Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruby mozesz zapoda# na noc ale miedzy globulkami musi być godzina przerwy.
Madka brudzę cały czas na brązowo.Psychicznie mam załamkę.
Bratku wsadzilam jeszcze jedną 100 lutki na noc. Już nie wiem co o tej becie myślećjuż nigdy nie zrobię bhcg z synkiem miałam bardzo słaby przyrost w 8 tc, a położna się śmiała, że do ilu bym chciała, żeby dobiła do miliona
tylko, że wtedy milam bete 12000, a nie 68000.ale.faktycznie w tym samym tyg ciąży synek byl 3 razy większy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 23:08
-
Witam się ponownie.
Agatia Boziu kochany modlę się żeby wszystko było w porządku. Moja psiapsióła w 5 tc dostała plamień pojechała na Sor zostawili ją 3 dni leżała w szpitalu tam dali jej leki i aktualnie jest w 6 miesiącu. Zrobisz jak uważasz ale ja bym jechała do szpitala na twoim miejscu.
Bratek rewelacyjna betaJUPIII
Teraz rośnijcie zdrowo
Ruby oby ta infekcja bardzo szybko zniknęła i nie skreślaj od razu cyklu. Ja kiedyś co chwila miałam jakąś infekcje i ginka przepisała mi globulki (niestety nie pamiętam jakie) które pierw brałam przez tydzień a później jedną na tydzień. Odpukać ale ze dwa lata nic się nie dzieje.
I niestety nie wiem czy można na raz aplikować te dwie tabletki
Kas współczuję poronienia ja też przeszłam stratę ale niestety martwego porodu. Wiem co czujesz. Wiem że każdy to inaczej przechodzi ale zamartwianie w niczym nie pomoże. Wierzę że wszystko będzie dobrze. Główka do góry i owocnych staranek życzę :*
Powiem wam tak jesteście wspaniałe!!! Dziekuję wam za miłe słowa te przed @ i te w trakcie. Madka łopata jak najbardziej przydatna. Ciepła kąpiel wzięta, 3 nospy i dwugodzinne rzucanie się po łóżku i powiem tak.... delikatnie przeszło. Ból jak tralala jest a w moim M zero wsparcia fakt mamy ciche dni ale aż taką znieczulicę mieć to już lekka przesada.Bratek lubi tę wiadomość
-
Kasia wiem co czujesz ja też nie mam wsparcia w moim m. Ja plamię, mój 2 latek jeszcze nie śpi i ma dzień "jestem nieznośny" a pan ogląda tv a wczesniej na pół wieczoru wyszedł z kolegami.
Kasiu ja się do szpitala nie wybieram, nawet ginka mi to odradzala. Na tym etapie nie pomogą, a jedynie mogą dobić np po zrobieniu USG.
Bratku jaką masz betę kochana? Jeny mam taki chaos, że nie mogę znaleźć co piszeciewybaczcie
Kasia1407, Bratek lubią tę wiadomość
-
Agatia a jaki duży jest zarodek? Beta zwalnia ale chyba koło 9-10 tydz. Moja gin nie uznaje badania beta hcg bo mówiła, że to mówi o wzroście pęcherzyka ciążowego i nic jej nie mówi. Najważniejszy jest obraz USG. Wspieram Cię kochana.
-
Agatia no twój jeszcze lepszy normalnie tych chłopów to jak bym złapała to..... ach szkoda gadać...!!!
Mam bardzo wielkie nadzieje że u ciebie ten wielki teraz stres zakończy się mega szczęściem i fasoleczka będzie zdrowa. A plamienia często są w ciąży.agatia lubi tę wiadomość
-
Kjopa zarodek mały 5,2mm.
Co do bety to 9/10 tc to już zatrzymanie bety i spadek.
Maksymalna norma bety to 228000. Jeżeli do 8/9 tc beta podwajalaby się co 24/48h to w 7 tyg osiągnęłaby milionGinka mi mówiła, że moja beta w 9tc osiągnełaby wartość max podwajajac sie co 5 dni. Powiedziała, że najszybciej rośnie do 6t i do warości 3000j.
Mi też endo mówil, że ft3 jest dla ciąży najmniej istotne, a znaczenie ma ft4, które najlepiej jak jest po środku normy. Najgorzej jak jest na dolnej granicy. -
To nie wiem, może źle pamiętam, ale świtało mi, że zmniejszające się ft4 może świadczyć o tym, że pula jest trochę za mała, nie mniej to z ft3 jest robiony użytek.
Tak czy siak, chodzi mi o to, żeby madka nam się tu nie zestresowała na dzień dobry wizją, że jeśli się udało, to za chwilę wszystko legnie w gruzach.... A mam wrażenie, że się mocno zestresowała. Zwei za chwilę coś mądrego pewnie wymyśli
http://www.endokrynologia.net/tarczyca/leczenie-hormonem-t3-tr%C3%B3jjodotyronina
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php&p=928049
Agatia... kopnij w tyłek swojego Małża ode mnie.
P.S. Pytałaś o betę - ostatnia była 72h wcześniej i wynosiła 66,5. Dzisiejsza: 272,9, co daje średni dwudniowy przyrost o 153% (śr. podwojenie w 36 godzin)
Oglądaliśmy dziś z M. ciekawy film. Uprzedzam, lekki on nie jest, ale... nominacja do Oscara za najlepszy film w pełni uzasadniona
https://www.youtube.com/watch?v=tLEaEDPix9U
Idę spać... cholera, mam taki napad nerwobólu od 2 godzin, że masakra. Odgryzę sobie skroń i ucho..... Oczywiście złapałam się na myśli, że może techniczka faktycznie przywlokła tego cholernego półpaśca, a wtedy masakra... Ale pewnie po prostu to taki napad....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 01:44
agatia lubi tę wiadomość
-
http://mobile.jejswiat.pl/7470,beta-hcg-wyznacznik-zdrowej-ciazy
Wklejam link o wzroście bhcg tak na przyszłość. I faktycznie między 1200-6000 podwaja się w ciągu 96h, przy wiekszych wartościach jeszcze wolniej.
Zatem u mnie lekarka miała racje,że beta mega rośnie. Zatem u mnie jak zwykle jakieś anomalie.
Życze Wam udanego piątunia dziewczynki.Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
"Powyżej 8 tygodnia, a zwykle nawet wcześniej, wykonywanie samodzielnie (bez konkretnego zalecenia lekarza prowadzącego) testu beta HCG zazwyczaj nie ma większego sensu. Lepszym wyznacznikiem rozwoju dziecka jest już wówczas badanie USG, pozwalające ocenić także jego wiek i przybliżony termin porodu.
W niektórych laboratoriach w momencie, kiedy wartość przekracza 5 000, podawana jest już tylko informacja o tym fakcie, bez konkretnej wartości liczbowej. Jeśli jest potrzeba ją dokładnie znać, należy poinformować o tym przed pobraniem krwi."
Wrzuciłam link na pierwszą stronę może ktoś skorzysta kiedyś. Jest też link kiedy i jakie można zrobić badania hormonalne dla kobiet i mężczyzn. Pisałam wczoraj, że beta nie jest już dobrym wyznacznikiem tylko USG.
Jeżeli dodatkowo Cię nastraszyłam to PRZEPRASZAM
HCG podwaja się co 4 dni 10 godzin (106 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 42470 mlU/ml (36.9%)
Taki był ostatni wynik w kalkulatorze bety tylko on nie uwzględnia spowolnienia i zatrzymania bety.
Trzymam mocno kciuki żeby było wszystko w porządkuBratek lubi tę wiadomość