X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone jesteście, 5 stron czytałam...i chaos mam w głowie.

Agatia przede wszystkim jak u Ciebie??:*

Ruby Mistrz Testowania:*

A o co chodzi z długopisami testami, chyba przeoczylam? :P

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majusia mam nadzieję, ze zabieg się odbędzie, a potem gin przepisze coś na zbicie PRL i szybciutko się unormuje.

Pisałyście o tych Ft3 Ft4, TSH... i zaczęłam sprawdzać swoje wyniki. CHyba nie są za dobre. Kiedy się robi Ft3 i TSH, w którym dc? sprawdziłabym teraz jak mi się PRL obniżyła. To jest zależne od siebie?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kto to jest Zwei??:)

• majju Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majusia mam nadzieję, ze zabieg się odbędzie, a potem gin przepisze coś na zbicie PRL i szybciutko się unormuje.

Pisałyście o tych Ft3 Ft4, TSH... i zaczęłam sprawdzać swoje wyniki. CHyba nie są za dobre. Kiedy się robi Ft3 i TSH, w którym dc? sprawdziłabym teraz jak mi się PRL obniżyła. To jest zależne od siebie?

Wydaje mi się, że ft3 i ft4 obojętnie w którym dniu cyklu. I chyba są zależne tylko od TSH. Ale ekspertem nie jestem :)

Chętnie bym poczytała jakąś literaturę specjalistyczną - medyczną dotyczącą niepłodności. Polecicie coś może?

Bratek lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to może zrobię badając Proga od razu Ft3, Ft4 i TSH.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja sama chętnie poczytałabym...poszperam coś w necie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Kjopa śniła, że była maszyna z testami ciążowymi za darmo , które zamieniały sie potem w długopisy :D

Edycik, AgaL, madzikk, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam ft3 i ft4 tylko anty - TPO i anty -TG , ale bladego pojęcia nie wiem co to jest i od czego zależy...

• majju Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ach to może zrobię badając Proga od razu Ft3, Ft4 i TSH.

Mi jeszcze, dla pełniejszego obrazu tarczycy, ginekolog kazała zrobić badanie przeciwciał tarczycowych anty-TPO i anty-TG

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba te ft 3 i ft 4 będę musiała zrobić,bo wczoraj skrupulatnie przejrzałam wyniki co miałam robione.

TSH 2,58
    FSH 6,9
    LH 9,0
    estradiol 64
    DHEA SO4-176,40
    test obciążernia glukozą na czczo 82,po godzinie 98,po dwóch godzinach 91
    progesteron 2,89
    insulina 2,9
    SHBG 100,70
    testosteron wolny 2,28
    prolaktyna 21,96

dzis będe próbować dodzwonić się do tego ginekologa i może zarejestrować sie na wtorek :)

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ten cykl również z clo. Juz jutro pierwsza tableteczka :) Tamten cykl nie mialam monitorowany a ten po dluzszych namowach moj kochany gin zgodzil sie laskawie zebym przyszla na usg wiec dzis do niego dzwonię i sie umawiam :-) Tak jak juz kiedyś rozmawialysmy daje mu czas do kwietnia.

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Mi jeszcze, dla pełniejszego obrazu tarczycy, ginekolog kazała zrobić badanie przeciwciał tarczycowych anty-TPO i anty-TG

Robiłam :) wszystko w normie

majju, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apleuję jeśli któraś z was ma w domu/mieszkaniu ogrzewanie wody na piecyk tj. junkers to zainstalujcie sobie czujniki, wczoraj zmarla w Zorach kolezanka mojego znajomego- 18 lat poszla sie wykąpać i już nie wróciła :( straszne to jest...Ja na szczęście mam wodę z sieci tzn z ciepłowni bo nigdy tym piecykom bym nie zaufala, ale tyle przypadków ostatnio, że ci co mają pownni założyć czujnik, nawet jak są pewni że instalacja jest sprawna itp. warto wydać te 100 zł żeby żyć...

Bratek lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja Ruby. Straszna historia :( Mój Teść ma piecyk, kupiliśmy mu kiedyś na Święta czujnik. Żaden wydatek a życie może uratować, uczulał nas na to nasz kolega strażak.
    Moim Rodzicom też kupiłam, u nich z kolei piec c.o. ale też nie zaszkodzi taki czujnik.

Bratek lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Racja Ruby. Straszna historia :( Mój Teść ma piecyk, kupiliśmy mu kiedyś na Święta czujnik. Żaden wydatek a życie może uratować, uczulał nas na to nasz kolega strażak.
    Moim Rodzicom też kupiłam, u nich z kolei piec c.o. ale też nie zaszkodzi taki czujnik.

Majju super zrobiliście, dokładnie jak mówisz to śmieszna kwota , która cześto uratuje życie ...brawo za inicjatywę :)

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ciut lepiej bo prawie nie plamię, ale psychicznie :/ dzwoniłam do ginki. Mam brać 300mg lutki i magnez. Powiedziała, ze do szpitala nie ma konieczności jechać. Nawet jeżeli oznaczałoby to najgorsze to lepiej czyścić sie w domu bez tabletek.Za 2 tyg kontrola tak czy siak.

Co do tarczycy. To można badać w dowolnym dniu cyklu. TSH i ft3, ft4 mowią o niedoczynności lub niedoczynności. aTG i aTPO to przeciwciala tarczycowe. Przy prawidlowym TSH jeżeli są podwyższone mogą świadczyć o Hashimoto (dla potwierdzenia musi być wykonane USG) lub o tym, że z czasem moze wystąpić niedoczynność lub nadczynność. Przeciwciala bada się raz bo ich wysokość może się zmieniać. I co ważne często wysokie TSH ma wpływ na wysoką PRL i wystarcza zbić TSH. Ale odwrotnie to nie działa.

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to super info, ciąża uratowana:-)

Na forum Zwei pisała że ft3 odpowiada m.in.za poronienie a ft4 świadczy o ilości hormonów. Obydwa są ważne też dla naszego samopoczucia i powinny być na poziomie minimum 50%.

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam o ciąży u koleżanki....która nie chciała wcale teraz być.... :/ bo budowa domu, bo praca, bo studia podyplomowe....

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Agatia to super info, ciąża uratowana:-)

Na forum Zwei pisała że ft3 odpowiada m.in.za poronienie a ft4 świadczy o ilości hormonów. Obydwa są ważne też dla naszego samopoczucia i powinny być na poziomie minimum 50%.

Czyli jak mam Ft4 0,94 przy normach: 0,70-1,48 to ok?
    Ft3 nie badałam.

• madzikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ty to masz sny:) A z tym piecykiem to jakas masakra. Nigdy bym w domu nie zainstalowala nic na gaz. A takie czujniki powinny byc standardowo dodawane przy zakupie pieca. Ja kiedys spalam i obok lozka mialam gasnice, trwalo to kilka lat az sie przeprowadzilam:) od pieciu lat sypiam juz spokojnie.

Edycik u ciebie tez TSH jest za wysokie. Niech lekarz zbija do max 1,5.

Agulek jak ktos nie chce ciazy to robi wszystko zeby jej nie bylo. Chyba ze kolezanka jakas niepoczytalna lub narkomanka/alkoholiczka. Chyba ze na prezerwatywach oszczedzala na budowe domu:)

Agatia trzeba wierzyc:)

Jak dobrze ze dzisiaj piateczek:)

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ