X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni kochana jeszcze nie myśl o lutym i kolejnym IVF, bo betę zrobiłaś za wcześnie :) zaciskam kciukasy i ślę pozytywne fluidy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:32

Reni555 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha. Bo tak jak ja to po zobaczeniu dwóch kresek to trzeba zwiększyć o 50%. No a wyniki ładne masz.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży nie zwiększyłam przez 8 mc, do wizyty u endo sama nic nie będę zwiększać bo jak za mocno zbije TSH to tylko mogę zaszkodzić bo dziecko do 17 tyg czerpie z matki TSH. A u mnie TSH reaguje błyskawicznie. Po mc brania euthyroxu TSH spadło z 2,15 do 1,2 i tak się trzyma cały czas bo badałam we wtorek.
    Mi endo tłumaczył, że zwiększyć trzeba dawkę tylko wtedy jezeli TSH skacze bo u niektórych kobiet tak jest w I trym.W innym przypadku się nie rusza, żeby nie zbić za nisko TSH.

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa tak Ci kazał edno zwiększyć o 50% bez oznaczenia TSH? Wszystko zależy jak TSH reaguje na lek. Ja co miesiąc oznaczam TSH i jak nie rośnie to zostaje na tej samej dawce.A po 17tc to już właściwie tarczyca nie jest istotna dla dziecka bo ma wytworzoną swoją.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to zależy czy kobieta ma niedoczynność. Jak ma tak jak ja to jest pewne, że tarczyca sobie nie poradzi żeby dać hormony jeszcze zarodkowi. A zarodek nie bierze z TSH bo to hormon przysadki tylko ft3 i ft4 to hormony tarczycy. Ja w grudniu odstawiłam Euthyrox na dwa tygodnie żeby zobaczyć czy go na pewno potrzebuję i TSH było 1,2 a ft4 tylko 10% i dostałam opieprz. Mam znajome które miały TSH powyżej 2-3 i donosiły zdrowo ciążę bo ft 3-4 były na dobrym poziomie.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja mam niedoczynność, a mimo to nie ruszam dawki. Endo mi powiedział, że w I trymestrze najbardziej reaguje TSH i od razu widać mocny jego skok i wtedy należy zwiększyć dawkę leku. U mnie nie ma skoków, więc czekam na dalsze wytyczne lekarza :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale poza ciążą i staraniami pisałaś, że nie musisz brać Euth a w niedoczynności trzeba brać cały czas już. A po za tym masz bardzo ładne ft3-4. Na super poziomie. Nie tak jak u mnie najwyżej 40% wysycenia ft3-4.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa 40% to też nie tragedia nawet w ciąży :) wiesz mi endo kazał nie brać między ciążą a ciążą tylko przyjść na 3 mc przed staraniami. Ale w środę idę do nowej pani endo, która od.niedawna przyjmuje u mnie w mieście. Może ona powie mi coś zupełnie innego :) kiedyś u niej byłam ale musiałam dojeżdżać 90 km i dopuściłam. Np. co do bromergonu przy lekko podwyższonej PRL oboje endo mieli odmienne zdanie.Na własną rękę odstawiłam bromka, bo pamiętała m, że lekarka przy takim podwyższeniu kazała go nie brać i miała rację :) więc może euthyrox zaleci mi zwiększyć zobaczę w środę, jaki będzie miała plan. Tylko muszę odszukac moje wyniki z przeciwcialami, a to nie bedzie proste. ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale w ciąży na pewno spadnie. A jak dużą masz tarczycę? Objętość.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi endo mówił, że w ciąży PRL fizjologicznie rośnie :) ale nie wniakam ;) nie wiem, jaką mam objętość tarczycy, ale raczej niestety niezbyt dużą, więc przez przeciwciała jakies procesy autoummunologiczne się toczą. No nic zobaczę, co zadecuje mądra głowa w czwartek. Dobrze, że zerknęłam w kalendarz bi bym w środę poszła, jakoś sobie zakodowalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 20:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, Agatia jakbym lekarza wypowiedzi czytała, nie mam bladego pojęcia o cym piszecie poza TSH nazwą bo biorę na to także euthyrox...:)

Madzikk także dzisiaj zrobiłam według zaleceń, ale chipsy zamieniłam na mcdonalda :D kupiłam zestaw drwala nie mogłam się dzisiaj powstrzymać :) a ty korzystaj z wizyty u koleżanki, fajnie że się dobrze bawisz:)

Reni ja też uważam, że mogłaś jednak do poniedziałku zaczekać, no nic powtórz liczę że może jeszcze coś ruszy, ale nie nastawiaj się za bardzo bo wiadomo będzie jeszcze bardziej boleć, u mnie też dzisiaj najczystsza biel także tego...powoli się oswajam z kolejną porażką.Trzymaj się ciepło.

MamaTuśka super, sama pizze bym zjadła ale wciągnęłam maca więc nie wypada :P

Ja upiekłam dzisiaj szarlotkę bo w przedszkolu dzieciom dawali reklamówkę jabłek każdemu więc szkoda wywalić , a jutro do mamy na obiad to ciasto będzie jak znalazł ;)

Muszę przyznać że moją infekcją nieco lepiej dzisiaj, oprócz dużej ilości śluzu, swędzenie i pieczenie już tak nie doskwiera :)

Edycik jak po imprezie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 20:19

madzikk, Reni555 lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia też tak słyszałam o PRL. A o objętość tak z ciekawości pytałam bo moja ma 8 ml i teraz jeden płat się troszkę pomniejszył a drugi trochę zwiększył bo doszły mi dwa guzki.

Ruby mniam szarlotka. Mam kilka przedszkoli w rejonie i w jednym przy wejściu stało kilka skrzynek jabłek i dyrektor kazał się poczęstować. Jedna mama wchodziła i zobaczyła jak biorę to miała wzrok jakbym jej kradła te jabłka ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja miałam w zeszłym roku płaty coś koło 11, tak mi się wydaje ;) ale pewnie jak znajdę wyniki USG to przeczytam, że o połowę mniejsze ;)
    Pamiętam jak pisałaś, że Ci się płaty pozmieniały :)
    Ja.uważam, że tarczyca to skomplikowany twór i czasem lekarze działają trochę po omacku i intuicyjnie. Złożoność objawów jest mnoga u jeszcze dochodzą indywidualne odczucia ;) masakra :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się wogóle dziś czujesz Agatia?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadam na chwilę się przywitać i od razu powiem że w następnym tygodniu będę rzadkim gościem forum, mam zawalenie w pracy dwa projekty rozgrzebane, a terminy na wczoraj....echhhh
    wpisałam sobie w fonie przypomnienie o wizycie bo jeszcze zapomnę.

Agatia zdrówka i trzymam kciuki za dzidzię:-*
    Renii za wcześnie ta beta, też trzymam kciuki żeby poszła w górę:-)
    Ruby, Kjopa trzymam kciuki za dwie krechy na teście oraz za wszystkie testujące:-)
    ja miałam testować owu ale zrezygnowałam, nie mam czasu kupić i robić;-)
    Trzymajcie się ciepło i do zobaczenia:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • midnight Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Bratek -czytałam wstępik...ale nie doczytałam ze juz nowych ne szukacie

Staramy się z m o dzieciątko stosunkowo nie dlugo...bo 2 cykl, ale łącznie to od 2014
    roku. W tym czasie dwa razy byłam w ciąży ale o tym na razie wolałabym nie mówić. Ogólnie z zjaściem do tej pory dużych problemów ni emieliśmy, ale chciałabym z Waszą drobną pomocą poznać trochę swoje ciało. Nauczyć sie czegoś,
    trzy ciąze a ja taka głupia :) Póki co świruję, tym bardziej ze dzis
    dziś dzien spodziewanej @, ajej jeszcze nie ma [thank God], ale ponieważ swirowałam i robiłam testy już, to czekam...do poniedziałku poczekam...Ostatni test mi został ;)
    Pozdrawiam gorąco i życze wszystkim zafasolkowania! A tym co się udało , życze spokojnej i bezproblemowej ciąży!!!

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • madka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight patrząc na Twój opis, bardzo mi przykro :-( Wszystkiego można się nauczyć, ja jestem w 6 cs i ogarniam już naprawdę dużo :) Dziewczyny są tu bardzo pomocne :)

Reni myślę, że za wcześnie testowałaś, nie denerwuj się, będzie dobrze!

MamaTuśka ja mojego męczyłam trzy dni z rzędu przed owu, ale jakoś mam złe przeczucia :/ A co do zawodu i łopaty... Mocno jej potrzebuję, ale chętnie się podzielę ze wszystkimi jeśli będzie potrzeba, trzymam kciuki, żeby jednak nikt jej już nie potrzebował!

Agatia co u Ciebie?

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, że pytacie. Fizycznie jest ok, ale psychicznie kiepsko. Staram.się zająć czym kolwiek, żeby tylko nie myśleć :/
    Witaj midnight. Przykro mi z powodu Twoich strat. Myślę, że wspólnie tutaj dołożymy starań, żebyś rozwikłała wszelkie wątpliwości :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka, hihihi - i jak tam Wam idzie z Mężem wyluzowywanie? ;)

Reni - przykro mi :( Ale fakt, że wcześnie, więc ufam, że jeszcze może ruszyć :-* Kciuki nadal zaciśnięte!!!!

Ruby - szarlotka? Mmmmmmm, pyyyychaaaa :)))

Imię Róży - tylko nam się tam nie zapracuj :-*
    midnight wrote:
    Bratek -czytałam wstępik...ale nie doczytałam ze juz nowych ne szukacie
    ???? A gdzie ja takie coś napisałam??? zdziwko.gif

agatia, trzymaj się dzielnie!!!!! Kiedy dokładnie masz następną wizytę???

P.S. Kurczę, muszę coś zrobić z tą moją ginką... Mało, że leciałam dzisiaj przez pół miasta z wywalonym ozorem, bo ostatnio nie dostałam recepty, zresztą samo załatwianie recepty też było tak pomieszane, że szkoda gadać... to jeszcze się okazało, że na receptach z tego miejsca, w którym pracuje.... nie może mi wystawić na refundację! Ostatnio po prostu nam się fartnęło, gdy M.poszedł wykupić poprzednią receptę na progesteron (na chyba 6 paczek czy coś koło tego)....
    Efekt? Opakowanie Luteiny, które starcza mi na TYDZIEŃ, kosztowało 54zł, zamiast 4zł....
    Załamka.... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 00:43

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie:)

Bratku spoko loko takie coś widnieje w info o grupie na 1 stronie :D ale nie jest tak, że nie chcemy nikogo tylko pisze tam że na siłę nie szukamy, ale jeśli ktoś chciałby dołączyć to niech się zapozna z kilkoma punktami na dole :)
    Co do recepty to jak to możliwe? przecież ty musisz to brać więc musisz mieć refundację, czemu ona nie może ci takiej wystawić?

Ja się zbieram z młodą do kościoła na 10 a potem do mamy na obiad bo m pojechał na zawody więc nie chce nam się siedzieć samym w domu ;)

midnight witaj, przykro mi z powodu aniołków :( Jeśli chcesz u nas zostać to rozgość się , ale może jeszcze napisz coś więcej np ile masz lat, czy się na coś leczysz itp?
    Nie jest tak, że nie chcemy, ale bywały tu osoby , którym poświęciłyśmy sporo uwagi po czym uciekały do innych grup po 2 dniach/ albo wpadają po to by po objawach która każda z nas ma po owulacji chcą usłyszeć, że to ciąża... dlatego powstała notka na 1 stronie żeby zaoszczędzić naszego czasu i faktycznie chyba działa bo jak ktoś przychodzi to zostaje na dłużej jednak :)

Miłej niedzieli kobiety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 08:38

madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ