Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania w 2023r - watek dla wszystkich starających sie.
Odpowiedz

Starania w 2023r - watek dla wszystkich starających sie.

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym TSH się zgadzam, trzeba będzie je troszkę zbić, a co do reszty nie wypowiem się, bo nie mam takiej wiedzy :(

Dziewczyny, chciałabym się już dowiedzieć czy się udało :( taka rozbita dzisiaj jestem, nie wiem czy to te upały, czy co

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Hach Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola, najgorsze w tym wszystkim jest to czekanie! Czekanie na wyniki badan... czekanie, kiedy można zatestowac... czekanie na wynik testu... czekanie i czekanie. Ciągle czekanie! Znam to doskonałe, bo ja tak czekam do okresu, wyczekując go lub jego spóźnienie, żeby zrobic sobie test. Wiec tuła Cie w twoim oczekiwaniu.
    Ja 5 dpo (mniej wiecej), ciągnie mnie lewy jajnik, z prawego była owu, i dopatruje się zagnieżdżania zarodka 😂😂 jakie to głupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 19:59

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Nowa_Ola, najgorsze w tym wszystkim jest to czekanie! Czekanie na wyniki badan... czekanie, kiedy można zatestowac... czekanie na wynik testu... czekanie i czekanie. Ciągle czekanie! Znam to doskonałe, bo ja tak czekam do okresu, wyczekując go lub jego spóźnienie, żeby zrobic sobie test. Wiec tuła Cie w twoim oczekiwaniu.
    Ja 5 dpo (mniej wiecej), ciągnie mnie lewy jajnik, z prawego była owu, i dopatruje się zagnieżdżania zarodka 😂😂 jakie to głupie.

Masz rację :( 3 lata czekałam na starania, teraz czekam na testowanie, a jeśli się nie uda, to na nowo :(
    I uwierz mi, Moja Droga, że ja jestem 4dpo a mam temperaturę codziennie wyższą, bo dziś już 37.3 i doszukuję się objawów 😂 bolą mnie piersi, jestem zmęczona 😂

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Hach Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde 😂😂 nie dotrwam chyba do dnia okresu. Normalnie mam wrażenie, że zrobily mi się takie cięższe piersi, niebolesne, ale pełniejsze.
    Proszę starego, żeby sprawdził z pytaniem, czy w połowie cyklu tak miewam. Zaskoczył się, że są takie "pelne" I co zrobił? No zgadnijcie, co... 😅 bezwstydnie je zmalał 😂😂😂 ech, te chłopy.
    A w głowie gonitwa myśl, czy to możliwe. Czy znów wyobrażam sobie wraz z głową i sercem ciążę 😅🤣😭

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    TSH do zbicia powino być w okolicach 0,6 -1,5 tak twierdzi moja Pani Doktor, która też ma specjalizacje endykronologa
    Uhuhu, myślisz że lepiej umówić się do endokrynologa czy poczekać na wizytę u ginekologa i zobaczyć co powie ?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julixxx wrote:
    Albo Bocian albo Artemida, w Artemidzie moja koleżanka się leczyła i dzięki in vitro urodziła się jej córeczka :) co najlepsze starali się kilka lat, a kiedy Sara miała 1,5 roku „wpadli” z drugim dzieciątkiem, naturalnie i bez żadnej pomocy. Także pocieszające, ze wszystko dosłownie wszystko może się zdarzyć :)
    I ona mi tą Artemidę gorąco polecała.

Oj tak, natura nie zna granic 😀 Ja też mam koleżankę, która przeszła długą drogę do macierzyństwa, a kiedy już urodziła dwie córki i miała zamykać fabrykę, to niespodziewanie ich rodzina powiększyła się jeszcze o synka 😉

O Artemidzie nie słyszałam, mam kuzynkę, która leczyła/leczy się w Bocianie, ale u nich to akurat bardzo skomplikowany przypadek i nie znam całej historii, bo też nie chcę dopytywać - wiem, że to jest dla nich naprawdę bolesne.

Z polecenia dostałam namiary właśnie na tego Pawła Kucia (albo Kuca 😊) z kliniki Bocian, o którym wspominałam, ale osobiście go nie polecę, bo jeszcze nie byłam.

A daleko masz do Białego?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdzietna wrote:
    Ja chodzę do Artemidy :) mogę także polecić, póki co jeszcze nie ma ciąży ale wszystko zmierza ku temu :) nie mam zastrzeżeń do ich pracy :)

O, czyli mamy wiadomości z pierwszej ręki o Artemidzie 😉

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    TSH do zbicia powino być w okolicach 0,6 -1,5 tak twierdzi moja Pani Doktor, która też ma specjalizacje endykronologa

O, a jak już o TSH mowa, to w moich najświeższych wynikach z 9 czerwca wyniosło 1,51. To jest takie na granicy i skontrolować za jakiś czas czy powiedzmy, że to jakby margines błędu?

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Kurde 😂😂 nie dotrwam chyba do dnia okresu. Normalnie mam wrażenie, że zrobily mi się takie cięższe piersi, niebolesne, ale pełniejsze.
    Proszę starego, żeby sprawdził z pytaniem, czy w połowie cyklu tak miewam. Zaskoczył się, że są takie "pelne" I co zrobił? No zgadnijcie, co... 😅 bezwstydnie je zmalał 😂😂😂 ech, te chłopy.
    A w głowie gonitwa myśl, czy to możliwe. Czy znów wyobrażam sobie wraz z głową i sercem ciążę 😅🤣😭

Ja raczej na pewno nie dotrwam do dnia okresu, w sumie nawet nie wiem kiedy ma przyjść, bo owulacja zawitala o 4 dni opóźniona :D poczekam jeszcze z tydzień 😅

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy, ja bym to skonsultowała, mi lekarz mówi, że powinno być jak najbliżej 1 😘

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju, Dziewczyny, jak ja Was rozumiem z tym doszukiwaniem się objawów! Jak staraliśmy się o drugie dziecko, to ja co miesiąc byłam w ciąży! Mój Mąż, człowiek na maksa zdroworozsądkowy, na pewno gdzieś po kątach pukał się w czoło 🤭

I myślę, że to nie jest głupie ♥️ Tak chyba trochę działa nasz instynkt, że wsłuchujemy się mega w ogranizm w tej drugiej fazie cyklu, a i w pierwszej zresztą też 😊

Hach lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Mummy, ja bym to skonsultowała, mi lekarz mówi, że powinno być jak najbliżej 1 😘

O, dobrze wiedzieć, dzięki 🥰 No cóż, to kolejny temat do omówienia z ginekologiem 😅 Zobaczę, co będzie po tych trzech miesiącach, ale coraz częściej rozważam konsultacje z kimś innym. Moja rodzinna, która bardzo ogarnia sprawy ginekologiczne, endokrynologiczne i takie "okołociążowe" teoretycznie potwierdziła, że propozycja leczenia jest ok, a ja jakoś tak z tyłu głowy mam, czy na pewno... No i właśnie nic nie mówiła o TSH, a ja nie dopytałam, także jeszcze bardziej rozważam wizytę u tego lekarza z Bociana

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    O, a jak już o TSH mowa, to w moich najświeższych wynikach z 9 czerwca wyniosło 1,51. To jest takie na granicy i skontrolować za jakiś czas czy powiedzmy, że to jakby margines błędu?

Powtórz sobie za jakiś miesiąc czy nie rośnie jeśli, możesz troszkę też zbić dietą 🙂

MummyYummy lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdzietna wrote:
    Dziewczyny ja dziś +\- 7 dpo i tez a to zgaga, a to wzdęcia, a to kuje prawy jajnik, senność …. I człowiek głupieje :/

A jak tempka? Bo pamiętam, że kontrolujesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny z mężem jesteśmy w trakcie kilku h opieki nad 4 miesięczną bratanicą męża 😍🥹 Usypialam ją na rękach w nosidełku, była zmiana pieluchy i mąż też ją usypiał 😊 Prze słodzizna!
    Tulilam ją do siebie i bujalam marząc, że za rok będę też swoje kilkumiesięczne bobo tak tulić 🥰

Wojowniczka 💪🏻, MummyYummy, Hach, Julixxx lubią tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdzietna wrote:
    Dziewczyny ja dziś +\- 7 dpo i tez a to zgaga, a to wzdęcia, a to kuje prawy jajnik, senność …. I człowiek głupieje :/
    Też tak miałam, a teraz mam bóle jak na okres 😁😂 jutro jadę zamawiać do apteki to rekovelle 🙂

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Powtórz sobie za jakiś miesiąc czy nie rośnie jeśli, możesz troszkę też zbić dietą 🙂

Właśnie tak zrobię i spróbuję podziałać trochę z dietą. Czytałam o siemieniu lnianym, że dobrze robi i na TSH, i na owulację, Hach też coś o nim wspominała 🙂

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezdzietna wrote:
    Tempka rośnie… kręci się około 36,60 itp. Nie spada mocno. Mam udostępniony wykres :) a ja w 3dc tsh miałam 1,85 :) a mówiąc o artemidzie miałam na myśli Olsztyn No ale Białystok i Olsztyn to to samo :)

Selina kochana Tobie tego życzę ❤️❤️❤️

Ja tak średnio ogarniam te wykresy, dopiero co udało mi się je znaleźć 😅 A ginekolog coś mówił o tym TSH?

Do Olsztyna mam kawałek, ale jak będzie trzeba... 😁

• Hach Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja dziewczyny z mężem jesteśmy w trakcie kilku h opieki nad 4 miesięczną bratanicą męża 😍🥹 Usypialam ją na rękach w nosidełku, była zmiana pieluchy i mąż też ją usypiał 😊 Prze słodzizna!
    Tulilam ją do siebie i bujalam marząc, że za rok będę też swoje kilkumiesięczne bobo tak tulić 🥰

Niech soe Wam spełni to marzenie! Całym sercem kibicuje! Żebyś tuliła tak swoje za rok do snu.

Bezdzietna, witaj w klubie w odvzuwaniu objawów. Collage vzy one tym razem s serio, czy to żniw głupia głową 😅

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to głupia jestem... Stara a głupia 😆 Chyba wczoraj noszenie tego maleństwa mnie tak nastroiło. Dziś 8dpo (chyba) i siknelam na test 🙈 ale niestety miałam tylko ten niepolecany z Testeo kasetkowy. No kurde jakiś cień cienia tam widzę 🧐 ale za uja nie do ujęcia aparatem...
    No i po co to sobie zrobiłam 🙈 teraz będę myśleć czy to już czy mnie w uja test robi - testowałam nim już kilka miesięcy wstecz i zawsze była biel totalna. No nic, zobaczymy co życie pokaże

Bezdzietna trzymasz się i nie sikasz? 😁

Co do TSH to ja miałam 1,3 i endo przepisał mi profilaktycznie, jak to powiedział (tzn miałam objawy niedoczynności) Euthyrox i po 3mies miałam już 0,9 i mówił że tak do 0,5 można zejść, więc biorę nadal.

Hach, Liliak lubią tę wiadomość

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ