X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    GDYBY babcia miała drucik to by była radiem :)
    Hahaha, zabiłaś mnie :))))

Paryzetka - ano właśnie :( Goopie te myśli, wiem. One nie pomagają. Ale tak się zdarza. I chyba najgorsza myśl, to właśnie: Może Natura wie, co robi, bo ja się NIE NADAJĘ na matkę??????? To jest najgorsze, bo wtedy od razu odrzuca mnie od myśli o adopcji, bo przecież to "moja wina".
    SAMA robisz KOSZULĘ?????? Wow, wow, WOW!!!!! Pokażesz potem zdjęcia???????? <3 :)

Reni, dobra decyzja, teraz pozostaje czekać :-*
    A co do wpisu. Bardzo poruszający. Życzę Ci, żeby po długim czasie walki, w Twoim życiu nadszedł nareszcie czas spełnienia i spokoju :-* :)

Reni555, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    biłam się z tymi myślami
    czy postąpiłam dobrze, czy źle
    W sensie? Jeśli mogę zapytać, rzecz jasna (bo zastanawiam się czy odpowiadając Ci, na pewno dobrze zrozumiałam Twoje smutki).
    Bo z jednej strony - pytanie bardzo osobiste. Z drugiej strony - takie forum...
    Jeśli nie chcesz odpowiadać, żaden problem :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:51

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie? ;)
    Pewnie, że znacie ;)!

DEZYDERATA

Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech, i pamiętaj, jaki spokój można znaleźć w ciszy.

O ile to możliwe, bez wyrzekania się siebie bądź na dobrej stopie ze wszystkimi.
    Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoja opowieść.
    Unikaj głośnych i napastliwych - są udręką ducha.
    Porównując się z innymi możesz stać się próżny i zgorzkniały, bowiem zawsze znajdziesz lepszych i gorszych od siebie.

Niech twoje osiągnięcia zarówno jak plany będą dla Ciebie źródłem radości.
    Wykonaj swą pracę z sercem - jakakolwiek byłaby skromna, ją jedynie posiadasz
    w zmiennych kolejach losu.
    Bądź ostrożny w interesach, na świecie bowiem pełno oszustwa.
    Niech Ci to jednak nie zasłoni prawdziwej cnoty; wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów
    i wszędzie życie pełne jest heroizmu.

Bądź sobą, zwłaszcza nie udawaj uczucia.
    Ani też nie podchodź cynicznie do miłości, albowiem wobec oschłości i rozczarowań ona jest wieczna jak trawa.
    Przyjmij spokojnie co Ci lata doradzają z wdziękiem wyrzekając się spraw młodości.

Rozwijaj siłę ducha, aby mogła cię osłonić w nagłym nieszczęściu.
    Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
    Obok zdrowej dyscypliny bądź dla siebie łagodny.
    Jesteś dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy, masz prawo być tutaj.
    I czy to jest dla ciebie jasne, czy nie - wszechświat bez wątpienia jest na dobrej drodze.

Tak więc żyj w zgodzie z Bogiem, czymkolwiek On ci się wydaje,
    czymkolwiek się trudzisz i jakiekolwiek są twoje pragnienia, w zgiełkliwym pomieszaniu życia zachowaj spokój ze swą duszą.
    Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat.
    Bądź pogodny. Dąż do szczęścia.

Max Ehrmann

https://pl.wikipedia.org/wiki/Dezyderata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:02

Reni555, Edycik, Jasminowa, Bratek, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Żyję chodż prawię już zamarzłam. Dziś miało być cieplej a na termometrze rano -22 miałam też mieć wolne a znowu pracowałam.
    Odebrałam wyniki 17 OH progesteron i niestety za wysoki to oznacza problem z nadnerczami co nie jest dobrą informacją ale zanim cokolwiek zacznę panikować muszę się spotkać z doktorkiem,

• madka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka masz rację, nie zaczynaj panikować, lekarz powie co i jak, głowa do góry!

Ja wróciłam z Młodym od dermatologa, wchodzę do nas do pokoju, a tam lodówka, nie ma ogrzewania w naszym pionie. Biorąc pod uwagę, że mamy stare okna sprzed 40 lat, które są niewyobrażalnie nieszczelne, to ja nie wiem co będzie jak zaraz tego nie naprawią. Dobrze, że u Młodego działa. Jestem przerażona :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:45

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka, jak dużo za duży wynik? Na kiedy się umawiasz z doktorem?

Grzejcie się teraz gorącymi herbatkami z imbirem i miodem.
    Madka przeprowadzaj się do synka.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku Ty to masz kochana wenę do pisania :) aż miło :* dziękuje za wyjaśnienie z witaminą B6 czyli teraz jak mam 3dc warto brać nawet 6 tabletek dziennie jak Paryzetka pisała po 50mg. No a B12 dokupię jak też mówisz,że potrzebna.Bratku jesteś dzielną kobitką i napewno uda się Wam wreszcie i pewnie w najmniej oczekiwanym momencie :) I nie pitol mi tu że masz czasem głupie myśli że natura wie inaczej,że na mamę się nie nadajesz bo ja wiem,że uda się Wam i tyle!!!!!

Jaśminowa jak u Ciebie brak śniegu zapraszam do Wrocławia bo tu jest biało :) mi też zima nie przeszkadza wręcz bardzo ją lubię zwłaszcza gdy jest śnieg.Nie przemęczaj się i dbaj o siebie :* a ogolnie jak się czujesz?

katiuszkaa wszystko będzie ok skonsultujesz wyniki z doktorkiem ewentualnie zaleci jakieś leczenie.Nie martw się na zapas kochana,ściskam.

madka a naprawiają to ogrzewanie w Waszym pionie?maskara jak szybko by się wychłodziło w pomieszczeniu.

Bratek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni- oczywiście, że dobrze wybrałaś : )

MamaTuśka- nic dodać nic ująć,

Katiusza- dobrze, że są kolejne badania zrobione, a nad wynikiem popracujesz z doktorkiem.

Reni555 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Cześć
    Żyję chodż prawię już zamarzłam. Dziś miało być cieplej a na termometrze rano -22 miałam też mieć wolne a znowu pracowałam.
    Odebrałam wyniki 17 OH progesteron i niestety za wysoki to oznacza problem z nadnerczami co nie jest dobrą informacją ale zanim cokolwiek zacznę panikować muszę się spotkać z doktorkiem,

Katiuszka, niedobrze że wysoki, ale dobrze, że wyszło. Trzymam kciuki, żeby za tym zakrętem była prosta.

• madka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy naprawiają, czekam na męża i wyślę go na zwiady ;) U Młodego w pokoju się nie pomieścimy :/ Może będzie motywacja dla męża, żeby żonkę rozgrzać :D

Ja nawet nie wiedziałam, że b6 można tyle brać. Zawsze biorę tylko jedną.

Edycik lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniłam obrazek pod postami i coś mi nie wyszło, próba kolejna

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu nie wyszło ; )

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Nie wiem czy naprawiają, czekam na męża i wyślę go na zwiady ;) U Młodego w pokoju się nie pomieścimy :/ Może będzie motywacja dla męża, żeby żonkę rozgrzać :D

Ja nawet nie wiedziałam, że b6 można tyle brać. Zawsze biorę tylko jedną.

Czyli żadne tam koronki, tylko na Eskimosa ;)

Edycik, madka lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Czyli żadne tam koronki, tylko na Eskimosa ;)

Hahaha, wszystkiego trzeba w życiu spróbować :D

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezdemmmm :)

Ale cyrk na kółkach...

Bratek jeśli czujesz potrzebę to zmień lekarza, ja mojemu daję czas do czerwca, potem zmieniam...ostatnio nawet jakaś afera z udziałem mojego lekarza i nie wiem czy nie usuną go ze stanowiska ordynatora w naszym szpitalu...chodzi o łapówki :/ sram na to i jak powiedziałam daję mu pół roku, miałam dać czas do marca o ile dobrze pamiętam, ale 3 miechy szybko zlecą, dam mu 6! także Bratku może trzeba szukać dalej? skoro efektów brak. Co do tego , że wspaniałą matką będziesz nie mam żadnych wątpliwości! :)

Madka współczuję ja mam 23 stopnie, a jeszcze się ubieram czasem w długi rękaw, ale więcej nie mogę bo to nie zdrowe podobno :/

Katiuszka rozumie, że ten problem ma wpływ na płodność?

A wracając do cyrku to poszłyśmy z młodą szumnie na urodziny, prezent pod pachę i wio...wchodzimy zero mam , same dzieci, a moje dziecko w płacz! bo ja nie znam wszystkich dzieci, bo chcę być z tobą, bo nie chcę animatorki:/ i tak przesiedziałyśmy z 40 min i mówię dość tego , do domu! no to jednak zdecydowała, że nie będzie się bawić z animatorką ale pójdzie pobiegać, posiedziałam jeszcze chwilę i powiedziałam, że idę auto przestawić. Oczywiście ściema na maksa bo wiedziałam że jak ona "zaciągnie do zabawy" to będzie ok i tak też było także moje zakupy doszły do skutku :) kupiłam koszulę błękitną, sweterek granatowy i jeansy ;) wzięłam spodnie o numer większe niż noszę i oczywiście okazuję się w domu, że źle zrobiłam :( ale nie chciało mi się już tych drugich mierzyć mam więc za swoje, ale może to znak że zajdę w cionszę to się luz przyda :D

Także byłam głodna, zmęczona, niewyspana i zła, ale zakupy uratowały moje samopoczucie :P

wklejam moje zdobycze:

http://pokazywarka.pl/kbula0/ Zdjęcia

Ejrene, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, wooow, ale laska z Ciebie :D A poza tym :) zakupki super!

Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, wooow, ale laska z Ciebie :D A poza tym :) zakupki super!

a dziękuję :D właśnie się zastanawiałam czy nie jestem za stara na takie spodnie , ale chyba nie co?

• madka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wyglądasz (oczywiście bez twarzy :D) - (oczywiście, bo jej nie widziałam :D). Jesteś zgrabna, młoda, spodnie super wyglądają :)

Ruby lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!!

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super zdobycze. Następnym razem muszę iść z tobą. Ja dziś weszłam do galerii i zaraz wyszłam. To nie był mój dzień na zakupy.

Madka na Eskimosa może być ciekawie. w końcu oni też mają dzieci. Może coś nowego pomoże. Powodzenia i mam nadzieję że szybko włączą. A nie macie elektrycznego piecyka?

Bratek ja nie będę mówiła żebyś tak nie myślała bo bardzo często myślę podobnie. Może nie zasługuję na to szczęście. Może kiedyś coś przechlapałam i ten na górze za kare nie daję mi spełnić się w roli matki, a może po prostu wie że nie będę dobrą matką i chce oszczędzić maleństwu cierpienia które mogę mu sprawić. Biorą pod uwagę że widzę jak rolnicy traktują krowy z problemem z zacieleniem, gdzie po 3 nie udanych próbach inseminacji krowa jedzie na wycieczkę do mcdonalda. Tym bardzie nie jest łatwo zmienić myślenie.

Mój wynik 2,4 a norma 1,32 dodając inne wyniki jak nic wychodzi wrodzony przerost nadnerczy zresztą coś takiego napominał doktorek. z tego co wyczytałam czeka mnie wizyta w szpitalu na kilka dni żeby zdiagnozować wielkość przerostu czy czegoś tam. Niestety zdecydowanie jest to problem z niepłodnością i całą resztą problemów. Pozytywne jest to że da się to leczyć ale podobno nie za fajne jest to leczenie. A pomyśleć że gdyby pani doktor która leczyła mnie z racji nieregularnych cykli jak miałam 16 lat porządnie wszystko zdiagnozowała nie było by teraz problemu, jakby cała baza innych doktorów zamiast przyjmować że to PCO bo to modna diagnoza to już mogłabym mieć dziecię i być dużo szczuplejsza i szczęśliwsza.

AgaL lubi tę wiadomość

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ