X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane witam się niedzielnie :) zaraz idę na pierwszy spacer od tygodnia, nie licząc wizyt u L karza ;) idę wrzucić pieniążki na orkiestrę :)
    Chora jestem nadal katar się leje, kaszel na maxa, ale lekarka pozwoliła wyjść.
    Martwię się bo nie mam objawów ciążowych i obawiam się że mam niski progesteron, a wizyta w środę. Oby było wszystko ok.
    Reni powodzenia kochana, niech się dzidzia dobrze wgryza :)
    Kjopa trzymam kciuki za owocny cykl :)
    Bratku podstawa to zaufanie do gina. Jeźeli nie będziesz czegoś pewa lub będziesz miała wątpliwościto zmień lekarkę.

Jasminowa, Bratek, Reni555 lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko Dziewczyny,

Mój błogi weeekedn dobiega końca, w tygodniu pewnie znowu czasu będzie mało, więc nie wiem czy uda mi się zaglądać. W końcu to ma być mój ostatni tydzień w pracy, ale za to od przyszłego weekendu bajlando : )

Imię Róży- dziękuję, też mam nadzieję, że będzie wszystko ok : ) lekarz podobno już zobaczy płeć, jak się maluch nie zakryje, na co najbardziej czekają moje dzieci.
    Mam nadzieję, że to będzie Twój cykl <3

Bratku- racja, skoro nie mogła Cię wyprowadzić z tych Twoich nadmiarów/niedoborów, bez Twojej własnej inwencji, lampka się zapala. Podejmiecie razem decyzje po wizycie, a w razie czego możesz " badać teren" do kogo będzie można innego się udać.
    Co do tłuszczyku i przeszczepów, podobno ten przeszczepiony się wchłania po jakimś czasie ; ) A co do ślinotoku, to oczywiście baaaardzo mocny sen był przyczyną, mój pies tak też często ma ; )

Edycik- no to zaraz będzie z Ciebie kobieta w pełni niezaleźna, jeszcze jak kasa na autko spadła niemal z nieba to wspaniale!

Agatia- nie przejmuj się brakiem objawów, bo jak zacznie się sajgon z rzyganiem, to będziesz tęskniła za tymi czasami ( chyba, że Cię ominie, czego szczerze życzę : ), przyjemnego spacerku, powietrze jest dzisiaj bardzo przyjemne.

Miłego, spokojnego, szczęśliwego tygodnia Wam życzę babeczki!

Imię_Róży, Edycik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kochana dziś miałam spadek i chyba dopiero dziś owulka oczywiście wykorzystana ;-). Tylko czemu dopiero dziś? :-O

Zrób jak piszesz co do lekarki. Musisz mieć zaufanie do lekarza w tym czasie. Piękne jak dla mnie mieć z 12 pokoi i tak jak piszesz w każdym inna przyjemność ;-).

Edycik super, że atmosfera się poprawia i że mama dokłada do autka. Rewelacja :-)

Madka, Imię R powodzenia w nowym cyklu :-)

Agatia na spacerek i dalej do wyrka wykurować się ładnie.

Bratek, Imię_Róży, Edycik lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

A mnie wczoraj poniósł melanż :(
    Byli u nas znajomi i zostali na noc wypiliśmy trochę za dużo, tańce też były - czego nie cierpię na drugi dzień bo wstyd normalnie - taka stara a taka głupia. I moje nowe postanowienie mniej imprez chyba za dużo tego było na raz, normalnie z nikim się przez najbliższy czas nie umówię choćby mnie błagali na kolanach.

W domu burdel jak to po imprezie i jakoś tak niespecjalnie się czuję, a m ma dzisiaj urodziny i przyjedzie moja mama z tatą złożyć mu życzenia...

Do tego wszystkiego owulacja chyba była wczoraj wieczorem bo bolały jajniki, a teraz już test słabszy ni z wczoraj także szału nie ma...

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży, jak przystało na Matkę Polkę, szlajaliśmy się wczoraj po mieście z dawno niewidzianymi znajomymi 02icon_mryellow.gif
    Jak to dobrze, że teraz jest wybór napojów bezalkoholowych i nie palą w knajpach :)
    Szkoda, że z poprzedniego cyklu nici :( Ale mam nadzieję, że teraz będzie lepiej 041.gif
    P.S. Teraz jest nas DWIE? Ooooo, podoba mi się, dobrze prawisz, że dwie, a nie dwoje B-) Zobaczysz, będzie dziewucha :P

Edycik, super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mnie się czasem odzywa: "Ejjjj, Rodzice/Teściowie, kupujcie sobie coś sami, a nie na nas wydajecie". Ale prawda taka, że z zarobkami różnie bywa i to jest fajne uczucie, gdy zyskuje się pomoc. Nam Teściowie na Święta postanowili zafundować OC+AC (nie mamy żadnych zniżek, bo auta były na rodziców, więc trochę wyniosło), żeby przyspieszyć decyzję o zakupie - od dawna nie mogli przeżyć, że nie jesteśmy już od kilku lat zmotoryzowani :)

agatia, spokojnie. Nie wszystkie dziewczyny mają objawy plus nieraz pojawiają się one później :)

Jasminowa - wiesz, wybierając ją, mocno kierowałam się m.in. tym, że zajmuje się także endokrynologią. A w sumie poza kontrolowaniem TSH reszty nie kazała robić i wszystko, co jej przynosiłam, było moją inicjatywą. Wiem, że niektórzy lekarze nie ufają badaniom progesteronu, bo jest chwiejny, ale kurza stopa - jeśli kilukrotnie zawsze wychodzi mega mały (0,4-0,7), no to chyba nie ma co liczyć na cud, że "tak się trafiło". A bez progesteronu ciąży nie ma.
    Eeeeeejjjj, my tu też czekamy na płeć maluszka, nie tylko Twoje dzieci!!!!!!!!!! :)
    Co do ślinotoku - mnie się tez tak czasem zdarza, fuuuuujjjjjjjj. Akurat muszę wtedy zawsze spać z otwartą buzią i poduszka zaśliniona, jakbym już miała 150 lat ;))))

Kjopa3 - ojjjj, nieważne, że później, ważne, że była. Zresztą zasady też 100% nie ma. Spadek tempki potrafi być, jeśli mnie pamięć nie myli, od 2 dni przed do 2 dni po owulce :) Grunt, że wykorzystujecie efektywnie czas :-D My w zeszłym cyklu zebraliśmy siłę na aż..... dwa razy milosc.gif I jak widać, chyba dość skutecznie ;)

Ruby, ale czemu wyrzuty? O ile nie masz kaca stulecia, to czym się przejmujesz? W każdym wieku można imprezować ;)

Dżizas, wiecie co, żołądek mnie rozbolał. Mieliśmy ostatnio problem z kuchenką - wyłącza nam się piekarnik. Kupiłam nową kostkę rozgałęziającą (do tej samej jest podpięta lodówka, kuchenka i okap). Ciasno tam, jak cholera, więc stwierdziłam, że ja wymienię, Mąż się tam wcisnąć nie może (ja się ledwo wciskam). Już miałam powiedzieć - wyłącz na wszelki wypadek korki - ale myślę: ejjj, zakładamy już NOWĄ przecież, dooobra, będzie dobrze. Tyle, że pilnowałam, by łapać tylko za plastiki, a także nie dotykać ciałem lodówki i kuchenki.
    O matko.... jak strzeliło... Trzymałam za plastiki na szczęście. Aż wysadziło korki - nie tylko te w domu, ale także na klatce schodowej.... Oddycham, oddycham spokojnie i liczę do 10 ;) ... Ale żołądek mnie napier..., jak nie wiem co 0swoon.gif
    Małż też zbladł.
    Kurczę, trzeba zrobić wreszcie remont, nawet, jakbyśmy mieli trochę pojechać na debecie. To już drugie pomieszczenie, w którym mamy problem z instalacją elektryczną i przepięciami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 14:43

Imię_Róży, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku zgadzam się, w zasadzie niepotrzebne, kaca nie mam , chata wysprzątana, dziecko obrobione , w sumie to chyba przesadziłam z tymi wyrzutami, dzięki :*
    Bratku uważaj na siebie i broń cię Panie Boże nie rób tego więcej!

Edycik super że mama się dołoży, teraz tylko szukać jakiejś fajnej bryki, bo wiesz ten kto kupi auto zaciąży wedle naszej ostatniej przepowiedni ;) no bo wiesz ja też kupuję, znaczy m ale chyba będę mu podbierać :P

Kjopa testujemy razem zatem! :)

Imię róży, Madzik - trzymam kciuki za nowy cykl :)

Reni kciukam żeby się dobrze wgryzło!

Jaśminowa - no nareszcie ostatni tydzień, to się tam ogarnij a potem już wracaj do nas na full etat, a jaką płeć obstawiają domownicy? albo jaką by sobie życzyli bardziej?:)

Imię_Róży, madzikk, Edycik, Reni555, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą poszłam Małża pocieszać, bo się zaszył sam w kuchni, bez zapalania światła... A to już znaczy, że się meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeega zestresował.

A co do wyrzutów - widzisz???? Nie ma żadnego powodu :))))) Niczego nie zawaliłaś, wszystko jest na miejscu, a trochę działań w kierunku tzw.LwD się przydaje 0dance4.gif

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki w niedzielne popołudnie.

Maju ja ostatnio też czekałam tak na księdza pół dnia a się okazało że na przyszły dzień będzie chodził :)

Agatia głowa do góry mam nadzieje że w środę usłyszysz same dobre wieści.

Ruby co ty z tą starością ostatnio czyżby jakiś kryzys u ciebie? :) Była impreza fajnie się bawiliście i tak trzymać nie ma za co się wstydzić tylko się z tego cieszyć :) U nas też wczoraj byli znajomi też się troszku popiło ale nie było tańców jak u ciebie a szkoda ;) Wszystkiego najlepszego dla twojego M :)

Bratek Bogu dziękować że ci się nic nie stało. Już czuję jakiego mieliście stresa. I mam nadzieje że się czujesz dobrze :)

Reni zaciskam mocno kciuki OBY SIĘ UDAŁO, OBY SIĘ UDAŁO !!!

A ja zrobiłam dzisiaj test i niestety tak jak myślałam negatyw. Na początku zaczął pojawiać się cień cienia ale niestety po chwili zaczęło świecić czystą bielą. Brzuszek boli jak bym już miała @ a za piersi dotknąć się nie mogę. Już jak wiem że nic z tego to ta @ mogła by już przyjść bo sama czuję że jestem nieznośna :)

Bratek, Ruby, Reni555 lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz Kjopa3 i Ruby czekamy na wasze pozytywne testy:-)) i trzymam kciuki:-)

Myślałam że sobie z wami popiszę na spokojnie ale dziecię me odmówiło współpracy przy popołudniowej drzemce:-), M. pojechał do teściowej do szpitala, już jest okej:-) i miałabym chwilkę dla siebie. Mały gałganek zwinął resztkę mojej kawy przy śniadaniu i ogolił za kojcem z zabawkami:-) chyba przez to teraz dom roznosi w posadach, a ja mam drugi dzień @ głowa mi pęka i brzuch napiernicza, no nic muszę ten mały temperament jakoś okiełznać:-)

Bratek, ja ci tylko powiem, że nasze małe zaczęło od nart, potem tez kilka imprez w brzuchu przeżyło, no to teraz prowadzi dalej takie intensywne życie, czym skorupka za młodu...:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 15:17

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia przykro mi z powodu testu, ale póki niema @ to czekamy ;) a jak nie ten cykl to inny...kiedyś zaskoczy :) a twój młody bo chyba masz chłopaka idzie do 1wszej klasy czy już poszedł w tym roku?

Imię róży powodzenia z małym tajfunem ;)

Bratku no cóż zanim się dziecko urodzi jeszcze macie trochę roboty, remoncik się przyda bo potem to nie będzie czasu i głowy do remontowania :)

Bratek, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Bratku nigdy więcej czegoś takiego nie rób!!! A już szczególnie teraz, kiedy musisz o siebie dbać... I nie tylko o siebie :)

Ruby czy kac dziś dopadł? Imprezowiczko Ty ;) ale możesz szaleć póki fasolki nie ma, później nie wypada :P

Reni trzymam kciuki :)

Edycik w kinie z mężem... Chyba poprawa relacji nastąpiła ;) super :)

Majju dziękuję, że pytasz, zasmarkana jestem dalej ale gardło odpuściło, tyle dobrego :)

Bratek, Edycik, Reni555, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mój synek to już do drugiej klasy chodzi i właśnie uczymy się do jutrzejszego sprawdzianu ale w miarę gładko idzie :)
    Wiem że jak nie ten cykl to inny zbytnio się nie dołuję choć lekkie ukłócie rozczarowania jest. Ale powiem wam że weselicho mam szwagra 30 stycznia i tak to sobie zabaluję. Więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)
    Grunt to dobre nastawienie :)

Bratek, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Bratek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wpadł mi w łapki ciekawy filmik. Nie ze wszystkim można się zgadzać, ale... coś w tym jest ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=lZG0T7xHy6A&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DlZG0T7xHy6A&has_verified=1

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Bratku kiedy sprawdzasz przyrost?

Reni kciuki zaciśnięte bardzo mocno!

Aguś jak wyniki badań?

U mnie minony tydzień to urlop, remont, wizyty rodziców jednych i drugich, popijawa z kolegami i w tym wszystkim brak owulacji a dziś już 23dc :/ Ale w sumie aż tak bardzo mnie to nie rusza, jutro powrót do pracy i aż się boję pomyśleć o pobudce o 6:30 :) Tak mi było dobrze bez budzika :)

Reni555, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorowo.

Reni mocna zaciska kciuki:)

Bratku, taka terapia elekteyczno-szokowa chyba by mi sie przydala:)

Super Edycik:) fajnie ze mama pomoze finansowo.

Ja dzisiaj rano umieralam z bolu. Chyba mam tylozgiecie, normalnie lezec nie moglam na plecach dopiero jak na brzuchu w pozycji embrionalnej czulam ulge, az plakalam. A moja ulubiona pozycja podczas okresu to siedzenie na kibelku, ja pochylona do przodu i glowa opara o sciane, moglabym tak siedziecaly przez 2 dni (dobrze ze sciana blisko). Troche przybita bylam dzisiaj, te hermony mnie wykoncza.
    Ide do sklepu po grejpfruty:)

Reni555 lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa dobrze,że od przyszłego tygodnia będziesz na zwolnieniu to wskazane i potrzebne ;)

Ruby no niestety kochana tak jest po imprezie,ale nie ma tego złego...chyba troszkę się zrelaksowałaś i poszalałaś.Każdemu taka zabawa potrzebna.
    Hihi no dobra to mów na jakie autko się czaicie?

Bratku z tego co piszesz mały remont konieczny zanim będzie Was więcej :)

Cinnamonku jak tam Prezesik ?

madzikk współczuję bólu ..przytulam.

Kochane zatem przed kinem byłam pobiegać 40 minutek.
    W kinie byliśmy dopiero na Listy do M3 bo wcześniej święta,moja choroba itp i nie było kiedy.Film mi się podobał popłakałam się i pośmiałam też.
    Teraz odpoczywam małożonek węszy w necie za autkiem a ja lezę :)
    w środę 11 dnia cyklu kontrola u gina i mam nadzieję,że śladu po torbieli nie będzie.Modlę się tylko oby owulacja była w tym cyklu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 06:58

madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie Kobietki:)
    u mnie leniwy weekend, tzn zaraz codzienny 40min spacer z M :), ale poza tym błogie leniuchowanie.

Paryzetka pytasz o wyniki, narazie mam tylko prolaktyne i bardzo się cieszę bo wygląda tak:
    PRL 13,09 ng/ml normy:5,18-26,53
    PRL po obciążeniu: 20,36

Wcześniej PRL miałam ponad 52 ng/ml ( a po obciązeniu ponad 400 ), także 1/4 dostinexu co 5 dni zrobiła swoje.
    Teraz tylko nie wiem czy zwiększyć dawkę do 1/2 tabl żeby zbić bardziej czy tak kontynuować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 19:05

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam, że Ksosia, która u nas bywała od września, zaciążyła w grudniu i rodzi we wrześniu 2016 (bodajże 6-ty tydzień) :)
    U Patutki też nadal ok (14-ty tydzień).

madzikk, mimo wszystko - nie polecam takiej terapii. Jak mnie rozbolał brzuch, to do tej pory trochę trzyma.
    Btw - muszę zrobić listę, co wolno łykać, a czego nie.... Bo coś w rezerwie potrzebuję na sytuacje stresowe. Naprawdę się dziś przestraszyłam ;/ A tak btw-ledwie wczoraj w nocy też było niefajnie - zszedł mi pacjent, przy mnie, mimo tego, że go reanimowałam.... To nie są łatwe momenty :(((((
    Co do bólu - o ratunku :( Współczuję i przytulam mocno :-*

Paryzetka - jutro rano idę na krew, wieczorem wyniki - czyli sprawdzimy przyrost po 72h. Łapię się na tym, że się stresuję.... Wiem, że nie powinnam, że to nie pomaga - a wręcz przeciwnie, ale to nie takie proste. No nic, popijam meliskę, wezmę potem pachnący prysznic, M.ściągnął najnowszy odcinek "Teorii wielkiego podrywu" ;)

Edycik - odpoczywaj, odpoczywaj :)
    Co do remontu - oj tak, jest potrzebny - i to przydałoby się sporo zrobić, więc odkładaliśmy, bo to będą duuuuuże koszta ;/

Aguś - świetny wynik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A co do tabletki - a kiedy widzisz się z lekarzem? To już jest bardzo ładna PRL, może nie ruszać? ;)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku czekam z niecierpliwością na Twój jutrzejszy przyrost:) :*

A z ginem narazie nie planowałam, chciałam te dwa,trzy cykle powalczyć sama z M, dlatego zastanawiam się jaki poziom PRL jest zalecany przy staraniach.
    Braty Ty pisałaś że brałaś sama luteinę w tym cyklu, w poprzednich tez? bo zastanawiałam się czy w tym cyklu, jak będę po owu, czy też nie wspomóc się luetiną, zostało mi opakowanie z cyklu ze stymulacją.... tylko jakoś tak waham się na własną rękę i nie wiem od kiedy do kiedy...bo w sumie progesteronu nie badalam jeszcze

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co mi wiadomo PRL już na poziomie 15 spełnia wymogi nawet wymagających lekarzy, więc ja tam bym chyba nie ruszała ;)

Co do progesteronu - mam go przepisywany od daaaaaaawna, natomiast sama sobie zwiększyłam dawkę - i to znacznie, przyznaję (zwiększyłam ze względu na objawy, które jawiły mi się jako ewidentnie niedobór P4 plus dorobiłam potem kolejne oznaczenie).
    Ogromna część lekarzy (ja przerobiłam takich trzech, jeśli mnie pamięć nie myli), przepisuje Lutkę do brania w ciemno, w 15-25dc, albo 16-25dc.
    Niektórzy jednak starają się robić monitoring, oznaczenia hormonalne bla bla bla i nie wjeżdżają z nią za szybko, ponieważ często padają głosy, że zbyt wcześnie podany progesteron może zablokować owulację (chociaż ponoć mała dawka Duphastonu, 10mg, może jej pomóc - ale tu zdania są podzielone) - a przecież nie każda ma owulkę w przysłowiowym 14 dc.
    Ja w tym cyklu byłam w miaaaaarę (;)) "spokojna" :P, ponieważ pierwszy pozytywny test owulacyjny wypadł mi w 13dc, więc Lutkę postanowiłam grzecznie łykać od 16dc, ale chyba wieczorem.

Hm, a nie korci Cię zrobienie sobie oznaczenia z krwi? Bo i tak powinnaś zaczekać do potencjalnej owulki, żeby jej nie zablokować. I wtedy ewent. możesz w jednym cyklu nie brać, a w następnym wziąć - jeśli będą wskazania. Masz Luteinę czy Duphaston?
    Czy chcesz na razie tak zupełnie zupeeeeeełnie odpuścić jakiekolwiek kłucie, lekarzy etc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 19:28

3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ