X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni :*

Reni555 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju życzę, by wszystko tej osobie się ułożyło :*

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju pomyślności dla ktosia, żeby problemy szybko zniknęły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby pytanko który inozytol kupujesz bo zgłupiałam szukając na allegro i zaczytam się zastanawiać czy każdy inozytol to ten sam co w infolic

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mjju życzę szczęśliwego zakończenia temu komuś...

Katiusza - też o tym myślałam, ale lekarz powiedział, że zwykły inozytol wystarczy...ja kupiłam ten: http://allegro.pl/inozytol-inositol-1000mg-90-tabl-i5921120095.html
    Ale zastanawiam się czy nie dojem do końca i spróbuję na samych ziółkach...jakoś nie jestem przekonana do tego infolicu tj inozytolu + kwasu...lekarz mówił, że to pic na wodę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni przykro mi, że nie udało się tym razem...działajcie naturalnie, a w razie czego za 2-3 miechy kolejne podejście , ściskam i trzymam kciuki za ciebie :*

Agatia trzymam za twoją wizytę kciuki, żeby mały ktoś urósł ile trzeba :*

• Bratek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon_cookie wrote:
    Czekamy! <obgryza paznokcie z ciekawości, to nic że ma żelowe> ;)
    0elvis.gif

katiuszka - gratki zdanego egzaminu!!!!! I wszystkiego naj najjj :)))
    A to USG i w ogóle.... hmmmm, tfu tfu ten tego tralalalala (nie chcę nic na głos ;) ), ale może okaże się, że jeszcze zdąąąąąąążysz zrobić sobie te badania? ;) ).

Reni, przykro mi, że tym razem faktycznie się nie udało, ale trzymam kciuki za dalsze działania!!!! Dobry plan i zaufanie do ogarniętego lekarza, to podstawa :-* :)
    Histeroskopia (nie histerIio- ;) ), to naprawdę super sprawa :) Może wyjaśni, o co chodzi i następny dzieciaczek przyjmie się, jak należy? :) Ściskam kciuki!!!!

agatia - ściskam kciuki za jutro, mam nadzieję, że się uda dopchać :)))

majju, mam nadzieję, że tej Bliskiej Osobie jak najszybciej uda się wprowadzić swoje życie na spokojne tory :(
    Jedyny plus - mniej się będziesz stresować badaniem ;)

Dziewczyny, z tym inozytolem z allegro - przepraszam, że napiszę szczerze, ale mam wątpliwości - wszystkie badania odnośnie wpływu na PCOS etc.chyba jednak opierają się na wysoko przyswajalnych formach... Swoją drogą, jak przeliczyłam dawki, to wcale kupowanie osobno tak szałowo nie wychodzi ;/

Edycik - obgryzłam już połowę paznokci...!!!!!! ;)

P.S. A ja nie wytrzymałam i umówiłam USG na sobotę.... Powinno już być widać Galaretkę. Jakoś tak mnie to uspokaja - wizja ustalonego, konkretnego terminu. To będzie połowa szóstego tygodnia (5d+4d), a sprzęt wydaje się, że mają tam dobry, więc nawet, jeśli nie serduszko, to zarodek powinien już być widoczny.... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 21:57

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja ma cię to uspokoić to idź :)

Ale mecz - wow :)

Bratku ja kupiłam 90 tabsów za 50 zeta , biorę po 2 tabsy dziennie czyli na 45 dni , a kwas foliwoy 400 kupiłam za jakieś 4 zeta więc i tak w przeliczeniu wychodzi taniej niż infolic czy inofem bo 50 kilka zeta na 45 dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 22:05

• Bratek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy, to najmniejsze piwo. Jaką formę inozytolu masz i jaką zawartość w jednej tabletce? Masz link do aukcji?

Co do USG - jest ryzyko, że mnie nie uspokoi, jeśli jeszcze nic nie będzie widać (a niby może się tak zdarzyć), ale wiem, że to taki etap, iż tak naprawdę oznaczenie bety nic nie powie... To jest pora, że tylko USG może rozwiac nasze obawy :(
    Btw - to NIE-SA-MO-WI-TE, jaką teraz techniką obrazowania dysponują lekarze :)
    Spójrzcie na pierwszy filimk - nie wiem, jak te urządzenia to przeliczają, że są w stanie tak odtworzyć kształty w naszych brzuszkach, ale to jest jakiś kosmos 036.gif
    http://usg4d.pl/usg-3d-4d-ciazy/

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonię po południundo Kliniki i zapytam w rejestracji czy mnie przyjma :)
    Bratku teoretycznie zarodek widać przy becie 3000 ;) ale nie ma reguły bo u mnie przy becie 68000 zarodek słaby. Życzę żebyś w sobotę zobaczyła piękny pęcherzyk z piękną fasoleczką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Kwas foliowy, to najmniejsze piwo. Jaką formę inozytolu masz i jaką zawartość w jednej tabletce? Masz link do aukcji?

Co do USG - jest ryzyko, że mnie nie uspokoi, jeśli jeszcze nic nie będzie widać (a niby może się tak zdarzyć), ale wiem, że to taki etap, iż tak naprawdę oznaczenie bety nic nie powie... To jest pora, że tylko USG może rozwiac nasze obawy :(
    Btw - to NIE-SA-MO-WI-TE, jaką teraz techniką obrazowania dysponują lekarze :)
    Spójrzcie na pierwszy filimk - nie wiem, jak te urządzenia to przeliczają, że są w stanie tak odtworzyć kształty w naszych brzuszkach, ale to jest jakiś kosmos 036.gif
    http://usg4d.pl/usg-3d-4d-ciazy/

podałam katiuszy link parę postów wyżej :) nie mam zamiaru licytować się co gorsze a co lepsze po prostu się zastanawiam czy to w ogóle warte jest marnowania mojego żołądka... ;)
    a z tym USG to tak jak z moim polipem jeden nie widział nic, a drugi na innym aparacie malutkiego polipka ...

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wieczorkiem :)

Przede wszystkim nie wiem czy oglądałyście ale Polska nasza kochana wygrała :)

Reni tulę mocno mocno :*

Katiusza oby to była ciąża. Zaciskam kciuki.

Maju mam nadzieje że ktosiowi się wszystko ułoży :*

Bratek uważam że to słuszna decyzja ja też bym na pewno poszła. A po za tym jak się czujesz? Emocje opadły?

Aga też bym się wkurzyła ponieważ to mierzenie niestety do przyjemności nie należy. Choć ja to już robię odruchowo :)

Mid tule mocno za to że ta wstrętna @ przyszła. I od dziś zmieniam dietę na dziewczynkę :) I pamiętaj tutaj możesz dać upust swoim emocjom.

Dziękuję wam przede wszystkim za opinie na temat sukienki :)
    Dziś do mnie dotarł termometr owu i rozpoczynam mierzenie jutro z nowym termometrem :) Mojemu M zabroniłam pić piwko przez cały cykl. A najgorsze jest to że owulka najprawdopodobniej wypadnie mi w dniu wesela ale mam nadzieje że albo się opóźni albo przyspieszy :)Ponieważ mój M na pewno przez cały okres wesela będzie w ciężkim stanie %%% bo jego brat się żeni i bardzo nie jest zadowolony z jego wybranki z resztą jak cała rodzina ;)

midnight lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jak wizyta?

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie wiem jak to jest zntym inozytolem i inofoliciem, ale ja brałam ten drugi pierwszy raz w tym cyklu i owocnie :) Abstrahując, jak się ta ciąża zakończy to zafasolkować się udało. Nie wiem czegonto zasługa, ale inofolic był w akcji ;)

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik gdzie Ty???

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, spokojnie, ja po prostu pytam, ponieważ mam wątpliwości (sorki, umknął mi link). Do niczego nie zmuszam. Pytanie czy nie jest tak, że przyjmując inne formy nie osiągamy efektu, bo to są... inne formy...

Agatia, jeśli tempo wzrostu się utrzymało, to powinnam mieć dziś betę ok. 4.500-5.000. Nawet, jeśli coś zwalnia, to wg tego kryterium powinno coś być :(
    Tak patrzę do galerii Belly dla 6.tygodnia i tam praktycznie na każdym zdjęciu widać już nie tylko pęcherzyk :(

Kasiu - haha, mam jednak nadzieję, że uda się w takim razie podziałać zaraz przed weselem - i też będzie dobrze ;)
    Owocnych działań termometrowych :)
    P.S. Odnośnie emocji.... troszkę są chwiejne ;) Niby lepiej, ale łatwo mnie zirytować ;) Cały czas dzwoni mi gdzieś daleeeeeko w głowie: "Na pewno się udało????". No i dziewczyny w pracy mówią, że za mało na siebie uważam :( Ale ja się czuję dziwnie - nie chcę robić z siebie jakieś kobietki specjalnej troski ;/
    Chociaż fajnie mi dziś jedna Dobra Dusza powiedziała:
    1. Nie jesteś w tej klinice pierwszą lekarką w ciąży, więc spokoooooojnie, znamy już temat, NAPRAWDĘ nikt nie będzie zły, że trzeba niektóre rzeczy robić za Ciebie :)
    2. Zobaczysz, jak nie będziesz uważać, to przeleżysz 9 miesięcy i się zanudzisz!!! :P

Zwłaszcza to drugie podziałało na moją wyobraźnię ;))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 22:43

Kasia1407, midnight lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do inozytolu to zastanawiałam się nad tabletkami bo jak mam pić to ciągle o tym zapominam a tabletki bym połykała razem z resztą.
    Bratku link of Ruby http://allegro.pl/inozytol-inositol-1000mg-90-tabl-i5921120095.html ja się zastanawiam jeszcze bo w infolicu jest mio-inozytol czyli jakaś odmiana która ma lepiej wpływać. Znalazłam na allegro ale cena i to że produkt nie jest polski mnie odstraszył.
    Bratku bardzo chciałabym razem z tobą oglądać to USG, mam nadzieję że zobaczysz waszą małą galaretkę albo już nawet fasolkę ;)
    Kasiu jeżeli Owulka była by w dniu wesela to mielibyście fajną datę do pamiętania i swojemu synkowi/córce mówili byście "no wiesz kochanie zostałeś poczęty jak byliśmy na weseli ;) "

Bratek, Edycik, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ależ ja jestem spokojna chyba źle to odebralas :-( ja sama nie wiem czy dobrze robię dlatego nie zamierzał się spierać co lepsze a co gorsze chyba to w diabli rzuce i spróbuje z ziolkami...a może kupie te saszetki na spróbowanie, ale jak katiusza pisze wygodniej mi lykac tabsy jednak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik heloł jak mam iść spać jak nie dajesz znać? ;)

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ