X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ft4 ciut niskie, ale też w dużej mierze zależy to od indywidualnego samopoczucia. Najlepiej miec TSH ft3 i ft4 razem do tego kontrolne USG. Mój tato ma wszystko w normie oprócz przeciwciał i w USG obraz "pieprz i sól" świadczący o Hashimoto.

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Aga ft4 ciut niskie, ale też w dużej mierze zależy to od indywidualnego samopoczucia. Najlepiej miec TSH ft3 i ft4 razem do tego kontrolne USG. Mój tato ma wszystko w normie oprócz przeciwciał i w USG obraz "pieprz i sól" świadczący o Hashimoto.

Dzięki Agatia. No nic, może powtórzę teraz i zrobię Ft3 bo nie robiłam.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam w ogóle Kobietki dziś samopoczucie?
    U nas dziś rano posypało śniegiem, fajnie, ale ślisko.
    U mnie nastrój jakoś tak sobie.... z jednej strony staram się odpuścić nadmierne myślenie, z drugiej myśl, ze czas leci, ze może coś jeszcze mogę zrobić, zbadać. Ach... :/

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trochę za niskie. Ft4 jest ważne w ciąży bo tak jak pisała Bratek zamienia się w Ft3. A żeby ft3 była odpowiednia ilość to po to ft 4 musi być w minimum 50% a w ciąży nawet trochę więcej i wtedy jest z czego ft3.

Kilka podpowiedzi z tematu TSH od Zwei:
    Dawka będzie zależała od poziomu FT3 i FT4, a nie od TSH- jeśli chodzisz do lekarza, który leczy tylko na podstawie TSH to też powinnaś go zmienić. Można mieć TSH poniżej 1, a mimo to mieć za r FT4 i FT3 i nadal będzie to sytuacja niebezpieczna dla ciąży."

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FT4 44.83%
    FT3 52.50%

Nie jest najgorzej, ale przeszłabym się do endokrynologa, jeśli masz byc w ciąży, TSH mogłoby być niższe, FT4 też mogłoby być ciut więcej, ale może to chwilowy spadek formy tarczycy. Wyniki zwykle są gorsze w okresie jesienno-zimowym.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa a Ty masz gin-endo czy chodzisz dodatkowo do endokrynologa?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja testować będę za tydzień najwcześniej, no chyba, że poczuję jakieś objawy, bo narazie brak :)

Aga śnieg za oknem pada cudnie, ale jak tylko wychynę na zewnątrz to pojawia się myśl - jak ja nienawidzę tej pory roku :/
    Zimno, mokro i szaroburo. Zdecydowanie wolę +40 :D

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka ja też zimy nie lubię ;)
    jedynie wieczory przy kominku :D

A Ty chodzi do endo ?

• majju Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócę do domu to sprawdzę od razu wyniki ft3 i ft4 i z wami - ekspertkami skonsultuję :) Jakoś je zbagatelizowałam, zobaczyłam że są w normach i utknęły w teczce.

Przed chwilą dzwonił do mnie mój kolega ze studiów, kupę czasu nie rozmawialiśmy ale jakoś tak od słowa do słowa opowiedział mi o tym, że też z żonką się dłuuugo starają o malucha. No to ja mu też :) Posłuchałam trochę jak to wygląda z męskiej perspektywy, chyba potrzebował się chłopak wygadać.
    I to wszystko w godzinach pracy, heheh :)

AgaL, Edycik, Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ja też myślałam, że jak w normie to ok.
    Ale mój gin niby na wszystko patrzył i nic nie mówił.
    Nie wiem czy iść do endo, czy zostawić to...

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę, bo mam guzki w tarczycy. I teraz sprawdzam wyniki sprzed roku -
    ft4 miałam 0,9 (0,7-1,48)
    Anty tpo 0,22 (0-5,61)
    Innych badań nie miałam, tsh mam aktualnie poniżej 1,5 :)
    Chyba jak do niej pójdę 18 to się upomnę o ponowną kontrolę :)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja np chodzę do gina i odzielnie do gina endo.w poprzedniej ciąży konyrolowalam tylko TSH i całą ciążę jechałam na euthyroxie25. Ale w środę idę do nowej gin-endo bo nie podoba mi się podejście dotychczasowego lekarza.

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam TSH 1,2 ft3 i ft4 calkiem ok, ale mam przeciwciała wywalone w kosmos.I kiedyś na USG miałam stwierdzone Hashimoto, a potem od tego endo słyszałam, ze to nie Hashimoto.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju dobrze że wysłuchałaś kolegi :) bardzo dobra postawa - będzie mu lżej

Bratek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zps.tarnow.pl/porady-z-zakresu-endokrynologii-ginekologicznej/

może się wybiorę.

Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że już ciut lepiej. Mam nadzieję, że te 2 tygodnie miną Wam możliwie spokojnie. Może jakieś ćwiczenia relaksacyjne czy coś? :-*

Ruby, Ty niespokojny stworze :) Dobrze Paryzetka pisze, test niezaliczony! B-) ;)
    Straszna historia z tą znajomą :(((((
    Dodam, że spotkałam się jeszcze z przypadkiem (znajomi znajomych, także nie jakieś przekręcanie), gdy instalacja "przeciekała" minimalnie. I najpierw zmarł...pies. Tak z dnia na dzień, zdrowy, młody, bez powodu. Potem już cała rodzina. Okazało się, że ponoć czad jest dość ciężki i "trzyma" się bliżej podłogi, więc organizm psa szybciej był narażony. No ale po jakimś czasie stężenie okazało się już i tak za duże...

majju, odetchnij :) Idzie weekend, odpoczniecie sobie. A PRL na pewno szybciutko zbijecie :))))

Kasiu, kciuki za nowy cykl :) Czyżby gin miał jakiś pomysł? :)

Aguś, wiesz co, odnośnie literatury, próbowałam ostatnio ściągnąć książkę do Naprotechnologii, ale, cholibka, nie ma jej w pdf-ie ;( Buuuuu :((((( (a do kupienia-jest koszmaaaaarnie droga ;/ ).

Kurczę, a mnie nadal pobolewa te pół twarzy. Mogłoby już przejść, bo się nie chcę stresować ;/
    A wczoraj oświadczyłam M., że jak tak dalej pójdzie, to do końca ciąży zostanę... muchomorkiem 02icon_mryellow.gif ;))))) (robią mi się jakieś goopie wybroczyny po tym całym Clexane).

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku oby Ci te boleści minęły :*
    a o której książce mówisz dokładnie, daj linka :)

Bratek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku raczej zostaniesz typowum bratkiem bo będziesz miała fioletowe siniaczki ;) przynajmniej moja kumpela tak miała.Ale czego sie nie robi dla dzidzi :)
    Staram się zrelaksować i nie myśleć. Odganiam złe myśli, ale nie wiem czy przez 2 fyg się uda. Oby juz nic się nie działo to będę miała nadzieję.

Bratek lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to ja Ci zycze,żeby te wybroczyny poznikały i boleści minęły.

Cinnamonku a Ty gdzie?

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia może wczoraj się za bardzo stresowałaś i dlatego plamienia wystąpiły? bądź dobrej myśli...

Madzikk to nie ja to Kjopa śniła :)

Byłam dzisiaj w wegetariańskiej restauracji na przepysznym obiedzie zupa z soczewicy , ryż z marchewką na parze + takie klopsiki z buraków z sosem pomidorowym :P i sałatka z selera

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ