X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby zapłaciłam za wizytę 50zł...więc byłam w szoku, a USG miałam normalnie w tym.Także jestem pod wrażeniem.

No co Ty! Wow. Jestem pod wrażeniem!

Edycik lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka ale fajnego lekarza znalazłaś- naprawdę jestem pod wrażeniem. a Twoje długie cykle wiążą się z tym że masz PCOS ?

Edycik lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene o właśnie :) dzięki za przypomnienie
    kobiety z PCOS moga nie mieć @ przez pół roku a nawet dłużej ....W swojej praktyce jego pacjenta nie miała okresu najdłużej ponad rok ...
    teraz czytam,że opinie ma dobre :)
    https://ranking.abczdrowie.pl/d/22511,janusz-sliz
    http://www.fakt.pl/wroclaw/wroclaw-czujni-lekarze-rozpoznali-falszywa-matke,artykuly,564568.html ( to ten siwy Pan w środku)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 08:03

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    A testowałś może ;)?
    Nie ;) To plamienie od dwóch dni mnie zniechęca do wydawania kasy na test, a zużyłam zapasy, które były w domu ;)

Edycik chyba dobrze Ci zrobiła zmiana lekarza :*

A tak w ogóle jak zamierzacie pić te ziółka - Ruby miałaś risercz przeprowadzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 08:41

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka ziółka od 1 dc ,raz dziennie,najlepiej przed snem.To chyba musi zaparzyc się około 30min..zaraz poszukam informacji :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja z tego wszystkiego tylko przez dwa dni piłam ziółka.
    Jedyny plus z całej sytuacji jest taki, że od piątku schudłam 5 kg, ha ha, śmiech przez łzy... W tym momencie mam mega ochotę na placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, obym miała też chęć popołudniu...

Ale może będzie się uspokajać pomału, modlę się o to ze wszystkich sił.

Edycik, cieszę się, że trafiłaś do dobrego lekarza, teraz już będzie z górki :*

Spróbuję trochę oderwać myśli i poczytać co pisałyście przez te ostatnie dni.

Dobrego dnia.

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Edycik - nareszcie jesteś! Ależ wieści!! Super wizyta ;) doktorek wydaje się naprawdę spoko :) zna się na rzeczy, poświęcił czas i jeszcze tylko 50zl? Bomba! Tak piszecie o tym mio-inozytolu, ja brałam od czerwca, odstawiłam gdzieś w listopadzie, ale może za jakiś czas znów kupię Inofem... Tylko mi gin kazał 2xdziennie.

Psryzetka - przytulam :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja też inofem 2x dziennie mam pić.Także mus to mus.

majusia ojj to poleciałaś z wagi z tych stresów,ściskam :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka no i wygrzebałam , że najczęsciej jak Edycik pisze jeden raz dziennie przed snem zaparzone z jednej łyżeczki ok 20- 30 min

Edycik - wow jestem pod jeszcze wiekszym wrażeniem, jakby tylko było bliżej to z pewnością przeniosła bym się do tego doktorka, cena, reztelność, czas....no chyba lepiej nie mogłaś trafić, teraz zobaczymy jego skuteczność :)

MamaTuśka otóż to, masz rację , nie ma co wątroby truć więc na razie nie będę się tym faszerować :)

Edycik, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Nie ;) To plamienie od dwóch dni mnie zniechęca do wydawania kasy na test, a zużyłam zapasy, które były w domu ;)

Edycik chyba dobrze Ci zrobiła zmiana lekarza :*

A tak w ogóle jak zamierzacie pić te ziółka - Ruby miałaś risercz przeprowadzić ;)

ty ale jakoś wcześnie zaczełaś plamić? termin masz za 5 dni więc coś tu jest nie teges :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a ty na USG masz te liczne pęcherzyki jak przy PCOS ma się?

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :)
    jesteście Mistrzami wytwarzania nowych stron! nie mogę nadrobić od rana;)
    Wczoraj znikłam wieczorem, bo mój M stwierdził, że jeszcze powalczymy w tym cyklu, to czemu nie ;)

Nie mam swojego lapka w pracy, po wczorjaszym zalaniu jest w naprawie, a ja na kompie kierowniczki pracuje, wiec za bardzo odsłonięta jestem.

Miłego dnia Wszystkim:)
    nadrobię oj nadrobię Was potem:)

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam doczytać, że Edycik zadowolona z nowego gina, cieszę się bardzo :):)
    Reni ściskam :* i lubię czytać Twoje posty, poezję w nich czuję :)

Ukradkiem ponadrabiam resztę :)

Edycik, Reni555 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Edycik a ty na USG masz te liczne pęcherzyki jak przy PCOS ma się?

tak własnie,zawsze mam dużo i małe Ruby
    ale wczoraj jeden na prawym jajniku miał 17 mm także jak doktorek powiedział że owulka niebawem
    no ale zobaczymy czy nam dziś starczy sił na <3 z mężem
    jak nie to pisze się na los szczęścia,co ma być to będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie wyszperałam, że ze stosunku LH DO FSH wynika iż mam niewydolność ciałka żołtego...PCOS u mnie nie wchodzi w grę bo właśnie mam obniżoną wartość tego stosunku a przy tym schorzeniu obserwuje się stosunek powyżej 1 ...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik odszukałam Twoją wypowiedź o lekarzu. Jestem Nim zachwycona:) chociaż go nie widziałam...:P zazdroszczę takiego sensownego prowadzenia. Cieszę się, że powiedział tez o tym, ze wszystko tkwi w naszych głowach.... także Kochana teraz masz super zaplecze, więc serduszkuj z przyjemnością i bez spinki:) u mnie to działa :)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    No ja sobie wyszperałam, że ze stosunku LH DO FSH wynika iż mam niewydolność ciałka żołtego...PCOS u mnie nie wchodzi w grę bo właśnie mam obniżoną wartość tego stosunku a przy tym schorzeniu obserwuje się stosunek powyżej 1 ...

RUby Słońce a jaki masz ten stosunek?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby powiedz mi jeszcze jak Ty bierzesz luteinę, pisałaś, że teraz przy każdym cyklu. Dlaczego Ci zalecił?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik odszukałam Twoją wypowiedź o lekarzu. Jestem Nim zachwycona:) chociaż go nie widziałam...:P zazdroszczę takiego sensownego prowadzenia. Cieszę się, że powiedział tez o tym, ze wszystko tkwi w naszych głowach.... także Kochana teraz masz super zaplecze, więc serduszkuj z przyjemnością i bez spinki:) u mnie to działa :)

Aguś dziekuję, co ma być to będzie :)
    Doktorek powiedział,że z tym serduszkowaniem co drugi dzień to już takie na siłę powiedziane.Ponoć żołnierzyki żyją do 72h ( 5-6 dni) i jak to powiedział "jak masz być w ciązy to uda się". Główkę to mam teraz tak na luzie naprawdę.
    Dzis w ramach luzu i aktywności fizycznej jedziemy z M.na basenik.

cinnamon cookie, Paryzetka83, Bratek, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie Agi, jaki to stosunek? Pamiętaj Ruby, Google to zło :P

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ