X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Edycik gdzie??:)
    Pewnie siknęła na owulacyjny i teraz działa :D
    Oby tak było :)

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jesteś Agata? Ale czad :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Aga jesteś Agata? Ale czad :)

Dokładnie :D
    tylko jakoś się przyjęło i Aga do mnie mówią najbliżsi :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie mówią Aga albo Agi :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Do mnie mówią Aga albo Agi :)

No widzisz:)
    a zawsze słyszałam, że Aga to skrót tylko od Agnieszki, a tu niekoniecznie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super wieści ;) teraz już proszę bez paniki i relaksowac się :-)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Aga to 3 pierwsze litery imienia Agata a nie Agnieszka :) ale jakoś na Agnieszki się utarło wołać Aga.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się iście ciazowo Aga jak masz takie przeczucia to chyba już na mnie działa z daleka ;-) Nawet tempka mi skoczyła do 37,17 :-D a testy no cóż kłamią ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:23

AgaL, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a @ się spóźnia? Może sikaniec jutro z rana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby a @ się spóźnia? Może sikaniec jutro z rana :)
    Jestem przed @ ,na weekend ma przyjść ale siknac czemu nie ;-) w końcu dzisiaj nie sikalam :-D

midnight lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby testy to testy....na pewno jak nie ma dwóch kresek to kłamią :D

Agatia masz wiadomość ;)

• midnight Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia śliczny suwaczek :) a te wieści tak wspaniałe i jakoś tak natchnęły mnie nadzieją!
    Odpoczywaj!

Dobrej nocki wszystkim

agatia lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby masz jakiś spoko przepis na tą zupę porową z mięsem mielonym? Bo to chyba Ty dzisiaj pisałaś o tym :) bo ja w stresie już mieszam co kto i kiedy ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim :)

agatia, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpij dobrze Cinamonku :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby masz jakiś spoko przepis na tą zupę porową z mięsem mielonym? Bo to chyba Ty dzisiaj pisałaś o tym :) bo ja w stresie już mieszam co kto i kiedy ;)

tak to ja robiłam :)wyszło bardzo dobre:) zmiksowałam kilka i zrobiłam najprostszy i oczywiście trochę po swojemu dodając cukinię, która bardzo pasuje nawiasem mówiąc:)

2 pory- biała cześć
    500 gram mięsa mielonego wołowo - wieprzowego
    serek kremowy topiony 100 gram - ja dałam 50 gram gouda i 50 gram śmietankowego ze szczypiorkiem
    bulion warzywny - ja miałam rosół drobiowy
    1 cukinia

Mięso mielone podsmażasz na patelni na oliwie z oliwek - malutko oliwy aż do wyparowania wody przyprawiasz solą, pieprzem (ja dałam trochę przyprawy do mięsa mielonego) - przerzucasz na sitko żeby jeszcze odsączyło się
    Na patelnie wrzucasz jednego pokrojonego pora i podsmażasz ( dodać trochę bulionu)
    w tym czasie w osobnym garnku drugiego pora gotujesz w bulionie.
    Po lekkim podsmażeniu wrzucasz go do garnka z bulionem i gotujesz wszystko kilka minut - aż puści sok por i będzie miękki..
    Dodałam jedną cukinię do bulionu żeby był ciekawszy smak i po ugotowaniu wszystko zmiksowałam dodając serki topione i doprawiłam, solą, pieprzem i gałką muszkataołwą (odrobinę)
    na koniec dodałam mięso mielone do zupy i chwilę pogotowałam, dodałam też pietruszki z zapasów zimowych z zamrażalnika ;)zupa powinna być lekko ostra więc pieprzu nie żałuj :)
    Jeśli nie chcesz kremu nie musisz miksować, ale por jakoś apetycznie nie wyglądał więc wolałam zmiksowane w postaci kremu + mięso oczywiście nie zmiksowane :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:46

Bratek, agatia lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie skreślajcie mnie na razie, ale potrzebuję trochę odpocząć. @ znowu przyszła, trzy dni spóźniona, pomimo moich wielkich nadziei i świetnego jak mniemam czasu starań. Takiego "wąwozu" to jeszcze nie miałam ;(

Bratek, Agatia wszystkiego dobrego!

A Wam Dziewczyny powodzenia i szczęścia w starankach!

Oczywiście czytać będę, bo zżyłam się z Wami mocno...

Bratek lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Dziewczyny, nie skreślajcie mnie na razie, ale potrzebuję trochę odpocząć. @ znowu przyszła, trzy dni spóźniona, pomimo moich wielkich nadziei i świetnego jak mniemam czasu starań. Takiego "wąwozu" to jeszcze nie miałam ;(

Bratek, Agatia wszystkiego dobrego!

A Wam Dziewczyny powodzenia i szczęścia w starankach!

Oczywiście czytać będę, bo zżyłam się z Wami mocno...

trzymaj się :* ściskam i wracaj szybko:*

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia przecudne wiadomości. Bardzo się cieszę, że fasolka rośnie i cała panika może pójść już w zapomnienie ;-) Ja zamiast Cię pocieszyć jak dziewczyny to musiałam wcisnąć swoje dwa grosze ale to dlatego, że dałam się wkręcić. Jeden plus, że jak napisałam o becie to zaczęłaś szukać pozytywów (takie przynajmniej miałam wrażenie) ;-). Mam nadzieje, że jednak wiesz, że to nie było złośliwe tylko też straciłam fasola i dlatego taka reakcja :-P. A jestem szczera i staram się nie gadać gdzieś tam z boku tylko w prost.

Edycik super pozytywna wizyta. Bardzo się cieszę, że dr. bardzo kompetentny i poświęca czas i to za taką cenę!!!

Katiuszka, Majju trzymam kciuki za jutro <3

Tak pisałyście o tych spadkach wagi i zmierzyłam ile mam w pasie i i się przeraziłam, że się tak zapuściłam. Jedno szczęście, że jak nie chce mi się ćwiczyć to mój P mnie goni i robię ten trening z Chodakowską.

Reni przykro że się nie udało ale uda się na pewno następnym razem <3.

agatia, Edycik lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pasie wyszło 85cm:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ