X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, agatia.... ;)
    Ale wiesz, jak jest. Tu się szarpiesz z agresywnym 60-kg psem, którego trzeba przenieść (oooo, jak mi za to dziewczyny nawrzucały... 0blush2.gif ), tam anestetyki, RTG, syfu od groma itd. Więc wiesz... ;)
    Chyba w każdej książce piszą o takich różnych wątpliwościach, więc wcześniej czy później musiały i mnie dopaść, mimo prób zachowania zdrowego rozsądku 0tongue.gif

midnight, trzymam kciuki za jutrzejszy test!!!! :)

P.S. Niby pogoda taka sobie.... ale resztę, jak widzę, wcięło dziś ;)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight tak jestem w 7t4d, ale niestety na środowym USG się okazało, że zarodek jest za mały. Dostałam luteinę i za 2 tyg znowu USG :/ odganiam złe myśli i staram się nie myśleć :)
    Bratku ja panikowalam, ze kilka razy paznokcie malowalam nie wiedząc o ciąży, ale lekarka mnie uspokoiła, żeby nie przesadzać :)

Bratek lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie można? :-D No nie żartuj :) Farbowanie włosów jeszcze bym pewnie odłożyła, ale pazurki? Kurczę, właśnie chciałam sobie w końcu zrobić, bo mam okrooooopne i chyba od wakacji nie miałam na nich lakieru 02icon_mryellow.gif

Przyznam, że w temacie "codziennych" zagrożeń jestem mało obcykana 0blush2.gif
    Na razie obczaiłam tylko mniej więcej leki, zioła, jedzenie.
    Bardziej się staram patrzeć na zagrożenia zawodowe - wiem już, że nie powinnam dźwigać (ale na razie ciężko mi złapać punkt, gdzie jest ok, a gdzie przeginam ;) za co dostałam wczoraj dwa razy po głowie od naszych doświadczonych lecznicowych mamusiek :) ), robić zdjęć RTG, przebywać na sali podczas operacji na wziewce, obsługiwać pacjentów podczas chemioterapii i takie tam. Ogólnie staram się wszystko robić w rękawiczkach, nawet wydzielać tak pacjentom leki, bo wiem, że części nie powinno się dotykać gołymi rękoma podczas ciąży. "Więcej grzechów nie pamiętam" ... 04icon_rotfl.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:36

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a to w ciąży nie można malować paznokci???? Pierwsze słyszę :O

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku podobno duża część lakierów do paznokci ma jakiś toksyczny dla dziecka składnik, ale nie pamiętam jaki ;) farnbowac włosy można, ale farbami bez amoniaku, choć niektore dziewczyny farbują i amoniakowymi bo farby już tak nie śmierdzą.
    Leki wiadomo, zioła też. Co do jedzenia to oczywiście zero surowego miesa, wedzonych ryb, serów plesniowych, surowych jaj.
    Ja mam straszne paznokcie bo mi popękały i odrosty - masakra ale na razie nic nie robie.

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku no ginka mówiła, żeby nie panikowac, ale i nie przesadzać z malowaniem. Albo kupować lakiery hipoalergiczne.

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmmm... Moja Szwagierka w pierwszej ciąży, zagrożonej, leżała od początku do końca i właśnie z nudów malowała paznokcie, wymyślała cuda i cudeńka ;) a Ona jest naprawdę obcykana w tematach ciążowych :) więc chyba nie trzeba aż tak wariować i wszystko odstawiać, myślę że z umiarem nie zaszkodzi :) oczywiście są rzeczy całkowicie zakazane, ale to raczej do nich nie należy :)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku mi została luteina 100mg tylko nie pamiętam dokładnie ile ale mi już nie potrzeba więc jak byś chciała to mogę Ci wysłać.

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, no właśnie to nigdy nie wiadomo z tymi obostrzeniami - jak znaleźć złoty środek :)
    Akurat odnośnie serów pleśniowych etc. sporo szukałam, bo o ile nie wzrusza mnie zakaz jedzenia tatara :P (chociaż steki lubię niedosmażone, ale ok, żaden problem dosmażać :D ), to z serami się załamałam - pleśniowe, feta, ba! wg niektórych także mozarella 036.gif
    Ale jak tak pogrzebałam, to okazało się, że chodzi po prostu o sery produkowane z mleka NIEpasteryzowanego. Tylko, że większość z tego, co się kupuje na co dzień, to trochę bardziej sery... "w typie" :) i trzaskane są z mleka pasteryzowanego :) Więc prędzej zostaje obawa przed samymi pleśniowymi - ale to raczej w kontekście tego, że są cięęęęęężkostrawne :)))

Ejrene - ale to tak na pewno na pewno już niepotrzebna? Wszystko przejęło łożysko? Może jeszcze potrzymaj sobie, tak tfu tfu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:50

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojej wiedzy wynika że można malować na belly dziewczyny normalnie robią żele czy hybrydy. U mnie chyba jak w większości szpitali tylko do porodu nie wolno mieć pomalowanych.

Bratek, cinnamon cookie, Edycik, Kasia1407 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku na pewno :) ja nie miałam przepisane bo miałam za mało progesteronu tylko na wszelki wypadek przez krwiaka którego dawno już nie mam. Wrócę do domu to sprawdzę ile mam, ale tak czy inaczej mi naprawdę już nie potrzeba ;)

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja fetę jem bo te sklepowe to wszystko pasteryzowane :) pleśniaków nie jem choć uwielbiam i ryby wędzone też są dla mnie bólem ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może któraś z Was lub znajomych chce bromergon? Mam 3 całe opakowania bo wykupiłam a nie brałam. Oddam za darmo, szkoda zeby się zmarnował.

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dziewczyny a może któraś z Was lub znajomych chce bromergon? Mam 3 całe opakowania bo wykupiłam a nie brałam. Oddam za darmo, szkoda zeby się zmarnował.
    Myślę, że znajdą się chętne :)

agatia lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze allegrowe testy ovu do oddania jak by co :)

AgaL lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha :) normalnie portal "oddam w dobre ręce" :)

Bratek, AgaL, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ha ha ha :) normalnie portal "oddam w dobre ręce" :)
    Dopóki nie oddajemy Mężów, jest dobrze ;)
    P.S. Ja z Bromeronem wstrzymam się gdzieś do środy - może i to gin mi wypisze na refundację? 02icon_mryellow.gif

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a masz brać dalej bromka? Do którego tc? Dobrze, że nie kazała Ci od rau odstawić. Mi endo kazał jak zobaczę 2 kreski odstawić, a to podobno niewskazane :) jak coś mam 3 słoiczki bromka :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki:)
    Weekend mija leniwie, uwielbiam takie.....szkoda, ze już się kończy;)
    Dobrze, ze Nasze Ciężaróweczki są aktywne i dobrze się czują, oby tak dalej :)
    Bratku odgoń niepokoje, wspieram modlitwą :*
    A ja sikam codzień na testy owu, dziś prawie jednakowe krechy, zobaczymy jutro, ale dziś musiałam dwa zużyć, bo jeden był wadliwy, w ogóle początkowo się nie wybarwił.....
    mam te facelle z rossmana.

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, jeszcze nie wiem, do kiedy będę brała :) Po prostu powiedziała, że I trymestr jest bardzo delikatny i nie należy wykonywać żadnych gwałtownych ruchów. Jedyne, co postanowiła odstawić (na raty), to Siofor - przez tydzień od wizyty miałam brać już tylko jedną tabletkę, a po tygodniu mam przestać go przyjmować.
    Tu ma plusa, bo kiedyś szperałam za Bromergonem i właśnie doczytałam, że są dwie szkoły: jedni lekarze każą odstawiać "na już", drudzy na raty, żeby nie było szoku. Powiedziałam jej to nawet ;) że gdyby kazała odstawić "z miejsca", to chyba i tak, nie pokornie, zrobiłabym to na raty, bo mam wrażenie, że takie szaleństwa w hormonami nie są wskazane (zresztą przecież po odstawieniu zaledwie połówki tabletki PRL wyskoczyła mi w kosmos).

Aguś - mam nadzieję, że wzięliście się już za manewry wojskowe? B-) Muszą się chłopcy uzdatnić, jak twierdzą mądre głowy :) Cieszę się przeogromnie, że teściorki dobrze się wybarwiają :)))
    Dziękuję za modlitwę. Ostatnio jestem w niej z powrotem coraz bardziej sumienna, ale różnie mi to wychodzi - a nie ukrywam, że wiadomość, iż ktoś za mną westchnie, działa, jak balsam na moją duszę... 0blush2.gif

AgaL lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ