X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jak tam kochana u Ciebie,jak nastrój?

Paryzetka jak dietka?

katiuszkaa zajrzyj do nas :)

Ruby moderatorko where are you? :)

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, a dziękuje nieźle, owulki na dniach się spodziewam, więc działamy z M ;)
    poza tym....poniedziałek....po leniwym weekendzie ciężko :P
    A Ty wypoczęta pewnie i pełna energii??:)

No właśnie gdzie Katiuszka, Ruby, Cinnamonek?

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dzięki, że pytasz - 1,5 kg mniej! Jupi :D Poza tym czuję się lepiej, przyzwyczaiłam się do regularnych posiłków i nie jest źle :) Czas jeszcze na basen wrócić tylko aura jakoś nie zachęca :/

AgaL, Edycik, cinnamon cookie, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś to działajcie kochana z M.Super.Ja w sumie to nie wiem czy była owulka,czy będzie ale chyba przestałam patrzeć na to i się denerwować.Jakoś mi łatwiej jak o tym nie myślę.

Paryzetka no to ładnie waga leci :) gratuluję.Ja też czuję się lżejsza,ogólnie lepiej się czuję.Mierze się centymetrem jak mi na siłowni powiedziano w tali i udach i po tygodniu miałam centymetr mniej już :) dietę oboje trzymamy z M.

No i wiecie zakup mojego auta lezy.Jak ma sie ograniczony nakład finansowy na złość nic dobrego nie ma.A mój M.jest taki że komputerem pod auto musi się podpiąć,czujnikiem lakieru posprawdzac wszytko i czas mija a autka brak.

AgaL, Paryzetka83, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik brawo! Też muszę się pomierzyć, ale jakoś ciągle zapominam :) I tak trzymaj z tym niedenerwowaniem się :) Nie warto :)

Aguś miłych staranek życzę ;)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik to super, że wyluzowałaś :) na pewno Wam posłuży. U nas po takim wyluzowaniu M się przejął staraniami, bardziej zaangażował i teraz same starania są tak przyjemne jak dawniej bez starań :)

Dziewczyny gratuluje takich szybkich rezultatów aktywności fizycznej!:)
    U nas regularne spacery też już małe cuda działają, u mnie mniej w talii, udach, a M schudł :)

Jasminowa, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko Dziewczyny,

Wciąż nie mogę uwierzyć, że naprawdę już nie muszę pracować.
    Wspaniałe uczucie : )

Dzisiaj sobie trochę posprzątam, pospaceruję z psiakiem, mój mąż jest zachwycony, że w końcu nie będę pracować :), trochę mu pomogę w jego firmie.

Kasia- fajnie, że już lepszy humor u Ciebie dzisiaj, dziękuję, na zwolnieniu super, w końcu nie mam miliona rzeczy dziennie do zrobienia, spokój : )

Edycik- góralskiej chatki zazdroszczę, nawet jak była zimnica. Chyba zaraz czegoś poszukam na ferie, chociaż na kilka dni.

Madzikk- jesteś krótko po HSG, zobacz na Bratka, kilka mies. po HSG się udało.
    Jeśli potrzebujesz odpoczynku, to odpocznij za te 2 cykle, choć zobaczysz, czy to już będzie potrzebne : ) ściskam!

Paryzetka- ładnie, to chyba mi te kilogramy przysyłasz, co Tobie spadają ; ) wykres tfu tfu ale brzydki!

Na zwolnieniu otworzyłam szerzej oczy i zauważyłam, że dom wymaga posprzątania, ale tak generalnie. Zabieram się więc i powoli będę ogarniać temat.

Miłego dnia i tygodnia wszystkim!!!

Edycik, Paryzetka83, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- miło czytać, że tak Wam się fajnie układa : ) Dobrze zrobiłaś stawiając na relację z mężem na pierwszym miejscu, a starania dalej. I wyszło na to, że mężowi zaczęlo bardziej zależeć na staraniach : )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh Jaśminowa ciążowe L4 najmilsza rzecz chyba.Nie przemeczaj się tylko za bardzo :)

Aguś takie spacerki jak Wy macie napewno też wskazane dla zdrowia i kondycji :)

Paryzetka zacznij się mierzyć jak masz 1,5 kg mniej zobaczysz jak będziesz się zmniejszac w centymetrach.

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Aga- miło czytać, że tak Wam się fajnie układa : ) Dobrze zrobiłaś stawiając na relację z mężem na pierwszym miejscu, a starania dalej. I wyszło na to, że mężowi zaczęlo bardziej zależeć na staraniach : )

Dokładnie :)
    A Tobie zazdroszczę TEGO wolnego....marzy mi się już, ale nie szalej za dużo z miotełką, tylko dbaj o siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:44

Jasminowa lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś toż ja jestem :D :D :D

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aguś toż ja jestem :D :D :D

Toż ja siem cieszem :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś idem na basen- ot co :) własnie stwierdziliśmy z M.,że idziemy razem :)

Ejrene, AgaL, Paryzetka83, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia fizycznie czuję się ok, psychicznie się boję, ale wyszukuję milion zajęć. I tak nie mam wpływu na pewne rzeczy, więc trzeba czekać. Pocieszam się, że jak nie zjem to mam lekkie mdłości, więc jest nadzieja.
    Paryzetko super 1,5 kg mnie brawoj :)

Paryzetka83, Kasia1407, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik namówiłaś mnie - karnet się kurzy, jutro lecę na basen :)
    I zmierzę się rano ;)

Agatia ja tak jak Bratek polecam teorię wielkiego podrywu do oglądania - wszystkie sezony z moim P. obejrzałam w tydzień, a odcinki krótkie, zawsze czas się znajdzie, pośmiać się można i oderwać myśli ;)

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka gratuluję spadku wagi :) brawo Ty!!

Edycik mierz się mierz i chwal nam się tutaj :)

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka ja bedziesz chcila to mogę podać nr do położnych, życzę owocnego testowania, i gratuluję zrzucania balastu :)

Agatia a może stare głupkowate komedie? w necie może sie znajdą...
    mnie zawsze rozluźniały- francuska ''Rrrrr'', albo niemiecka ''but manitu''
    Wspieram dobrą myślą

macie jakieś sposoby na usprawnienie płodności...?

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku jak będzie czym będę się chwalić, chodź wolałabym wreszcie dwoma kreskami się pochwalić :P

W sobote zrobiłam z koleżanką spacer niby 3km a jednak coś :)

Paryzetka cieszę się,że Cię namówiłam i wracasz na basen.

Ejjj laski prawko gotowe do odbioru już :) chyba przed jutrzejszą wizytą skoczę odebrać.

Paryzetka83, cinnamon cookie, AgaL, Ejrene, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)

Jestem kobiety, rano do przedszkola, potem wizyta potem kawa u koleżanki, po kawie zakupy i teraz zupkę nastawiłam także zasiadam, melduję że wszystko przeczytałam ;)

Paryzetka- super zazdroszczę, ja się staram zdrowo i lekko jeść a nic mnie nie ubyło ani grama i znów po lutce czuję się jak słoń :/ trzymam kciuki za ciebie , u mnie niestety znowu kupa w tym miesiącu.

Edycik - jak na eskimoska było to mimo wszystko super udany weekend ;)

Kasia- wyszalej się na zakupach i wklej nam potem tę sukienkę którą już tak długo wybierasz, to chyba będzie coś extra :D

A u mnie dzisiaj tak:
    Powiedziałam lekarzowi, że używam iladian na infekcję i pow , że chyba za dużo reklam oglądam bo to pic na wodę, ale skoro mi pomaga to używać , ale jednak wymaz w pt oddać i zobaczymy co czy się coś tam hoduje czy nie, bo w razie przyszłej ciąży należy wyleczyć do końca...także w pt znowu biorę wolne.
    Co do wyników potwierdziło się, przyszły wyniki histopato z Gliwic i był tam polip...mam je w ręku więc chyba lekarz nie kłamał...sam mi powiedział" widzisz ja nie kłamałem" :P ale mówił, że też się mógł pomylić bo to małe więc ciężko jemu stwierdzić na 100%...mam się zjawić w lutym i zaczynamy starania na bardzo poważnie tak mówił....tylko , że ja tak na poważnie to już prawie rok się staram...no nic zobaczymy...a i z powodu tego polipa jestem skazana na lutkę co miesiąc niestety w innym wypadku odrośnie :(

edit: koleżanka zaprosiła nas w odwiedziny w lutym, a z różnych komentarzy na fb dowiedziałam się , ze jest w ciąży i tym się chce z nami podzielić na 100% - wie , że się staramy i to chyba taka szpila...nie jestem z nią blisko i nie pojadę - tak zdecydowałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 13:05

Edycik, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to chyba dobrze, że lekarz ma plan działania. Ty chyba zadowolona byłaś zawsze z niego co? Szkoda, że na lutkę jesteś skazana, też po niej czułam się jakaś napuchnięta...

A co do wizyty, to jak czujesz, że nie masz ochoty nie rób nic na siłę!

Ruby lubi tę wiadomość

‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ