Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania w 2023r - watek dla wszystkich starających sie.
Odpowiedz

Starania w 2023r - watek dla wszystkich starających sie.

Oceń ten wątek:
  • Śmieszka Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny :) postanowiłam napisać, bo zaczęłam nieśmiało myśleć o 3 dziecku. Mam już dwie córki, w przyszłym roku 40 lat i to dla mnie ostatni dzwonek. Nie jestem pewna swojej decyzji, bo mam fajna pracę, dziewczyny odchowane i sama już nie wiem. Chyba zdecydujemy się na to co przyniesie los. W tym cyklu sex był w dni płodne, ale przerywany i niepłodne do końca. Zobaczymy co się wydarzy.

202407214580.png[/url]
  • LillY Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka, akurat jestem na wyjeździe i wracam w poniedziałek. Wiec chyba poczekam bo nie za bardzo mam jak szukać apteki. Zobaczymy co czas pokaże. Dam znać

• OvuFriend

Wysłany: 23 lipca 2023, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Mamy dla Was darmowe vouchery na badania hormonalne. Pakiet obejmuje badania z krwi: TSH, FT3, FT4. Badania można wykonać w wybranym punkcie Diagnostyki w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.

Zgłoś się, jeśli:
    - masz uczucie, że jest Ci zimno częściej niż innym,
    - występują u Ciebie problemy z suchą skórą, łamliwymi paznokciami, suchymi / wypadającymi włosami,
    - często jesteś nadmiernie zmęczona i senna w ciągu dnia,
    - miewasz problemy z koncentracją lub pojawiają się zaburzenia pamięci,
    - występują u Ciebie obrzęki i/lub masz problemy z puchnięciem,
    - pojawiają się problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała (chudniesz lub tyjesz bez wyraźnej zmiany diety),
    - korzystasz z aplikacji OvuFriend lub jesteś chętna, żeby zacząć. ;)
    - nie stosujesz antykoncepcji / nie jesteś w ciąży / nie karmisz piersią.

Jeśli doświadczasz któregoś z wyżej wymienionych objawów, napisz wiadomość na [email protected] w tytule wpisując “Badania tarczycowe”.

Pula voucherów jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. :)

P.S. Masz zdiagnozowaną niedoczynność / nadczynność tarczycy? A może wykonywałaś już badania w kierunku diagnozy, ale nie potwierdziła się? Jeśli posiadasz wyniki badań, zgłoś się do nas i otrzymaj darmowy abonament Premium do aplikacji OvuFriend. Napisz do nas na: [email protected] w tytule wpisując “Tarczyca1”.

Jeśli już się do nas zgłosiłaś i wykonywałaś / przesyłałaś powyższe badania, zignoruj ten post.

• LillY Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Lilly jeśli okres masz dostać w poniedziałek śmiało już możesz robić test tylko czuły...

Co z tego wynikło ?! jestem właśnie po teście i są dwie kreski. Śluz od owu biały gesty i dość sporo. W dzień spodziewanej miesiączki lekko żółty i ciągnący ale tylko przez chwile. Szyjka twarda dość wysoko ale jeszcze nie do końca zamknięta. Piersi zawsze bolały od owu i ustępowały w dniu miesiączki, tym razem bolały mnie tylko jeden dzień a do teraz nie mogę tego nazwać bólem. Są mozw ciut większe i ciężkie a sutki delikatnie wrażliwe ale jedynie przy dotyku. Do toalety latam stanowczo zbyt często. Śpię całkiem dobrze ale jak na mnie zbyt wcześnie budzę się wyspana. Zmęczenia w dzień jeszcze nie odczuwam. Mdłości czy jakieś dziwne zachcianki narazie tez mnie nie dotyczą. Chociaż ogórki w każdej postaci jem od tygodnia codziennie. Jutro zrobię drugi test dla pewności, a betę dopiero w poniedziałek bo jestem na urlopie i w polsce nie mam za bardzo jak zrobić badań.

🥰🤗pozdrawiam

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillY wrote:
    Co z tego wynikło ?! jestem właśnie po teście i są dwie kreski. Śluz od owu biały gesty i dość sporo. W dzień spodziewanej miesiączki lekko żółty i ciągnący ale tylko przez chwile. Szyjka twarda dość wysoko ale jeszcze nie do końca zamknięta. Piersi zawsze bolały od owu i ustępowały w dniu miesiączki, tym razem bolały mnie tylko jeden dzień a do teraz nie mogę tego nazwać bólem. Są mozw ciut większe i ciężkie a sutki delikatnie wrażliwe ale jedynie przy dotyku. Do toalety latam stanowczo zbyt często. Śpię całkiem dobrze ale jak na mnie zbyt wcześnie budzę się wyspana. Zmęczenia w dzień jeszcze nie odczuwam. Mdłości czy jakieś dziwne zachcianki narazie tez mnie nie dotyczą. Chociaż ogórki w każdej postaci jem od tygodnia codziennie. Jutro zrobię drugi test dla pewności, a betę dopiero w poniedziałek bo jestem na urlopie i w polsce nie mam za bardzo jak zrobić badań.

🥰🤗pozdrawiam

Gratuluję 🥰 Nudnej ciąży Ci życzę 🙂 Każda kobieta ma inne objawy jedna ma śluz inna go nie ma, jedną ciągnie jajnik inna nie... Na to nie ma reguły;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
‹‹ 37 38 39 40 41
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ