X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezdddddeeemmm :)

Byłam w terenie cały dzień :P
    Kupiłam tylko buty - szału pał niema ale z wyprzedaży za 63 zeta to szkoda było nie brać w ccc :)

Miałam zamiar kupić płaszcz ale nic nie znalazłam, wszystko mega przebrane:(

Imię róży tęskniłyśmy, a jakże!

Edycik - jak się czujesz kochana?

Madka -nam też w jednym aucie padł aku i nie odpaliliśmy - ale zamierzamy właśnie zmienić więc trzeba jakoś dociągnąć może ze 2-3 tyg.

Madzikk ja biorę z witamin tylko D bo ma dobry wpływ na rezerwy jajników? jakoś tak to bratek też pisał o dziewczynie co brała wysokie dawki i poprawiły się jej wyniki :) a tak inozytol i kwas foliowy.

Majju a gdzie mój zapał do ćwiczenia? poszedł w las :(

Ale za to staram się wytrwać w diecie białkowej, którą wprowadziłam na dniach...dość dobrze na mnie działa, z lekką moją modyfikacją bo nie jestem w stanie aż tak restrykcyjnie do tego podejść, mam nadzieję, że wytrwam jak najdłużej!

Madka u mnie owulacja daleko, ale wprowadziła w życie plan dwudniowy bzykankowy więc muszę się go trzymaći na dzisiaj wypada także tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:15

madka, Paryzetka83, Reni555, MamaTuśka, madzikk, Imię_Róży lubią tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię róży szkoda że już tak późno bo konfetii nigdzie nie kupię :) Oczywiście że tęsknimy za tobą. Oby było szczęśliwe dla ciebie to trzech króli :)

Renii555 czekamy na dobre wieści :) Oby się udało, Oby się udało :)

Ruby działaj tam działaj :) Oby coś z tego wyszło :)
    A z zakupami ja mam tak że jak się nastawię na kupowanie to nic nie kupię a jak na spontanie to wtedy co nie co zakupię :)
    Więc dziewczynki łowy wam się nie bardzo udały :/

Życzę wam miłego wieczorku kochane :*

Reni555, Imię_Róży lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Imię róży szkoda że już tak późno bo konfetii nigdzie nie kupię :) Oczywiście że tęsknimy za tobą. Oby było szczęśliwe dla ciebie to trzech króli :)

Renii555 czekamy na dobre wieści :) Oby się udało, Oby się udało :)

Ruby działaj tam działaj :) Oby coś z tego wyszło :)
    A z zakupami ja mam tak że jak się nastawię na kupowanie to nic nie kupię a jak na spontanie to wtedy co nie co zakupię :)
    Więc dziewczynki łowy wam się nie bardzo udały :/

Życzę wam miłego wieczorku kochane :*

No właśnie Kasia wróciłam do domu, szykuję sobie ubrania na jutro a tu zonk - odkrywam, że przydały by mi się jakieś sweterki , nowa koszula (uwielbiam koszule) i w sumie jakieś spodnie, a tyle tego było w sklepach. Masz ci babo placek.

Reni555 lubi tę wiadomość

• Padzia Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wczoraj wysmarowałam długi post, ale widocznie coś poszło nie tak...
    To jeszcze raz się przedstawię. Lat niespełna 30. 1 dzieciątko mam ( córeczka 7 miesięcy) poczęta w 1 CS. Teraz postanowiliśmy z mężem postarać się o drugą pociechę. Obecnie też 1 CS, Etap przed testowaniem ( choć nie wytrzymałam i 2 razy już testowałam, ale za wcześnie, wyszły negatywnie).
    Pozdrawiam cieplutko!

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu po nocy ;) Wstałam dziś mega późno, bo po 11! Potem wyjazd z domku z reklamacjami różnych sprzętów elektronicznych (jak pech to pech) i po powrocie próbowałam się rozgrzać ale półprzytomna chodziłam z tego zimna chyba. Autko kochane odpaliło, chociaż stało tydzień nie ruszane, tylko,że zamarza mi w środku więc do odwilży ;) w nie nie wsiadam :)
    Edycik współczuję - mi pomaga termofor ew. butelka z gorącą wodą.

Imię Róży powodzenia w środę!

Reni trzymam kciuki za "seksik na szkiełku" :)

Erjene zdjęć przed nie mam, mogę zrobić zdjęcia w trakcie i po :)

Ruby lubię te Twoje plany staraniowe :) Dwudniowy brzmi dobrze :) Ja dziś dzień dwa przed owu więc proszę trzymać kciuki za <3

Madzikk ja też się zadtanawiam czy te wszystkie suplementy są konieczne. A jednak bez wit b6, wiesiołka i inozytolu nie czuję owulacji i nie mam śluzu :/ Więc może jednak warto?

Aguś? Cinammon? Gdzie jesteście?

Reni555, Imię_Róży lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    No właśnie Kasia wróciłam do domu, szykuję sobie ubrania na jutro a tu zonk - odkrywam, że przydały by mi się jakieś sweterki , nowa koszula (uwielbiam koszule) i w sumie jakieś spodnie, a tyle tego było w sklepach. Masz ci babo placek.
    hihi
    skąd znam ten ból ;) ??

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry z rana

Ruby 63 zeta jak za buty to dobra okazja :) a jakie kupiłaś?

Reni trzymam kciuki.

Paryzetka wydaje mi się,że niektóre suplementy są konieczne więc zgadzam się z Twoim zdaniem.

Ja już w pracy, we wrocku śnieg pada,brzuch i jajnik lewy dalej dziś bolą niestety także od wczoraj jadę na środkach przeciwbólowych.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Kobietki, podczytuje Was w miarę regularnie, ale jakoś czasu nie mam nic pisać ;)
    Dziś idę na kolejne nabożeństwo do św. Rity, będę się modlić za nas wszystkie, byśmy doczekały tego CUDU :*
    Dziękuje, że o mnie pytacie, to bardzo miłe. U mnie w porządku, tylko zajęłam myśli życiem codziennym na maksa, żeby choć trochę spróbować odpuścić.
    Choć jak wiece tak całkiem to niemożliwe ;)
    Ale widzę plusy tego podejścia...mój M sam się garnie, wypytuje kiedy te dni, co dalej robimy jakby sie tym razem nie udało. Także polecam :)

Ściskam Was wszystkie i każdą z osobna:*:*
    u mnie w pracy statystyki...więc znikam:/

Paryzetka83, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :)

Edycik ze 140 na 63 więc brałam :D kupiłam ciemno brązowe oficerki kozaki chyba tak się to nazywa :D takie proste tylko z boku zamek i z tyłu dla ozdoby nic więcej, lubię minimalizm ;)

Aguś pozdrawiamy kochana :)

Renii kiedy transfer? i na ile zarodków się zdecydowałaś w końcu? :)

Ja dzisiaj od 2 tyg w pracy ale fizycznie bo byłam ale z domu więc w zasadzie to się nie liczy a dzisiaj jestem w CZ :) ale nie martwi mnie to bo jutro wolne, a cz i pt z domu znowu :D

Edycik lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Reni kciuki mocno zaciśnięte :)

Ruby ale Ci dobrze, tyle wolnego :)

Edycik współczuję, że jeszcze boli, przytulam

Aga cieszę się, że luz Wam pomaga, to fajne jak faceci też się tym interesują, zazdroszczę ;)

Miłego dnia Kochane!

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hi hello. Ja dopiero wstałam. Dziś mam dzień leniucha, ostatnie dni na urlopie. Kombinuję co pysznego zrobić M. na obiad ;)
    Aguś, dziękuję za modlitwę :*
    Reni, trzymam kciuki za transfer!
    Ruby, gratuluję planu dwudniowego, mi się to nie udaje :)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju korzystaj i leniuchuj jak to ostatni dzionek :) kupiłam sobie dziś witaminkę B6 będę brała teraz :)

Ruby taak jutro wolne też się bardzo cieszę z tego faktu i zazdraszczam czwartkowej i piątkowej pracy z domku.

Aguś dziękuję za modlitwę za nas wszystkie :*

majju lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-)
    Maju ja rowniez dzisiaj mojemu M gotuje obiadek i wymyslilam piers z kurczaka w pesto pomidorach i mozzarelka i piczone ziemniaczki :-) pierwszy raz będę robic zobaczymy :-)

Aga pomodl sie moze nam cos pomoże.

Ruby ewidentnie trzeba jechać ponownie na łowy :-)
    Życzę wam dziewuszki milego dzionka :-*

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam :) Starania w końcu pełną parą, temperatura mega w dole więc owu jeszcze nie było :) Tak sobie w tym cylku wyliczyłam, że luby sam się garnie akurat gdy trzeba - jestem miszczem strategii ;) No i zgodnie z zaleceniami ojca Sroki - kobieta umęczona obowiązkami domowymi ;)

Edycik tę witaminę b6 to jak pisała Bratek w dużych ilościach brać trzeba - ja brałam 6 tabletek po 50mg :)

Edycik, majju, MamaTuśka, Bratek, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka dziękuję za info :) właśnie też myślę ile dziennie brać bo mam tabletki po 50mg :)

Powodzonka w starankach.Kiedy liczysz na owu?

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    To i ja się witam :) Starania w końcu pełną parą, temperatura mega w dole więc owu jeszcze nie było :) Tak sobie w tym cylku wyliczyłam, że luby sam się garnie akurat gdy trzeba - jestem miszczem strategii ;) No i zgodnie z zaleceniami ojca Sroki - kobieta umęczona obowiązkami domowymi ;)

Edycik tę witaminę b6 to jak pisała Bratek w dużych ilościach brać trzeba - ja brałam 6 tabletek po 50mg :)

pffff z tego dzieci muszą być, jak idziesz systemem ojczulka S to beda nawet bliźniaki! ;)
    Pewnie już wam wspominałam, ale u nas to mój musi mnie mocno namawiać :D ale przyjęłam tę dwudniową strategię więc muszę słowa dotrzymać ;-)

MamaTuśka, Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    pffff z tego dzieci muszą być, jak idziesz systemem ojczulka S to beda nawet bliźniaki! ;)
    Pewnie już wam wspominałam, ale u nas to mój musi mnie mocno namawiać :D ale przyjęłam tę dwudniową strategię więc muszę słowa dotrzymać ;-)

Ruby, jak ja bym chciała, żeby to mój mnie namawiał :D Ja po odstawieniu tabletek mogłabym wiecznie :D Za to mojemu się ostatnio odechciało, skoro przez 6 lat musiał mnie namawiać :D

Edycik, Ruby, Bratek, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja już się cieszę na myśl,że jutro wolne
    dzis lecę po pracy do Mamy bo zapalenie oskrzeli złapała -więc owocków troszkę Jej doniosę i witamin :)
    a potem do domku :D może jakiś film z mężulkiem obejrzymy

straszna cisza na forum ostatnio panuje :P

• madka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik lepiej trochę?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka dziękuję dziś mnie boli niż wczoraj :)

a jak Twoje zdrówko?

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ