X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby to chyba dobrze, że lekarz ma plan działania. Ty chyba zadowolona byłaś zawsze z niego co? Szkoda, że na lutkę jesteś skazana, też po niej czułam się jakaś napuchnięta...

A co do wizyty, to jak czujesz, że nie masz ochoty nie rób nic na siłę!

Dzięki Aga, ja byłam zadowolona ale z ostatnich doniesień ( chodziło o łapówki i znajoma, która się u niego leczy też mi nagadała, że miała zabieg -ale inny i uważa że nie potrzebnie itp) miałam trochę wątpliwości, jednak ufam mu i na razie nie będę zmieniać...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dobrze,że masz zaufanie do tego lekarza.Skoro ma plan działania to musi być dobrze,przytulam :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh czlowiek zerka na fb i dwie koleżanki w ciązy ....

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    ehh czlowiek zerka na fb i dwie koleżanki w ciązy ....

Edycik:* ja też ostatnio o dwóch się dowiedziałam.... :/

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale musimy się jakoś nauczyć uodparniać na te wieści... ja na siłę się wtedy uśmiecham, żeby wysłać sobie samej informację, że to piękna wiadomość i kiedyś mnie też to szczęście spotka :)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dobrze mówisz,nasz to szczęscie też kiedyś spotka :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my mamy tą przewagę....że "w kupie siła" a nas tu trochę jest :D

Edycik, Ruby, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik u mnie jeszcze nie ma Sroki ;) mam nadzieję , że wkrótce dojdzie - najpóźniej do pt :)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Aga, pewnie że w kupie siła :)! Kto nas ruszy :)? Nie ma szans.

Partzetko, gratulacje, no 1,5kg to piękny wynik.

Kasiu, udanych zakupów.

Jaśminowa, zgadzam się z Twoją postawą odnośnie testów PAPPA. Moja koleżanka, która jest dr medycyny i naukowcem przestrzegała mnie przed nimi o tyle, że często wychodzą fałszywie dodatnie. Normy są zaniżone. Po co? Żeby wykonywać kolejne badania (już odpłatne, te kolejne wysyła się do Stanów, kupa kasy)... Taka polityka ;). Nasza znajoma (też lekarka, mama 3 dzieci) dowiedziała się z PAPPA, że dziecko ma ZD, ale postanowiła urodzić. I urodziła... zdrowe.... O czym dowiedziała się w dniu porodu.
    Jeśli na usg nie było szczególnych wskazań, to nie ma co świrować. Brawo za postawę.

Moje drogie zdołowane Ruby, Edycik, Madka i reszta :), z haseł "taktownych inaczej" moja wieloletnia koleżanka na przekazaną smsem wieść, że "nie jestem w ciąży ;(" (to jakoś po 2 cyklu starań było), była uprzejma się odezwać: "Wiesz, uśmiałam się czytając Twojego smsa, bo ja właśnie leciałam do apteki po pigułkę "dzień po". No zobacz jaki ten los jest! Ha! ha!".
    Muszę Wam powiedzieć, że bardzo mi wówczas pomogła, bo smutek z powodu bieli wizira natychmiast przeszedł we wqrwienie i w refleksję nad jej.. no cóż... inną filozofią życiową ;).

Ergo:
    Nie otchłań dzieli, ale różnica poziomu.
    /Stanisław Jerzy Lec/

:)

AgaL, Kasia1407, Jasminowa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka ....inna filozofia życiowa...mało powiedziane :/ ale ma tupet dziewczyna...

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka - yyyyyyyyyy O.o ale brak wyczucia... Porażka po prostu :/

Ruby i masz rację - nie czujesz potrzeby to nie jedź, proste :) :*

Co do ciąż u znajomych czy koleżanek... Mnie póki co los oszczędza, ale ciekawa jestem jak długo... Z dalszych znajomych to widzę na fb, że jakieś są, ale one nie ruszają tak jak ciąża koleżanki czy w rodzinie :/ ehh..

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki to ziółka o.Sroki zaczynamy pić dopiero od nowego cyklu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Dziewczynki to ziółka o.Sroki zaczynamy pić dopiero od nowego cyklu?
    tak od pierwszego dnia nowego cyklu:)

MamaTuśka cóż dobrze to spuentowałaś na końcu ;)

Edycik, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra to ja spadam na basen kochane moje :) zajrzę do Was potem

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa. Zapomniałam. Jestem w cionszy !!!
    Wczoraj mnie mdliło, dzisiaj mam sensacje żołądkowe. Jak na dwie strony to bliźniaki, co nie :) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 16:23

AgaL, cinnamon cookie, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Aaa. Zapomniałam. Jestem w cionszy !!!
    ja też ;)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, a masz tyle objawów co ja? Hę? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Ruby, a masz tyle objawów co ja? Hę? :)

No właśnie o dziwo w tym cyklu mam mniej cionszowych objawów ...jakiś taki spokojny ten miesiąc to może na bliźniaki? :)

MamaTuśka, AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak serio serio, to plamienie miałam chyba ze 3 dni teraz :/

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Noo jeszcze pół godzinki i do domku :-)

MamaTuska o Bosze co za tupet :-/swoją drogą gdybym nawet kiedyś pomyślała o tabletce po , nigdy nie powiem tego głośno. No szok.

Ruby widzisz, dobrze zadecydowalas aby iść na ten zabieg. W sumie wszędzie słyszy się jakiś minus na lekarza. Ludzie są różni i nikomu się nie dowodzi. Mówią i będą mówić. Nie mówię tutaj o Twojej znajomej. Lekarz tez jest omylny... Także wiecie.

A ciąże w najbliższym środowisku?..nie, nie, nie aa fe ode mnie :-)

Macie też tak, że ciąże u nas na forum nie bolą? w odróżnieniu od tych które nam oznajmuja znajomi

AgaL, Kasia1407 lubią tę wiadomość

2da6343587.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ