X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, Kas, a myślicie, że zwykły ginekolog będzie wiedział o co chodzi? Wizytę mam na 8 lutego. A co jeśli już się udało? Będzie źle?

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    jakie plany? Pamiętasz któraś na tym forum też miała infekcję i beta ładnie rosła potem ;)

To była Kas, która straciła ciążę :( no nic poczekam jeszcze byle by mi to przeszło szybko ;) jest trochę lepiej po globulce :)

• madka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, a kiedy wizyta u gin? Może on by szybko pomógł

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku lekarka zakładała opcję plamienia i kazała brać 200mg.Myślę, że po USG dobrze wiedziala, jak to się może skończyć, ale nie chciała odbierać mi nadziei. Tylko sama mówiła ze obraz USG nie pasuje jej do bhcg. Powiedziała, że przy nierozwijającym się zarodku beta potrafii przyrastac o kilkaset jednostek na 48h lub 1000j na 96h.A nie o 30000j. Nie wiem już glupia jestem :( ale gdzie nie czytam to tak wlasnie piszą o tych przyrostach. Powyżej 3000 beta podwaja sie w czasie 96h i więcej.

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, a kiedy wizyta u gin? Może on by szybko pomógł
    w poniedziałek, szybciej ie ma szans, ale co będę panikować jak nawet nie zaszłam więc też nie mają podstawy przyjmować mnie na cito , jakoś dam radę, lepiej bo globulce więc liczę na to że przejdzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bratku lekarka zakładała opcję plamienia i kazała brać 200mg.Myślę, że po USG dobrze wiedziala, jak to się może skończyć, ale nie chciała odbierać mi nadziei. Tylko sama mówiła ze obraz USG nie pasuje jej do bhcg. Powiedziała, że przy nierozwijającym się zarodku beta potrafii przyrastac o kilkaset jednostek na 48h lub 1000j na 96h.A nie o 30000j. Nie wiem już glupia jestem :( ale gdzie nie czytam to tak wlasnie piszą o tych przyrostach. Powyżej 3000 beta podwaja sie w czasie 96h i więcej.

który to tydzień?

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 kochana ja przy pierwszej stracie też winilam tarczyce, ale najprawdopodobnieh to przyczyną było jednak przeziębienie, tak jak i teraz :/ plamieniem bym się nie martwila,gdyby nie świadomość,że fasolka spowalnia rozwój i odstaje dużo od normy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby skończony 7. Dzisiaj 7t 1d.
    Ruby jaka infekcja Cię dopadla kochana bo z nerwow nie znalazlam. Jakk infekcja babbska to polecam laktovaginal dowcipnie, a do łykania trivagin. Jest rewelacyjny także po infekcji profilaktycznie.

• madka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    w poniedziałek, szybciej ie ma szans, ale co będę panikować jak nawet nie zaszłam więc też nie mają podstawy przyjmować mnie na cito , jakoś dam radę, lepiej bo globulce więc liczę na to że przejdzie...

Trzymam kciuki, żeby minęło jak najszybciej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby skończony 7. Dzisiaj 7t 1d.
    Ruby jaka infekcja Cię dopadla kochana bo z nerwow nie znalazlam. Jakk infekcja babbska to polecam laktovaginal dowcipnie, a do łykania trivagin. Jest rewelacyjny także po infekcji profilaktycznie.

kochana babska , swędzi i piecze, kupiłam iladian direct plus- Katiuszka poleciła globulki dowcipne i mam wrażenie, że odrobinę lepiej także może się uda wyleczyć...moją infekcją sobie głowy nie zawracaj, odpoczywaj , pij meliskę żeby wszystko było dobrze...

• madzikk Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju TSH dla staraczek nie powinno przekraczac 1,5.

Agatia trzymam kciuki aby to bylo tylko zwykle krwawienie. Cokolwiek sie stanie, udalo sie zaciazyc i jak bedzie taka potrzeba to znowu sie uda. Nic na sile. Trzymaj sie kochana!

Moja kolezanka byla w tym tygodniu u lekarza i niestety serduszko przestalo bic:( smutno mi z tego powodu i boje sie do niej pisac bo nie chce jej o tym przypominac. Chyba powinnam dac jej troche czasu zeby nabrala dystansu. Ma dostac tabletki poronne w przyszlum tygodniu, chyba ze samo sie zacznie.

Dobrej nocki!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kas50 kochana ja przy pierwszej stracie też winilam tarczyce, ale najprawdopodobnieh to przyczyną było jednak przeziębienie, tak jak i teraz :/ plamieniem bym się nie martwila,gdyby nie świadomość,że fasolka spowalnia rozwój i odstaje dużo od normy.
    Ja dostalam plamien po wirusie zoladkowym:-( przykro mi choć jest jeszcze nadzieja. To fakt w tamtym cyklu miałam też infekcje grzybicza, odpukać od tego czasu jest dobrze. Mi zawsze wtedy pomaga PlivaFem żel do higieny intymnej na grzybice i globulki Vagical.

Ja zlapalam znowu jakiegoś dola...2cykle po poronieniu odpuscilam, w tym chcemy znowu spróbować i znowu ten strach mnie paraliżuje. .. badań za dużo nie porobilam...myślę o hsg ale panicznie się boję i nie wiem czy jest sens ? Skoro zachodze to chyba wszystko drozne? Ehhh...

Madka zwykły gin może odesłać Cię do endo. Tragedii nie ma:-) ft3 masz wysoko a to on odpowiada za poronienia.

madka lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Ty jesteś z BB? Ja z Ustronia...niedaleko:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby Ty jesteś z BB? Ja z Ustronia...niedaleko:-)

Nie jestem, m jest z okolic tzn. Ligota dlatego mamy tam znajomych :) mieszkamy wodzisławiu :) też niedaleko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 22:23

• madka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas, nie wiem co czujesz, ale domyślam się, że po poronieniu nie jest Ci łatwo. Musisz spróbować zostawić to za sobą, tulę i wysyłam łopatę, dół trzeba zakopać!

• kas50 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to i tak niedaleko:-)

Madka dzięki. ..zawsze jak przyjdzie @ to mnie nadchodzą dziwne myśli. ..

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby to i tak niedaleko:-)

Madka dzięki. ..zawsze jak przyjdzie @ to mnie nadchodzą dziwne myśli. ..
    Jeździmy na równicę i do parku niespodzianek do was:) zapewne na wiosnę znowu się wybierzemy ;-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy:-) idę spać. Dobranoc:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, może zwiększ sobie tę luteinę i daj fasolce szansę, skoro nawet babka uważa, że przyrost jest spory, jak na rzekomo nierozwijający się zarodek?
    Nie wyobrażam sobie być na Twoim miejscu i wiele bym dała, by Ci ulżyć. Ale nic nie możemy tu robić poza wspieraniem Cię i myśleniem na głos :-*

madka, spokojnie, poczekaj, co Ci zwei napisze, ona jest meeeeega ogarnięta w tym temacie 0recourse.gif :)
    (btw-też mi świta, że tak jak Kas pisze, to przy niskim ft3 jest większy problem)

Kasiu, mam nadzieję, że ból jak najszybciej ustąpi - co za wredna @ :(

madka, Kasia1407 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bratku, bo mocno się przestraszyłam. Ft3 ma jeszcze 42%, ft4 16% :/ Tylko Kjopa napisała o ft4.

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ