X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poweekendowo :) Udało mi się wszystko nadrobić, choć w pracy to niełatwe ;) U mnie cionszowy spokój, nic się nie dzieje, wykres dalej ładny ale nadtawiam się na biel vizira - testuję w środę ;)

Mid dobrze wyczytałam, że jesteś z Łodzi? A polecasz jakiegoś dobrego gina na NFZ?

Madka to już jesteśmy dwie psycholożki na naszym forum :) Chociaż Ty jesteś, że tak powiem w branży a ja całkowicie poza :)

Reni powtarzałaś betę? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Ruby, kochana wykopuj się z dołka na bieżąco - wysyłam łopatę :)

Miłego dnia dziewczyny!

Jasminowa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Paryzetka, tak z łodzi, nie wiem czy mozna tak tu reklamować, ale tak mogę polecić, w przychodni Chojny teraz zmieniaja sie na Gorna-bo sie coś łączą te przychodnie.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight chyba się z Tobą nie witałam tu na forum, więc cześć:)
    i nie wskakuj nigdzie, tylko pomóż mi je wyciągnąć :)

midnight lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również Aga :)

dr Aleksandra Wieczorek, długie terminy bo raz w tyg tylko jest, ale ciężarne zawsze przyjmuje, ale warto bo moim zdaniem świetnie prowadzi ciążę, poza tym ma bardzo fajne podejście do pacjentek. byłam też ostatnio u dr Tomasza Michalskiego, w Rydygierze, ale do niego to dopiero są terminy...

a i pani dr też USG wykonuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 09:28

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Paryzetka:) trzymam już dziś za środowy teścik :)

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja poniedziałkowo :)

Edytka- mogła byś mi polecić jakieś sale weselne we Wrocławiu? Moja siostra się zdecydowała wyprawić we Wrocławiu swoje wesele. A będzie to Polsko- Irlandzki ślub ;)

Ja też trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższych dniach :*

Edycik, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Edycik no to fajny weekendzik mieliście ;) a co do kaszlu to musisz się wykurować, ciągle się Ciebie coś trzyma, chyba jeszcze bardziej niż mnie! :/

Jasminowa dziękuję za wskazówki :) postaram się tak robić... Aczkolwiek odwracam się a on wbiega przede mnie i dalej podgryza :P głupek mały jeszcze z niego ;)

Madka - testy owu przed @ nic nie mówią o ciąży :) serio serio :) wiem, że niektórym w ciąży wychodzą pozytywne, ale ja jestem najlepszym przykładem tego, że mi wychodziły pozytywne a nie zaciążyłam ;) więc nie ma co, dziewczyny dobrze mówią - testy owu do owu, ciążowe do ciąży ;)

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedzialkowo.

Edycik wow 7 stopni. Jak domek nie ogrzewany regularnie to rozgrzac ciezko. Nastepnym razem pamietaj o termoforku, no ale nie nudziliscie sie z mezem. Jakos trzeba bylo sie rozgrzewac;)

Ja bardzo zmeczona po weekendzie. Niewyspalam sie, a dzisiaj o 5 sie obudzilam. Bylo fajnie mialam odskocznie. Ale sie dzisiaj obudzilam i myslalam bardzo negatywnie o ciazy. Juz tyle sie nie udaje to dlaczego mialoby sie udac, zrobilam prawie wszystko (zostalo mi jeszcze podnoszenie nog lub sex na poduszce) ale ja juz nie mam sily. Dzis moj ukochany sie do mnie dobieral a ja naprawde nie mialam ochoty, owulka za 5 dni. Wakacje w ciepelku by sie przydaly. Oswiadczam wam ze daje sobie czas do 6 marca (czyli dwie owulki). Jezeli sie nie uda to sie poddaje i czekam do wrzesnia na interwencje lekarza.

Udanego tygodnia!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene jasne,że mogę :) polecę Ci te sprawdzone :)

http://www.hoteljasek.com.pl/ my robilismy tu są 3 sale do wyboru i generalnie wszystko idealnie :)

http://www.wodnik-hotel.pl/ też sprawdzone,brat mojego M.miał tam wesele :) teraz mają jeszcze ładniej po kapitalnym remoncie

http://www.balkon.com.pl/

http://www.staragarbarnia.pl/

mogę oczywiście poszukac jeszcze więcej jak chcesz ale to najpopularniejsze lokalizacje we Wrocławiu :)

Powiedz kochana jak Wy się czujecie?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Witam Paryzetka, tak z łodzi, nie wiem czy mozna tak tu reklamować, ale tak mogę polecić, w przychodni Chojny teraz zmieniaja sie na Gorna-bo sie coś łączą te przychodnie.
    Jak dobry lekarz to można reklamować :) Ja w Łodzi mieszkam już ładnych pare lat a jednak do lekarza to tylko do luxmedu chodzę ;) A mieszkam na Dąbrowie więc na Chojny nie daleko :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam się pochwalić -ziółka o.Sroki już są u mnie :)

Paryzetka83, Ejrene, AgaL, agatia, Bratek lubią tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane moje dzis juz z lepszym nastawieniem do życia i przepraszam za wczorajsze moje uzalanie sie :) I dziekuje za slowa otuchy jesteście cudowne :-*

Ja chcialam powiedziec ze ja również z okolic Łodzi i właśnie sie wybieram do Ptaka na zakupki tzn. Po kiecke na to weselicho. Moj M ma dobre nastawienie i mowi ze mogę sobie kupic dzis co tylko mi sie podoba tylko zebym byla zadowolona :) Chyba chce mi chumorek poprawic :-)

Mid czy ty aby dzisiaj nie miałaś testowac? Czy mi sir cos pokićkało? Nie mniej jednak trzymam kciuki :)

Paryzetka obys dwie grube krechy ujrzała na tescie w środę. Zaciskam kciuki :*

Edycik super ze weekend sie udał. Może bylo zimno ale M grzal wiec tak powinno byc :)

Agatia jak sie czujesz?

Jasminowa jak tam na pierwsze dni na zwolnieniu? :-) I jak samopoczucie?

Edycik, Paryzetka83, AgaL, Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 udanych zakupów. Uwielbiam przyjeżdzać na zakupy do ptaka,zawsze znajdę coś dla siebie :) Cieszę się,że humorek masz lepszy.

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ejrene jasne,że mogę :) polecę Ci te sprawdzone :)

http://www.hoteljasek.com.pl/ my robilismy tu są 3 sale do wyboru i generalnie wszystko idealnie :)

http://www.wodnik-hotel.pl/ też sprawdzone,brat mojego M.miał tam wesele :) teraz mają jeszcze ładniej po kapitalnym remoncie

http://www.balkon.com.pl/

http://www.staragarbarnia.pl/

mogę oczywiście poszukac jeszcze więcej jak chcesz ale to najpopularniejsze lokalizacje we Wrocławiu :)

Powiedz kochana jak Wy się czujecie?

Dziękuje :* Moja siostra chciała by w certum a jej przyszły mąż woli jakąś klimatyczną salę więc muszą dojść do porozumienia ;) i ona szacuje że jej przyleci na pewno z 70osób z Irlandii(optymistyczne prognozy według mnie :P) w każdym bądź razie zależy jej żeby obsługa znała angielski, i blisko był gdzieś hotel. Zaraz obczaję sobie co mi wkleiłaś :)
    A ja czuje się dobrze, coraz lepiej w końcu czuje przypływ energii drugiego trymestru i wymiotuje już coraz mniej :) dziś byłam na rutynowych badaniach i nawet nie zemdlałam po pobieraniu :P

Edycik, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja na Ptaka staram się nie jeździć, bo mój portfel mógłby tego nie znieść ;)

Edycik ja dostałam maila z potwierdzeniem wysłania, więc pewnie będą dzisiaj :)

Edycik, Kasia1407 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene teraz wszędzie obsługa musi znać angielski.Myślę,że najbardziej w centrum hotel wodnik jest :) zreszta tam jest naprawdę pięknie.
    To lokalizacja blisko rzeki,niektóre pary młode podpływają tam statkiem ze świadkami.

Ejrene lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to widzę ze nas tu trochę z centralnej P. :) też życzę udanych zakupów
    tak miałąm testować...i testowałam ale pospieszyłam sie o jakieś 2 h...
    mogę sprostowanie dodać-nie mam regularnych cykli

Witam sie dziewczyny których nie zdażyłam jeszcze zapoznać :)

Reni555 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ejrene teraz wszędzie obsługa musi znać angielski.Myślę,że najbardziej w centrum hotel wodnik jest :) zreszta tam jest naprawdę pięknie.
    To lokalizacja blisko rzeki,niektóre pary młode podpływają tam statkiem ze świadkami.

Też tak myślę z tym angielskim, zwłaszcza że to Wrocław a nie zadupie jakieś :) Jestem w trakcie oglądania :) ten Wasz mi się podoba :)

Edycik lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam i pochwale sie jak cos kupie :-)
    Nastawiam sie na wydanie pieniędzy :-) Wiec dziewczyny mowic co wam potrzebne :)

Juz właśnie dojechałem.
    Jak będę wracac to sie odezwe jak mi tel. Sie nie rozladuje...
    Milego dnia życzę :-)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia zazdroszczę takiego dnia zakupowego :):) udanych łowów i pochwal się!

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ