X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Edycik gdzie??:)
    Pewnie siknęła na owulacyjny i teraz działa :D
    Oby tak było :)

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jesteś Agata? Ale czad :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Aga jesteś Agata? Ale czad :)

Dokładnie :D
    tylko jakoś się przyjęło i Aga do mnie mówią najbliżsi :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie mówią Aga albo Agi :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Do mnie mówią Aga albo Agi :)

No widzisz:)
    a zawsze słyszałam, że Aga to skrót tylko od Agnieszki, a tu niekoniecznie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super wieści ;) teraz już proszę bez paniki i relaksowac się :-)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Aga to 3 pierwsze litery imienia Agata a nie Agnieszka :) ale jakoś na Agnieszki się utarło wołać Aga.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się iście ciazowo Aga jak masz takie przeczucia to chyba już na mnie działa z daleka ;-) Nawet tempka mi skoczyła do 37,17 :-D a testy no cóż kłamią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:23

AgaL, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a @ się spóźnia? Może sikaniec jutro z rana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby a @ się spóźnia? Może sikaniec jutro z rana :)
    Jestem przed @ ,na weekend ma przyjść ale siknac czemu nie ;-) w końcu dzisiaj nie sikalam :-D

midnight lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby testy to testy....na pewno jak nie ma dwóch kresek to kłamią :D

Agatia masz wiadomość ;)

• midnight Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia śliczny suwaczek :) a te wieści tak wspaniałe i jakoś tak natchnęły mnie nadzieją!
    Odpoczywaj!

Dobrej nocki wszystkim

agatia lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby masz jakiś spoko przepis na tą zupę porową z mięsem mielonym? Bo to chyba Ty dzisiaj pisałaś o tym :) bo ja w stresie już mieszam co kto i kiedy ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim :)

agatia, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpij dobrze Cinamonku :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby masz jakiś spoko przepis na tą zupę porową z mięsem mielonym? Bo to chyba Ty dzisiaj pisałaś o tym :) bo ja w stresie już mieszam co kto i kiedy ;)

tak to ja robiłam :)wyszło bardzo dobre:) zmiksowałam kilka i zrobiłam najprostszy i oczywiście trochę po swojemu dodając cukinię, która bardzo pasuje nawiasem mówiąc:)

2 pory- biała cześć
    500 gram mięsa mielonego wołowo - wieprzowego
    serek kremowy topiony 100 gram - ja dałam 50 gram gouda i 50 gram śmietankowego ze szczypiorkiem
    bulion warzywny - ja miałam rosół drobiowy
    1 cukinia

Mięso mielone podsmażasz na patelni na oliwie z oliwek - malutko oliwy aż do wyparowania wody przyprawiasz solą, pieprzem (ja dałam trochę przyprawy do mięsa mielonego) - przerzucasz na sitko żeby jeszcze odsączyło się
    Na patelnie wrzucasz jednego pokrojonego pora i podsmażasz ( dodać trochę bulionu)
    w tym czasie w osobnym garnku drugiego pora gotujesz w bulionie.
    Po lekkim podsmażeniu wrzucasz go do garnka z bulionem i gotujesz wszystko kilka minut - aż puści sok por i będzie miękki..
    Dodałam jedną cukinię do bulionu żeby był ciekawszy smak i po ugotowaniu wszystko zmiksowałam dodając serki topione i doprawiłam, solą, pieprzem i gałką muszkataołwą (odrobinę)
    na koniec dodałam mięso mielone do zupy i chwilę pogotowałam, dodałam też pietruszki z zapasów zimowych z zamrażalnika ;)zupa powinna być lekko ostra więc pieprzu nie żałuj :)
    Jeśli nie chcesz kremu nie musisz miksować, ale por jakoś apetycznie nie wyglądał więc wolałam zmiksowane w postaci kremu + mięso oczywiście nie zmiksowane :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:46

Bratek, agatia lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie skreślajcie mnie na razie, ale potrzebuję trochę odpocząć. @ znowu przyszła, trzy dni spóźniona, pomimo moich wielkich nadziei i świetnego jak mniemam czasu starań. Takiego "wąwozu" to jeszcze nie miałam ;(

Bratek, Agatia wszystkiego dobrego!

A Wam Dziewczyny powodzenia i szczęścia w starankach!

Oczywiście czytać będę, bo zżyłam się z Wami mocno...

Bratek lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Dziewczyny, nie skreślajcie mnie na razie, ale potrzebuję trochę odpocząć. @ znowu przyszła, trzy dni spóźniona, pomimo moich wielkich nadziei i świetnego jak mniemam czasu starań. Takiego "wąwozu" to jeszcze nie miałam ;(

Bratek, Agatia wszystkiego dobrego!

A Wam Dziewczyny powodzenia i szczęścia w starankach!

Oczywiście czytać będę, bo zżyłam się z Wami mocno...

trzymaj się :* ściskam i wracaj szybko:*

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia przecudne wiadomości. Bardzo się cieszę, że fasolka rośnie i cała panika może pójść już w zapomnienie ;-) Ja zamiast Cię pocieszyć jak dziewczyny to musiałam wcisnąć swoje dwa grosze ale to dlatego, że dałam się wkręcić. Jeden plus, że jak napisałam o becie to zaczęłaś szukać pozytywów (takie przynajmniej miałam wrażenie) ;-). Mam nadzieje, że jednak wiesz, że to nie było złośliwe tylko też straciłam fasola i dlatego taka reakcja :-P. A jestem szczera i staram się nie gadać gdzieś tam z boku tylko w prost.

Edycik super pozytywna wizyta. Bardzo się cieszę, że dr. bardzo kompetentny i poświęca czas i to za taką cenę!!!

Katiuszka, Majju trzymam kciuki za jutro <3

Tak pisałyście o tych spadkach wagi i zmierzyłam ile mam w pasie i i się przeraziłam, że się tak zapuściłam. Jedno szczęście, że jak nie chce mi się ćwiczyć to mój P mnie goni i robię ten trening z Chodakowską.

Reni przykro że się nie udało ale uda się na pewno następnym razem <3.

agatia, Edycik lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pasie wyszło 85cm:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ