X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic moje Kochane ja spadam do wyrka, bo jutro skoro świt pobudka i do roboty ;)
    Życzę Wam wszystkim i każdej z osobna spokojnej nocki i równie spokojnego dnia, a wszystkim testującym II krech na teście i oczywiście braku @, tym które wolą jeszcze z testowaniem poczekać :-P

Buziaki <3

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • majamaja Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od tygodnia męczą mnie straszne zaparcia. Nie mam pojęcia czym są spowodowane.
    Nigdy tak długo się nie męczyłam... :/
    I jak mogę sobie pomóc?
    Sorry za tak nieprzyjemny temat.

majamaja
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi gratuluję!!!!

zizi lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia, CzekajacaMama - trzymam kciuki! Niech się te Robaczki w brzuszkach ujawnią! Zizi zaczęła tydzień dobruch wieści, czekamy więc na kolejne!
    Ja dziś przeszczęśliwa, a to z powodu mego wyklutego już pisklęcia - 3 dniowa gorączka dała nam dziś spokój! :-D Wylazła wysypka, czyli potwierdziła się diagnoza trzydniówki. Uffff!
    I zaczęłam negocjacje z M, żeby trochę przystopował z piwkowaniem (i nie tylko), bo ostatnio za często ze szwagrami się spotyka :-/. Przed ciążą z córą miał kilka tygodni abstynencji, bo miał takie postanowienie wielkopostne, no więc i mobilizacja armii była ;-) Oby negocjacje zakończyły się sukcesem. Trzymajcie kciuki!
    Dobranoc! :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamaja wrote:
    Dziewczyny, od tygodnia męczą mnie straszne zaparcia. Nie mam pojęcia czym są spowodowane.
    Nigdy tak długo się nie męczyłam... :/
    I jak mogę sobie pomóc?
    Sorry za tak nieprzyjemny temat.

Temat normalny :)
    Dzieńdobry dziewczyny :)
    Zaparcia- może upały i odwodnienie?
    A może horomony. Progesteron spowalnia ruch robaczkowy jelita, może u Ciebie jest za wysoki. Może ciąża? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    "cinnamon_cookie" Ja miałam dłuższe i przede wszystkim bardziej obfite. Rozmawiałam ze swoim ginem o tych moich ostatnich pseudo @ i u mnie to niestety wynika z upośledzenia endometrium. Jakoś nawala i nie chce prawidłowo się rozwijać. Teraz faszeruję się dodatkowo codzienną porcją orzechów i migdałów a do tego lampką czerwonego wina. Jaki będzie tego efekt trudno powiedzieć, ale na chwilę obecną postawiliśmy bardziej na naturalne wspomagacze a te farmakologiczne zostawiamy na później (oby nie były potrzebne).
    Jak będziesz u gina to najlepiej się go zapytaj co i jak, bo jeżeli u Ciebie endometrium jest odpowiedniej grubości to myślę, że krótkie i skąpe @ nie powinny Cie martwić :)
    Dziękuję, trochę mnie uspokoiłaś... Szczerze mówiąc, to na początku miałam obawy, że może skoro takie 2-dniowe @ to może w ogóle owulacji nie mam :| chociaż w sumie nie wiem czy to ma cokolwiek wspólnego... Wypytam gina o wszystkie wątpliwości, sprawdzimy co tam się u mnie dzieje i wtedy będę wiedziała co i jak :) póki co nie mam co się stresować... Brzuch boli, dziś lub jutro powinna się pojawić @, zobaczę ile dni teraz potrwa :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Temat normalny :)
    Dzieńdobry dziewczyny :)
    Zaparcia- może upały i odwodnienie?
    A może horomony. Progesteron spowalnia ruch robaczkowy jelita, może u Ciebie jest za wysoki. Może ciąża? :)
    Dzień dobry ;)
    Też przez chwilę o tym pomyślałam, że to może być objaw ciąży :) ale oczywiście nie musi... Co pomaga? Mi czasami nawet mocniejsza kawa rano :D poza tym z naturalnych to śliwki... Ja miałam ten problem z dwa tygodnie temu i mój Teść mi podpowiedział, bym zrobiła sobie dietę jabłkową oczyszczającą, on robi sobie 3-dniowe ale ja nie potrzebowałam aż tyle ;) więc wieczorem wypiłam szklankę soku jabłkowego (100% wyciskany a nie te zwykłe soki), rano znów sok i jabłko na śniadanie i ledwo dobiegłam do łazienki :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia - jak najbardziej jabłka i śliwki, ale dobre są też suszone morele :D Sama wiem, bo do owulki wcinałam i musiałam przystopować, bo źle to się kończyło dla mnie :P

Czekam na testujące :)

Rybaaaa - mój małż też ostatnio piwkuje prawie codziennie przez te upały, ale on wypija 1, góra 2 piwa. Ale też już mu powiedziałam, że ma przystopować :)

Bratek - ja też biorę euthyrox i susza masakra :/ Brałam teraz wiesiołek i było niby lepiej, ale gdy dochodziło do <3 to nadal za mało..więc jeśli teraz się nie udało to od września myślę o tym żel wspomagającym. Bo doznania bez żelu są nijakie ;)

Bratek lubi tę wiadomość

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli można stwierdzić, że mężczyźni i piwo to dwa nieodłączne elementy :D :P mój też lubi, ale jak mu ostatnio pokazałam listę rzeczy, które negatywnie wypływają na jakość żołnierzyków to się trochę przestraszył ;) wziął to do siebie... ten typ tak ma :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za słowa otuchy :* Dzisiaj przyszła @ i bardzo dobrze. Przynajmniej wiem na czym stoję i znów mam chęć do działania :) Z drugiej strony perspektywa siedzenia 12 h w pracy przy pierwszym dniu @ też jakoś mi się nie uśmiecha, ale trudno. Niech szybko się kończy i działamy :)

Mój M. od wczoraj ma postanowienie "zero piwka" :) Czasem lampkę winka. To też mi dało niezłego kopa :)

Aaaaa no i u mnie już ponad tydzień bez papierosa;) Jeszcze tylko małż został...

Miłego dnia i ściskam mocno wszystkie <3

cinnamon cookie, zizi, Bratek, Marietta lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, cieszę się z Twojego podejścia :) no i Twojego małżonka! :) tak trzymać :) miłego dzionka życzę :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Nusia trzymam kciuki abyś już nie wróciła do papierosów i za męża. Ja nie palę ponad 6 lat a paliłam dużo i rzuciłam z dnia na dzień.

madzikk lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:-)) u mnie testów ciążowych zatrzęsienie;-)) pierwsze kupiłam w czerwcu, potem w lipcu (bo była promocja)ale nie zdążyłam zatestować bo @ przyszła 2 dni wcześniej;-)... no to se poużywam w tym miesiącu:-)))już nawet na bodajże bobo teście doczytałam że chyba dwa dni po zapłodnieniu można:-) i już mnie wczoraj świerzbiło...ehhhh...powinnam wziąć z budowy gumowy młotek i centralnie w czółko sobie walnąć;-)))

oczekujaca88, CzekającaMama, Tyśkaa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Imię_Róży no niestety tak ma większość z nas :P korci niesamowicie :P ja myślałam nad kupnem większej ilości na allegro bo wychodzi taniej ale co z tego jak pewnie bym co chwilę robiła :D

Imię_Róży lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży każda z nas ma to co miesiąc :) ostatnio nawet zastanawiałam się czy wraz z rozwojem technologii np. za 50 lat kobiety nie będą miały w domu mini usg i innych przyrządów, którymi będzie mogła stwierdzić czy miała owu i czy doszło do zapłodnienia. I tak sobie marzyłam jak fajnie byłoby mieć coś takiego :) To dopiero chore :)

Imię_Róży, oczekujaca88, zizi, Marietta, CzekającaMama lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia myślę, że tak będzie :P a konsultować z ginem będą przez internet :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusia. wrote:
    Imię Róży każda z nas ma to co miesiąc :) ostatnio nawet zastanawiałam się czy wraz z rozwojem technologii np. za 50 lat kobiety nie będą miały w domu mini usg i innych przyrządów, którymi będzie mogła stwierdzić czy miała owu i czy doszło do zapłodnienia. I tak sobie marzyłam jak fajnie byłoby mieć coś takiego :) To dopiero chore :)

Buahahaha niusia rozwaliłaś mnie kobieto:-))))
    ... wszystkie mamy coś z beretem:-)) ja pamiętam jak chodziłam w ciąży to stwierdziłam, że powinnam mieć okienko przezroczyste w brzuchu tak chciałam wiedzieć jak wygląda maluch:-)))... no nic biorę się do roboty... dobrze że testów ciążowych do pracy nie biorę ... choć za parę dni kto wie;-PPPP

nusia. lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jeszcze wam powiem że ja to taka mądra jestem, że najpierw się doczekać nie mogę kiedy można testować, a jak już można to z dnia na dzień odkładam, żeby czasem negat mi nie wyszedł;-)))aż do @ i wtedy luz... to chyba mam uraz z poprzedniego wcielenia do tych testów, jak czekam na wynik to mam takiego stresa, jak przed egzaminem... i gdzie tu logika???? ja się pytam:-))...pocieszcie mnie że też tak macie;-))
    zmykam do pracy:-)

zizi lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestescie szalone, mini usg :)

im wiecej testow tym wiecej testowania, tak samo jak z papierosami, jak kupisz sztange to wypalisz jeszcze szybciej:)

zizi lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha dziewczyny rozwalacie system :D Ja też tak mam co miesiąc - kupuję testy, testuję, choć jeszcze na bank nic nie ma! :) Ale to silniejsze ;) zawsze ta sama myśl "a nóż już..." :P A tu potem @ ;) A z tym mini-usg..całkiem nowatorski pomysł! Powinnaś go opatentować! :D Ale byś miała klientelę!!! Na forum tutaj to chyba my wszystkie byśmy kupiły!! :D

kasza, zizi lubią tę wiadomość

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ