D

Gratuluje:)

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wcześniej na pierwszych usg widziałam tylko kropkę a tu taki malutki człowieczek i tak fajnie rączkami machał i cały się kręcił, podskakiwał <3 Szkoda tylko że zdjęcie mam słabe i nie widać go tak dobrze ale po prostu tak się kręcił że ciężko jej było zrobić

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 Hilary jak to rozczula, jak ja chcę już też podglądać dzidziusia to takie cudne uczucie.. :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • magada Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary super Gratuluje:) i trochę zaxdroszcze;)

karolinams lubi tę wiadomość

02.2010 córka
    09.2011 syn
    01.2017 corka(*)
    01.2018 7 tydz.(*)
    12.2018 córka
  • Grochpaproch Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary,super!Cieszę się,ze wszystko w porządku :)

WPY2p2.png Kc2Op2.png

Św.Rita-patronka spraw trudnych i beznadziejnych
  • ana79 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu Hilary - cudnie
    Karolinams- już niedługo będziesz podglądać swojego maluszka,życzę Ci tego z całego serca.- cierpliwości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 12:01

karolinams lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinams w pierwszej ciazy od razu czulam ze bedzie chlopak i tak chcialam miec synka pierwszego. Przy drugim czulam ze synek a wyszla corcia ;) a teraz mi obojetnie byle zdrowe i z mezem obiecalismy sobie ze przy trzecim plci nie chcemy znac az do dnia porodu ;) taka niespodzianka ma byc.

A Ty kiedy bedziesz testowac? Bo ja nigdy do terminu @ nie wytrzymuje i robie testy po 3 dziennie juz od 8dpo ha ha

Oj tak mnie tez rozczulaja takie wiesci z usg :)

Dziewczyny powiedzcie mi? Jak spojrzycie u mnie na wykres to nie widac serduszkowania. Czy to jest tylko w abonamencie premium?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze sa moje dzieci ;) ciagle pytaja kiedy w koncu bedzie dzidzia w brzuszku i oczywiscie syn chce brata a corcia siostrzyczke he he najlepiej blizniaki i do tego parka ;)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Karolinams w pierwszej ciazy od razu czulam ze bedzie chlopak i tak chcialam miec synka pierwszego. Przy drugim czulam ze synek a wyszla corcia ;) a teraz mi obojetnie byle zdrowe i z mezem obiecalismy sobie ze przy trzecim plci nie chcemy znac az do dnia porodu ;) taka niespodzianka ma byc.

A Ty kiedy bedziesz testowac? Bo ja nigdy do terminu @ nie wytrzymuje i robie testy po 3 dziennie juz od 8dpo ha ha

Oj tak mnie tez rozczulaja takie wiesci z usg :)

Dziewczyny powiedzcie mi? Jak spojrzycie u mnie na wykres to nie widac serduszkowania. Czy to jest tylko w abonamencie premium?
    Nie widzę twoich serduszek , co do płci też się nad tym zastanawiałam, że nie chciałabym wiedzieć czy noszę syna czy córe pod sercem, ale czy dałabym radę nie wiem.
    Ja z testowaniem czekałam bliżej @ tak od 12 dpo próbowałam robić , ale że mam zapas tych felernych z allegro to zacznę wcześniej też próbować :)

Mój 7 late też pyta kiedy będzie mieć rodzeństwo :D a starszy na samo hasło mówi, że oszaleliśmy, że on nie chce :D
    ana79 wrote:
    ...
    Karolinams- już niedługo będziesz podglądać swojego maluszka,życzę Ci tego z całego serca.- cierpliwości
    Masz rację, każda z nas niebawem się doczeka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 12:13

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolinams a ile lat ma starszy syn?

A Ty masz wykupiony abonament tutaj?

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Hilary super wieści. Nie miałas wcale usg a teraz będziesz miała 2 w ciągu 2 tygodni mo i widzisz dzidzie a nie kropkę;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mam w domu zapas z ebaya testow 30szt. ;) Ale nie wiem jak dzialaja bo zawsze apteczne mialam i teraz aptecznych tez mam zapas i niemieckich i polskich testow, wiec jak bedzie okazja to bede miala porownanie jak te z ebaya wychodza bo zdania sa bardzo podzielone ale jedno jeat pewne jak tak po zdjeciach przegladam w necie to kreski pokazuja mega slabe niz apteczne.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Najlepsze sa moje dzieci ;) ciagle pytaja kiedy w koncu bedzie dzidzia w brzuszku i oczywiscie syn chce brata a corcia siostrzyczke he he najlepiej blizniaki i do tego parka ;)
    Moja strasza dziś się obrazila na mnie jak powiedziałam, że idę zobaczyć dzidzie w brzuszku to zaczęła ryczec "nie idę do przedszkola chce dzidzie zobaczyc" haha przez 30min jej tłumaczyłam dlaczego nie może iść ze mna

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Krolinams a ile lat ma starszy syn?

A Ty masz wykupiony abonament tutaj?
    Jak ja nie miałam wy kupionego to wogole nie miałam kalendarza bo nie szło go prowadzić

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ