X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was.

Agatia super wieści :) JUPIIII !!!! Wiedziałam że tak będzie i nie mogło być inaczej :))

Madka trzymaj się kochana i wracaj do nas :)

Ruby oby @ nie przyszła a na sikańcu nie biła biel vizira :)

Ja przepraszam że tak na chwilę i więcej nie piszę ale dopiero wróciłam z pracy i muszę się rodzinką zająć. Ale tak szybko wam powiem jak dzisiaj się wku*** na mojego gina.
    Zadzwoniłam dzisiaj do niego umówić się na monitoring jak mi kazał a on stwierdził że w tym cyklu damy sobie spokój a jak nie wyjdzie w tym cyklu choć ma nadzieje że się uda a jak nie to spotkamy się w przyszłym cyklu. Kurcze drugi cykl z clo a ja nawet u niego nie byłam na sprawdzeniu czy wszystko jest ok bo on twierdzi że nie ma sensu. I tak o to takim sposobem żegnam się z moim a jutro dzwonie do gina który ma rewelacyjne opinie ale niestety nie przyjmuję u mnie w mieście i sporo kosztuje.

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby w piątek robię porówkę :) mniam
    Kjopa absolutnie o złośliwość Cię nie posądzam lubię szczere osoby :) przy okazji podszkoliłam się z bety, a człowiek uczy się całe życie :) z tą paniką i zapomnieniem to zobaczymy ;) mam nadzieję, że krwiak zniknie bo to niestety zagrozenie dla ciąży. Alen staram się myśleć pozytywnie :)
    Madka odpocznij kochana, a jak będziesz gotowa to wracaj :)
    Kas 85 w pasie to pikuś ;)
    Kasia olej gina, który nie monitoruje cyklu z Clo, niech spada dziad.

Dzisiaj czytałam fajną historię na jakimś forum :) dziewczyna po 20 tc miała 2 razy USG. Jeden lekarz powiedział, że nan100% synek, drugi że na 100% córka. Dziewczyna się śmiała, że co ma być to będzie aby zdrowe. A w brzuszku dwoje siedziało i się dobrze kamuflowali, jedno zasłaniało drugie :-D

Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Zdążyłam doczytać, że Edycik zadowolona z nowego gina, cieszę się bardzo :):)
    Reni ściskam :* i lubię czytać Twoje posty, poezję w nich czuję :)

Ukradkiem ponadrabiam resztę :)

witajcie dziewczyny

ochłonęłam...

wyciszyłam w sobie czekanie
    i smutki po stracie pierwszej szansy w IVF
    kartkę na lodówce z postanowieniem powodzenia przypięłam magnesem przywiezionym z miejsca, w którym kiedyś zamieszkam

taka obietnica przyszłości

do tego czasu trzeba będzie trochę przejść

zajęłam się planowaniem przyszłości
    i listą ryzyk, które mogę przewidzieć

nadrabiam wątek, dużo się tu dzieje każdego dnia :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo, agatia, widzę suwaczki :))) Cudne <3 <3 <3
    Co do Lutki, hihi, chyba jednak musisz zapytać lekarkę ;) Ja biorę 2xdz.po 2tabl., w sumie brałam tak na raty nawet przy 200mg/dzień (tzn.1x1). Ale przy trzech nie wiem czy się przełamuje, czy bierze w cyklu 1+2, czy 1+1+1. Może to ostatnie? Wtedy pewnie wychodzi najbardziej stabilne stężenie :)

kas, gratuluję takich super efektów dietkowych!!!!!! (o zdrowotnych nie wspominając :) )

Ruby - zupka brzmi pyyyysznieeee :))))

madka, przytulam najmocniej, jak tylko potrafię!!!!!!! :-*

Kasiu - nie dziwię się Twojej irytacji na lekarza. Mam nadzieję, że nowy przyniesie spokój i świeższe spojrzenie :)

Reni, ściskam, jesteś silną babką :-*

A mnie Małż sprawił niespodziankę i po próbie dobudzenia z popołudniowej drzemki oświadczył, że jedziemy GDZIEŚ :P
    To gdzieś, to była instalacja świetlna w Wilanowie.

Niniejszym chciałam Wam zaprezentować karocę Księżniczki Galaretki ;))))) (da się wsiadać do środka, jest duuuuuuuuża :P ). Te konie, to takie, że bez podrzucenia bym na nie nie wsiadła ;)
    28842d384e808ab4med.jpg

Myślę, że Tajemniczy Ogród też by się spodobał Galaretce - zresztą niezależnie od Galaretkowej płci, bo chłopcy też szaleli (nie widać wielkości, ale ta konewka miała kilka metrów wysokości - zresztą cały ogród jest taki, że człowiek się czuje, jak zminiaturyzowany :)))) )
    153c9de11f116b27med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:06

agatia, Kjopa3, MamaTuśka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki idę spać, jeśli do rana tempka nie spadnie i @ się nie ujawni - a ja ją czuję to strzelę teścik :)

Kaś ja ważę podobnie do Ciebie a m 158 cm, schudnąć chciałabym do 55kg ;) A w pasie się nie mierzę :/

Bratku - ale ładnie w tym Wilanowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:05

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Wstałam na aplikację lutki już jakiś czas temu :)
    Bratku piękne te wizualizacje świetlne :)
    Kas, Paryzetko to ja ważę wiecej, bo prawie 80 kg przy wzroście 164 cm. Ale już 1 kg mniej więc dieta cukrzycowa jest ok :)

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Bratku piękna instalacja :-)do tego pokaźnych rozmiarów.. Jak w bajce :-) właśnie wyobrazilam sobie to miejsce i klimat z
    ....łóżka :-)

Madka trzymkaj się :-) dół minie a po nim kolejne starania :-) odpocznij i przemysl jeśli tego potrzebujesz :-)

O matko Agatia i tak codziennie musisz szybko wstawać?

Paryzetko mam nadzieję, że @ nie ma :-) czekamy na dwie kreseczki :-) mi się owu przesunęła i nie testowalam :-) trzymam kciuki za Ciebie

Katiusza, Maju myślami jesteśmy z Wami :-)

Miłego dzionka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 07:14

2da6343587.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;) I melduję: test negatywny, @ nie ma. Wynik testu nie jest zaskoczeniem, to drugie owszem ;) Zbieram się do pracy. Miłego dnia :*

Majju, Katiuszka - powodzenia! Trzymamy kciuki :*

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka wstaje rano bo biore euthyrox na czczo i zsnim coś zjem ze 30 min muszę odczekać. A o 6 juz mnie ssie ;)
    Paryzetko póki nie ma @ to jest stan zsciążenia.
    Majju, Katiiuszka nie dajcie się :-D

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

agatia dobre wieści nam przyniosłaś :) bardzo się cieszę!!!!

majju tez mam kolczyk w pępku :)Widze,że Agusia też ma, ale radze wyjąć przed HSG bo różnie na to patrzą po co mają się czepiać.

katiuszkaa dalej trzymam mocne kciuki.

kas50 no proszę seksy laska tyle kg w dół :) gratuluję.

madka wysyłam łopatę,zakop dół i wracaj do nas.

Kjopa3 dobrze,że luby goni Cię do ćwiczeń :) brawo On.

Paryzetka póki @ nie ma jest nadzieja,jutro powtórz testa.

Ja wczoraj wróciłam z M. wykończona po basenie tak,że bardzo szybko usnelismy.
    Zrobiłam tylko pro forma owulacyjny i negatyw.Tak sobie myślę,że skoro 1 17dc pęcherzyk miał 17 mm ,a dziś jest 19 dc to może przy tych moich opóźnieniach owu będzie w weekend dopiero?
    No i nie wiem co robić, czy zgodnie z zaleceniami doktorka brac dupka od dziś?

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się czwartkowo, dla mnie weekendowo od 15 ;)

Edycik kurcze nic ci nie doradzę testy mogą się mylić, ciężko cokolwiek powiedzieć żebyś źle nie zrobiła :)

Bratku sliczne te światełka :)

Paryzetka - przykro mi z powodu testu u mnie to samo :( dzisiaj zatem przestaję brać luteinę, jutro na wymaz i sobota-niedziela przywitam @

Miłego :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik w sprawie dupka nie pomogę bo jestem zielona, jak szczypiorek na wiosnę ;) ale faktycznie dziewczyny pisały, że dupka bierze się po owulce. Hmm może poczekaj do week... kurde sama nie wiem

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i piję inkę, taka namiastka kawy bleeee... ale po kawie ciśnienie mi skacze za bardzo... no cóż muszę cieszyć się prowizorką ;)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja się niczego innego nie spodziewałam, lutkę biorę jeszcze dziś i jutro o ile ta cholera nie zawita wcześniej. Przykro mi, że u Ciebie też biel :(

Edycik pęcherzyk mógł pęknąć już po wizycie u gina ;) Jeśli wcześniej testy były pozytywne, a teraz już nie to może być po owu. Temperatura Ci skoczyła?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko właśnie nie,dziś tempka spadła.Czuję,że owulki jeszcze nie było.Poczekam chyba z dupkiem do weekendu.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z poczekalni. Ruby i Paryzetka test nie zaliczony ;p
    Maju powodzenia
    Powiedzcie mi po co jest EwuŚ skoro pierwsze pytanie jest o ubezpieczenie i pretensja że nie mam przy sobie? Poczym każą pisać oświadczenie o posiadaniu wrr. Mam nadzieję że Ciśnienia mierzyć nie będą bo teraz mam wysokie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 07:51

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Paryzetko właśnie nie,dziś tempka spadła.Czuję,że owulki jeszcze nie było.Poczekam chyba z dupkiem do weekendu.
    To nie wiem, nie chcę Ci źle doradzać, ja zaczynam brać jak już czuję, że owu była. Np. Jak czułam ją w niedzielę to lutkę zaczęłam brać we wtorek :) Chociaż gin kazała brać od 16dc a ja mam owu później :)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka EwuŚ SrewuŚ jak widać :) może nie potrafią sprawdzić :) nie daj się !!!

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka to głupota jakaś w tym szpitalu, ja podałam pesel i nikt się mnie nie pytał o ubezpieczenie :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już na oddziale sobie czekam zostałam oznakowa kodem kreskowych ;) pełna anonimowość czy chcą mieć ułatwienie do identyfikacji zwłok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 07:53

AgaL, cinnamon cookie, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ