Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruby, to też musisz mieć fajne warunki, plus praca w domu. Finanse w szkolnictwie są kiepskie, aleokresy wolnego i czas pracy są fajne
Ja pracuję w państwowym przedszkolu, ale mam uprawnienia do edukacji wczesnoszkolnej. A ogólnie jestem mgr psychologii. Pedagogika to już dodatkowa podyplomówka. Chciałabym pracować w szkole, ale tu mam umowę na czas nieokreślony i chcę z tego skorzystać w ciąży.Ruby lubi tę wiadomość
29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
nick nieaktualnyReni ja już miałam falstat dzisiaj oczywiście biel. Jak już znaczne to teraz pewnie będę każdego dnia szczac aż testy się skończą. Mam infekcje w tych miejscach i czuje się tak sobie. Też biorę lutke więc piersi lekko nabrzmiałe i dużo śluzu eodnistego i kremowego ale to od infekcji na pewno. Wczoraj bolalo podbrzusze ale mam tak zawsze w cyklu. Powodzenia
-
Dziewczyny, mam pytanie do Was. To mój 3 cs, właściwie jego początek, bo u mnie 7 dc (końcówka okresu była) jutro 8 dc i pomału myślłąm o staraniach, bo mam raczej krótkie cykle. A tu jakiś pomór nastał, ja wczoraj zaliczyłam problemy żółądkowe - chyba jakiś wirus, dzisiaj jestem słaba, ale jest dużo lepiej. Natomiast mąż przeziębiony. Mam nadzieję, że dzień, dwa i mu juz przejdzie... przynajmniej na tyle, żebyśmy sie mogli choć trochę "postarać"...a poniedziałem wyrywam ósemkę - pytałam lekerza czy możena w czasie starań i podobno ok. Najbardziej mnie niepokoi przeziębienie męża, ale cyklu mi szkoda... czy myślicie że to może mieć jakiś negatywny wpływ gdyby przypadkiem sie udało?
MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Aguś - ta książka, to: http://www.naprotechnology.pl/images/NaProBook.gif
agatia wrote:Bratku raczej zostaniesz typowum bratkiem bo będziesz miała fioletowe siniaczki)))
Ruby - klopsiki z buraków? WOWWWW, brzmi PYSZZZNIEEE!!!!!
Swoją drogą, w temacie żarcia wege - bardzo mnie ciekawią vege-burgerownienp.: http://krowarzywa.pl/menu/ (bo dooooobre mięsne burgery lubię, nie ukrywam
)
Edycik - udanego weekendu)))
madka, spokojnie :-* Na pewno niedługo wszystkiego się dowiesz, a stres nie pomaga - kto wie czy jesteś w pojedynkę?
Odnośnie wykonywanego zawodu - PODZIWIAM))
cinnamon_, nie będę oryginalna - CUUUUUUUDNY jest PrezesA Małż musi się przyzwyczaić
Jak owczar wybierze sobie Jednego Pana, to przekichane... A tak btw-za Tobą chodzi. A kogo bardziej słucha?
MamaTuśka - dzięki!!!!
A testy jakiej firmy kupiłaś?
A co do romantyzmu - ojj taaaaak)))
majju - patrzałki dobra rzecz, przyzwyczaisz się szybciutko i potem będzie Ci dziwnie.... bez
Jasminowa - gratulacje!!!!!!!!!!!!! To teraz odpoczywaj - na zapas, hihi))
Cudownie, że w badaniach wszystko ok
Agatia, dobrze, że już lepiej :-*
Reni - no to beta już za chwilkęŚciskamy mocno kciuki!!!!!
midnight - witajNapisz o sobie coś więcej, przeczytaj post wprowadzający na pierwszej stronie (!!!
) i czuj się, jak u siebie
Kurczę, nadal mnie pobolewa ta okolica (głupie uczucie, gdy boli skóra głowy podczas czesania....). Echh. No nic. Zobaczymy.
Aha:
1. Powiedziałam dziś Szefowej, że jestem w ciąży i chcę zrezygnować z dyżurów nocnych, właściwie jak najszybciej (echhh, stresa miałam na maksa, bo dopiero co, w poniedziałek = ledwie 4 dni temu, dowiedziała się, że dziewczyna, która miała u nas za chwilę zacząć staż, również zaciążyła......). Poszło lepiej, niż myślałam.
2. Małż wygrał w konkursie wycieczkę na..... SpitsbergenSerio, serio
Będzie jednym z 10 uczestników
Spoko, początek III trymestru, więc nie będzie źle - a może pozbiera myśli przed aktywnym ojcostwem?)))) Myślę, że dobrze Mu zrobi taka męska wyprawa
)))
MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEGA się cieszę))
Kosmiczny jest ten styczeń, słowo daję))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 00:22
Ejrene, Edycik, cinnamon cookie, madzikk, Reni555, Kjopa3, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, była u nas teściowa i mój mąż oficjalnie powiedział, że staramy się o dziecko
Ale strasznie się cieszę, pół roku czekałam na taką deklarację
Bratku wysłałam zaproszenieBratku czy to nie zapalenie nerwu trójdzielnego? U mnie częste zjawisko, jak połowy twarzy dotknąć nie mogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 02:12
MamaTuśka, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
Hej, hej.
Moje testujące, proszę dawać znak jak tam. Na pocieszenie przy bieli to Wam mogę powiedzieć, że nie wierzę w czułość 1o czy 25 na sikańcach. A w 6 czy 10 dpo to na bank u jednostek się kreska pokaże. Większość będzie świecić bielą
Bratku, a nie możesz tego zbadać? Tak dla spokojności? Ja myślę, że to nic poważnego, ale wiem po sobie, że jak się człowiek zacznie wkręcać, to może rozpoznać u siebie nawet rzadką jednostkę chorobową z Afryki
Spitsbergen? Super! Mój znajomy tam był pół roku na stacji badawczej, ale parę lat temu
. Gratulacje!
Madka, to jak jesteś panią psycholog, to będziesz nam tu łopaty rozdawać w razie jakby co
Testy ovy mam z domowego lab i one mi jeszcze nigdy ovu nie pokazały dokładnie. Kreska w najlepszym razie jest prawie taka sama. Ale wczoraj i dziś miałam wyraźne plamienie. Cytologia była w zeszłym cyklu robiona, infekcję wyleczyłam, więc może to ovu... okaże się za 14 dni
Szyszka, Mid, witajcie
Miłego dnia.
Bratek lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
wstajesz i weekend
szkoda tylko, że w pracy...
Bratku chodzi za mną, generalnie bywa tak, że jak jest przy mnie to Mąż może wołać i wołać a on nicale respekt ma zdecydowanie większy do Męża
trochę się Go boi, a mnie olewa totalnie
podgryza itd a nawet jeśli krzyknę czy dam klapsa bo mnie ugryzł to uznaje za zabawę... Ot i się mam z nim
A przepraszam a gdzie Twój mąż wyjeżdża??? Bo nawet nie mam pojęcia gdzie to jestno i jak udało mu się to wygrać???
Edycik widziałam po zdjęciach że imprezujesz chybaprawidłowo
odstres jak najbardziej wskazany
Ruby Twoja praca brzmi naprawdę spoko... ZazdraszczamBratek, Edycik lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczynki.
Ruby, jak chipsy to lepiej po treningu, szybciej je spalisz.
Jasminku, super wolne:)
Bratku dobrze ze powiedzialas. Nocki musza byc bardzo meczace.
Reni, trzymam mocno kciuki!
Ja wczoraj walnelam sobie taki kawowy likier, pychotka. U znajomych tez reczna ogladalam. Do domku wracam dopiero jutro. Jestem sama u kolezanki i jest super:)
Udanego weekendu!Bratek, Reni555, Jasminowa lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
madka, sądząc po zajętym obszarze, tak to wygląda (ból z okolicy małżowiny ucha, skroni i części sklepienia czaszki - mega wrażliwa skóra, aż strach dotknąć). A co na to bierzesz i jak długo trwa? Mnie co jakiś czas to łapie, ale nie szłam z tym nigdy do lekarza - wygooglałam, co to może być i skończyło się na tym, że się wtedy nie ceregielę i dowalam porządną dawkę leków przeciwzapalanych/przeciwbólowych
Tylko, że teraz tak nie mogę, więc czuję się trochę, jak dziecko we mgle ;/
MamaTuśka - jak nie przejdzie, pójdę w pon.do lekarza czy ma jaki pomysł, poza Apapem i wcieraniem Amolu/ciepłymi okładami. A odnośnie półpaśca - oddałam krew na przeciwciała już w poniedziałek, ale oznaczenie trwa 9 dni
Odnośnie wyprawy - Mąż cały szczęśliwy. Wprawdzie to latem, nie zimą, ale i tak na pewno będą emocje i piękne widokiGratulacje dla znajomego
Na pewno niesamowite doświadczenie
A testy - wolałam się upewnić, że nie allegro. Dziewczyny nieraz się na nie skarżyły na forum. Przyznam, że jesienią je przetestowałam i... też zaliczyłam mocne zdegustowanie. Allegro pokazało ledwo bladą kreskę tam, gdzie Domowe Lab zaczynało się już całkiem sensownie wybarwiać. I ogólnie przy Domowym Labie jakoś bardziej sensownie się te testy układały (np. przy porównaniu testów z kolejnych dni).
cinnamon_, na SpitsbergenNorweska wyspa na Morzu Arktycznym
https://pl.wikipedia.org/wiki/Spitsbergen Jest tam m.in.polska stacja polarna
A jak się udało? Kupiłam Mu, w imieniu Rodziców, na Gwiazdkę trymer (zastanawiałam się między dwiema firmami, zadecydował.... ten konkurs). Była na nim zawieszka informująca o konkursie. Namówiłam Męża, ponieważ wprawdzie kiedyś nie wierzyłam w takie rzeczy, ale... sama przed laty wygrałam tam, gdzie na miejsce było bodajże 100 osób, jak nie lepiej (choć nie po to startowałam - chciałam tylko poprzez swoje zgłoszenie przełamać wstyd i lęk przed oceną
). Trzeba było uzasadnić, dlaczego powinno się znaleźć wśród laureatów. No i... udało się
madzikk - brzmi udanie i... pysznieeeee (to akurat odnośnie likieru - mmm, rozmarzyłam się)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 10:38
MamaTuśka, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość
-
Bratku za pierwszym razem brałam antybiotyk, ale później przestałam się tym przejmować. Łapie mnie pare razy w roku, trwa kilka dni i przechodzi samo, ale w Twoim stanie lepiej wybrać się do lekarza. Koszmarnie się czesze włosy, a moje jeszcze strasznie się plączą więc ból okropny, współczuję Kochana i przepraszam, że nie mogę pomóc
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:A zapomniałam, Ruby życzę udanej lektury
i nie zapomnij dopisać coś od siebie
Jasna sprawadzięki
Heja
Bratku gratulacje,musieliście to fajnie napisać skoro was wybrali!!! brawo!!!
Madzikk dzięki będę pamiętać
Ja już posprzątane i za chwilę na miasto musimy uderzyćBratek lubi tę wiadomość
-
Karpatka się chłodzi. Jest całkiem, całkiem ok.
Pizza w piecu
Małż z synem przeziębieni ;/, syn z gorączką.
Na testach ovu wczoraj wieczorem kreska prawie tak samo ciemna jak kontrolna, dziś rano dwie kreski tak samo ciemne...
Czyli że co? Wczorajsze starania to dobry czas, czy za wcześnie? Bo dziś nie mam sumienia mojego m męczyć...
No ... to mówiłam ja... wyluzowana...Bratek, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
Reni za wcześnie
MamaTuśka spokojnie, wczoraj powinno wystarczyć, tak mi się wydajea ze zmęczonego materiału nic dobrego nie wyjdzie
zdrówka życzę Twoim mężczyznom
no i żebyś tylko się nie zaraziła...
MamaTuśka, Reni555 lubią tę wiadomość
-
Agatia cieszę się że plamienia ustały i trzymam mocno kciuki. A Ty bierzesz Euthyrox? Jak tak to zwiększyłaś sobie dawkę?
AgaL ja chodzę do endokrynologa. A wczoraj też mnie dopadła migrena z aurą mniej więcej w tym czasie jak pisałaś, że głowa Cię boli. Ja zawsze mam najpierw aurę i już wiedziałam co się święci. W połowie drogi do domu zaczęły się wymioty. Więc wczorajszy dzień był bardzo nie ciekawy. Dziś też leżę zdechła jeszcze.
Jaśminowa super, że już sobie będziesz odpoczywać i dzieciątko pięknie rośnie.
Oj Ruby, Ruby testo maniaku
Reni nadal trzymam kciuki. Też się pospieszyłaś, możesz się jeszcze zdziwić
Cinnamon pięknie rośnie Prezesik. Nasza Niuńka słucha się najbardziej mnie jeśli chodzi o przywoływanie a tuli i liże wszystkich
Edycik miłego wypoczynku.Reni555, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
Kjopa biorę euthyrox, przed staraniami i w trakcie ciąży. A tak mam odstawiony. Biorę e25 i lekarz powiedzial, że mam absolutnie nie zwiększać bo wyniki super. W pierwszej ciąży jechałam cały czas na 25. Biorę bardziej profilaktycznie niż z konieczności. W środę mam kolejną wizytę u endo, więc zobaczę co powie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:26