X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby powiedz mi jeszcze jak Ty bierzesz luteinę, pisałaś, że teraz przy każdym cyklu. Dlaczego Ci zalecił?

stosunek mam 0,62

Lutka ze względu na niewydolność, którą podnosi się progesteronem , a po drugie na tego polipa, jak nie będę brała progesteronu to on odrośnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ponawiam pytanie Agi, jaki to stosunek? Pamiętaj Ruby, Google to zło :P

to fakt, ale dużo też wyjaśnia...serio zaczynam się na tym znać i wiem po co i co brać ;) a wcześniej byłam taka trochę nieświadoma jak się nie interesowałam :P

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ty ale jakoś wcześnie zaczełaś plamić? termin masz za 5 dni więc coś tu jest nie teges :)
    Bo ja na początku cyklu miałam termin @ na 18 jakoś, tylko owu mi się przesunęła ;)

Edycik ja też myślę, że <3 co 2 dni to za często, chyba że takie spontaniczne, nieplanowane ;) Bo z musu to i tak raczej nic nie będzie :)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Bo ja na początku cyklu miałam termin @ na 18 jakoś, tylko owu mi się przesunęła ;)

Edycik ja też myślę, że <3 co 2 dni to za często, chyba że takie spontaniczne, nieplanowane ;) Bo z musu to i tak raczej nic nie będzie :)
    moje libido i tak już siegnęło dna po ostatnim roku starań :P

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak te ziółka na noc, ciekawe czemu? To tak będę pić ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby tak jak mówisz, wiele się można dowiedzieć jeśli się czyta po prostu "suchą wiedzę" ;) najgorzej, to wpisać objawy, że coś mnie boli i co to może być... Ojojjjjj ;) ostatnio widziałam na fb fajny obrazek, siedzi ludzik przed kompem i myśli, boli mnie głowa, sprawdzę co to może być... Szuka szuka i nagle, o nie, mam raka mózgu :P

Dziewczyny powoli dokonuje się jakaś rewolucja na naszym forum :) wrzucamy na luz :) i.... O wiele lepiej tak się funkcjonuje co? Aguś, Paryzetka :> Edycik Ty też się przekonasz :)

MamaTuśka, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby tak jak mówisz, wiele się można dowiedzieć jeśli się czyta po prostu "suchą wiedzę" ;) najgorzej, to wpisać objawy, że coś mnie boli i co to może być... Ojojjjjj ;) ostatnio widziałam na fb fajny obrazek, siedzi ludzik przed kompem i myśli, boli mnie głowa, sprawdzę co to może być... Szuka szuka i nagle, o nie, mam raka mózgu :P

Dziewczyny powoli dokonuje się jakaś rewolucja na naszym forum :) wrzucamy na luz :) i.... O wiele lepiej tak się funkcjonuje co? Aguś, Paryzetka :> Edycik Ty też się przekonasz :)

otóż to, ja staram się czytać właśnie suchą wiedzę (czasami się zagalopuję ale coraz rzadziej), analizując wyniki badań ewentualnie leczenie wtedy też zaglądam na forum...ale przyznam szczerze i bez bicia , że kilka lat temu byłam w tej grupie ludzi, która właśńie na wszystko była chora jak tylko wpisaywałam objawy to choroby bóg wie jakie wyskakiwały i się stresowała :D na szczęście to było dawno teraz staram się jednak na pierwszym miesjcu analizować wyniki badań :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Czyli jednak te ziółka na noc, ciekawe czemu? To tak będę pić ;)

może lepeij w nocy się trawi ;) w razie sensacji żołądkowych lepiej w nocy chyba niż np w drodze do pracy :D

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też należałam do tej grupy ;) miałam już wszystko :D

Ruby, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby ja też należałam do tej grupy ;) miałam już wszystko :D
    to chyba z wiekiem mija ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, wowo, wowwwww, Edycik - brzmi mega!!!!! Mało, że ogarnięty w wielu tematach z tego, co widać, to jeszcze półdarmo przyjmuje. SZOK. Super, że do niego trafiłaś :) Zaufanie do lekarza te jest ogromnie ważne - mnie daje spokój wewnętrzny, że choć po części nie działamy po omacku :)

majju, zacznij jeść, bo nam znikniesz :(

A na pocieszenie dla mających wyrzuty, że za mało serduszkują - w tym trafionym nareszcie cyklu urzędowaliśmy aż... dwa razy :P Pierwszy raz - jakoś wtedy, gdy widziałam, że się testy sensownie już wybarwiają, a potem (to wypadło akurat po 2 dniach) w tej samej dobie, w której po raz pierwszy miałam test owulacyjny dodatni. I tyle ;) Na więcej nie znaleźliśmy siły ;))))) OF uznało to za czas "dobry" ;) (ale nie bardzo :P )

Paryzetka83, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku napawasz nadzieją z tym <3 ;)

Paryzetka83, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    otóż to, ja staram się czytać właśnie suchą wiedzę (czasami się zagalopuję ale coraz rzadziej), analizując wyniki badań ewentualnie leczenie wtedy też zaglądam na forum...ale przyznam szczerze i bez bicia , że kilka lat temu byłam w tej grupie ludzi, która właśńie na wszystko była chora jak tylko wpisaywałam objawy to choroby bóg wie jakie wyskakiwały i się stresowała :D na szczęście to było dawno teraz staram się jednak na pierwszym miesjcu analizować wyniki badań :)
    Ruby mój tata uwielbia takich pacjentów - przychodzą z jakimiś objawami i gotową diagnizą z googli, zwykle odjechaną i pytaniem "co pan na to?" To tata im mówi, że jeśli chcą polegać na tej diagnozie, to proszę bardzo, ale on dla nich nic nie może zrobić bo to choroba nieuleczalna / śmiertelna, od razu zmieniają front i dają się przebadać ;) I zazwyczaj ból głowy jest co najwyżej migreną a nie rakiem itp.

cinnamon cookie, Ruby, AgaL, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku widocznie miałaś być w ciązy i tyle :) dwa bzykana starczyły hhihi

dziewczyny zapomniałam zapytać o jedno jak to jest duphaston i lutenia blokują owulację jak się weźmie za wczesnie?
    bo oczywiście od 20 dc mam brać ale o to nie zapytałam

Bratek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Bratku widocznie miałaś być w ciązy i tyle :) dwa bzykana starczyły hhihi

dziewczyny zapomniałam zapytać o jedno jak to jest duphaston i lutenia blokują owulację jak się weźmie za wczesnie?
    bo oczywiście od 20 dc mam brać ale o to nie zapytałam
    Za moją Panią gin: mogą ale nie muszą blokować.

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhy Paryzetko dziękuję za informację.

Teraz nie wiem co robic bo mam dupka przepisane, a luteinę w domku ( 3 op dowcipnej i 1 do japki) i nie wiem co brać?

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Za moją Panią gin: mogą ale nie muszą blokować.
    Uwielbiam to! :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie węszę w google:

" Dwa działania typowe dla progesteronu nie zachodzą dla Duphastonu:

Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę [patrz artykuł J. Tomaszewskiego i W. Baranowskiego].
    Duphaston nie ma działania termogennego (nie podwyższa temperatury ciała)."

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Yhy Paryzetko dziękuję za informację.

Teraz nie wiem co robic bo mam dupka przepisane, a luteinę w domku ( 3 op dowcipnej i 1 do japki) i nie wiem co brać?

Edycik lekarz sensowny , weź to co ci karze i tak jak ci kazał brać :)

I ciekawostka - Ja po Dupku miałam podwyższoną temp :) brałam tylko jeden cykl kiedyś po drodze i pamietam , że miałam wyzszą tempkę wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 10:12

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jeden news laski! dzisiaj nie robiłam testu!!! :D

Edycik, cinnamon cookie, Paryzetka83, katiuszaa, AgaL, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ