X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale!!! Gratulacje :) :)

Bratek lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    katiuszka przy diecie z niskim IG można wcinać pizzę tylko najlepiej zeobioną samej w domu :) ja w ciąży z cukrzycą jadłam pizzę tylko bez kukurydzy, ananasa a je uwielbiam na pizzy :)
    A co z ciastem, przecież mąka ma zaje..... wysoki indeks, co gorsza dziś leków nie brałam bo mi się skończyły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Krótko, bo komórka muli. Jesteśmy jeszcze w autobusie, ale musiałam Wam to napisać.
    Beta 15,09 mIU/ml. Nie wierzę...

To wspaniale! i bez tych wszystkich wspomagaczy! ochłoń i cieszcie się kochani!
    Dobrze , ze auto kupujecie bo się wam przyda teraz :D

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ale super :) Teraz mi się łezka w oku kręci :*

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaje.. Fajnie Bratku!!!!!!!!!!!!! :-D :-Dgratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 22:26

Bratek lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BRAWO!!! Cudowna wiadomość Bratku!

Bratek lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki no to teraz po kolei jedna za drugą jedziemy z koksem ;)

katiuszaa, Kamila ;), Bratek, EwelinaaKa, Edycik, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza możesz sama zrobić ciasto z mąki razowej. Poza tym bialej mąki nie unikniesz tak zupełnie, czasem można zjeść pizzę tylko ważne żeby już inne produkty nie podnosiły mocno IG. Można zrobić z ogórkiem kiszonym, kiszonki zbijają cukier :)
    Poza tym w diecie o niskim IG chodzi nie tyle o unikanie węglowodanów złożonych, a o jedzenie odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziewczynki no to teraz po kolei jedna za drugą jedziemy z koksem ;)
    Bratek otworzyła nam zielony worek w 2016 ;)

AgaL, Paryzetka83, agatia, Bratek, EwelinaaKa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!!! Bratku cudownie:):):)normalnie skrzydeł dodają takie informacje od Was tutaj,w końcu uda sie kazdej z nas!
    Jak juz ochloniesz bede miec pytanko do Ciebie na privie;)

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja teraz zasnę....;)

agatia lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja też nie wiem jak zasnę ;) Czekam, aż nam Bratek coś jeszcze napisze :)

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Krótko, bo komórka muli. Jesteśmy jeszcze w autobusie, ale musiałam Wam to napisać.
    Beta 15,09 mIU/ml. Nie wierzę...
    Normalnie aż się popłakałam podczytywałam was w ciągu dnia i takie emocje nam kochana zafundowałaś. Tak bardzo się cieszę :) Super, super wiadomość oby takich wiadomości było tutaj jak najwięcej.

Agatia ja bardzo cię proszę posłuchaj dziewczyn i przestań tak panikować bo to ani dla ciebie ani dla fasoleczki nie jest wskazane!!! Głowa do góry bądź bardzo cię proszę dobrej myśli :*

Bratek lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie emocje przed snem :) Bratku cudownie otworzyłaś Nowy Rok :) chciałaś żeby fasolka była prezentem pod choinkę, a fasolka czekała z ujawnieniem na 2016 :)

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny znowu potwierdza się zasada, myśleć o czym innym i wyluzować...to jest niesamowite kobiety...

Bratku a na PRL coś brałaś? czy w ogóle coś brałaś w ostatnim czasie?

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to swieta prawda, że im bardziej się odpuszcza cykl tym bardziej jest on owocny. Ja np. nic od prl nie brałam mimi tego, że enso mi kazał. Posłuchałam ginki, że takich wartości niewiele powyżej normy się nie rusza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby to swieta prawda, że im bardziej się odpuszcza cykl tym bardziej jest on owocny. Ja np. nic od prl nie brałam mimi tego, że enso mi kazał. Posłuchałam ginki, że takich wartości niewiele powyżej normy się nie rusza.

kurde, a ja się tak spinam, łykam wszystko co każe mądra głowa, a też miałam nie wiele ponad normę PRL...

• Bratek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przede wszystkim - BARDZO Wam dziękuję :))))))) Najpierw nadrobię zaległości :)

Aguś - pięknie piszesz :) Te zbliżenia z naszymi M. są bardzo, bardzo ważne <3
    P.S. Pisz, pisz, pytaj :)

katiuszka - zapisuję nazwisko. Daj Boże, by nie było potrzebne, ale lepiej mieć w odwrocie ;) No i zapisywać takie rzeczy dla znajomych, bo niektórym też ciężko idzie :(
    P.S. Oooo, faktycznie czytałaś, hihi ;) Thx :-*
    P.S.2. Odnośnie testów - wierzę, że z tym lekarzem sama sobie wysikasz swoje własne dwie kreseczki <3 :)

majju, masz boski, ale to absolutnie BOSKI avatarek, naprawdę!!!!!! <3 <3 <3

agatia, wierzę, że umierasz ze stresu, ale Kjopa dobrze prawi. Na razie przyrost nie jest zły. Spokojnie, SPOKOJNIE, błagam Cię w imieniu Maluszka :-*

Imię Róży, zabiłaś mnie tym "szwabskim testem". Rechotałam w poczekalni, jak goopia ;)

Kamila, witaj ponownie :) Mam nadzieję, że teraz będą Wam wiały jedynie przychylne wiatry :-*

Ruby, no ba! Mój Małż od razu stwierdził, że gdzie On by się teraz na tym skupił ;) Co do wspomagaczy.... nooo nie do końca właśnie ;) Dlatego jeśli przyrost bety będzie ok, to muszę się umówić z doktorkiem jakimś i przemyśleć temat - po zobaczeniu wyników MTHFR oraz ostatnim progesteronie (ok. 11 przy 200mg luteiny dziennie... załamka - gdzie te 200mg też było moim pomysłem, bo w zaleceniach dostałam 100mg... ;/ ) w tym cyklu zafundowałam sobie mały eksperyment - wdrożyłam sobie Acard oraz po przeczytaniu paru artykułów itd walnęłam końską dawkę Luteiny (nie, nie pochwalam i nie bierzcie przykładu ;)))))) ), a ściślej.... 400mg - takiego rzędu, to zwykle dają przy in vitro. Więc jeśli przyrost będzie ok, trzeba uzgodnić z jakimś ogarniętym lekarzem, jak to teraz ustawić ;) Aha, na PRL też sobie sama zwiększyłam... Bromergon do 1 tabletki, a do tego 2x400mg Castagnusa (co mi zbiło PRL do 408mIU/l).... także ten tego.... nie nazwałabym tego cyklu cyklem bez specyfików ;) Raczej powiedziałabym, że był mocno eksperymentalny z mojej strony ;) Teraz muszę pogadać z jednym/drugim lekarzem i niech to jakoś ogarnie, żeby organizm szoku nie przeżył ;)

Odnośnie SORu - jakiś czas temu czytałam, gdzie można zrobić betę i dziewczyny pisały na gazeta.pl, że w różnych przyszpitalnych laboratoriach. I okazało się, że np. w szpitalu, do którego pojechaliśmy, betę można zrobić właściwie i dowolnej porze (my robiliśmy nieco przed 20:00), kosztowała nas 32zł, a wynik był po 2 godzinach.
    Śmiesznie tak, bo jak wyszła Pani dać kartkę, to wstałam zestresowana, zabrałam złożoną i dopiero otworzyłam, jak siedziałam. Przeczytałam i "padłam". Na chwilę się przytuliliśmy, ale rzuciłam się Mężowi na szyję dopiero, jak wyszliśmy przed drzwi wejściowe. Małż mówi, że pewnie nie zarejestrowałam w ogóle, ale ta, która przyniosła wyniki, bardzo nam się z uśmiechem przyglądała - może była ciekawa reakcji - czy my z tych, co bardzo chcą, czy co bardzo NIE chcą, skoro robią badania o takiej porze? ;) Mówi, że do tego wyszła jeszcze jakaś kobietka w fartuchu za szklanymi drzwiami i również patrzyła na nas uśmiechnięta, gdy czytaliśmy wynik....
    Cieszę się, że tak to wyglądało - tzn., że poszliśmy razem. Jutro upuściłabym krew rano, ale wyniki byłyby dopiero wieczorem - a mam dyżur od 15 do 21:00 i potem od razu nockę 21:00-10:00, czyli Mąż dowiedziałby się z czatu na fejsie, albo przez telefon ;) A to jednak nie to samo :)
    A Małż? Jak to Małż :) Sam się z siebie śmieje, ale mówi, że Jemu się uruchamia - "Aaaaaaaa, rany, musimy szybko zrobić ten remont!!!" vel "O kurczę, jak dobrze, że mamy już auto" itd. ;)))

A tak na serio, to wiemy, że ta beta, to już jakiś dobry znak, coś ruszyło, ale... jeszcze o niczym nie świadczy. Teraz czeka nas sprawdzenie przyrostu. W praktyce - hm, pewnie nie będzie mi się chciało gonić znowu do szpitala, a powinno się sprawdzać w tym samym laboratorium, więc pewnie zrobię tak, że jutro rano pójdę do tego punktu, w którym zwykle oznaczam hormony - oddam krew na betę (wg ich norm, odczynników itd ;) ) i progesteron. I wtedy po weekendzie również tam będę mogła sprawdzić, żeby faktycznie mieć porównanie. Bo ze szpitalem jest jedno "ale" - wprawdzie tanio i szybko, ale wyniki trzeba odebrać osobiście :(
    Więc zobaczymy.... Pozostaje....czekać (echhh to czekanie jest wkurzające :P ). I nadzieja, że to nie jest biochemiczna, puste jajo płodowe czy co tam innego (tfu tfu TFU!!!!). No i, że moja szanowna koleżanka z pracy NIE miała jednak półpaśca, gdy przyszła na dyżur kilka dni temu, wrrrrrrr.......

P.S. A tak w ogóle, to mam nadzieję, że nie tylko nasza beta będzie powodem do radości. "Zielony Worek"? Hahahaha, bardzo mi się podoba :) Tak, tak, TAK!!!!! Mam nadzieję, że wszystkie ruszymy "z kopyta" w Nowym Roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 23:32

Kjopa3, EwelinaaKa, Edycik, katiuszaa, AgaL, MamaTuśka, madzikk, cinnamon cookie, Imię_Róży, luna91, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja coś czułam, jak spytałaś mnie kiedy robiłam betę :) co do luteiny to duża dawka jest dobra ja dostawałam w ciąży z synkiem lutinus własnie stosowany po in vitro. Brałam go 3 mc. Teraz jak wszystko będzie ok to za tydzień też mam dostać lutinus. A acard biorę od pozytywnego testu.

Ruby w poprzedniej ciąży chodziłam do ginki-endo która przy takiej samej prl nic nie kazała brać i w ciążę zaszłam. Teraz stwierdziłam, że też nie biorę. On mi tłumaczyła, źe prl niewiele ponad normę nie ma wpływu na zajście. A jak zacznę brać bromek i zajdę w ciążę to bie mogę go odtsawić radykalnie, a jednocześnie jego branie nie jest wskazane bo w ciąży prl jest fizjologicznie bardzonwysoka i nie należy jej zbijać. Zaryzykowałam po raz kolejny :)

Bratek lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :))))
    I Acard masz brać nadal, tak? 75mg? A luteinki ile? :) Spokojnie, ja pójdę do lekarza.... Ale najpierw musi być jakiś przyrost :)

A tak w ogóle, to jeśli (tfu tfu) będzie ok, to Aktualna Banda Komórek będzie w przyszłości Panną :P (termin wylicza między 19.09., a 22.09. ;) ). Phi, też mi odkrycie kalkulatorów - oczywiście, że będzie Panną - bo to przecież dziewczynka będzie, prawda???? :P :P :P
    Swoją drogą, wracając ze szpitala, wparowaliśmy do Tesco, bo powiedziałam, że chce wypić "pożegnalną" lampkę jakiegoś dobrego winka, które lubię. No i z niezłym rechotem się zwijaliśmy, bo nim się zorientowaliśmy, wylądowaliśmy na dziale dziecięcym :P
    Tak więc widzicie, że chwilowo mamy odmóżdżenie ;))))) Ale co tam, chwilę musimy się pocieszyć ;))))
    Rozmowa sprzed chwili:
    - Misia, co robisz?
    - A nic, napisałam do dziewczyn na forum, a teraz sobie grzebię za informacjami. A Ty?
    - Skaczę po necie... I walczę z wizją, że maluję cały pokój w muminki ;)

Ja tam mam inną wizję.... Zdjęcie, które kilka dni temu zobaczyłam u brata na fb :)
    uqffa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 23:45

Kjopa3, EwelinaaKa, katiuszaa, AgaL, Ejrene, madzikk, cinnamon cookie, Imię_Róży, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ