X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że część z nas skoro nie widzi dwóch kreseczek bierze się za formę :)

AgaL, Ruby, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola uważaj na siebie :* masz pewnie rację z tą luteiną, będę ostrożna...narazie zbadam progesteron.
    A ciekawe co się dowiesz na badaniu? Jak już Ruby pytała jakieś przeczucia co do płci?
    A Ty Jaśminkowa?:)

Edycik jakie autko kupujesz?? oj marzy mi się zmiana też....

P.S. Też dziś ledwo siedzę w pracy... piję kawę i marzę o powrocie do łóżka i książki . A własnie czytam coś naprawde super: "Zielona sukienka.Przez Rosję i Kazachstan śladami rodzinnej historii". Zawsze marzyła mi się podróż koleją transsyberyjską :)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju co do Twojej PRL, to zapytałabym gin o zbicie jednak.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Widzę,że część z nas skoro nie widzi dwóch kreseczek bierze się za formę :)

Edycik Ty zaczęłaś biegać? dobrze doczytałam?

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik po długich poszukiwaniach i wertowaniu stron na necie postawiłam na ten:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5892564790

Zobaczymy co z tego będzie ;)

Paryzetka- jak ja już coś wymyślę to nie ma zmiłuj się, chcieć = mieć :D

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik Ty zaczęłaś biegać? dobrze doczytałam?

chyba na siłkę chodzi :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    chyba na siłkę chodzi :)

Achaaa:):)

Ruby Ty badałaś progesteron co nie? w którym dniu cyklu??

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orbitrek wygląda solidnie :)

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A orbitrek wygląda solidnie :)

no nie chciałam za duzo kasy wydawać bo wiem, że jak wrocę do formy to pewnie pójdzie w odstawkę za jakiś czas, wybrałam taki w miarę mam nadzieję, że się nada do czegoś i odzyskam formę :D

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby orbitrek boski zakochałam się i chyba potem będę odkładać na taki :) a mam miejsce w domku.No i w lutym mam urodzinki to może mąz mi dołoży cosik :)

Aguś co do autka jeszcze nie wiem jakie kupuję, szukamy, mąż upatrzył VW Polo 2005 rocznik więc może ....

Co do ćwiczeń w weekend biegałam sobota i niedziela po 40 min i od piątku racjonalna dieta.
    Dziś przerwa,a jutro po pracy siłownia albo fitnes, taki plan wdrażam póki co.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Achaaa:):)

Ruby Ty badałaś progesteron co nie? w którym dniu cyklu??

kochana ja badałam 8 dni po owulacji jakoś, akurat miałam potwierdzona monitoringiem więc wiedziałam kiedy iść.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby orbitrek boski zakochałam się i chyba potem będę odkładać na taki :) a mam miejsce w domku.No i w lutym mam urodzinki to może mąz mi dołoży cosik :)

Aguś co do autka jeszcze nie wiem jakie kupuję, szukamy, mąż upatrzył VW Polo 2005 rocznik więc może ....

Co do ćwiczeń w weekend biegałam sobota i niedziela po 40 min i od piątku racjonalna dieta.
    Dziś przerwa,a jutro po pracy siłownia albo fitnes, taki plan wdrażam póki co.

A jaką dietkę robisz? ja byłam 6 dni na białku ale brzuch mnie boli i nie straciłam ani grama...miałam samo białko nic więcej... chyba już na mnie ta dieta nie działa jak kiedyś, to już 3 podejście i przy drugim już nie szło tak dobrze jak przy pierwszym.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik rozmiar autka taki jak lubię :) daj zna koniecznie jak kupisz no i jaki kolor (jak baba gadam wiem;))

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik rozmiar autka taki jak lubię :) daj zna koniecznie jak kupisz no i jaki kolor (jak baba gadam wiem;))
    kolor to bardzo ważna rzecz! ja np. nie jeżdizła bym czerwonym :D nie lubię czerwonych aut :P

AgaL, madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana :)
    Ruby brawo z zakup orbiterka :) popracujesz nad formą :)
    Edycik zazdroszczę w pozytywnym tego slowa znaczeniu, że już niebawem będziesz śmigać swoją strzałą :)
    AgaL progesteron bad a się tydzień po owulacji. Pozostałe hormony 1-3 dc. Mi ginka tłumaczyła, że progesteron z przed owu nie ma znaczenia. Zresztą tłumaczyła mi też, że to że prog. po owulce jest średni nie oznacza że w ciąży też będzie średni. Wszystko to sprawa indywidualna. Suplementacja progesteronu też nie jest taka bez znaczenia niestety. Najlepszy jest progesteron naturalny czyli np. lutinus, ale piekielnie drodi. Zaś syntetyki luteina i dupek mogą mieć wpływ na wnętrostwo u chłopców i jest to niestety bardzo częste. Dla tego nie ma się co spieszyć z suplementacją na własną rękę :) i tak jak pisała Wiola nieświadome odstawienie może wyrządzić więcej złego, niż naturalnie niski progesteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 09:02

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek ty chyba masz dosc regularne cykle co ok 28 dni? Jak tak to badaj w 22dc.

Ruby ja tez bym nie jezdzila czerwonym, najbardziej lubie srebrne lub czarne (zalezy od modelu auta).

Wszystkie sie biora za cwiczenia a ja sobie odpuszczam. Zrezygnowalam z silowni (mam do konca stycznia umowe). Stawiam na szybie chodzenie do sklepu (codziennie po 2km na przerwie w pracy) i wchodznie po schodach (8 pieter dziennie). Jak sie zrobi troszke cieplej to moze wroce do biegania. Ale najbardziej bede tesknila za sauna :/

Oby ten tydzien szybko zlecial:)

Bratek lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatia:)
    to w tym cyklu po owu zbadam progesteron i narazie nie będę sama nic suplementować dodatkowo

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A jaką dietkę robisz? ja byłam 6 dni na białku ale brzuch mnie boli i nie straciłam ani grama...miałam samo białko nic więcej... chyba już na mnie ta dieta nie działa jak kiedyś, to już 3 podejście i przy drugim już nie szło tak dobrze jak przy pierwszym.

Ruby typowa zalecała z siłowni :rano koktajl -szpinak,banan,kiwi lub ananas lub zmiksowany serek biały z bananem i płatkami owsianymi ( to jem z rana przed wyjściem do pracy); drugie sniadanie jogurt naturalny z płatkami owsianymi i owoc jakiś ( jabłko,pomarańcza), potem dwie małe porcje z odstępstwem w czasie ryż,kura, warzywa na parze, surówka zależy co mi sie uda dzien wczesniej przygotować, w domu jakas lekka kolacja twarożek i oczywiście woda dużo pije.Zobaczymy co będzie dalej.No i do tego troszkę ruchu.

Ruby, madzikk, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Aguś no nie za duże na poczatek musi być :)
    kolor dla mnie też ważny,ale oby sprawny był :D
    zobaczymy co uda się kupić ale napewno dam znać

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Edycik, ja też muszę te koktaje zacząć robić...odstawiłam tez owoce na jakiś czas ale źle się z tym czuję i muszę sama sobie jakąś racjonalną dietę opracować:)najgorsze dla mnie jedzenie co 3 h boja zwykle 3 posiłki dziennie i tyle, a regularne jedzeni ejest bardzo ważne więc muszę się przemóc i zacząć to stosować :)

Edycik lubi tę wiadomość

‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ