X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ruby jestem w szoku a do 19 jeszcze tyle czasu.Pozostaje czekac i z nerwów latać siku do wc

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    powiedzmy... jutro mam urodziny, mam nadzieję że życzenie urodzinowe wkrótce się spełni:)

100 lat i spełnienia marzeń :);):)!

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik to co Ty tak wcześnie?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik to co Ty tak wcześnie?

Kolejke zajelam sobie kochana

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Kolejke zajelam sobie kochana
    Aha, nie wiem czemu ale myślałam, że jesteś zapisana na 20 :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak miło że ktoś za mną tęskni. Jesteście kochane. Musiałam nadrobić bo bym nie wytrzymała nie wiedząc czy jakieś nowe <3 nie pojawia się na pierwszej stronie. Przepowiednia na razie się jeszcze nie spełnia ale dopóki nie ma @ jest szansa a że dziś 10 dpo to mogę sobie wmawiać objawy ;) Czy roztargnienie lekarza to też objaw? hmm.
    Dobra a więc chronologicznie:
    w sobotę miałam kolejny egzaminek i ZDAŁAM więc bardzo dziękuję za trzymane kciuki ;) W niedzielę obchodziliśmy moje urodzinki (bo ja zawsze zaczynam imprezować 2 tygodnie wcześniej więc to już moja 2 impreza ;) ) o dziwo impreza ku mojej czci prawie zmieniła się w imprezę ku czci mojego nie narodzonego bratanka i jego matki ale chyba po pół godzinie moje laserowe spojrzenie dotarło do co poniektórych i na całe szczęście temat się nie powtórzył.
    Miałam mieć wczoraj wolne i z wami trochę posiedzieć ale skończyło się na pracy do 22 (takie moje szczęście) ale w między czasie zadzwonił doktorek i dziś musiałam jechać do Stolicy. Miałam terapię próbną przed czwartkowym badaniem. Pobudka 6 rano a i tak całą noc spać nie mogłam, pociąg miał opóźnienie z racji awarii (to chyba norma) Potem w w szpitalu czekanie na dr żeby dowiedzieć się że muszę iść jeszcze do rejestracji, stanąć w kolejce i potem już po zarejestrowaniu znów czekać na dr. Całę czekanie zajęło mi prawie 2 godziny - wszystko w otoczeniu całej masy cieżarnych. Do gabinetu weszłam na jakieś 15 minut i dowiedziałam się że nie potrzebnie biorę dupka bo test ACTH nie można robić biorąc leki. no i nie wiem czy pani doktor która ma mnie badać zgodzi się na czwartkowe badanie czy nie. Mam dzwonić jutro i się dowiem. (przy okazji zrobił mi usg i już wiem że moja macica nie wygląda jakby zbliżał się @)
    Edycik trzymam kciuki za wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 18:02

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka Twoja macica nie wyglàda jakby zbliżała się @ czyli? czyli? Jest szansa na fasolinkę? :-D

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkkkaaaa toż to dobre wieści, macica nie szykuje się do @ i niech ta wrędota przyjdzie !!:):)

a ja pytałam tak o tą tempkę po owu, bo coś mi nie grało....a tu dziś patrzę i mój termometr ma baterię do wymiany. Podejrzanie płaski i jednostajny mialam wykres.
    Obstawiam, że owu była wczoraj....dziś już test negatywny. Teraz czekanie na @...najgorszy czas;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 18:08

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Katiuszka Twoja macica nie wyglàda jakby zbliżała się @ czyli? czyli? Jest szansa na fasolinkę? :-D
    tego nie powiedział, był zupełnie inny niż na prywatnej wizycie gdzie wszystko tłumaczy tu nic nie powiedział. No niestety poprzednio też nie potwierdził owulacji to tylko wymysł OF że owu była

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Katiuszkkkaaaa toż to dobre wieści, macica nie szykuje się do @ i niech ta wrędota przyjdzie !!:):)

a ja pytałam tak o tą tempkę po owu, bo coś mi nie grało....a tu dziś patrzę i mój termometr ma baterię do wymiany. Podejrzanie płaski i jednostajny mialam wykres.
    Obstawiam, że owu była wczoraj....dziś już test negatywny. Teraz czekanie na @...najgorszy czas;)
    To jesteś na kolejnym etapie cionszy mam nadzieję że u Ciebie @ nie przyjdzie

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka- może to jakiś znak , że badanie być może się nie odbędzie, może właśnie spełnia się wróżba!!! w każdym razie wieści chyba dobre, skoro nie ma to cieszmy się stanem cionszowym ;) laserowe spojrzenie to podstawa także dobrze, że ktoś je zauważył i wszystko obyło się bez zakłóceń ;)

Aguś no i masz babo placek z tym termometrem ;)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Katiuszka- może to jakiś znak , że badanie być może się nie odbędzie, może właśnie spełnia się wróżba!!! w każdym razie wieści chyba dobre, skoro nie ma to cieszmy się stanem cionszowym ;) laserowe spojrzenie to podstawa także dobrze, że ktoś je zauważył i wszystko obyło się bez zakłóceń ;)

Aguś no i masz babo placek z tym termometrem ;)

Placek to zjadłabym :D

Bratek, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak serio to trochę się wkurzyłam, bo wczułam się w to mierzenie tempki w tym cyklu, nawet w weekend wstałam....a tu klops, usunęłam tempki i opieram sie na testach owu i innych objawach. a może to znak, przynajmniej spokój do końca cyklu, narazie nie kupuje baterii ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik powodzenia !!:*

MamaTuśka lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka no to sporo się działo u Ciebie :) laserowe spojrzenie - dobre!!! ;) wzrok, który zabija :P tu też się potwierdza, że niektórzy nie mają taktu, więc trzeba albo zwrócić uwagę albo omijać taką osobę (sprawdza się gdy nie jest to ktoś z rodziny ;) ). Co do Twojej macicy (:D) to bardzo dobrze, że @ ani widu ani słychu!! Oby tak dalej :)

Aguś Ty to jo ;) baterie padły a ta szalona mierzy :D nie no żartuję, szkoda tylko Twojego czasu, budzenia rano itd :/ ale może faktycznie to jakiś znak :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    moje drogie

wpadam i melduję co się dziś zadziało, bo wiem, że kciuki były zaciśnięte.

nie jestem w ciąźy :(
    ale dzis byłam na wizycie u mojego doktora
    wspaniałego czlowieka, bo ustaliliśmy mądry, racjonalny plan działania

wyńiki badań i obserwacji oraz to, że blastocysta tak wysokiej jakości, nie przyjęła się mozna zaliczyć do przypadku, ale równiez do jakiegoś ukrytego problemu

za tydzień robię histeriografię
    rezygnujemy z jednego cyklu starań i sprawdzamy, jakie ńiespodzianki kryją się w środku
    następny cykl to crio i szansa dla drugiej komórki równie pieknej.

przerwa pomiędzy procedurami IVF to trzy miesiace (mińimum), wiec w tym czasie jest czas na badańia i starania inaczej ;)

MamaTuśka, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni tulę kochana :-* ale dobrze, że lekarz chce szukać przyczyny niepowodzenia, a nie na szybko podać drugi mrozaczek. Mam nadzieję, że jednak nie ma przyczyny i to tylko przypadek :)

Reni555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni tulę i mam nadzieję że odpoczynek pomoże

Reni555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecze sie klinice kilka miesięcy i przez ten czas przeszłam kilka cykli pod obserwacją owulacji, endometrium, badań
    miałam usunięty jeden polip z szyjki macicy, który nagle się ujawnił
    moje endometrium jest grubości (rozmiarów) w górnej granicy norm, czyli dość okazałe, nie za cienkie, ale tez juz dosc duze
    tak doslownym językiem ujmując
    i stąd wniosek, by zrobić histerio

staram się o dziecko prawie rok bez jakichkolwiek pozytywnych epizodów
    owulacje zazwyczaj były zawsze, dobre wyniki badań, jeszcze jakas przyzwoita rezerwa jajnikowa, bardzo dobrej jakości blastocysta i znów niepowodzenie

problem moze byc w macicy, która mozliwe, ze ma jakies nie rozpoznane polipy, zmiany
    mam za mało czasu, na to, by próbować i próbować
    mój zegar biologiczny przyspiesza strasznie
    kobiety w mojej rodzinie płodne były do późnych lat, moja mama, kuzynki mojej mamy, więc geny są ok (w domyśle)
    wiec trzeba zminimalizować wszelkie ryzyka

stąd poszukiwanie zmian w macicy, które mogłyby przeszkadzać

podskórnie czuje, ze tu moze byc problem
    więc nie długo wszystko się okaźe

histerio bedzie robił lekarz o bardzo dobrej opinii
    to dość drogi zabieg, ale postanowiliśmy z moim lekarzem, ze tak będzie najrozsądniej

jestem pozytywnie nastawiona do tego końiecznego procesu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:36

Jasminowa lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam za moją nieobecność. Niestety okazało się, że jedna z najbliższych mi osób ma OGROMNE kłopoty. Dosłownie cały świat zawalił jej się na głowę. Uwierzcie mi, że nic innego nie mam w głowie, nawet zapominam, że pojutrze HSG. Wybaczcie mi moją nieobecność, będę starała się wpadać jak najczęściej. Mam nadzieję, że szybko to się uspokoi. Pozdrawiam i przepraszam.

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ