X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa aż się wzruszyłam, pięknie piszesz o swojej rodzinie, dzieciaczki wspaniałe :* Rośnij zdrowo!
    Sama nie wiem co myśleć o tej mojej owu lub jej braku... chyba najzdrowiej będzie jak będę myślała jak najmniej :)

AgaL, EwelinaaKa, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobiety:-)
    Czytałam po łebkach, tyram dalej oby do piątku bo mam nadzieję na urlop i chwilę oddechu:-)
    Ewelinka trzymam kciuki jutro:-)
    Ja ledwo żyję, w pracy z kompa nie wchodzę na stronę bo mam szpiega.
    Dziewczynki te co robiły prolaktynę przypomnijcie mi co mogę, a czego nie mogę robić dzień przed badaniem w piątek zamierzam krew upuścić:-)
    Poczytam później co tam naskrobałyście, bo idziemy za chwilę do moim m. do moich rodziców na imprezę;-)rocznicę ich ślubu:-)

EwelinaaKa, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam lenia...a M wyciąga na spacer...chyba sie zmuszę ;)
    A Wy co porabiacie?:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja odpoczywam po basenie i 3km spaceru ;) Katiusza mnie zmotywowała i pomierzyłam się w końcu - wiem, że cm spadły ale nie wiem ile ;) Fajne uczucie widzieć efekty zmiany odżywiania. Jutro lece na zumbe, to mój pierwszy raz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:27

Edycik, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka- ale się wzięłaś ostro, kilogramy lecą!, nie martw się już w marcu ciąża, to ładnie powrócą ; )

Majju <3

Imię R- skąd ja to znam, życzę szybkiego zaciążenia i odpoczynku na zwolnieniu : )

Aga- mnie wyciągnął mój psiak na spacer, też mi się nie chciało, ale się zmusiłam, zmuś się i Ty, zawsze trochę świeżego powietrza wpadnie.

No i ciasto na pizze rośnie pod ściereczką, Majju- możesz się czuć winna ; ) jedną zrobię tylko z sosem mozarellą i szynką ( bo dzieci nie lubią więcej gadżetów na pizzy), a drugą pokombinuję.

Paryzetka83, Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka- a skąd ten film sciągałaś? obejrzałabym chętnie.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka zumbę albo pokochasz albo nie polubisz, ja osobiście uwielbiam :D

EwelinaaKa to trzymam kciuki,bardzo mocno.

Jaśminku to czekamy na to zdjęcie USG :)

Pufi witaj,jak chcesz dołączyć do nas polecam przeczytać Regulamin na stronie 1 :)

Ja wróciłam dziś z basenu nieco zniesmaczona. Nie jestem staromodna i nie raz za granicą odrazu się przyznam opalałam się na plaży w stringaczach, ale kurde przyjść na basen sportowy w stringach to już porażka.Weszła jedna gwiazda i paradowała tym tyłkiem.
    Ja rozumiem lato,plaża ale na basen sportowy średnio to pasuje.
    Uzyskała to co chciała każdy chłop się gapił.

Bratek, EwelinaaKa, Jasminowa, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, no to kciukasy :) Kurczę, może mogliby w takim razie jakoś pomóc kobiecie? W sensie ogarnięcia tej klasy :(

cinnamon_, widzisz? Przy @ hormony szaleją, przy ciąży-szaleją.... Baby, to takie strasznie hormonalno-emocjonalne są ;)))))))
    P.S. A na serio - wow, dziękuję 0blush2.gif

Aguś, katiuszkaa, Kjopa - ratunku, Babolki, aż się pod biurko za chwilę schowam.... B-) Dzięęęęęęki :)))))
    Tak, dzisiaj szczególnie czuć ode mnie ciążę-mogłabym przespać cały dzień, a jak wstanę, to mam taaaaaaki piękny wirujący świat. Eeeee, ze szczęścia, rzecz jasna :P (a na poważnie, moje ciśnienie sięga chyba absolutnego dna ;) ).

Ewelinaa, kciuki, kciuki, kciukiiiii, tfu tfu tfu :)))))
    Jutro już będzie SZESNAŚCIE dni po potencjalnej ovu????? Z taką tempką??? Kurczaczki, no...ten tego... TFU TFU, tralalala..... B-) Jajko zniosę :))))
    Dawaj dawaj, ja styczeń zaczęłam, Ty go ładnie zakończ 0dance4.gif

Jasminowa - hihihi, no mój Brat tych parę dni temu napisał mi, że facetom też ciążą się na mózg rzuca ;)))))
    (już pomijając coś, co spodobało mi się równie mocno, jak przytoczone już słowa i podziwie dla ciała swojej Żony, która urodziła :)
    "To niby tylko natura, chemia, etc., ale jednak cud, mistyka i magia." :) "
    Cudowne jest to, co piszesz o dzieciach :)))))
    I, rzecz jasna, o Mężu :)
    Tak, to jest cudowne :) Mój się dziś wygadał, że nie wie, co zrobić na kolację z tego, co mamy w lodówce - bo czytał jadłospis dla ciężarnej, ale nie może nic z tego skomponować na podstawie zawartości lodówki....... No padłam... :)
    Ojjj, dawaj USG, dawaj :))))))))
    U Ciebie, to już Ludek pełną gębą, a nie nasze cotygodniowe wariacje pt.: "Atlas mieszkańców wód płytkich i głębokich" ;)))))))

Imię R_, dzień przed nie forsuj się, nie pij dużo alko, ani nie jedz ciężkiej kolacji. A bodajże nawet 2-3 dni przed nie seks się ;))))) (nie pamiętam dokładnie, ile przed, no ale dzień, to na pewno jest absolutne minimum).

Paryzetka - zumba????? CZADDDD :)))) Wszystkie osóbki, z którymi się zetknęłam, a które chodziły, mówiły, że super sprawa :)))))

Edycik, bleeeeee, dziwne :( No ale jak się tak lubi traktować, albo tak potrzebuje wspomożenia poczucia własnej wartości, to co poradzisz....
    Zakładam, że dużo nie pływała? ;) Przyznam, że akurat na basenie zawsze najwygodniej mi było w mocno zabudowanych kostiumach :)

Kurczę, ale mi narobiłyście smaka na pizzę... W niedzielę było mi niedobrze, ale to gotowa była... A jakby tak taką domową zrobić, na cieniutkim cieście..... Mmmmm, rozmarzyłam się B-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:04

EwelinaaKa, Edycik, Jasminowa, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Paryzetka- a skąd ten film sciągałaś? obejrzałabym chętnie.
    Na cda.pl pod hasłem stulatek można obejrzeć online ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:01

Jasminowa lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, alen napisalyscie :) przeczytałam pi razy oko bo dużo tego :) wieczorem na spokojnie nadrobię :)
    Ewelka mocne kciuki za jutrzejszy teścior :)
    Aga progesteron b. dobry owulka była jak nic :)
    Kjopa odpoczywaj z dzieciem na zwolnieniu niech jego psychika odsapnie i miejmy nadzieję, że będzie lepiej :) jak Twoje wyniczki tarczycowe?
    Bratku męża masz cud, miód i orzeszki ;)
    Paryzetko brawo, brawo, brawo za wytrwałość, za efekty, za samodyscyplinę :) pełen szacun. CCo do Zumby to super sprawa, kiedyś chodziłam.
    Katiuszka, Ruby delektujcie się ojcem Sroką i oby zaraz po owu były widoczne efekty :-D
    Majju zaufaj lekarzowi to najlepsza opcja, bo tak jak pisze Ruby każdy organizm jest inny.
    Kas głowa do góry, pierś do przodu i bez stresiku :)
    PS. Ktoś wspominał o pizzy hawajskiej? MNIAMI UWIELBIAM :)

Bratek, EwelinaaKa, AgaL, Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, Bratku - popatrzyłam na zumbę na yt i to nie będzie moja bajka, ale to jedyne zajęcia pasujące mi i koleżance po pracy :) Idę z nią co by w ogóle ogarnąć klub sportowy, a potem jednak zdecyduję się na rowerki. Chyba, że jakimś cudem pojawiło się we mnie poczucie rytmu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:05

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Edycik, Bratku - popatrzyłam na zumbę na yt i to nie będzie moja bajka, ale to jedyne zajęcia pasujące mi i koleżance po pracy :) Idę z nią co by w ogóle ogarnąć klub sportowy, a potem jednak zdecyduję się na rowerki. Chyba, że jakimś cudem pojawiło się we mnie poczucie rytmu ;)

nooo mam to samo, niby zajęcia spoko -byłam ze dwa razy kiedyś, ale z moim poczuciem rytmu ciężko nadrobić grupę i średnio mi to szło... ja taka kłoda trochę jestem, no chyba że wypiję to nagle mam wyczucie rytmu :P ale nie wypada nadźganym na zajęcia aerobiku chodzić chyba nie? :D

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka- dzięki, zaczynamy oglądać : )
    Co do Zumby, też nie moje klimaty. Zdecydowanie wolę zwyczajny fitness. Czasami można skoczyć dla odmiany od innych zajęć. Ciekawa jestem jak Ci się spodoba.

co do zdjęcia, nie wiemy czemu, ale komp i telefon nie mogą się znaleźć wzajemnie przez i nie mogę go przesłać : ( innym razem, coś może się uda wymyślić.

dobrej nocki!

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    TSH 0,7600
    FT4 1,00 (0,70-1,48)= 38,46%

Szału nie ma ale w grudniu miałam po 2 tygodniowej przerwie
    TSH 1,13
    FT4 13,48 (12-22)= 14,80%

29 września
    TSH 0,952,FT4 40,26%

12 września
    TSH 0,446, FT4 46,75% , FT3 41,67%

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to super że m tak o Ciebie dba! oby zawsze już tak zostało. Widzę, że masz artystyczną rodzinę, ciekawe kim zostanie fasolinek jak dorośnie :) Na ciśnienie to uwaząj ;) Co do moich bazgrołów to mam małą wiarę w siebie...ale foty oczywiście podsyłaj, zobaczymy czy się sprawdzę, dawno ołówka w ręku nie miałam.

Agatia współczuje glukozy...słyszałam ze podobno cytryną można się wspomóc.

Cinnamon ja w każdej ciąży w dniu @ chodziłam sprawdzać ;) uczucie zawsze było takie samo jak na @, a w ostatniej chyba miałam nawet plamienia przez jeden czy dwa dni...

Kjopa dobrze że trochę odpoczniecie...w takiej sytuacji też miałabym banie. Chwila oddechu nie zaszkodzi.

Ejrene to faktycznie burak...mi zawsze lekarka POZ wypisywała B, może trzeba sie o to pokłócić? I dbaj mocno o siebie...przeziębienia w takim stanie to bardzo niedobra sprawa.

Ewelinaa trzymam kciuki!

Jasmin super dzieciaczki :) sama byłam ciekawa jak moja młoda będzie reagować . O o książce mi przypomniałas, polecała mi ją babcia, ale na razie nie mogę sie zmobilizować do czytania...:( chyba muszę . P.S. Dzięki.

A mnie dziś dynia odpada...nawala jak nie wiem...i bynajmniej nie od picia...soku.
    Stara jestem niedołężna, ja knie noga to łeb rozwaliłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 22:21

Bratek, Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski a co to znaczy B na zwolnieniu czy recepcie? bo nie mam pojęcia

Mid a ty już chyba po @ ? czym się wspomagasz w tym cyklu oprócz potasu na chłopaka :D

• midnight Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby B to znaczy że ciąża i wtedy masz 100% wypłaty...a tak jest 80%
    Tak już po.W sumie to niczym...nie znam się, na razie staramy na włąsną rękę...
    Walę głową w mur ;) dosłownie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 22:49

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby B to znaczy że ciąża i wtedy masz 100% wypłaty...a tak jest 80%
    Tak już po.W sumie to niczym...nie znam się, na razie staramy na włąsną rękę...
    Walę głową w mur ;) dosłownie

acha dzięki za wyjaśnienie ;)
    tak też można, tylko se łba za bardzo nie rozwal :D a tak poważnie to kwas foliowy łykasz ? coś jeszcze z witamin? hormony jakieś badałaś czy nicość?

• madzikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Partyzerka zumbowa dziewica:)

Tak piszecie o tym progu i zaczelam sie martwic. Moze ktoras wie czy sa jakies przeliczniki lub inne miarki. Czy moj w 5dpo nie byl za wysoki, 95 lekarz tez byl troche zdziwiony, ale nie komentowal, stwierdzil tylko mnoga owulke. Ktora to specjaliska od hormonow moze sie na ten temat wypowiedziec bo zaczynam watpic.

Dobrej nocki!

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby kwas tak, jak tylko doszłam do siebie po stracie to kas obowiązkowo, nie wiem czy pomaga to zajść w ciążę ale na pewno w razie zajscia pomaga dzidzi się rozwijać,im wcześniej kwas tym lepiej ponoć -tak mówią- trzy miechy przed planowaniem. A badania mam na tsh, reumatyzm, zespół antyfosfolipidowy i coś chyba jeszcze z białkiem. ale to z powodu straty. a i na genetyczne jeszcze.
    Ale zaczęłam łykać teraz wit B, A+E...ale nie wiem czy to cos daje...biorę bo się sypię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:19

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ