X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psy mają to do siebie, że wybierają sobie tylko jednego Pana/ Panią :-) prezes juz wybrał :-)

Maja napewno wyglądasz super :-)

cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku kończę o 17, ale udało mi się wyjść o 16.45, bo wszystkie dzieci wyszły.
    Teraz już jestem w domku i zabieram się za sprzątanie, bo teściowa dziś przychodzi. Prezesik MIODZIO :D

Majju, Ewelinka ja też mam astygmatyzm i też noszę cylindry. Pierwsze okulary miałam zrobione w wieku 18 lat, ale były tak źle dobrane, że nie mogłam ich nosić, bo ciągle mi się właśnie w głowie kręciło, podłoga była krzywa. Następne okulary zrobiłam 3 lata temu i powiedziałam okulistce, że nie wyjdę z gabinetu jak mi nie dobierze dobrych szkieł. I te są super. Ale od czerwca noszę soczewki. Śmieszna sytuacja, bo wychodząc w pracy z dziećmi na dwór strasznie mi przeszkadzało słońce, więc zdejmowałam te okulary i zakładałam przeciwsłoneczne. Jednak zorientowałam się po pewnym czasie, że krzyczę, wołam po imieniu nie te dzieci co potrzeba, taki ślepak ze mnie :D I to mnie nakręciło na soczewki :)
    Majuu a Ty dużą masz wadę? Okulary masz na stałe do noszenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 18:00

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oświadczam wszem i wobec, że zaczynam zwolnienie, dzisiaj był mój ostatni dzień pracy.
    Hip hip, hurrra!

Dzisiaj miałam badanie UCG, dzidzia ma 7cm i pierwsze, co zobaczyliśmy na USG to nosek, który był dość pokaźnych rozmiarów, więc mąż od razu się cieszył, że dziecko do niego podobne ; ). Ogólnie wszystko ok, przezierność karkowa 1,6, co mnie bardzo ucieszyło.
    Płci jeszcze nie dojrzał, bo powiedział, że na tym etapie chłopiec i dziewczynka mają to samo między nogami.

Odetchnęłam z ulgą.

A teraz zabieram się za nadrabianie : )

Ejrene, Wiola90, EwelinaaKa, cinnamon cookie, Reni555, Edycik, madzikk, Kjopa3, Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa gratulacje, wspaniałe wieści!

Jasminowa lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Cinnamon dziękuję juz trochę lepiej choc nadal nie jest idealnie ;-) Ale brne ku dobremu :) A tak w ogole psiak przecudowny i przeslodki :*

Bratek kurcze wstyd sie przyznac ale taki zapierdziel mialam w pracy ze zapomnialam do gina zadzwonić ale powiem szczerze że nie wiem czy ma jakis pomysl.

Ruby święta prawda z tymi czujnikami i wlasnie w faktach mowili o tej dziewczynie. Powiem wam ze ja sie dziwie miec taki piecyk i nie miec tego czujnika. Tyle trabia o tym.

Jasminowa rewelacyjne wieści i o dzidzi i o zwolnieniu. Teraz to życzę udanego wypoczynku i niech malenstwo rośnie zdrowo :-)

Maju ja ogólnie uwielbiam kobiety w okularach i na pewno pięknie wygladasz. Tylko to jest kwestia przyzwyczajenia.

Agatia dobrze ze plamienia ustapily i oby tak pozostalo do konca ciazy :)

U mnie dziewczynki tak jak u was sniegu napadalo ze przepiekny widok teraz za oknem :) Caly dzien jade na lekach przeciwbólowych i w miarę przetrwalam dzisiejszy dzień :)

cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa super wieści :) kawał dzidzi! ;)

Kasia cieszę się, że już ciut lepiej :) oby tak dalej :)

Dziewczyny która dziś będzie kibicować??? POLSKAAAAA BIAŁO-CZERWONIIIII !!!! :D

Kasia1407, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa gratulacje pomyślnego USG :) super wieści. Uśmiałam się z pokaznego nosa, to tatuś dumny, jak paw :-D

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon ja właśnie ogladam :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia plamienia ustały? Trzymam mocno kciuki:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas dziękuję kochana za pamięć ustały, ale troche podbrzusze boli więc leżę kiedy tylko mogę

Reni555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety ja też oglądam :-) ale średnio jestem zadowolona z gry szczególnie końcówka :/

Jaśminowa świetne wieści, teraz już masz spokój więc możesz się skupić na sobie i rodzince, aaaaa i na nas :D

Kasiu - jutro już będzie dobrze , najgorsze pierwsze dwa dni chyba co?

Ja machnęłam sobie 60 minutek i znowu poprawiłam się o kilometr, dzisiaj 14km i 700 m
    muszę się przyznać bez bicia pochłonęłam sporą ilość lejsów ale potem ćwiczyłam to nie mam dużych wyrzutów :) tylko malutkie ;)

Ugotowałam wspaniały gulasz wołowo-pieczarkowy z cukinią , papryką i pomidorami...normalnie niebo w gębie :P i bez mąki oczywiście ;)

Majju ja bym sobie chętnie strzeliła okulary bo dość mądrze wyglądam w takowych , ale jak badałam wzrok to zero wady i tak głupio mi w zerówkach chodzić ;)a ty na pewno też wyglądasz prawie jak mądra głowa ;)

Madka mój m pracuje w szkole więc wiem o czym mówisz , kilka razy byłam u nich i ten ryk, wrzask, pisk no masakra :/ ale jak ktoś lubi to chyba kwestia przyzwyczajenia?

Kasia1407, Jasminowa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, pomimo niektórych skutków ubocznych, uwielbiam pracę z dziećmi :) A m czego uczy jeśli mogę?

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, pomimo niektórych skutków ubocznych, uwielbiam pracę z dziećmi :) A m czego uczy jeśli mogę?

wychowania fizycznego ;)

btw. Ja z wykształcenia jestem pedagogiem szkolnym :P i wychowawcą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 21:46

• madka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, a co robisz, gdzie pracujesz? Czemu nie szkolnictwo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Cześć Dziewczyny ;).

Ruby, brawo za ćwiczenia. Podziwiam szczerze. Ja byłam od włos od regularnego basenu, ale woda jest zdecydowanie za mokra :) i za zimna. Odkąd pamiętam zawsze mam ochotę zrzucić 2 kg, bez względu na to ile ważę ;). Póki co jest ok, ale...
    Mam "swój" sport, choć ostatnio rzadziej trenuję, no ale nie ma co narzekać.

Bratku, piękne wieści z Twoją ciążą, ciesz się ciesz, bo jest z czego! Powodzenia i wszystko będzie dobrze.

Agatia, trzymam kciuki i myślę, jak dziewczyny. Najważniejsze nie martwić sie na zapas (pisze to ta, która zawsze martwi się na zapas)

A jak tam Reni? Po testowaniu?

I w ogóle kto i kiedy testuje? bo chyba jakoś niebawem sporo, prawda?

Ja nadal na jakimś tam luzie (ale już nie pełnym :)). Ciekawa byłam czy po tym ostatnim cyklu ten będzie normalny. Tamten trwał 31 dni (nie 27), więc nie wiem, jak liczyć następny ;) a teraz chyba mam ovu, bo leciutkie plamienie zauważyłam. I tyle z moich obserwacji, póki co. Testów ovu miam nie robić, ale zrobiłam ;)... i nic z nich nie wiem, bo kreska druga wczoraj była blada dziś rano jest wyraźna, ale nie ciemniejsza od kontrolnej. I nie bardzo mi się chce w to bawić, bo taka zabawa wciąga ;), denerwuje i kosztuje, a pik lh mógł sobie być w nocy np... Chyba jednak szkoda kasy ;) i nerwów.

Odkąd się nie spinam w sypiali jakoś tak romantyczniej ... :) - to duży +

No nic. Lecę dalej. Pozdrawiam.

czesć :)

testuję betę w poniedziałek
    i mam kilka patyków na weeknd

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...nieśmiało spytam...-przygarniecie mnie...? Pisałam na innym wątku o podobnym temacie ale może źle zaczełam, niezbyt umiem odnaleść sie na forach...
    A miło byłoby zapoznać dziewczyny z podobnymi problemiami...
    pozdrawiam

Reni555, MamaTuśka lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, a co robisz, gdzie pracujesz? Czemu nie szkolnictwo?

Ja po studiach przypadkowo trafiłam do firmy informatycznej do Czech, zaczynałam od help desku, a teraz jestem technikiem od połączeń VPN, nie wiem czy ci to coś mówi :P
    Chciałam pracować w szkole, ale jak trafiłam tam to dostałam dość dobre warunki pracy potem zaszłam w ciążę i bez problemu dostałam 2 letni urlop płatny, po urlopie bez problemu wróciłam na swoje stanowisko...wszystko mam poukładane, często w domu pracuję zdalnie i jest to dość wygodne...teraz po prostu szkoda mi zmieniać pracy, ale kto wie co życie przyniesie ? :) a ty pracujesz w szkole czy na świetlicy środowiskowej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    czesć :)

testuję betę w poniedziałek
    i mam kilka patyków na weeknd

Ja też zamierzam obsikać kilka sztuk przez najbliższe kilka dni ;)
    Jak się czujesz Reni?

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby narobiłaś mi smaka na gulasz, zdziałam w przyszłym tygodniu :)

Pierwszy mecz za nami, ważne że do przodu ;) zbieram się do wyrka, dobrej nocy :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby narobiłaś mi smaka na gulasz, zdziałam w przyszłym tygodniu :)

Pierwszy mecz za nami, ważne że do przodu ;) zbieram się do wyrka, dobrej nocy :)

dobranoc :)

edit: Cynamonku dziękuję bo doszła książka dzisiaj to lecę trochę poczytać bo już zaczęłam dzisiaj po południu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 22:29

‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ