X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby ja słodkie też na bok odstawiłam.Naprawdę trzymam tą dietkę.Jutro znów basen planuję.Ale smaka na kremik pomidorówkę mi zrobiłaś.Mmmmm.Chodź szczawiową też bym zjadła kochana.

Ma ktoś dobry przepis?

niestety kochana nigdy nie robiłam, a i chyba nigdy nie jadłam! ale ciekawa jestem smaku zupy szczawiowej , jak będziesz miała sprawdzony przepis to chętnie wypróbuję ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przepis już mam,będę robiła w czwartek zupkę szczawiową z jajeczkiem :)

Bratek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby przepis już mam,będę robiła w czwartek zupkę szczawiową z jajeczkiem :)
    masz linka? i gdzie kupić szczaw? daj znać jak wyszło to ja też spróbuję, uwielbiam gotować rzeczy których jeszcze nie jadłam :)

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no teraz ze szczawiem w liściach problem dlatego kupię w słoiczku póki co.
    cebula i ząbek czonku - dus na oliwie (przełożyc do garnka) dodać marchewkę,pietruszkę, szczaw ze słoika,kostkę rosołową i przyprawy, wodę i gotujemy ,oczywiście można na mięsku zrobić :)
    osobno przygotować jajka ugotowane na twardo
    do zupy na koniec dodać śmietanę - 3 czubate łyżki śmietany 18% ( blendowac dla efektu kremu)

Ruby lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - uwalenie wewnętrznego traktuję inaczej. Instruktor mnie zna. A teoria? Znaczy, że się nie douczyłam ;) Nie płacę za ten egzamin, więc lepiej się z tym mierzyć. Już teraz instruktor robi mi jazdy takie trochę a'la egzamin.... Dlatego tak się właśnie wkurzam, bo mam wrażenie, że nawet z WORDu nie wyjadę, ja się zestresuję 0swoon.gif
    A samokopnięcie? Podoba mi się :)))))
    Szczawiowa???? MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM...... UWIELBIAM!!!!!!!!! <3 <3 <3

Aguś - powinna wzrosnąć o min.0,2s.C. do 2 dni przewd lub po owulce. I jak już wzrośnie, to mniej więcej podwyższona powinna się utrzymywać przez całą II fazę. Spada dopiero pod koniec, na @.

cinnamon_, no właśnie, zdarzały mi się już sytuacje niefajne, w których trochę bym nagięła przepisy - jak każdy typowy kierowca - i byłoby to z korzyścią dla obu stron. Ale na egzaminie nie można ;/
    Ogólnie instruktor przyznał, że wiele zależy od... egzaminatora. Niektórzy doceniają MYŚLENIE, niektórzy chcą działania w 1000% zgodnie z takimi, a nie innymi wytycznymi ;/

Odnośnie łączenia o.Sorki i Inofemu - pewnie też zależy od przypadku. U nas dało to dobre skutki, najwyraźniej ;) (Srokę piłam 1xdz., więcej chyba by mój brzuch nie wyrobił :P ).

A co do żeli - to jest chyba uwarunkowane po części osobniczo. Mnie Ziaja nie podpasowała, chociaż wiem, że wieeeelu osobom się sprawdza. Pierwszym odetchnięciem w dziedzinie środków myjących był Lactacyd :) Potem okazało się, że bardzo dobrze działają na mnie żele.... z Biedronki :)
    Od jakiegoś czasu zauważyłam, że te okolice lubią po prostu płyny bez SLS-ów.
    Baaaaardzo mi było dobrze tu i tam ;) po tym płynie (polskiej produkcji):
    https://www.doz.pl/apteka/p111089-Sylveco_zel_lagodny_do_higieny_intymnej_150_ml
    Tani nie jest, ale okazał się baaaaardzo komfortowy w użyciu.
    Ostatnio udało mi się upolować coś niedrogie w Rossmannie bez SLSów :)

AgaL lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja np jazdy miałam z instruktorem a wewnetrzny już był z innym instruktorem którego nie znałam.Raz rzeczywiście oblałam i wiem za co, ale za drugim razem uważałam,że niesłusznie mnie oblał. No ale nie istotne.Wazne,że to już za mną :)

Oby Tobie kochana sprawnie wszystko poszło :)

Bratek lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki ale wzięlo mnie na rozmyślania trochę w innym temacie, i sobie je napiszę...
    Tak apropos starań z wyluzowaniem, coś w tym jest, córę mamy z przypadku, raz jeden jedyny się niezabezpieczyliśmy i bęc, taka dzidzia już duża, a teraz na rózne sposoby i się nie udaje...
    z kolei odnośnie nietaktu i głupich niby żartów, taka sytuacja, jak byłam pierwszy raz na łyżeczkowaniu w szpitalu, pamiętam jak dziś-załamana wystraszona,
    trzymałam się za brzuch mimo ze ciąża juz wiadomo ze martwa, dali mnie na oddział do ciężarówek-masakra-a jedna dziewczyna, na oko ze 20 lat mówi tak:
    ''mam już dosyć,mogłabym poronić'', miałam ochotę strzelić jej w papę, ale tylko się popłakałam...ze tacy ludzie są na świecie. Ja oddałabym wszystko zeby jakims cudem mojej dzidzi zaczeło bić serduszko...
    tak mnie naszło...sorki, ze to pisze ale cały dzień o tym myślałam i musiałam...mimo ze nie ma to nic wspólnego z waszą rozmową

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia z wanny z gorącą wodą ;)
    Zmarzłam i teraz siedzę tu z książką i sezamkami.

Czyli zachcianki, czyli cionsza ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:26

cinnamon cookie, Edycik, midnight, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    sorki ale wzięlo mnie na rozmyślania trochę w innym temacie, i sobie je napiszę...
    Tak apropos starań z wyluzowaniem, coś w tym jest, córę mamy z przypadku, raz jeden jedyny się niezabezpieczyliśmy i bęc, taka dzidzia już duża, a teraz na rózne sposoby i się nie udaje...
    z kolei odnośnie nietaktu i głupich niby żartów, taka sytuacja, jak byłam pierwszy raz na łyżeczkowaniu w szpitalu, pamiętam jak dziś-załamana wystraszona,
    trzymałam się za brzuch mimo ze ciąża juz wiadomo ze martwa, dali mnie na oddział do ciężarówek-masakra-a jedna dziewczyna, na oko ze 20 lat mówi tak:
    ''mam już dosyć,mogłabym poronić'', miałam ochotę strzelić jej w papę, ale tylko się popłakałam...ze tacy ludzie są na świecie. Ja oddałabym wszystko zeby jakims cudem mojej dzidzi zaczeło bić serduszko...
    tak mnie naszło...sorki, ze to pisze ale cały dzień o tym myślałam i musiałam...mimo ze nie ma to nic wspólnego z waszą rozmową

Mid możesz pisać o czym chcesz, też już nie raz poruszaliśmy ten temat...patologia, małolaty jeden strzał i jest , a dojrzałe kobiety odpowiedzialne pragnące pokochać małą istotę mają problem...
    A co do poronień to trochę nie ludzkie jak kobieta po poronieniu leży z ciężarówkami :( i jeszcze jak cię małolata dobija, że mogłaby poronić ....szok
    Ja moją młodą też miałam za pierwszym strzałem bo tak sobie pomyśleliśmy w sumie to można by już zrobić krok kolejny w naszym życiu i w zasadzie jak to postanowiliśmy to już w ciąży byłam :D

midnight lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Pozdrowienia z wanny z gorącą wodą ;)
    Zmarzłam i teraz siedzę tu z książką i sezamkami.

Czyli zachcianki, czyli cionsza ;).

ocho zaczyna się :D ja mam zachciankę na zupę z porów - klasyczna cionsza ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i przepraszam za nieobecność. Ale mam wam do opowiadania ale najpierw lecę po nadrabiać ostatnie 3 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Witam się i przepraszam za nieobecność. Ale mam wam do opowiadania ale najpierw lecę po nadrabiać ostatnie 3 dni.
    No nareszcie! najpierw pisz co u ciebie! :)

Edycik lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli u mnie dziewczynka, u Ciebei chłopak, Ruby ;).

Mid, pisz kobieto wszystko, co Ci na sercu leży. Jak się człowiek wygada to problem się lżejszy robi. Matematyka, co podzielisz to masz mniej ;)

Ruby, Bratek lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Czekamy! <obgryza paznokcie z ciekawości, to nic że ma żelowe> ;)

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka pisz co u Ciebie :)
    Mid pisz, co Ci leży na sercu i wątrobie :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja też żelowe obgryzam hihi katiuszkaa pisz co u Ciebie?

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Czekamy! <obgryza paznokcie z ciekawości, to nic że ma żelowe> ;)
    Może wahadelko się spełnia? ;)

• Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czekam w kolejce doktorek od 19 przyjmuje a już kilka kobiet czeka

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie ludzkie trzymać nas w takiej niepewności! :D

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ja juz czekam w kolejce doktorek od 19 przyjmuje a już kilka kobiet czeka
    O to się nasiedzisz dzisiaj...chlopina ma branie , to dobrze wróży ;)

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ