X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że część z nas skoro nie widzi dwóch kreseczek bierze się za formę :)

AgaL, Ruby, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola uważaj na siebie :* masz pewnie rację z tą luteiną, będę ostrożna...narazie zbadam progesteron.
    A ciekawe co się dowiesz na badaniu? Jak już Ruby pytała jakieś przeczucia co do płci?
    A Ty Jaśminkowa?:)

Edycik jakie autko kupujesz?? oj marzy mi się zmiana też....

P.S. Też dziś ledwo siedzę w pracy... piję kawę i marzę o powrocie do łóżka i książki . A własnie czytam coś naprawde super: "Zielona sukienka.Przez Rosję i Kazachstan śladami rodzinnej historii". Zawsze marzyła mi się podróż koleją transsyberyjską :)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju co do Twojej PRL, to zapytałabym gin o zbicie jednak.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Widzę,że część z nas skoro nie widzi dwóch kreseczek bierze się za formę :)

Edycik Ty zaczęłaś biegać? dobrze doczytałam?

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik po długich poszukiwaniach i wertowaniu stron na necie postawiłam na ten:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5892564790

Zobaczymy co z tego będzie ;)

Paryzetka- jak ja już coś wymyślę to nie ma zmiłuj się, chcieć = mieć :D

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik Ty zaczęłaś biegać? dobrze doczytałam?

chyba na siłkę chodzi :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    chyba na siłkę chodzi :)

Achaaa:):)

Ruby Ty badałaś progesteron co nie? w którym dniu cyklu??

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orbitrek wygląda solidnie :)

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A orbitrek wygląda solidnie :)

no nie chciałam za duzo kasy wydawać bo wiem, że jak wrocę do formy to pewnie pójdzie w odstawkę za jakiś czas, wybrałam taki w miarę mam nadzieję, że się nada do czegoś i odzyskam formę :D

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby orbitrek boski zakochałam się i chyba potem będę odkładać na taki :) a mam miejsce w domku.No i w lutym mam urodzinki to może mąz mi dołoży cosik :)

Aguś co do autka jeszcze nie wiem jakie kupuję, szukamy, mąż upatrzył VW Polo 2005 rocznik więc może ....

Co do ćwiczeń w weekend biegałam sobota i niedziela po 40 min i od piątku racjonalna dieta.
    Dziś przerwa,a jutro po pracy siłownia albo fitnes, taki plan wdrażam póki co.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Achaaa:):)

Ruby Ty badałaś progesteron co nie? w którym dniu cyklu??

kochana ja badałam 8 dni po owulacji jakoś, akurat miałam potwierdzona monitoringiem więc wiedziałam kiedy iść.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby orbitrek boski zakochałam się i chyba potem będę odkładać na taki :) a mam miejsce w domku.No i w lutym mam urodzinki to może mąz mi dołoży cosik :)

Aguś co do autka jeszcze nie wiem jakie kupuję, szukamy, mąż upatrzył VW Polo 2005 rocznik więc może ....

Co do ćwiczeń w weekend biegałam sobota i niedziela po 40 min i od piątku racjonalna dieta.
    Dziś przerwa,a jutro po pracy siłownia albo fitnes, taki plan wdrażam póki co.

A jaką dietkę robisz? ja byłam 6 dni na białku ale brzuch mnie boli i nie straciłam ani grama...miałam samo białko nic więcej... chyba już na mnie ta dieta nie działa jak kiedyś, to już 3 podejście i przy drugim już nie szło tak dobrze jak przy pierwszym.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik rozmiar autka taki jak lubię :) daj zna koniecznie jak kupisz no i jaki kolor (jak baba gadam wiem;))

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik rozmiar autka taki jak lubię :) daj zna koniecznie jak kupisz no i jaki kolor (jak baba gadam wiem;))
    kolor to bardzo ważna rzecz! ja np. nie jeżdizła bym czerwonym :D nie lubię czerwonych aut :P

AgaL, madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana :)
    Ruby brawo z zakup orbiterka :) popracujesz nad formą :)
    Edycik zazdroszczę w pozytywnym tego slowa znaczeniu, że już niebawem będziesz śmigać swoją strzałą :)
    AgaL progesteron bad a się tydzień po owulacji. Pozostałe hormony 1-3 dc. Mi ginka tłumaczyła, że progesteron z przed owu nie ma znaczenia. Zresztą tłumaczyła mi też, że to że prog. po owulce jest średni nie oznacza że w ciąży też będzie średni. Wszystko to sprawa indywidualna. Suplementacja progesteronu też nie jest taka bez znaczenia niestety. Najlepszy jest progesteron naturalny czyli np. lutinus, ale piekielnie drodi. Zaś syntetyki luteina i dupek mogą mieć wpływ na wnętrostwo u chłopców i jest to niestety bardzo częste. Dla tego nie ma się co spieszyć z suplementacją na własną rękę :) i tak jak pisała Wiola nieświadome odstawienie może wyrządzić więcej złego, niż naturalnie niski progesteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 09:02

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek ty chyba masz dosc regularne cykle co ok 28 dni? Jak tak to badaj w 22dc.

Ruby ja tez bym nie jezdzila czerwonym, najbardziej lubie srebrne lub czarne (zalezy od modelu auta).

Wszystkie sie biora za cwiczenia a ja sobie odpuszczam. Zrezygnowalam z silowni (mam do konca stycznia umowe). Stawiam na szybie chodzenie do sklepu (codziennie po 2km na przerwie w pracy) i wchodznie po schodach (8 pieter dziennie). Jak sie zrobi troszke cieplej to moze wroce do biegania. Ale najbardziej bede tesknila za sauna :/

Oby ten tydzien szybko zlecial:)

Bratek lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatia:)
    to w tym cyklu po owu zbadam progesteron i narazie nie będę sama nic suplementować dodatkowo

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A jaką dietkę robisz? ja byłam 6 dni na białku ale brzuch mnie boli i nie straciłam ani grama...miałam samo białko nic więcej... chyba już na mnie ta dieta nie działa jak kiedyś, to już 3 podejście i przy drugim już nie szło tak dobrze jak przy pierwszym.

Ruby typowa zalecała z siłowni :rano koktajl -szpinak,banan,kiwi lub ananas lub zmiksowany serek biały z bananem i płatkami owsianymi ( to jem z rana przed wyjściem do pracy); drugie sniadanie jogurt naturalny z płatkami owsianymi i owoc jakiś ( jabłko,pomarańcza), potem dwie małe porcje z odstępstwem w czasie ryż,kura, warzywa na parze, surówka zależy co mi sie uda dzien wczesniej przygotować, w domu jakas lekka kolacja twarożek i oczywiście woda dużo pije.Zobaczymy co będzie dalej.No i do tego troszkę ruchu.

Ruby, madzikk, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Aguś no nie za duże na poczatek musi być :)
    kolor dla mnie też ważny,ale oby sprawny był :D
    zobaczymy co uda się kupić ale napewno dam znać

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Edycik, ja też muszę te koktaje zacząć robić...odstawiłam tez owoce na jakiś czas ale źle się z tym czuję i muszę sama sobie jakąś racjonalną dietę opracować:)najgorsze dla mnie jedzenie co 3 h boja zwykle 3 posiłki dziennie i tyle, a regularne jedzeni ejest bardzo ważne więc muszę się przemóc i zacząć to stosować :)

Edycik lubi tę wiadomość

‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ