X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dziękuję :* może faktycznie miałaś jakąś toriel też i Ci pękła.No ból niemiłosierny naprawdę :( wiem co czułaś kochana...mnie też zgina w pół.
    mąz podrzucił mi ibuprom sprint max i troszkę mi lepiej,ale aż blada siedze w pracy i byle do 15 wytrzymać

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa w pierwszym trymestrze przytyłam niecały kilogram. Brzuch zaczyna rosnąć tak że teraz już pewnie zacznę tyć mocniej.

MamaTuśka można też znaleźć pozytywną stronę- jak by nie patrzeć coś się zadziało :) do zapłodnienia doszło. Życzę by następnym razem był szczęśliwy finał :*

Ruby pochwal się potem co kupiłaś :)

MamaTuśka lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko zapytało Boga:
    "Skoro posyłasz mnie na ziemię , czy masz jakiś pomysł, żebym przeżyło? Będę takie małe i bezbronne."
    Bóg odrzekł:
    "Będzie czekał na Ciebie już Twój anioł".
    Dziecko nadal niespokojnie pyta Boga:
    "Ale kto mnie będzie chronił i strzegł?"
    Bóg odparł: "Twój anioł będzie Cię bronił, nawet jeśli miałby życie stracić za Ciebie!"
    Dziecko poprosiło choć o imię swojego anioła.
    "Po prostu mów do niej: Mamusiu - odrzekł Bóg.

EwelinaaKa, MamaTuśka, majju, Ejrene, madzikk, Kjopa3, Reni555, Ruby, Padzia, Paryzetka83, Bratek, Jasminowa, katiuszaa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik trzymam kciuki, żeby przeszło.

Ja już w domku, test obsikany :) Bardzo mocna krecha, więc trzymajcie kciuki, żeby mężuś miał dziś siłe ;) Zmaltretowałam go wczoraj i przedwczoraj, więc może, może i tyle wystarczy :D A jak długo może być test pozytywny po owu?

Edycik, Padzia, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Edycik trzymam kciuki, żeby przeszło.

Ja już w domku, test obsikany :) Bardzo mocna krecha, więc trzymajcie kciuki, żeby mężuś miał dziś siłe ;) Zmaltretowałam go wczoraj i przedwczoraj, więc może, może i tyle wystarczy :D A jak długo może być test pozytywny po owu?

Liczy się pierwszy wynik ;), bo potem Lh może sobie spadać w różnym tempie i kreski mogą być jeszcze chwilę. Do ovu masz chyba teraz 36-48h czy jak tam masz napisane. Do dzieła ;)!

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby dziękuję :* może faktycznie miałaś jakąś toriel też i Ci pękła.No ból niemiłosierny naprawdę :( wiem co czułaś kochana...mnie też zgina w pół.
    mąz podrzucił mi ibuprom sprint max i troszkę mi lepiej,ale aż blada siedze w pracy i byle do 15 wytrzymać

Ja w tym cyklu miałam taki ból jajnika prawie do samej @, że się dotknąć nie mogłam po tej stronie brzucha. Dziwne to było, bo usg w poprzednim cyklu nie pokazało nic.

No ale nie ma co dzielić włosa na czworo w moim przypadku. Testów ovu nie kupuję. Wprowadzam luz na 2016 :)

Edycik lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczynki :)

Edycik współczuję tego bólu, bierz leki i nie czekaj aż samo przejdzie. Ja miałam tak dwa cykle temu przed owulką ból taki że włosy z głowy wyrywać aż miałam jechać na pogotowie ale przetrzymałam ale z 3 dni wyciągnięte z życiorysu i później lekarz mi powiedziałam że najprawdopodobniej torbiel pękła a że mam ich troszkę to jest co tam pękać :) Życzę ci aby szybciutko ci przeszło :*

Madka ja ostatnio też mam problem z samochodem i niestety akumulator chyba do wymiany :/

EwelinaaKa no to powodzenia w starankach i przestań myśleć że coś jest nie tak póki żadnych nie masz wyników badań. Głowa do góry :)

Ejrene, Agatia zdrówka dla was i waszych kruszynek :)

Ruby, Maju a dla was powodzenia na łowach później pochwalcie się swoimi zdobyczami :)

Miłego dzionka dziewczynki.

Ja dzisiaj mam wolne i tak do 7 stycznia :) Zaraz jadę z moją psiapsiółą do lekarza jest w 20 tc i od 2tc jestem z nią co wizytę :) A później lekcje z synkiem i jakąś baję będziemy oglądać :) Więc zapowiada się miły dzionek :)

Edycik, MamaTuśka lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• majju Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik... piękne słowa...

Niestety łowy nie udane, wyhaczyłam tylko tunikę- sweterek, na takie zimno jak dziś będzie jak znalazł.

Odebrałam dziś zamówienie z apteki, m.in. Castagnusa i testy ciążowe... No i niestety od razu jeden zrobiłam. Wynik wiadomy. Mea culpa ;)

Od jutra wchodzę z suplementacją na pełnej petardzie: Inofolik, wit.D, magnez+B6 i Castagnus. Mam nadzieję, że na efekty nie będę musiała długo czekać.

Madka, działaj działaj :)

Edycik, MamaTuśka, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju podziwiam powera i podejście do suplementacji na pełnej petardzie :) przypomnij mi tylko na co wit B6?

Kasia1407 zazdroszczę jeszcze kilku dni wolnego :)

MamaTuśka luz na 2016 ...chyba powinnam czerpac przykład z Ciebie :)

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuśka przykro mi ale masz racje, że natura wie co robi. Bo natura ma wpływ na to czy zarodek się rozwinie i czy jest prawidłowo wszystko (jeśli nie to usuwa)ale nie ma wpływu na to żeby się zagnieździł odpowiednio i żeby komórki połączyły się jak należy bo to już zależy od hormonów i genów. Piękna historia koleżanki.Uwielbiam takie :-)

Katiusza raczej chodziło o już o zarodek,że natura wie co robi a nie że wie co robi, że nie możemy zajść w ciążę. W naszym kraju mieć chore dziecko to jest duuuże wyzwanie, o wszystko trzeba się prosić, rehabilitacje, zabiegi itp. A nie daj Boże patrzeć jak dziecko cierpi i się męczy.

Fajnie,że imprezki udane. My ok.4 poszliśmy spać.

Reni555 trzymam kciuki!!!

Bratku witaj :-) Jajka muszą być bez żadnych dodatków i musi je zjeść facet ;-P

Madka no to trzeba działać oj trzeba :-P

Edycik współczuję bólu ale jeszcze chwila i do domku.

MamaTuśka, Reni555, Bratek, katiuszaa lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik juz prawie 15. Szybciutko do domku i wypoczywaj. Ja w sumie chyba nigdy torbieli nie mialam, chociaz kiedys dostalam jakby okres w polowie cyklu i raz w 25 dniu ale nic nie bolalo. Bardziej kiedys przed owulka mnie dosc mocno bolalo. Badz silna!

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że chodziło o moment po zapłodnieniu i selekcję na tym etapie;), nie o sam fakt macierzyństwa. To była kwestia biologii, nie filozofii ;). No ;)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:11

• majju Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, znalazłam takie informacje na temat witamin z grupy B:
    "Witaminy dla kobiet w ciąży z grupy B mają szczególne znaczenie dla płodności. Witamina B12 (jej ilość zmniejsza się z wiekiem) oraz witamina B6 (jej małe stężenie stwierdza się u kobiet, które brały doustne środki antykoncepcyjne) razem z cynkiem determinują powstawanie prawidłowego materiału genetycznego i podział komórek.
    Niedobór witaminy B12 jest często odpowiedzialny za zwiększenie ryzyka pojawienia się wad rozwojowych ośrodkowego układu nerwowego płodu. B12 ma także wpływ na zwiększenie grubości endometrium błony śluzowej macicy, co potęguje szansę na zagnieżdżenie się zarodka i zmniejsza ryzyko poronienia. Witamina B6 stymuluje powstawanie progesteronu, który przygotowuje organizm kobiety do ciąży, po zapłodnieniu zaś wpływa na jej utrzymanie. Reguluje poziom prolaktyny, której nadmiar blokuje owulację, a więc i zajście w ciążę."

A z moją prolaktyną (i podejściem do jej poziomu mojej ginki) chwytam się naturalnych sposobów obniżenia. Poza tym piję naprawdę sporo kawy i powinnam regularnie uzupełniać magnez.

Ty już w domku?? Jak brzucho?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:42

Kasia1407, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka luźna refleksja odnośnie tego, że olewam ;) testy ovu. Nasze babcie ani matki na nie nie sikały i gatunek jednak przetrwał. LwD 2016 ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju dziękuję za wyjaśnienie, a witaminę B 12 i B6 bierze się caył cykl?jak to stosować?

ja zaraz po pracy przyjechałam do domku i mąż usnął bo coś przeziębienie Go rozkłada, szybciorem zrobiłam zupkę brokułową i też odpoczywam,po ibupromie sprint max i ciepłej kąpieli troszkę mi lepiej

MamaTuśka masz rację kobiety kiedyś nie sikały na patyki a jednak gatunek przetrwał :) nam się też uda..kiedyś

umówiłam się na 13 na wizytę do kontroli i chyba z monitorigiem dam sobie spokój na 2 mce,zamierzam za to ostro pochodzić na siłownię i zrzucić parę kilo

• majju Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm brokułowa, zjadło by się. Ja też mam stan podgorączkowy, brzuch boli jak na @ i jajniki też coś nie tego :/
    B6 można przez cały cykl, Bratek kiedyś pisała, że w drugiej fazie bierze większe dawki (jeśli dobrze pamiętam). Ja biorę nie za duże, łączone z magnezem więc chyba powinno być ok.
    Siłownia... kiedy ja się zmobilizuję?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś tu za mną tęsknił? ??:-)

Nie widzę, nie słyszę. ?.:-)))

Witam kobietki w 2016:-)) ... tu konfetii poproszę:-) i trąbkę zwijaskę:-)

MamaTuśka jesteś niesamowita babka, ściskam:-) tak popieram lwd 2016.
    odnośnie witamin b 6 i 12 oraz witamina d potwierdzam, w tym cyklu miałam super owu. Testuje w czech króli, ale nie czuję tego sikania objawy typów jak na@:-))
    Tyle na dziś spadam do wanny bo umarzłam dzisiaj okrutnie:-)
    Do jutra dziewczynki:-)

Reni555, majju, MamaTuśka lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    wyhodowałam 6 jajeczek
    właśnie w tej chwili odbywa się seksik na szkiełku z chłopakami mojej połowy
    jutro dowiem się ile z nich się zaplodniło

jestem trochę obolała
    mam trochę stan podgorączkowy
    ale źyję ;)

madzikk, AgaL, Paryzetka83, Edycik, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Czy ktoś tu za mną tęsknił? ??:-)

Nie widzę, nie słyszę. ?.:-)))

Witam kobietki w 2016:-)) ... tu konfetii poproszę:-) i trąbkę zwijaskę:-)

MamaTuśka jesteś niesamowita babka, ściskam:-) tak popieram lwd 2016.
    odnośnie witamin b 6 i 12 oraz witamina d potwierdzam, w tym cyklu miałam super owu. Testuje w czech króli, ale nie czuję tego sikania objawy typów jak na@:-))
    Tyle na dziś spadam do wanny bo umarzłam dzisiaj okrutnie:-)
    Do jutra dziewczynki:-)
    więc trzymam kciuki
    w środę
    i pisz jak poszło ;)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Imie rozy:)
    Dla mnie lykanie witamin jest dziwne (chociaz sama tez kilka biore). W dzisiejszych czasach nie jestesmy w stanie dostarczyc organizmowi odpowiedniej dawki przynajmniej niektorych, ale tak mnie zastanawia ile z tych sztucznych tabletek tak naprawde nasz organizm przyswaja. Zeby miec odpowiedni poziom witaminy d (pozyskany w naturalny sposob) kazdy wie ze w naszym regionie jest to niemozliwe dlatego trzeba sie wspomagac. Tak samo omega 3, zawsze jest jej za malo (omega 6 jest czesciej na odpowiednim poziomie). Suplementacja wit b12 jest wskazana przy diecie wegetarianskiej bo b12 mozna znalezc tylko w produktach miesnych, jak jemy miesko codziennie lub prawie codziennoe to nie sadze ze trzeba sie ta wit wspomagac. Co innego jak jest sie w ciazy, zapotrzebiwanie na witaminy wzrasta wiec jest potrzebna suplementacja. Mi sie wydaje ze nie ma co przesadzac z suplementacja chyba ze zrobimy odpowiednie badania ktore potwierdza braki. Slyszalam tez ze te wit C 1000 lub 2000 to sciema bo organizm jest w stanie przyswoic mniejsza dawke a reszte wydala. Przeslalabym wam fajny smieszny filmik. Wystarczy wlaczyc telewizor a tam same reklamy lekow. Sciema i zlodzieje. Niektore witaminy tez mozna przedawkowac, chociaz ja nie znalam nikogo kto by przedawkowal (chyba ze inne rzeczy).
    Padla nam karta graficzna w kompie. Biedny moj ukochany. Chyba czas na kupno nowego kompa.
    Slodkich snow.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ