X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aguś :* pewnie się przydadzą :)

My zawsze o tej porze roku planowaliśmy Egipt,ale w obecnej sytuacji prawdę mówiąc jeszcze o niczym nie myśleliśmy.

Żagle super ..katiuszka na pokładzie :)
    Aga Grecja...rozmarzyłam się.

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkaa, Edycik trzymam mocno kciuki za wasze wizyty, obyście usłyszały plan działania i dobre wieści. O której macie wizyty? Ja mam w środę i mam turbo cykora, mam nadzieję, że usłyszę dobre wieści mimo ciągnącej się infekcji i braku objawów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik samochodem na aerobik a czemu nie na piechotę ;) przypomniało mi się zdjęcie amerykańskich siłowni że schodami ruchomymi ;)
    Dobra już się nie śmieję bo kiedyś też samochodem bo daleko było. Raz wybrałam się rowerem i 40min rowerem potem 1h aerobik i powrót 40min. Zakwasy przez tydzień miałam

AgaL, madzikk, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Dzięki Aguś :* pewnie się przydadzą :)

My zawsze o tej porze roku planowaliśmy Egipt,ale w obecnej sytuacji prawdę mówiąc jeszcze o niczym nie myśleliśmy.

Żagle super ..katiuszka na pokładzie :)
    Aga Grecja...rozmarzyłam się.

w zeszłym roku w lutym byliśmy w Egipcie - świetna sprawa w zimie do ciepełka, ale tera zbym się nie odważyła, za dużo się dzieje i ostatnio znowu strzelanina w hotelu była także coraz gorzej się tam dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz to strach jechać za granicę. Pojechałabym teneryfa, Grecja hmmm rozmażyłam się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:27

AgaL lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dlatego my na razie temat wakacji odpuścilismy,potem o czymś pomyslimy pewnie.Raczej nie o Egipcie.Nie jest tam bezpiecznie teraz.

katiuszkaa no właśnie na aerobik i siłownię mam naprawdę daleko bo nie mieszkamy w centrum miasta.Wręcz na końcu miasta,autko znacznie mi wszystko ułatwi.

agatia to my obie mamy w środę.Ja mam na 16 a Ty?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze forum znów tętni życiem :D

Ruby, Ejrene, madzikk, katiuszaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Nasze forum znów tętni życiem :D
    i o to chodzi właśnie:) od razu człowiekowi lżej ;)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egipt zimą ....ach byłam kiedyś w styczniu...super. Ale fakt teraz się nie da tam jechać.
    Mogłabym i nad nasze morze, ale przerażają mnie te tłumy, na greckich wyspach zawsze znajdowaliśmy sobie jakąś samotnię na plaży ....ach rozmarzyłam się.

Agatia to trzymam i za Ciebie w środę. Kto jeszcze jakieś wizyty, testowanka w tygodniu?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze ja bym pojechała obojetnie gdzie z M.byleby pobyć we dwójkę sami :)
    w sumie Bułgaria-Sozopol ojj tam jest cudownie :)

AgaL lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) faktycznie forum ożyło, trudno Was nadrobić :P

Trzymam kciuki za wizyty, Ruby, Katiuszka, Edycik i Agatia :*

Wakacje zagranicą.... Ohhh byłoby cudownie, aczkolwiek przeraża mnie to co teraz się dzieje :/ parę dni temu znów atak w Egipcie... Moja znajoma była w hotelu obok :/ strach! My póki co nic nie planujemy, gdzieś od kwietnia/maja remont domu więc nie wiadomo kiedy skończymy... Ale chcielibyśmy gdzieś wyskoczyć, w tamtym roku góry więc teraz może morze? ;) no chyba, że nie da rady to chociaż długi weekend gdzieś na naszych Mazurach :)

Wiolu życzę, by mdłości przeszły :* daj znać koniecznie po wizycie :) obstawiasz jakąś płeć?

Ruby Ty to patrzę, że jak coś postanowisz to nie ma zmiłuj ;) musisz to mieć i koniec! Mam podobnie :) miejsce na orbitreka przyszykowane?

Edycik dobry start z tą dietką i ćwiczeniami :) też się przymierzam do kupna blendera na wiosnę :) wcześniej Teściowa mi szykowała takie koktajle ale już nie mieszkamy razem więc chcę sama robić :) ja takie koktajle zabierałam w specjalnym bidonie do pracy, super sprawa :)

Aguś my też chcieliśmy chodzić na spacery wieczorami, ale jakoś te mrozy do mnie nie przemawiają :P zmarźlak jestem ;)

A my wczoraj byliśmy na kręglach :) dawno nie grałam :) super sprawa, człowiek i się pośmieje i porusza przy okazji :)

AgaL, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Szczerze ja bym pojechała obojetnie gdzie z M.byleby pobyć we dwójkę sami :)
    w sumie Bułgaria-Sozopol ojj tam jest cudownie :)

Edycik w ostatnie wakacje własnie Bułgaria byliśmy, pięknie było :)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku mnie co wieczór też nachodzi myśl....brrr zimno nie chce mi się, ale ubieram się ciepło i po kilku minutach energicznego marszu już jest super. A wracam zawsze z uśmiechem, że kolejny raz przemogłam się :)

cinnamon cookie, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) No dziewczyny dałyście mi dzisiaj kolejną lekturkę ;)

Zazdroszczę wam postanowienia z ćwiczeniami ja się nie mogę w ogóle zebrać obiecuje sobie zawsze że jak dostane @ to się biorę i nic z tego mi nie wychodzi. Dużo może nie mam do zrzucenia ale fajnie by było umięśnić swoją figurkę i zrzucić troszkę boczki :) Ale dzisiaj przyjechał do na xbox ponieważ kupiliśmy synowi to trochę poskaczę w tych gierkach to może co nieco zrzucę. Chwilowo to mąż jest bardziej podjarany niż syn :D

Ruby ja jeżeli chodzi o planowanie to tak mam od 5 lat że nic nie będę planować bo np. do wakacji to już na pewno będę w ciąży :) W tym roku oczywiście też takie nastawienie jest ale znajomi namawiają nas na Chorwację no ale zobaczymy.
    Orbiterek super ja w domu mam też kilka takich sprzętów tylko motywacji brak.

Madka ja już ten cykl uważam raczej za stracony niby tempka od 4 dni wskazuje 37,1 ale szyjka się już obniżyła lekko rozpulchniła a tak zawsze jest przed @ i czuję że lada moment się ujawni. Ale jak do środy nie przyjdzie to zrobię teścik :)

Dziewczyny za was wszystkie które mają wizyty u lekarzy trzymam mocno kciuki żebyście usłyszały same dobre wieści.

A jeżeli chodzi o prl ja miałam w normie i lekarz usilnie chciał mi zrobić obciążenie i wyszło że przekroczona była więcej niż 10-ciokrotnie i przez pół roku brałam na to parlodel i teraz mam ją poniżej normy ;)

Ja dzisiaj idę sukienki popatrzeć na wesele ponieważ muszę się ogarnąć bo impreza za niecałe 3 tyg. Jajniki nadal kłóją jak nie wiem i w ogóle u mnie wszystko bez zmian.

AgaL lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonku mnie co wieczór też nachodzi myśl....brrr zimno nie chce mi się, ale ubieram się ciepło i po kilku minutach energicznego marszu już jest super. A wracam zawsze z uśmiechem, że kolejny raz przemogłam się :)
    Jak tylko przejdzie mi katar to też się zmuszę :) teraz nie chcę się doprawić ;)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon - ja też w zimie to dupska nie chce poza moje M6 wynosić :D
    a co do orbitreka to of course na przeciwko TV w centrum niemalże :D ale przy ścianie więc nie będzie przeszkadzać, a i może jakiś serialik oglądne :P
    Nawet nie mów że mama byla onbok? no ja bym się już ładnie obsrała jakbym była na miejscu mamy...
    Remont ważniejszy niż wakacje , 1,5 roku temu też musieliśmy odpuścić bo zmiana mieszkania i remont pochłoneły wszystko co mieliśmy do tego kredyt i już zabrakło, ale za to nie muszę na raty remontów robić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:18

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, że tyle nas postanowiło zmienić złe nawyki i wylaszczyć się na wiosnę :)

Ja oprócz spacerów do i z pracy wprowadzam dietę niski ig, teraz już na całego, no i 5 posiłków małych dziennie :) Masakra dla mnie - mam ustawioną przypominajkę bo nie dałabym rady :)

A dzisiaj idę po buty sportowe i może mój karnet multisport w końcu wykorzystam :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizty :) Bratku o której wyniki?

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ale super, że tyle nas postanowiło zmienić złe nawyki i wylaszczyć się na wiosnę :)

Ja oprócz spacerów do i z pracy wprowadzam dietę niski ig, teraz już na całego, no i 5 posiłków małych dziennie :) Masakra dla mnie - mam ustawioną przypominajkę bo nie dałabym rady :)

A dzisiaj idę po buty sportowe i może mój karnet multisport w końcu wykorzystam :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizty :) Bratku o której wyniki?

ooo przypomnienia to jest to, też sobie zrobie co ile masz co 3 h?

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 jak kupisz jakąś sukienkę czekamy na zdjęcia :) może wypatrzysz coś ładnego.

Aguś faktycznie Bulgaria jest piekna, Słoneczny Brzeg i Neseber tłoczne są troszkę,ale sozopol czy primorsko są pięknę :)

Paryzetka83 no też widzę postępy w stronę dobrej formy :) coraz więcej nas.

Ruby przez Ciebie zacznę odkładać na orbitreka.

Cinnamonku dobrze,że poszalałaś na kręgach :) troszkę śmiechu i relaksu potrzebne.

Paryzetka83, cinnamon cookie, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ooo przypomnienia to jest to, też sobie zrobie co ile masz co 3 h?
    Ruby ja mam 8, 11,14,17-17:30, 20:30. Wcześniej niż o 8 nic nie przełknę, o ostatni posiłek 3 godziny przed snem :) Edycik nie wyobrażam sobie rano szykować koktailu i warczeć blenderem, a że moja dieta przewiduje koktaile to chyba będę wieczorem szykować i do pracy zabierać :)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ