Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj jak miło że ktoś za mną tęskni. Jesteście kochane. Musiałam nadrobić bo bym nie wytrzymała nie wiedząc czy jakieś nowe
nie pojawia się na pierwszej stronie. Przepowiednia na razie się jeszcze nie spełnia ale dopóki nie ma @ jest szansa a że dziś 10 dpo to mogę sobie wmawiać objawy
Czy roztargnienie lekarza to też objaw? hmm.
Dobra a więc chronologicznie:
w sobotę miałam kolejny egzaminek i ZDAŁAM więc bardzo dziękuję za trzymane kciukiW niedzielę obchodziliśmy moje urodzinki (bo ja zawsze zaczynam imprezować 2 tygodnie wcześniej więc to już moja 2 impreza
) o dziwo impreza ku mojej czci prawie zmieniła się w imprezę ku czci mojego nie narodzonego bratanka i jego matki ale chyba po pół godzinie moje laserowe spojrzenie dotarło do co poniektórych i na całe szczęście temat się nie powtórzył.
Miałam mieć wczoraj wolne i z wami trochę posiedzieć ale skończyło się na pracy do 22 (takie moje szczęście) ale w między czasie zadzwonił doktorek i dziś musiałam jechać do Stolicy. Miałam terapię próbną przed czwartkowym badaniem. Pobudka 6 rano a i tak całą noc spać nie mogłam, pociąg miał opóźnienie z racji awarii (to chyba norma) Potem w w szpitalu czekanie na dr żeby dowiedzieć się że muszę iść jeszcze do rejestracji, stanąć w kolejce i potem już po zarejestrowaniu znów czekać na dr. Całę czekanie zajęło mi prawie 2 godziny - wszystko w otoczeniu całej masy cieżarnych. Do gabinetu weszłam na jakieś 15 minut i dowiedziałam się że nie potrzebnie biorę dupka bo test ACTH nie można robić biorąc leki. no i nie wiem czy pani doktor która ma mnie badać zgodzi się na czwartkowe badanie czy nie. Mam dzwonić jutro i się dowiem. (przy okazji zrobił mi usg i już wiem że moja macica nie wygląda jakby zbliżał się @)
Edycik trzymam kciuki za wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 18:02
-
Katiuszkkkaaaa toż to dobre wieści, macica nie szykuje się do @ i niech ta wrędota przyjdzie !!
a ja pytałam tak o tą tempkę po owu, bo coś mi nie grało....a tu dziś patrzę i mój termometr ma baterię do wymiany. Podejrzanie płaski i jednostajny mialam wykres.
Obstawiam, że owu była wczoraj....dziś już test negatywny. Teraz czekanie na @...najgorszy czas;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 18:08
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Katiuszka Twoja macica nie wyglàda jakby zbliżała się @ czyli? czyli? Jest szansa na fasolinkę?
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:Katiuszkkkaaaa toż to dobre wieści, macica nie szykuje się do @ i niech ta wrędota przyjdzie !!
a ja pytałam tak o tą tempkę po owu, bo coś mi nie grało....a tu dziś patrzę i mój termometr ma baterię do wymiany. Podejrzanie płaski i jednostajny mialam wykres.
Obstawiam, że owu była wczoraj....dziś już test negatywny. Teraz czekanie na @...najgorszy czas;)AgaL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatiuszka- może to jakiś znak , że badanie być może się nie odbędzie, może właśnie spełnia się wróżba!!! w każdym razie wieści chyba dobre, skoro nie ma to cieszmy się stanem cionszowym
laserowe spojrzenie to podstawa także dobrze, że ktoś je zauważył i wszystko obyło się bez zakłóceń
Aguś no i masz babo placek z tym termometremAgaL, Edycik lubią tę wiadomość
-
Ruby wrote:Katiuszka- może to jakiś znak , że badanie być może się nie odbędzie, może właśnie spełnia się wróżba!!! w każdym razie wieści chyba dobre, skoro nie ma to cieszmy się stanem cionszowym
laserowe spojrzenie to podstawa także dobrze, że ktoś je zauważył i wszystko obyło się bez zakłóceń
Aguś no i masz babo placek z tym termometrem
Placek to zjadłabymBratek, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
A tak serio to trochę się wkurzyłam, bo wczułam się w to mierzenie tempki w tym cyklu, nawet w weekend wstałam....a tu klops, usunęłam tempki i opieram sie na testach owu i innych objawach. a może to znak, przynajmniej spokój do końca cyklu, narazie nie kupuje baterii
-
Katiuszka no to sporo się działo u Ciebie
laserowe spojrzenie - dobre!!!
wzrok, który zabija
tu też się potwierdza, że niektórzy nie mają taktu, więc trzeba albo zwrócić uwagę albo omijać taką osobę (sprawdza się gdy nie jest to ktoś z rodziny
). Co do Twojej macicy (
) to bardzo dobrze, że @ ani widu ani słychu!! Oby tak dalej
Aguś Ty to jobaterie padły a ta szalona mierzy
nie no żartuję, szkoda tylko Twojego czasu, budzenia rano itd
ale może faktycznie to jakiś znak
AgaL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny
moje drogie
wpadam i melduję co się dziś zadziało, bo wiem, że kciuki były zaciśnięte.
nie jestem w ciąźy
ale dzis byłam na wizycie u mojego doktora
wspaniałego czlowieka, bo ustaliliśmy mądry, racjonalny plan działania
wyńiki badań i obserwacji oraz to, że blastocysta tak wysokiej jakości, nie przyjęła się mozna zaliczyć do przypadku, ale równiez do jakiegoś ukrytego problemu
za tydzień robię histeriografię
rezygnujemy z jednego cyklu starań i sprawdzamy, jakie ńiespodzianki kryją się w środku
następny cykl to crio i szansa dla drugiej komórki równie pieknej.
przerwa pomiędzy procedurami IVF to trzy miesiace (mińimum), wiec w tym czasie jest czas na badańia i starania inaczej
MamaTuśka, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylecze sie klinice kilka miesięcy i przez ten czas przeszłam kilka cykli pod obserwacją owulacji, endometrium, badań
miałam usunięty jeden polip z szyjki macicy, który nagle się ujawnił
moje endometrium jest grubości (rozmiarów) w górnej granicy norm, czyli dość okazałe, nie za cienkie, ale tez juz dosc duze
tak doslownym językiem ujmując
i stąd wniosek, by zrobić histerio
staram się o dziecko prawie rok bez jakichkolwiek pozytywnych epizodów
owulacje zazwyczaj były zawsze, dobre wyniki badań, jeszcze jakas przyzwoita rezerwa jajnikowa, bardzo dobrej jakości blastocysta i znów niepowodzenie
problem moze byc w macicy, która mozliwe, ze ma jakies nie rozpoznane polipy, zmiany
mam za mało czasu, na to, by próbować i próbować
mój zegar biologiczny przyspiesza strasznie
kobiety w mojej rodzinie płodne były do późnych lat, moja mama, kuzynki mojej mamy, więc geny są ok (w domyśle)
wiec trzeba zminimalizować wszelkie ryzyka
stąd poszukiwanie zmian w macicy, które mogłyby przeszkadzać
podskórnie czuje, ze tu moze byc problem
więc nie długo wszystko się okaźe
histerio bedzie robił lekarz o bardzo dobrej opinii
to dość drogi zabieg, ale postanowiliśmy z moim lekarzem, ze tak będzie najrozsądniej
jestem pozytywnie nastawiona do tego końiecznego procesuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:36
Jasminowa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, przepraszam za moją nieobecność. Niestety okazało się, że jedna z najbliższych mi osób ma OGROMNE kłopoty. Dosłownie cały świat zawalił jej się na głowę. Uwierzcie mi, że nic innego nie mam w głowie, nawet zapominam, że pojutrze HSG. Wybaczcie mi moją nieobecność, będę starała się wpadać jak najczęściej. Mam nadzieję, że szybko to się uspokoi. Pozdrawiam i przepraszam.