X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde sama nie wiem. Ja bym nie mogła. Nie wiem jak edukacja dzieci im się uda, nie chodzi mi o wiedzę szkolną raczej o korelacje z otoczeniem czyli edukację socjalną

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Kurde sama nie wiem. Ja bym nie mogła. Nie wiem jak edukacja dzieci im się uda, nie chodzi mi o wiedzę szkolną raczej o korelacje z otoczeniem czyli edukację socjalną

Nom tak samo pomyślałam, aczkolwiek czytać lubię o takich ludziach :) skojarzyło mi się z filmem "Into the wild" :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Nom tak samo pomyślałam, aczkolwiek czytać lubię o takich ludziach :) skojarzyło mi się z filmem "Into the wild" :)
    mi z programem na discovery o rodzinie żyjącej w odosobnieniu na alasce.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    mi z programem na discovery o rodzinie żyjącej w odosobnieniu na alasce.

Co to za program?? pamiętasz tytuł ?:)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZMykam Kobietki:)
    miłego popołudnia!

• majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde prolaktyna 51 :( Ciekawe co teraz powie moja pani doktor :/
    Reszta wyników książkowa, można robić HSG.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc jestem nowa kto mnie pokieruje jak stworzyc swoj wykres gdzie zapisywac temperaturki zapomnialam po 10 latach jak to sie robilo od czego zaczac? :)

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Kurde prolaktyna 51 :( Ciekawe co teraz powie moja pani doktor :/
    Reszta wyników książkowa, można robić HSG.
    Spora... Ale dobrze, że reszta wyników jest Ok. A te wahania prolaktyny są naprawdę duże, czasami nawet nie wiemy co nam wpłynie na podwyższenie :/ ile miałaś przy poprzednim badaniu?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprzednimi mi wyszła 32. Już wtedy (według mnie) była za duża, a teraz już w ogóle :/ tyle, że wtedy badałam w 21 dc w dziś w 2.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza pomyśl, że ten pobyt w szpitalu przybliża Cię do upragnionego celu :) Będzie dobrze, głowa do góry :) A te prywatne sale są super, ale szkoda by mi było kasy, od razu myślę ile rzeczy można by za to kupić :)

Agatia beta ładnie rosła, myśl pozytywnie,nie zakładaj od razu najgorszego, wiem że to trudne ale nie zamartwiaj się. Wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Bratek lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju musisz skonsultować to... Ale dobrze, że reszta wyników Ok i nie ma przeciwskazań do zabiegu :)

A ja uciekam zaraz, wybieramy się ze znajomymi do kina na "Joy" :) miłego wieczorku wszystkim :*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę koniecznie. Daj znać jak wrażenia po filmie. Fajna obsada jest, ciekawe jak reszta :) Miłego wieczoru :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza ty małpko czemu nie wspomnialas że to dopochwowe jest :-D mam już dość tej lutki ale trudno kupione to zapodalam bo jakoś nie przechodzi a w ulotce dość sensownie piszą. :-)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku zrób sesję Prezesowi dla nas,pliiss :)

katiuszka widzę,że zaczęłaś ostre oszczędzanie - brawo Ty.

no dziś poćwiczone 40 minut orbiterka i 10 min rowerka -padam :P
    właśnie M,mi oznajmił,że jutro jedziemy do znajomych po pracy :) w sumie cieszę się weekendowy wypad dobrze mi zrobi

Bratek, Paryzetka83, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, może sama zacznij mieszać? Patrz, jaka dziura na rynku - tylko jedna oferta.... B-)
    Na Lutkę nie narzekaj - ta podjęzykowa jest gorsza, bo ohydna, trzeba ją ssać, nie wystarczy połknąć itd. itp. ;)

agatia, serdecznie współczuję takiego stresu i oczekiwania. Aczkolwiek tak, jak piszą dziewczyny - ściskam kciuki, żeby Kropek walczył i "odbił". Trzymaj się cieplutko 37uscisk.gif
    Znajomy powiedział, kiedy możesz odetchnąć? Kiedy masz następne badanie USG?

katiuszkaa, może się filmów naoglądałaś? ;) Ale teraz te szpitale są dużo bardziej przyjazne. Kiedyś głównie białe, zimne i w ogóle be. Od kilku lat, głównie dzięki unijnym pieniądzom, wiele z nich zyskało naprawdę przytulny wygląd (na tyle, na ile przytulny może być szpital ;) ). Będzie dobrze, zobaczysz!!! :) Nie taki wilk straszny ;)
    Biorąc pod uwagę, w jakim celu tam idziesz.... musisz to sobie napisać i powiesić nad lustrem/łóżkiem etc. :)
    A do św.Zofii, to się jeszcze dopchać trzeba ;) Ale był tam super ordynator - nie wiem czy jest nadal. Ale to on, po wizycie prywatnej, dał mi skierowanie na histeroskopię - normalnie na oddziale, na NFZ :) Bardzo kulturalny, fajny człowiek :) (i dość przystojny, choć nie pierwszej młodości ;) ).

P.S. Tu o opłatach:
    Centrum Medyczne „Żelazna” Sp. z o.o. uprzejmie informuje, że:
    Nie pobiera opłat za poród z osoba towarzyszącą. W naszym Szpitalu poród z osobą towarzyszącą to standard. Około 80 % kobiet wybiera się do porodu wspólnie z bliską osobą, której empatia, świadome zaangażowanie w proces porodu, aktywne uczestnictwo może być nieocenioną pomocą w trakcie godzin spędzonych w Bloku Porodowym lub w Domu Narodzin.
    Nie pobiera opłat za poród w sali porodów rodzinnych. Szpital dysponuje obecnie tylko jednoosobowymi salami, w których pacjentka może rodzić z osobą towarzyszącą bez żadnych kosztów - 7 sal znajduje się w Bloku Porodowym i 3 w Domu Narodzin.
    Pacjentki mogą umówić się z wybrana położną na indywidualną usługę pielęgnacyjną. Wykupienie dodatkowej opieki nie gwarantuje przyjęcia do Szpitala.
    A tu kilka zdjęć B-)
    http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/blok-porodowy
    Mogłabym w pomarańczowej (pozytywna), wiśniowej (daje kopa do walki), albo śliwkowej (bo tak ;) ). Tylko dopchać się tam....echhhhh ;))))))
    Inflancka też się wyremontowała - w zeszłym roku straaasznie się reklamowali.
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.246561258835675.1073741829.150176548474147&type=3 Ciągle leciały w autobusach reklamy pod hasłem "Warszawa rodzi się na Inflanckiej" ;))))
    Madalińskiego też jet popularny https://katalog.parenting.pl/p/1077,szpital-im-swietej-rodziny-madalinskiego

Ale naprawdę takie sale można teraz spotkać w coraz większej ilości miast <3 <3 <3 :)

Aguś - ooooooooo, szacuneczek dla Twojego Małża :) Sama przyjemność dbać o siebie i starać się w takich okolicznościach :))))
    Super, że razem się staracie zadbać o zdrowie :) W pojedynkę jest ciężko, ale jak już obie strony chcą tak samo jeść, to siłą rzeczy jedno mobilizuje drugie, a i w lodówce naprawdę nie ma miejsca na niefajne rzeczy :)

madka, ja Ci mówię, ten prog, to naprawdę fajna sprawa :))))) Patrz, jakie my miałyśmy z Ruby. Poniżej.... 1,0 ;) A tak, jak Ci pisałam wcześniej - może i sobie coś już hodujesz? :)

cinnamon_, u nas chyba coś koło 28-30zł za prog.
    A badanie można jednorazowo, albo np. 3 dni z rzędu, albo 3x co 2 dni, zwłaszcza, gdy się nie wie, kiedy była owulka.
    P.S. Dawaj zdjęcia Prezesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))

majju, no trochę Ci skoczyła. Ale pytanie, jakie już dziś padało - żadnych zmian ostatnio, stresów dodatkowych etc? Bo że bez bzykanka, to się domyślam, bo za wcześnie w cyklu, no i wiadomo, że przed HSG nie wolno.
    Gratki i czekamy na badanie :)))
    P.S> A z PRL jest pocieszenie, że większość lekami szybko zbija :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:05

madka, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kurde klops u mnie żadnych nadzwyczajnych akcji nie było, stresów większych też nie, seksy ostatnie w niedzielę chyba, czyli to też nie.
    No wiem wiem, że PRL łatwo zbić, będę o to molestowała moją ginkę.
    A powiedzcie mi (chociaż może to głupie pytanie ;) ) czy jak moja gin nie ma specjalizacji z endokrynologii to może mi przepisać lek na zbicie PRL czy będę musiała się udać do endo?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ;)
    P.S. A tarczycę masz ok?

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Tarczycę też dziś ponownie badałam - 1,79, wcześniej badałam ft3, ft4, anty TG i anty TPO i też ok.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przecież pisałam że globulki. Globulki zawsze dopochwowo.

Edycuk a co za oszczędzanie trza się brać. Nie zależnie kiedy zajdę w końcu się przyda ;)

Bratku że szpitale się robią na bóstwo to fakt a tą reklamę o inflanckiej widziałam. Jak dla mnie (chodź nigdy nie rodziłam) sam poród to już duży będzie stres to czemu mam się jeszcze denerwować innymi rzeczami a leżąc po porodzie na wspólnej sali zastanawiałabym się czy komuś nie przeszkadzam, czy moje dziecko nie obudzi czyjegoś dziecka i w drugą stronę wiem że były by tam matki które miały by to w... a to też byłby dla mnie stres. ale co ja się rozwodzę jak jeszcze testu porządnego nie wysikałam tylko wróżby Ruby.
    Jak pracowałam w firmie sprzedającej materiały do szpitali byłam w kilku na inwentaryzacji o dziwo to mnie nie stresowało. Nawet widziałam jak robili operację. Mój mąż był w szpitalu 2 lata temu i też normalnie tam wchodziłam to tylko lęk przed szpitalem jak mi mają coś robić.
    Muszę wbić sobie mantrę - idę tylko na małe badanie, idę tylko na małe badanie, idę tylko na małe badanie.....

Bratek, majju lubią tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje ze @ przyszla i to niestety taka bolesna ze wije sie na łóżku :(
    Jak dojdę do siebie to sie odezwę. Dawno tak bolesnej @ nie mialam :'(

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ