X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pędzicie z pisaniem....chciałam popracować, ale nie da się ;)

Kasia trzymam by @ nie przyszła i testowanko było pozytywne w środę :)

Paryzetka ładny plan masz i realizujesz, też staram się jeść mniejsze porcje i częściej. Ale u mnie częściej to nie problem, bo kocham jeść:D

Kasia1407, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie mama tylko znajoma :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dzisiaj sie nie nastawiam na kupno chyba ze rzeczywiście cos mnie tak urzeknie. Ale oczywiście pochwale sie jak najbardziej :) Ja juz w glowie wiem czego chce tylko nie wiem czy taka znajdę :)

Aga dziękuję ci, bardzo bym chciala zeby nie przyszła ale moj instynkt mi podpowiada ze nadciaga nieubłaganie :-)

Ja to widzę ze wy to z tymi cwiczeniami to na całego az zazdroszczę takiego samozaparcia :-)

AgaL lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Bratek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany rany rany, z jakim impetem gadułkowym wkroczyłyście w nowy tydzień, hihihi :)))))

Wiola - współczuję tych zasłabnięć. Moja znajoma tak miała podczas ciąży. Wszystko u Ciebie ok z sercem? Jesz wystarczająco często? :-*

Edycik - przytulam :-* Musi być przez pogodę - za oknem jest paaaaskuuuudnieeeee. A na dworze - jeszcze gorzej :P
    Kciuki za znalezienie właściwego egzemplarza autka :))))))

Aguś - ten progesteron bada się zwykle ok.7 dni po owulacji. Jeśli nie masz pewności, kiedy wypada, możesz zrobić ok. 8-,9- i 10-ty dzień po spodziewanej owulce. Albo nawet 3 oznaczenia co 2 dni.

Ruby, brawo za motywację i działania :-D Niedługo będziesz błyszczeć formą wręcz olimpijską :) olimpijczyk.gif

katiuszkaa, łopatę zawsze zdążymy znaleźć. Ale na razie niech siedzą daleeeeeeeeeko w skrytkach i szafach. Nie nastawiaj się tak źle :-*

Btw- widze wysyp wizyt w takim razie - wtorek i środa. Wszystkie popołudniu? My w śr. na 17:00

A wolnego zazdrościmy, ojjjj taaaak :)))))

cinnamon_, uwieeeeeeelbiam kręgle :-D :)))))

Paryzetko - zwykle wprowadzają do systemu ok 19:30-20:00 (akurat w pon. jestem wtedy w pracy - mam nadzieję, że uda mi się dyskretnie zajrzeć ;) ). Echhh, prawda taka, że mam żołądek zawiązany na supełek. Teścik znowu minimalnie ciemniejszy, niż dzień wcześniej, więc coś tam w góre idzie. Pytanie czy tyle, co trzeba. Już policzyłam. Powinna być beta koło 40, żeby odetchnąć 0blush2.gif

Btw - Małż ma dziś endokrynologa (zobaczymy, co powie na tę Jego PRL - sprawdziłam, to nawet nie jest 8, a 6 :P :P :P ). No i powiedziałam, że nie ma co już spoczywać na laurach, więc zgodnie z planem przebada dziś żołnierzyki. Mam nadzieję, że wszystko ok, bo biedak nałykał się tyle tych suplementów, że głowa mała ;)

A tak w ogóle, to.... PODZIWIAM Was WSZYSTKIE ĆWICZĄCE I DIETKUJĄCE :)
    Bomba!!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:46

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek a kiedy powtórne wyniki bety?

• Bratek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ok.19:30/20:00 ;)

Edycik lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem będę czekać i kibicować

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    16icon_kiss.gif

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:

Ja też :):*

Bratek lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ale pędzicie z pisaniem....chciałam popracować, ale nie da się ;)

Kasia trzymam by @ nie przyszła i testowanko było pozytywne w środę :)

Paryzetka ładny plan masz i realizujesz, też staram się jeść mniejsze porcje i częściej. Ale u mnie częściej to nie problem, bo kocham jeść:D

Aguś jeść często i dużo też bym mogła, te 15 kg nadwagi nie wzięło się z powietrza ;) Mam nadzieję, że będziemy się nawzajem motywować i nie będzie to słomiany zapał ;)
    Bratku kciuki zaciśnięte :)

P.s. Tempka poszła w górę, chyba owulacja jednak była ;) I <3 wczoraj, więc coś czuję, że w szał testowania wpadnę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 13:11

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie lubię poniedziałków.... cześć dziewczynki;-)
    No ja też się biorę za siebie w sensie zdrowego odżywiania, wczoraj przeszłam samą siebie nutellę z kabanosami jadłam ale @ w natarciu wczoraj apogeum, to od dzisiaj serki i obiadki z parowaru:-)i to jest mój plan na styczeń.

Postanowiłam tak, w tym miesiącu nie robić testów owu, bo idę do ginki 22 stycznia to zobaczę naocznie co tam z owulacją, wiec na testy szkoda kasy. Mam zamiar zrobić do wizyty prl i tarczycę, i zobaczymy co wyjdzie. Pogadam o podwójnej dawce dupka czy jest konieczny i niech się dzieje wola nieba;-)

O Paryzetka ale ci zadraszaczam że już prawie skończyłaś, my szykujemy się do dużego remontu w kwietniu robimy Małemu pokój, tzn. dzielimy duuuuży salon, wiec nowa ściana, podłogi, gipsy bleeeee... no i łazienka do zmiany w tym roku... masakra... będę z pracy z budowy wchodzić na remont w domu....

O aucie też myślimy, po ostatnim wyjeździe na morze z dzieckiem, gdzie potrzebne było składane łóżeczko, wózek, nocnik tona ciuchów... myślimy o kombiaku czy jak się teraz mówi wagonie:-))

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • majju Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Mateńko jedyna jak ja dzisiaj nie wyrabiam na zakrętach w pracy! Prosto z urlopu w roczne sprawozdanie! Wrrrr... Oczy już mnie szczypią od kompa, a na okulary nadal czekam :( Ledwo daję radę Was czytać. Lecicie ładnie z koksem :D
    A jeszcze jutro i pojutrze wyjazd na Targi, czyli od rana do nocy w pracy.
    Laski podziwiam Was za podjęte fit wyzwania. Ja niestety mam słomiany zapał. Dziś się napalę a pojutrze nic z moich postanowień nie zostanie. Ale za Was trzymam kciuki!

qdkkqps67blqh0e0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja mam wizytę w środę na 16. 20 :) zaciskam kciuki za betę :)
    ImięRóży czemu planujesz podwójną dawkę dupka?

Bratek lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kciuki za betę trzymam :) :*

Paryzetka jak myślisz kiedy Ty miałaś owu?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Wiola - współczuję tych zasłabnięć. Moja znajoma tak miała podczas ciąży. Wszystko u Ciebie ok z sercem? Jesz wystarczająco często? :-*
    Z sercem nigdy nie miałam problemów, tzn. nawet nigdy nie badałam, ale mam niskie ciśnienie to może i przez to. Staram się jeść często małe porcje ale łatwo nie jest, póki co mam prawie 4 kg na minusie. Zobaczę co mi jutro lekarz powie. Bratku trzymam kciuki za ładny przyrost bety :) Masz już jakieś objawy ciążowe?

Co do pytań o płeć to ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka, ale wszyscy mi mówią że chłopak, zobaczymy :)

Widzę że forum wróciło do dawnej świetności i w nowym roku same super wysportowane laski będą ;) Ale życzę wam jednak żebyście do wakacji zaczęły się już zaokrąglać ;)

Trzymam kciuki za wizytujące w najbliższych dniach, oby były same dobre wiadomości.

AgaL lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Bratku kciuki za betę trzymam :) :*

Paryzetka jak myślisz kiedy Ty miałaś owu?
    Myślę, że wczoraj, a co?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola pij sobie kawkę albo mocną herbatkę bo niskie ciśnienie nie za dobre dla mamy i dzidzi. Powinnaś się lepiej czuć. Jutro masz wizytkę? O której?
    Ja też się staram jeść często i mniej z uwagi na cukrzycę. Dzisiaj zrobiłam zapas gorzkiej czekolady na czarną godzinkę ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola oby Ci sie polepszyło i faktycznie musisz zadbać o siebie, a przeczucie Twoje mówi, ze dziewczynka...oj ciekawe ciekawe :):) To ja też na Dziewczynkę stawiam;)

Agatia a u Ciebie widzę dobry nastrój?:)

Wiola90 lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia uwielbiałam kawę przed ciążą ale teraz nie przełknę, raz sobie zrobiłam i tylko łyka zdążyłam złapać. Wizytę mam o 8.15. A jak Twoje samopoczucie? Choróbsko odpuściło?

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia bo w cyklu z pojedyncza dawką miałam cień widoczny na teście ale do czasu jak mi się dupek skończył, dzień po już nic na teście nie było, po drugie gdzieś wyczytałam, że jedna tabletka jest bez sensu ani nie pomaga ani szkodzi, wiec zapytam mojej ginki co ona na to, jak stwierdzi, że nie trzeba to nie będę się upierała. Aha i zbadam wreszcie ten progesteron po owulce;-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ