X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby kwas tak, jak tylko doszłam do siebie po stracie to kas obowiązkowo, nie wiem czy pomaga to zajść w ciążę ale na pewno w razie zajscia pomaga dzidzi się rozwijać,im wcześniej kwas tym lepiej ponoć -tak mówią- trzy miechy przed planowaniem. A badania mam na tsh, reumatyzm, zespół antyfosfolipidowy i coś chyba jeszcze z białkiem. ale to z powodu straty. a i na genetyczne jeszcze.
    Ale zaczęłam łykać teraz wit B, A+E...ale nie wiem czy to cos daje...biorę bo się sypię.

acha, kumam, ale z tego co widzę po opisie u ciebie z zajściem problemu nie ma, w zeszłym roku dwa razy zaszłaś...genetyka w porządku wyszła? i jak tsh?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Partyzerka zumbowa dziewica:)

Tak piszecie o tym progu i zaczelam sie martwic. Moze ktoras wie czy sa jakies przeliczniki lub inne miarki. Czy moj w 5dpo nie byl za wysoki, 95 lekarz tez byl troche zdziwiony, ale nie komentowal, stwierdzil tylko mnoga owulke. Ktora to specjaliska od hormonow moze sie na ten temat wypowiedziec bo zaczynam watpic.

Dobrej nocki!

kochana z podwójnej owulki to chyba trzeba się cieszyć jak co ;)...ja na tych wartościach się nie znam, wyryłam na blachę tylko te które powinny być po owulacji...ale stawiam na Bratka albo Katiuszę one są dość obeznane w temacie z tego co czytam posty ;)

madzikk lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby na wyniki czekam, a genetyczne muszę się zapisać...
    ale tu mnie masz...tak głupio jak widzę jak długo wy sie staracie...
    ale u mnie znów problem jest z donoszeniem, czego wręcz się wstydzę, bo ostatnio 4,5 miesięcy...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie moje drogie wieczorkiem :)

Kas maltretuj męża masz rację a może jednak owulka :)

Bratku niech się twojemu mężowi to nie nudzi a ty korzystaj z takich przywilejów i się delektuj :) Taki Małż to skarb :) I również potwierdzam słowa dziewczyn że aż bije od ciebie radość (fakt wirtualna) ale wyczuwa się to na kilometr i tak trzymaj kochana :)

Katiuszka mój M to często gęsto to jest zazdrosny o was więc twój ma super podejście :) Jak tam urodzinki spędziłaś? :)

Paryzetka chętnie tak jak Katiuszaa wino+ jacuzzi bardzo chętnie :)

Ewelinaa zaciskam kciuki za jutrzejszy pozytywny teścik :*

Ruby ty nasz alkoholiku :) Ale dołączam do ciebie bo ja również ostatnio drinka sobie nie odmawiam a jak już wczoraj się dowiedziałam że nici w tym miesiącu z owulką to dopiero sobie pozwole na weselichu :)

Powiem wam że dzisiaj to natrzepałyście tych stron jak nie wiem ciężko was jest nadrobić

Cinamonku ja jednak i tak zaciśnięte mam cały czas kciuki żeby @ nie przyszła a ty mów sobie co chcesz :)

U mnie z moim M troszkę się poprawia on oczywiście jest dla mnie przemiły ale ja jestem troszku honorowa i jeszcze się nie uginam. Myślę że troszkę przemyslał...
    Dzisiaj nawet odebrał mi buty w sklepie i zapytał się mnie czy mam żakiet i torebkę do tej sukienki upatrzoną to jutro podjedzie i mi kupi?!?! Normalnie szok :P
    No ale dobrze niech go sumienie gryzie bo ma o co.

Miłego wieczorku wam kochane życzę :*

Bratek, Edycik, Paryzetka83, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu liczę barany zamiast spać...zjadłam całą czekoladę. W Biedzie była dzisiaj w promocji przy kasie rumowo- wiśniowa za 2zł. Szybko pożałowałam, że kupiłam tylko jedną, bo pyszna!

Mid- taka późna strata, to jeśli nie immunologia, to może szyjka macicy się za szybko skraca i otwiera? oby szybko doszli, co mogło być przyczyną. Współczuję, że musiałaś przez to przejść <3

A mi się chce piwa! jutro zakupię sobie bezalkoholowe, Bratku- czy piwo i czekolada z rumem są na liście Twojej diety dla ciężarnych ? ; )

Agatia- mam nadzieję, że tym razem się nie synchronizujemy z bezsennością i sobie błogo śpisz : )

Dzisiaj jadę jeszcze do nowej koleżanki, która przejęła jedno z moich badadań, do szpitala, trochę jej pomóc w pracy, ale to już na luzie, jestem na zwolnieniu, więc tylko wprowadzę ją w temat i wracam do domku : )

Edycik, AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że dziewczyny po stratach ciąż, czasami zaopatrują się w detektor tętna, którym można codziennie lub kilka razy dziennie mierzyć tętno dziecka ( od 10tc)

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, kiedyś pisałam w tym wątku ale na jakiś czas odcięłam się od forum. Mam pytanie. Temperaturę mierzę zawsze o godz 4:00, dziś przysnęłam i zmierzylam o 6:00 - było 36.89.
    Teraz jakoś się odejmuje za każde 30 min 0.05? Ale jest tolerancja 30 min czyli 3x0.05=0.15, temperatura wynosiła 36.89-0.15=36.74 i to jest właściwa?
    Proszę o pomoc :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc kobitki

Ewelka jak teścik? daj znam znać :)

witam się z pracy,pora na kawkę za oknem deszcz więc dobudzić się trzeba

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski wczoraj mi się ovu nie ładowało na kom i nie mogłam pisać. Jeden post wieczorem, a potem ni hu hu.
    Niestety moja cukrzyca już się odzywa, więc lecę dzisiaj do rodzinnego po skierowanie do diabetologa. Odkopałam glukometr; ale pokazuje bardzo rozbieżne wyniki :/ w każdym razie pewnie bez insuliny się nie obędzie.
    Życzę Wam udanego dzionka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    ja w nocy musiałam trochę popracować i zaraz będę odsypiać :-P

mid tu się nie ma czego wstydzić tylko trzeba przyczyny szukać żebyś nie musiała już nigdy przez to przechodzić :-( ściskam

jak tam wasze testy kobiety ?

miłego :-)

midnight lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    chociaż deszczowy i wietrzny :)

Ewelina czekamy na wynik sikańca!

Mid, przytulam :* Tak jak dziewczyny piszą, najważniejsze to znaleźć przyczynę żeby to się nigdy już nie powtórzyło.

Edycik kawka pomogła? Rozbudziłaś się ciut?

midnight lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Agatia
    TSH 0,7600
    FT4 1,00 (0,70-1,48)= 38,46%

Szału nie ma ale w grudniu miałam po 2 tygodniowej przerwie
    TSH 1,13
    FT4 13,48 (12-22)= 14,80%

29 września
    TSH 0,952,FT4 40,26%

12 września
    TSH 0,446, FT4 46,75% , FT3 41,67%
    Jaką dawkę euthyroxu bierzesz?

Agatia jakie masz wyniki glukozy? Insuline też robilas?

Ja po wczorajszym ♥ mam lekkie szczypanie...hmm...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja dzisiaj zrezygnowałam ze spaceru do pracy, deszcz mnie zniechęcił, za to po 3 tygodniach odpaliłam autko ;) Dobry samochodzik odpalił od razu.

Ewelinka jak teścik?

Jaśminowa i jak ten film? Ja wczoraj dałam się namówić reklamie na filmboxie i oglądałam Kruk. Zagadka zbrodni. Całkiem fajne o ile ktoś lubi mroczne klimaty XIX wieku ;) I Edgara Allana Poe ;)

Midnight nie ma się co wstydzić, trzeba szukać przyczyn, podleczyć się i wtedy się uda :*

Edycik a Ty idziesz skontrolować do gina co tam po owulacji słychać?

Agatia nie zazdroszczę tej cukrzycy :/ Daj znać po wizycie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:01

AgaL, midnight lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki:)

Wczoraj zmobilizowałam się do tego spaceru z M i dobrze mi to zrobiło :)

U mnie kilka dni przed @ i w sumie czuję, że nic z tego.... piersi zmalały, wszystko jak w poprzednich cyklach, ale w razie w łykam tego dupka.

Ciekawe jak tam EwelinaaKaa i jej teścik??:*

Cinnamonek jak u Ciebie, pracujesz dzis czy wolne?:)

Mdinight przykre masz doświadczenia, oby nigdy więcej Cię to nie spotkało:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:18

Paryzetka83, cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś taka troche wczesno wiosenna pogoda, roztopy, temp na plusie, nie pada , przyjemnie :) wyrwałabym się z pracy :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka nie idę do gina bo doktorek pojechał na urlop i będzie po 14 lutym dopiero.Także co ma być to będzie.

Aguś to uciekaj na wagary.

majjusia a jak Ty się czujesz? kawka mało mnie rozbudziła,ale już w pracy cisnienie zdarzyła mi podnieśc jedna baba.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik idziesz ze mną ??:)

Edycik lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z ranka. Dzis niestety całą noc zarwalam spac kompletnie nie moglam i jestem nie do życia dzis :(

Ewelinka co tam wysikalas dzisiaj? Koniec spania pisz nam tutaj wynik :)

Cinnamonku jak tam rozkrecila sie @ ? Jak nie to moze jednak zrobisz ten tescik ? :)

Aga to nie trzeba czuc od samego początku objawy, nie spisuj cyklu na strat. A może właśnie sie udalo za co trzymam mocne kciuki :-)

Mid tule mocno. Mocno współczuję tylu strat. Wiem co to znaczy ja jedno stracilam ale w 26tc. Ale trzeba żyć dalej i mniec nadzieje ze nigdy nas juz to nie spotka. Glowka do góry kochana.

Agatia współczuję cukrzycy :-*

Ja moje drogie jak wiem ze cykl na straty to sobie odpuszczam w tym miesiacu nawwt juz drugi dzien nie mierze tempki. Troszkę sie odstresuje :)

Mielgo dzionka wam życzę :-*

AgaL, midnight lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Edycik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus pewnie,że idę :)

Kasia1407 czemu zarwałas całą noc? co się stało?

AgaL, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, melduję i cofam 3 strony doczytać co tam naklikałyście :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ