X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psy mają to do siebie, że wybierają sobie tylko jednego Pana/ Panią :-) prezes juz wybrał :-)

Maja napewno wyglądasz super :-)

cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku kończę o 17, ale udało mi się wyjść o 16.45, bo wszystkie dzieci wyszły.
    Teraz już jestem w domku i zabieram się za sprzątanie, bo teściowa dziś przychodzi. Prezesik MIODZIO :D

Majju, Ewelinka ja też mam astygmatyzm i też noszę cylindry. Pierwsze okulary miałam zrobione w wieku 18 lat, ale były tak źle dobrane, że nie mogłam ich nosić, bo ciągle mi się właśnie w głowie kręciło, podłoga była krzywa. Następne okulary zrobiłam 3 lata temu i powiedziałam okulistce, że nie wyjdę z gabinetu jak mi nie dobierze dobrych szkieł. I te są super. Ale od czerwca noszę soczewki. Śmieszna sytuacja, bo wychodząc w pracy z dziećmi na dwór strasznie mi przeszkadzało słońce, więc zdejmowałam te okulary i zakładałam przeciwsłoneczne. Jednak zorientowałam się po pewnym czasie, że krzyczę, wołam po imieniu nie te dzieci co potrzeba, taki ślepak ze mnie :D I to mnie nakręciło na soczewki :)
    Majuu a Ty dużą masz wadę? Okulary masz na stałe do noszenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 18:00

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oświadczam wszem i wobec, że zaczynam zwolnienie, dzisiaj był mój ostatni dzień pracy.
    Hip hip, hurrra!

Dzisiaj miałam badanie UCG, dzidzia ma 7cm i pierwsze, co zobaczyliśmy na USG to nosek, który był dość pokaźnych rozmiarów, więc mąż od razu się cieszył, że dziecko do niego podobne ; ). Ogólnie wszystko ok, przezierność karkowa 1,6, co mnie bardzo ucieszyło.
    Płci jeszcze nie dojrzał, bo powiedział, że na tym etapie chłopiec i dziewczynka mają to samo między nogami.

Odetchnęłam z ulgą.

A teraz zabieram się za nadrabianie : )

Ejrene, Wiola90, EwelinaaKa, cinnamon cookie, Reni555, Edycik, madzikk, Kjopa3, Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa gratulacje, wspaniałe wieści!

Jasminowa lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Cinnamon dziękuję juz trochę lepiej choc nadal nie jest idealnie ;-) Ale brne ku dobremu :) A tak w ogole psiak przecudowny i przeslodki :*

Bratek kurcze wstyd sie przyznac ale taki zapierdziel mialam w pracy ze zapomnialam do gina zadzwonić ale powiem szczerze że nie wiem czy ma jakis pomysl.

Ruby święta prawda z tymi czujnikami i wlasnie w faktach mowili o tej dziewczynie. Powiem wam ze ja sie dziwie miec taki piecyk i nie miec tego czujnika. Tyle trabia o tym.

Jasminowa rewelacyjne wieści i o dzidzi i o zwolnieniu. Teraz to życzę udanego wypoczynku i niech malenstwo rośnie zdrowo :-)

Maju ja ogólnie uwielbiam kobiety w okularach i na pewno pięknie wygladasz. Tylko to jest kwestia przyzwyczajenia.

Agatia dobrze ze plamienia ustapily i oby tak pozostalo do konca ciazy :)

U mnie dziewczynki tak jak u was sniegu napadalo ze przepiekny widok teraz za oknem :) Caly dzien jade na lekach przeciwbólowych i w miarę przetrwalam dzisiejszy dzień :)

cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa super wieści :) kawał dzidzi! ;)

Kasia cieszę się, że już ciut lepiej :) oby tak dalej :)

Dziewczyny która dziś będzie kibicować??? POLSKAAAAA BIAŁO-CZERWONIIIII !!!! :D

Kasia1407, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa gratulacje pomyślnego USG :) super wieści. Uśmiałam się z pokaznego nosa, to tatuś dumny, jak paw :-D

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon ja właśnie ogladam :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia plamienia ustały? Trzymam mocno kciuki:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas dziękuję kochana za pamięć ustały, ale troche podbrzusze boli więc leżę kiedy tylko mogę

Reni555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety ja też oglądam :-) ale średnio jestem zadowolona z gry szczególnie końcówka :/

Jaśminowa świetne wieści, teraz już masz spokój więc możesz się skupić na sobie i rodzince, aaaaa i na nas :D

Kasiu - jutro już będzie dobrze , najgorsze pierwsze dwa dni chyba co?

Ja machnęłam sobie 60 minutek i znowu poprawiłam się o kilometr, dzisiaj 14km i 700 m
    muszę się przyznać bez bicia pochłonęłam sporą ilość lejsów ale potem ćwiczyłam to nie mam dużych wyrzutów :) tylko malutkie ;)

Ugotowałam wspaniały gulasz wołowo-pieczarkowy z cukinią , papryką i pomidorami...normalnie niebo w gębie :P i bez mąki oczywiście ;)

Majju ja bym sobie chętnie strzeliła okulary bo dość mądrze wyglądam w takowych , ale jak badałam wzrok to zero wady i tak głupio mi w zerówkach chodzić ;)a ty na pewno też wyglądasz prawie jak mądra głowa ;)

Madka mój m pracuje w szkole więc wiem o czym mówisz , kilka razy byłam u nich i ten ryk, wrzask, pisk no masakra :/ ale jak ktoś lubi to chyba kwestia przyzwyczajenia?

Kasia1407, Jasminowa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, pomimo niektórych skutków ubocznych, uwielbiam pracę z dziećmi :) A m czego uczy jeśli mogę?

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, pomimo niektórych skutków ubocznych, uwielbiam pracę z dziećmi :) A m czego uczy jeśli mogę?

wychowania fizycznego ;)

btw. Ja z wykształcenia jestem pedagogiem szkolnym :P i wychowawcą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 21:46

• madka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, a co robisz, gdzie pracujesz? Czemu nie szkolnictwo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Cześć Dziewczyny ;).

Ruby, brawo za ćwiczenia. Podziwiam szczerze. Ja byłam od włos od regularnego basenu, ale woda jest zdecydowanie za mokra :) i za zimna. Odkąd pamiętam zawsze mam ochotę zrzucić 2 kg, bez względu na to ile ważę ;). Póki co jest ok, ale...
    Mam "swój" sport, choć ostatnio rzadziej trenuję, no ale nie ma co narzekać.

Bratku, piękne wieści z Twoją ciążą, ciesz się ciesz, bo jest z czego! Powodzenia i wszystko będzie dobrze.

Agatia, trzymam kciuki i myślę, jak dziewczyny. Najważniejsze nie martwić sie na zapas (pisze to ta, która zawsze martwi się na zapas)

A jak tam Reni? Po testowaniu?

I w ogóle kto i kiedy testuje? bo chyba jakoś niebawem sporo, prawda?

Ja nadal na jakimś tam luzie (ale już nie pełnym :)). Ciekawa byłam czy po tym ostatnim cyklu ten będzie normalny. Tamten trwał 31 dni (nie 27), więc nie wiem, jak liczyć następny ;) a teraz chyba mam ovu, bo leciutkie plamienie zauważyłam. I tyle z moich obserwacji, póki co. Testów ovu miam nie robić, ale zrobiłam ;)... i nic z nich nie wiem, bo kreska druga wczoraj była blada dziś rano jest wyraźna, ale nie ciemniejsza od kontrolnej. I nie bardzo mi się chce w to bawić, bo taka zabawa wciąga ;), denerwuje i kosztuje, a pik lh mógł sobie być w nocy np... Chyba jednak szkoda kasy ;) i nerwów.

Odkąd się nie spinam w sypiali jakoś tak romantyczniej ... :) - to duży +

No nic. Lecę dalej. Pozdrawiam.

czesć :)

testuję betę w poniedziałek
    i mam kilka patyków na weeknd

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...nieśmiało spytam...-przygarniecie mnie...? Pisałam na innym wątku o podobnym temacie ale może źle zaczełam, niezbyt umiem odnaleść sie na forach...
    A miło byłoby zapoznać dziewczyny z podobnymi problemiami...
    pozdrawiam

Reni555, MamaTuśka lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, a co robisz, gdzie pracujesz? Czemu nie szkolnictwo?

Ja po studiach przypadkowo trafiłam do firmy informatycznej do Czech, zaczynałam od help desku, a teraz jestem technikiem od połączeń VPN, nie wiem czy ci to coś mówi :P
    Chciałam pracować w szkole, ale jak trafiłam tam to dostałam dość dobre warunki pracy potem zaszłam w ciążę i bez problemu dostałam 2 letni urlop płatny, po urlopie bez problemu wróciłam na swoje stanowisko...wszystko mam poukładane, często w domu pracuję zdalnie i jest to dość wygodne...teraz po prostu szkoda mi zmieniać pracy, ale kto wie co życie przyniesie ? :) a ty pracujesz w szkole czy na świetlicy środowiskowej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    czesć :)

testuję betę w poniedziałek
    i mam kilka patyków na weeknd

Ja też zamierzam obsikać kilka sztuk przez najbliższe kilka dni ;)
    Jak się czujesz Reni?

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby narobiłaś mi smaka na gulasz, zdziałam w przyszłym tygodniu :)

Pierwszy mecz za nami, ważne że do przodu ;) zbieram się do wyrka, dobrej nocy :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby narobiłaś mi smaka na gulasz, zdziałam w przyszłym tygodniu :)

Pierwszy mecz za nami, ważne że do przodu ;) zbieram się do wyrka, dobrej nocy :)

dobranoc :)

edit: Cynamonku dziękuję bo doszła książka dzisiaj to lecę trochę poczytać bo już zaczęłam dzisiaj po południu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 22:29

‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ