Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruby dziękuję :* może faktycznie miałaś jakąś toriel też i Ci pękła.No ból niemiłosierny naprawdę
wiem co czułaś kochana...mnie też zgina w pół.
mąz podrzucił mi ibuprom sprint max i troszkę mi lepiej,ale aż blada siedze w pracy i byle do 15 wytrzymać
-
EwelinaaKa w pierwszym trymestrze przytyłam niecały kilogram. Brzuch zaczyna rosnąć tak że teraz już pewnie zacznę tyć mocniej.
MamaTuśka można też znaleźć pozytywną stronę- jak by nie patrzeć coś się zadziałodo zapłodnienia doszło. Życzę by następnym razem był szczęśliwy finał :*
Ruby pochwal się potem co kupiłaśMamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Dziecko zapytało Boga:
"Skoro posyłasz mnie na ziemię , czy masz jakiś pomysł, żebym przeżyło? Będę takie małe i bezbronne."
Bóg odrzekł:
"Będzie czekał na Ciebie już Twój anioł".
Dziecko nadal niespokojnie pyta Boga:
"Ale kto mnie będzie chronił i strzegł?"
Bóg odparł: "Twój anioł będzie Cię bronił, nawet jeśli miałby życie stracić za Ciebie!"
Dziecko poprosiło choć o imię swojego anioła.
"Po prostu mów do niej: Mamusiu - odrzekł Bóg.EwelinaaKa, MamaTuśka, majju, Ejrene, madzikk, Kjopa3, Reni555, Ruby, Padzia, Paryzetka83, Bratek, Jasminowa, katiuszaa lubią tę wiadomość
-
Edycik trzymam kciuki, żeby przeszło.
Ja już w domku, test obsikanyBardzo mocna krecha, więc trzymajcie kciuki, żeby mężuś miał dziś siłe
Zmaltretowałam go wczoraj i przedwczoraj, więc może, może i tyle wystarczy
A jak długo może być test pozytywny po owu?
Edycik, Padzia, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość
29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
madka wrote:Edycik trzymam kciuki, żeby przeszło.
Ja już w domku, test obsikanyBardzo mocna krecha, więc trzymajcie kciuki, żeby mężuś miał dziś siłe
Zmaltretowałam go wczoraj i przedwczoraj, więc może, może i tyle wystarczy
A jak długo może być test pozytywny po owu?
Liczy się pierwszy wynik, bo potem Lh może sobie spadać w różnym tempie i kreski mogą być jeszcze chwilę. Do ovu masz chyba teraz 36-48h czy jak tam masz napisane. Do dzieła
!
-
Edycik wrote:Ruby dziękuję :* może faktycznie miałaś jakąś toriel też i Ci pękła.No ból niemiłosierny naprawdę
wiem co czułaś kochana...mnie też zgina w pół.
mąz podrzucił mi ibuprom sprint max i troszkę mi lepiej,ale aż blada siedze w pracy i byle do 15 wytrzymać
Ja w tym cyklu miałam taki ból jajnika prawie do samej @, że się dotknąć nie mogłam po tej stronie brzucha. Dziwne to było, bo usg w poprzednim cyklu nie pokazało nic.
No ale nie ma co dzielić włosa na czworo w moim przypadku. Testów ovu nie kupuję. Wprowadzam luz na 2016Edycik lubi tę wiadomość
-
Hello dziewczynki
Edycik współczuję tego bólu, bierz leki i nie czekaj aż samo przejdzie. Ja miałam tak dwa cykle temu przed owulką ból taki że włosy z głowy wyrywać aż miałam jechać na pogotowie ale przetrzymałam ale z 3 dni wyciągnięte z życiorysu i później lekarz mi powiedziałam że najprawdopodobniej torbiel pękła a że mam ich troszkę to jest co tam pękaćŻyczę ci aby szybciutko ci przeszło :*
Madka ja ostatnio też mam problem z samochodem i niestety akumulator chyba do wymiany
EwelinaaKa no to powodzenia w starankach i przestań myśleć że coś jest nie tak póki żadnych nie masz wyników badań. Głowa do góry
Ejrene, Agatia zdrówka dla was i waszych kruszynek
Ruby, Maju a dla was powodzenia na łowach później pochwalcie się swoimi zdobyczami
Miłego dzionka dziewczynki.
Ja dzisiaj mam wolne i tak do 7 styczniaZaraz jadę z moją psiapsiółą do lekarza jest w 20 tc i od 2tc jestem z nią co wizytę
A później lekcje z synkiem i jakąś baję będziemy oglądać
Więc zapowiada się miły dzionek
Edycik, MamaTuśka lubią tę wiadomość
-
Edycik... piękne słowa...
Niestety łowy nie udane, wyhaczyłam tylko tunikę- sweterek, na takie zimno jak dziś będzie jak znalazł.
Odebrałam dziś zamówienie z apteki, m.in. Castagnusa i testy ciążowe... No i niestety od razu jeden zrobiłam. Wynik wiadomy. Mea culpa
Od jutra wchodzę z suplementacją na pełnej petardzie: Inofolik, wit.D, magnez+B6 i Castagnus. Mam nadzieję, że na efekty nie będę musiała długo czekać.
Madka, działaj działajEdycik, MamaTuśka, Bratek lubią tę wiadomość
-
majju podziwiam powera i podejście do suplementacji na pełnej petardzie
przypomnij mi tylko na co wit B6?
Kasia1407 zazdroszczę jeszcze kilku dni wolnego
MamaTuśka luz na 2016 ...chyba powinnam czerpac przykład z CiebieMamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Mama Tuśka przykro mi ale masz racje, że natura wie co robi. Bo natura ma wpływ na to czy zarodek się rozwinie i czy jest prawidłowo wszystko (jeśli nie to usuwa)ale nie ma wpływu na to żeby się zagnieździł odpowiednio i żeby komórki połączyły się jak należy bo to już zależy od hormonów i genów. Piękna historia koleżanki.Uwielbiam takie
Katiusza raczej chodziło o już o zarodek,że natura wie co robi a nie że wie co robi, że nie możemy zajść w ciążę. W naszym kraju mieć chore dziecko to jest duuuże wyzwanie, o wszystko trzeba się prosić, rehabilitacje, zabiegi itp. A nie daj Boże patrzeć jak dziecko cierpi i się męczy.
Fajnie,że imprezki udane. My ok.4 poszliśmy spać.
Reni555 trzymam kciuki!!!
Bratku witajJajka muszą być bez żadnych dodatków i musi je zjeść facet ;-P
Madka no to trzeba działać oj trzeba
Edycik współczuję bólu ale jeszcze chwila i do domku.
MamaTuśka, Reni555, Bratek, katiuszaa lubią tę wiadomość
-
Edycik juz prawie 15. Szybciutko do domku i wypoczywaj. Ja w sumie chyba nigdy torbieli nie mialam, chociaz kiedys dostalam jakby okres w polowie cyklu i raz w 25 dniu ale nic nie bolalo. Bardziej kiedys przed owulka mnie dosc mocno bolalo. Badz silna!
Edycik lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Edycik, znalazłam takie informacje na temat witamin z grupy B:
"Witaminy dla kobiet w ciąży z grupy B mają szczególne znaczenie dla płodności. Witamina B12 (jej ilość zmniejsza się z wiekiem) oraz witamina B6 (jej małe stężenie stwierdza się u kobiet, które brały doustne środki antykoncepcyjne) razem z cynkiem determinują powstawanie prawidłowego materiału genetycznego i podział komórek.
Niedobór witaminy B12 jest często odpowiedzialny za zwiększenie ryzyka pojawienia się wad rozwojowych ośrodkowego układu nerwowego płodu. B12 ma także wpływ na zwiększenie grubości endometrium błony śluzowej macicy, co potęguje szansę na zagnieżdżenie się zarodka i zmniejsza ryzyko poronienia. Witamina B6 stymuluje powstawanie progesteronu, który przygotowuje organizm kobiety do ciąży, po zapłodnieniu zaś wpływa na jej utrzymanie. Reguluje poziom prolaktyny, której nadmiar blokuje owulację, a więc i zajście w ciążę."
A z moją prolaktyną (i podejściem do jej poziomu mojej ginki) chwytam się naturalnych sposobów obniżenia. Poza tym piję naprawdę sporo kawy i powinnam regularnie uzupełniać magnez.
Ty już w domku?? Jak brzucho?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:42
Kasia1407, Edycik lubią tę wiadomość
-
majju dziękuję za wyjaśnienie, a witaminę B 12 i B6 bierze się caył cykl?jak to stosować?
ja zaraz po pracy przyjechałam do domku i mąż usnął bo coś przeziębienie Go rozkłada, szybciorem zrobiłam zupkę brokułową i też odpoczywam,po ibupromie sprint max i ciepłej kąpieli troszkę mi lepiej
MamaTuśka masz rację kobiety kiedyś nie sikały na patyki a jednak gatunek przetrwałnam się też uda..kiedyś
umówiłam się na 13 na wizytę do kontroli i chyba z monitorigiem dam sobie spokój na 2 mce,zamierzam za to ostro pochodzić na siłownię i zrzucić parę kilo -
Mmmm brokułowa, zjadło by się. Ja też mam stan podgorączkowy, brzuch boli jak na @ i jajniki też coś nie tego
B6 można przez cały cykl, Bratek kiedyś pisała, że w drugiej fazie bierze większe dawki (jeśli dobrze pamiętam). Ja biorę nie za duże, łączone z magnezem więc chyba powinno być ok.
Siłownia... kiedy ja się zmobilizuję? -
Czy ktoś tu za mną tęsknił? ??
Nie widzę, nie słyszę. ?.))
Witam kobietki w 2016:-)) ... tu konfetii poproszęi trąbkę zwijaskę
MamaTuśka jesteś niesamowita babka, ściskam:-) tak popieram lwd 2016.
odnośnie witamin b 6 i 12 oraz witamina d potwierdzam, w tym cyklu miałam super owu. Testuje w czech króli, ale nie czuję tego sikania objawy typów jak na@)
Tyle na dziś spadam do wanny bo umarzłam dzisiaj okrutnie:-)
Do jutra dziewczynki:-)
Reni555, majju, MamaTuśka lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny
wyhodowałam 6 jajeczek
właśnie w tej chwili odbywa się seksik na szkiełku z chłopakami mojej połowy
jutro dowiem się ile z nich się zaplodniło
jestem trochę obolała
mam trochę stan podgorączkowy
ale źyjęmadzikk, AgaL, Paryzetka83, Edycik, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyImię_Róży wrote:Czy ktoś tu za mną tęsknił? ??
Nie widzę, nie słyszę. ?.))
Witam kobietki w 2016:-)) ... tu konfetii poproszęi trąbkę zwijaskę
MamaTuśka jesteś niesamowita babka, ściskam:-) tak popieram lwd 2016.
odnośnie witamin b 6 i 12 oraz witamina d potwierdzam, w tym cyklu miałam super owu. Testuje w czech króli, ale nie czuję tego sikania objawy typów jak na@)
Tyle na dziś spadam do wanny bo umarzłam dzisiaj okrutnie:-)
Do jutra dziewczynki:-)
w środę
i pisz jak poszłoImię_Róży lubi tę wiadomość
-
Oooo Imie rozy:)
Dla mnie lykanie witamin jest dziwne (chociaz sama tez kilka biore). W dzisiejszych czasach nie jestesmy w stanie dostarczyc organizmowi odpowiedniej dawki przynajmniej niektorych, ale tak mnie zastanawia ile z tych sztucznych tabletek tak naprawde nasz organizm przyswaja. Zeby miec odpowiedni poziom witaminy d (pozyskany w naturalny sposob) kazdy wie ze w naszym regionie jest to niemozliwe dlatego trzeba sie wspomagac. Tak samo omega 3, zawsze jest jej za malo (omega 6 jest czesciej na odpowiednim poziomie). Suplementacja wit b12 jest wskazana przy diecie wegetarianskiej bo b12 mozna znalezc tylko w produktach miesnych, jak jemy miesko codziennie lub prawie codziennoe to nie sadze ze trzeba sie ta wit wspomagac. Co innego jak jest sie w ciazy, zapotrzebiwanie na witaminy wzrasta wiec jest potrzebna suplementacja. Mi sie wydaje ze nie ma co przesadzac z suplementacja chyba ze zrobimy odpowiednie badania ktore potwierdza braki. Slyszalam tez ze te wit C 1000 lub 2000 to sciema bo organizm jest w stanie przyswoic mniejsza dawke a reszte wydala. Przeslalabym wam fajny smieszny filmik. Wystarczy wlaczyc telewizor a tam same reklamy lekow. Sciema i zlodzieje. Niektore witaminy tez mozna przedawkowac, chociaz ja nie znalam nikogo kto by przedawkowal (chyba ze inne rzeczy).
Padla nam karta graficzna w kompie. Biedny moj ukochany. Chyba czas na kupno nowego kompa.
Slodkich snow.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015