Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:Ruby powiedz mi jeszcze jak Ty bierzesz luteinę, pisałaś, że teraz przy każdym cyklu. Dlaczego Ci zalecił?
stosunek mam 0,62
Lutka ze względu na niewydolność, którą podnosi się progesteronem , a po drugie na tego polipa, jak nie będę brała progesteronu to on odrośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:27
-
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Ponawiam pytanie Agi, jaki to stosunek? Pamiętaj Ruby, Google to zło
to fakt, ale dużo też wyjaśnia...serio zaczynam się na tym znać i wiem po co i co braća wcześniej byłam taka trochę nieświadoma jak się nie interesowałam
-
Ruby wrote:ty ale jakoś wcześnie zaczełaś plamić? termin masz za 5 dni więc coś tu jest nie teges
Edycik ja też myślę, żeco 2 dni to za często, chyba że takie spontaniczne, nieplanowane
Bo z musu to i tak raczej nic nie będzie
Edycik lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
nick nieaktualnyParyzetka83 wrote:Bo ja na początku cyklu miałam termin @ na 18 jakoś, tylko owu mi się przesunęła
Edycik ja też myślę, żeco 2 dni to za często, chyba że takie spontaniczne, nieplanowane
Bo z musu to i tak raczej nic nie będzie
Paryzetka83 lubi tę wiadomość
-
Ruby tak jak mówisz, wiele się można dowiedzieć jeśli się czyta po prostu "suchą wiedzę"
najgorzej, to wpisać objawy, że coś mnie boli i co to może być... Ojojjjjj
ostatnio widziałam na fb fajny obrazek, siedzi ludzik przed kompem i myśli, boli mnie głowa, sprawdzę co to może być... Szuka szuka i nagle, o nie, mam raka mózgu
Dziewczyny powoli dokonuje się jakaś rewolucja na naszym forumwrzucamy na luz
i.... O wiele lepiej tak się funkcjonuje co? Aguś, Paryzetka :> Edycik Ty też się przekonasz
MamaTuśka, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Ruby tak jak mówisz, wiele się można dowiedzieć jeśli się czyta po prostu "suchą wiedzę"
najgorzej, to wpisać objawy, że coś mnie boli i co to może być... Ojojjjjj
ostatnio widziałam na fb fajny obrazek, siedzi ludzik przed kompem i myśli, boli mnie głowa, sprawdzę co to może być... Szuka szuka i nagle, o nie, mam raka mózgu
Dziewczyny powoli dokonuje się jakaś rewolucja na naszym forumwrzucamy na luz
i.... O wiele lepiej tak się funkcjonuje co? Aguś, Paryzetka :> Edycik Ty też się przekonasz
otóż to, ja staram się czytać właśnie suchą wiedzę (czasami się zagalopuję ale coraz rzadziej), analizując wyniki badań ewentualnie leczenie wtedy też zaglądam na forum...ale przyznam szczerze i bez bicia , że kilka lat temu byłam w tej grupie ludzi, która właśńie na wszystko była chora jak tylko wpisaywałam objawy to choroby bóg wie jakie wyskakiwały i się stresowałana szczęście to było dawno teraz staram się jednak na pierwszym miesjcu analizować wyniki badań
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wow, wowo, wowwwww, Edycik - brzmi mega!!!!! Mało, że ogarnięty w wielu tematach z tego, co widać, to jeszcze półdarmo przyjmuje. SZOK. Super, że do niego trafiłaś
Zaufanie do lekarza te jest ogromnie ważne - mnie daje spokój wewnętrzny, że choć po części nie działamy po omacku
majju, zacznij jeść, bo nam znikniesz
A na pocieszenie dla mających wyrzuty, że za mało serduszkują - w tym trafionym nareszcie cyklu urzędowaliśmy aż... dwa razyPierwszy raz - jakoś wtedy, gdy widziałam, że się testy sensownie już wybarwiają, a potem (to wypadło akurat po 2 dniach) w tej samej dobie, w której po raz pierwszy miałam test owulacyjny dodatni. I tyle
Na więcej nie znaleźliśmy siły
)))) OF uznało to za czas "dobry"
(ale nie bardzo
)
Paryzetka83, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość
-
Ruby wrote:otóż to, ja staram się czytać właśnie suchą wiedzę (czasami się zagalopuję ale coraz rzadziej), analizując wyniki badań ewentualnie leczenie wtedy też zaglądam na forum...ale przyznam szczerze i bez bicia , że kilka lat temu byłam w tej grupie ludzi, która właśńie na wszystko była chora jak tylko wpisaywałam objawy to choroby bóg wie jakie wyskakiwały i się stresowała
na szczęście to było dawno teraz staram się jednak na pierwszym miesjcu analizować wyniki badań
I zazwyczaj ból głowy jest co najwyżej migreną a nie rakiem itp.
cinnamon cookie, Ruby, AgaL, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Bratku widocznie miałaś być w ciązy i tyle
dwa bzykana starczyły hhihi
dziewczyny zapomniałam zapytać o jedno jak to jest duphaston i lutenia blokują owulację jak się weźmie za wczesnie?
bo oczywiście od 20 dc mam brać ale o to nie zapytałamBratek lubi tę wiadomość
-
Edycik wrote:Bratku widocznie miałaś być w ciązy i tyle
dwa bzykana starczyły hhihi
dziewczyny zapomniałam zapytać o jedno jak to jest duphaston i lutenia blokują owulację jak się weźmie za wczesnie?
bo oczywiście od 20 dc mam brać ale o to nie zapytałamEdycik, Bratek lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Własnie węszę w google:
" Dwa działania typowe dla progesteronu nie zachodzą dla Duphastonu:
Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę [patrz artykuł J. Tomaszewskiego i W. Baranowskiego].
Duphaston nie ma działania termogennego (nie podwyższa temperatury ciała)."
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdycik wrote:Yhy Paryzetko dziękuję za informację.
Teraz nie wiem co robic bo mam dupka przepisane, a luteinę w domku ( 3 op dowcipnej i 1 do japki) i nie wiem co brać?
Edycik lekarz sensowny , weź to co ci karze i tak jak ci kazał brać
I ciekawostka - Ja po Dupku miałam podwyższoną tempbrałam tylko jeden cykl kiedyś po drodze i pamietam , że miałam wyzszą tempkę wtedy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 10:12
Edycik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny