Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga ft4 ciut niskie, ale też w dużej mierze zależy to od indywidualnego samopoczucia. Najlepiej miec TSH ft3 i ft4 razem do tego kontrolne USG. Mój tato ma wszystko w normie oprócz przeciwciał i w USG obraz "pieprz i sól" świadczący o Hashimoto.
AgaL lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Aga ft4 ciut niskie, ale też w dużej mierze zależy to od indywidualnego samopoczucia. Najlepiej miec TSH ft3 i ft4 razem do tego kontrolne USG. Mój tato ma wszystko w normie oprócz przeciwciał i w USG obraz "pieprz i sól" świadczący o Hashimoto.
Dzięki Agatia. No nic, może powtórzę teraz i zrobię Ft3 bo nie robiłam.Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Jak tam w ogóle Kobietki dziś samopoczucie?
U nas dziś rano posypało śniegiem, fajnie, ale ślisko.
U mnie nastrój jakoś tak sobie.... z jednej strony staram się odpuścić nadmierne myślenie, z drugiej myśl, ze czas leci, ze może coś jeszcze mogę zrobić, zbadać. Ach...Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Aga trochę za niskie. Ft4 jest ważne w ciąży bo tak jak pisała Bratek zamienia się w Ft3. A żeby ft3 była odpowiednia ilość to po to ft 4 musi być w minimum 50% a w ciąży nawet trochę więcej i wtedy jest z czego ft3.
Kilka podpowiedzi z tematu TSH od Zwei:
Dawka będzie zależała od poziomu FT3 i FT4, a nie od TSH- jeśli chodzisz do lekarza, który leczy tylko na podstawie TSH to też powinnaś go zmienić. Można mieć TSH poniżej 1, a mimo to mieć za r FT4 i FT3 i nadal będzie to sytuacja niebezpieczna dla ciąży."
-
FT4 44.83%
FT3 52.50%
Nie jest najgorzej, ale przeszłabym się do endokrynologa, jeśli masz byc w ciąży, TSH mogłoby być niższe, FT4 też mogłoby być ciut więcej, ale może to chwilowy spadek formy tarczycy. Wyniki zwykle są gorsze w okresie jesienno-zimowym. -
Ruby ja testować będę za tydzień najwcześniej, no chyba, że poczuję jakieś objawy, bo narazie brak
Aga śnieg za oknem pada cudnie, ale jak tylko wychynę na zewnątrz to pojawia się myśl - jak ja nienawidzę tej pory roku
Zimno, mokro i szaroburo. Zdecydowanie wolę +40AgaL lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Jak wrócę do domu to sprawdzę od razu wyniki ft3 i ft4 i z wami - ekspertkami skonsultuję
Jakoś je zbagatelizowałam, zobaczyłam że są w normach i utknęły w teczce.
Przed chwilą dzwonił do mnie mój kolega ze studiów, kupę czasu nie rozmawialiśmy ale jakoś tak od słowa do słowa opowiedział mi o tym, że też z żonką się dłuuugo starają o malucha. No to ja mu teżPosłuchałam trochę jak to wygląda z męskiej perspektywy, chyba potrzebował się chłopak wygadać.
I to wszystko w godzinach pracy, hehehAgaL, Edycik, Bratek, madzikk lubią tę wiadomość
-
Chodzę, bo mam guzki w tarczycy. I teraz sprawdzam wyniki sprzed roku -
ft4 miałam 0,9 (0,7-1,48)
Anty tpo 0,22 (0-5,61)
Innych badań nie miałam, tsh mam aktualnie poniżej 1,5
Chyba jak do niej pójdę 18 to się upomnę o ponowną kontrolęAgaL lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Aga ja np chodzę do gina i odzielnie do gina endo.w poprzedniej ciąży konyrolowalam tylko TSH i całą ciążę jechałam na euthyroxie25. Ale w środę idę do nowej gin-endo bo nie podoba mi się podejście dotychczasowego lekarza.
AgaL, Bratek lubią tę wiadomość
-
Agatia, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że już ciut lepiej. Mam nadzieję, że te 2 tygodnie miną Wam możliwie spokojnie. Może jakieś ćwiczenia relaksacyjne czy coś? :-*
Ruby, Ty niespokojny stworzeDobrze Paryzetka pisze, test niezaliczony!
Straszna historia z tą znajomą((((
Dodam, że spotkałam się jeszcze z przypadkiem (znajomi znajomych, także nie jakieś przekręcanie), gdy instalacja "przeciekała" minimalnie. I najpierw zmarł...pies. Tak z dnia na dzień, zdrowy, młody, bez powodu. Potem już cała rodzina. Okazało się, że ponoć czad jest dość ciężki i "trzyma" się bliżej podłogi, więc organizm psa szybciej był narażony. No ale po jakimś czasie stężenie okazało się już i tak za duże...
majju, odetchnijIdzie weekend, odpoczniecie sobie. A PRL na pewno szybciutko zbijecie
)))
Kasiu, kciuki za nowy cyklCzyżby gin miał jakiś pomysł?
Aguś, wiesz co, odnośnie literatury, próbowałam ostatnio ściągnąć książkę do Naprotechnologii, ale, cholibka, nie ma jej w pdf-ie ;( Buuuuu(((( (a do kupienia-jest koszmaaaaarnie droga ;/ ).
Kurczę, a mnie nadal pobolewa te pół twarzy. Mogłoby już przejść, bo się nie chcę stresować ;/
A wczoraj oświadczyłam M., że jak tak dalej pójdzie, to do końca ciąży zostanę... muchomorkiem)))) (robią mi się jakieś goopie wybroczyny po tym całym Clexane).
-
Bratku raczej zostaniesz typowum bratkiem bo będziesz miała fioletowe siniaczki
przynajmniej moja kumpela tak miała.Ale czego sie nie robi dla dzidzi
Staram się zrelaksować i nie myśleć. Odganiam złe myśli, ale nie wiem czy przez 2 fyg się uda. Oby juz nic się nie działo to będę miała nadzieję.Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatia może wczoraj się za bardzo stresowałaś i dlatego plamienia wystąpiły? bądź dobrej myśli...
Madzikk to nie ja to Kjopa śniła
Byłam dzisiaj w wegetariańskiej restauracji na przepysznym obiedzie zupa z soczewicy , ryż z marchewką na parze + takie klopsiki z buraków z sosem pomidorowymi sałatka z selera
Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość