X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku takich słów mi było trzeba:-) fakt ostatnio mialam dola ale przechodzi...a ciężarnej bym nie tknela;-)♡

AgaL, Bratek, majju, Kasia1407 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:

Kjopa, mam nadzieję, że młody odpocznie sobie teraz i nabierze ciuteczkę dystansu chociaż :(
    Jakiś pomysł się zrodził/utrzymał na wychowawczynię?

Sama nie wiem. Pogadałam z babkami ze świetlicy i wychowawczyni młodego zawsze była tylko katechetką a teraz trzeci rok dopiero ma zerówkę. Nie ogarnia bo ciężka klasa i w sumie nie wiem czy coś da się z tym zrobić. Jutro na 14 idę do psychologa porozmawiać o sytuacji (musi się zapoznać z problemem) i wtedy młody idzie w inny dzień. Zadzwonię do kuratorium i podpytam czy coś można wskurać. Wolałabym nie zmieniać szkoły bo źle znosi zmiany :-/.

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku.... Od Ciebie bije takie szczęście, Twoje wypowiedzi są tak przesiąknięte emocjami i radością, cudownie się to czyta :)

Sorki, musiałam to napisać :P chyba hormony przy @ mi szaleją ;)

AgaL, katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku doskonale to ujęłaś...no czuć od niej ciąże :P że tak powiem i ten CUD największy :)

katiuszaa, cinnamon cookie, majju, Bratek lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon, Aga dobrze prawicie. Od bratka bije szczęście i ciążą.
    Kas ja się poprostu martwię żebyś w depresję nie wpadła. Miałam to w rodzinie i teraz bardzo na to uważam. Jeśli możesz to może pójdź do psychologa poprostu pogadać.

Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda cynamonku... Myślałam, że razem zrobimy jutro test :-) niech się nie rozkręci :-)
    Może te hormony nie są spowodowane @ :-)

2da6343587.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko no niestety, nie ma szans... Rozkręca się :/ zresztą, musicie zacząć mi wierzyć ;) jak ja czuję, to nie ma zmiłuj :D znam ten ból od tylu lat, że nic mnie już nie oszuka :D czyli testujesz jutro??? :) :) :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja po pozytywnym teście miałam coś koło 13, więc wynik masz bardzo dobry :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ewelinko no niestety, nie ma szans... Rozkręca się :/ zresztą, musicie zacząć mi wierzyć ;) jak ja czuję, to nie ma zmiłuj :D znam ten ból od tylu lat, że nic mnie już nie oszuka :D czyli testujesz jutro??? :) :) :)

Tak :-) oczywiście z wielką nadzieją bo tempka w górze :-) ale staram się nie napalac bo wiadomo jak jest...

AgaL, cinnamon cookie, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Tak :-) oczywiście z wielką nadzieją bo tempka w górze :-) ale staram się nie napalac bo wiadomo jak jest...

No to jutro będziemy zaciskać kciuki :) Spojrzałam na Twój wykres, no WOOOOW :D

A mnie naszła taka faza na pizzę hawajską, że muuuuusiałam zrobić. I teraz drepczę koło piekarnika kiedy w końcu się upiecze, aż mnie skręca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:54

EwelinaaKa, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaKa jutro trzymam za Ciebiee:* :)

Wiolcia dzięki za info o Twoim progu... och moja nadzieja wzrosła....i jak tu się nie nakręcać;)

Majjuu podziel się....mniammm:D

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi m wiezie ciacho z pracy bo mieli jakiś kiermasz w szkole ;) muszęęęęęę, w końcu ćwiczę dziennie po godzinie to chyba mogę nie? :P

nie ukrywam pizze hawai też bym wciągnęła :)

Ewelinka czuję , że styczeń jednak będzie dla nas łaskawy :)

AgaL, EwelinaaKa, Bratek, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

cynamon niech moc będzie z tobą, znowu idziemy razem ;) paryzetka, katiuszka z nami także w kupie siła :)

cinnamon cookie, EwelinaaKa lubią tę wiadomość

• Pufi Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Pozwolę sobie sie dopisać.
    Dopiero zaczynam i już mam wątpliwości co do tego głupiego wykresu.

Jestem skołowana tą wyznaczona owulacją.

Of wyznaczył ją 12 dc, czyli 23.01- w sobotę

Śluz płodny miałam wczoraj na 100%, sprawdzany 3x w ciągu dnia był rozciągliwy jak białko.
    Szyjka macicy dzis najwyżej od początku cyklu.
    A jednak ta tempka...hmmm
    Niezbyt sumiennie ja mierzę, to fakt, o różnych godzinach, nie od początku cyklu, zwykłym termometrem i pod pachą, ale wzrost jest, bez dwóch zdań.

W sumie ta jedna temperatura 24.01 zmierzona o 12:00 jest powodem wyznaczenia tej owulki, więc zaznaczyłam ignorowanie jej, ale OF i tak wyznaczył owulację.

Zobaczę co będzie dalej, bo według statystyki, owulacja dziś, ale też wiadomo, że statystycznie to człowiek i pies maja po 3 nogi...

I albo się nauczę systematyczności na kolejny cs, albo się udało.

Teraz moje najgorsze cechy charakteru nie dadzą mi żyć: niecierpliwość i pośpiech - ja chcę dwóch kresek!!!! :)

Jak myslicie, była ta owu 23.01 czy nie była?

33 lata
    synek, 6 lat
    6b494c7d38d4b3d81d3850638f0acc81.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko!!! Od rana będę trzymać kciuki, napisz szybko jak tylko zrobisz teścior ;) jakieś objawy są??? Nakręć nas trochę ;)

Majju no proszę Cię!!! Przymieram głodem w pracy a Ty mi tak??? Niewybaczalne ;)

Ruby - no jak nie jak tak!! W takiej paczce jak ruszamy to nawet testy będą się nas bać i pokażą po dwie kreski ;)

majju, AgaL, Paryzetka83, EwelinaaKa, Ruby lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku jakbym wysłała kurierem to za 3 h byś miała :) ale co Ci po zimnej pizzy ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko Dziewczyny,

Ależ dzień jest długi, gdy się nie pracuje : ). Od 2 dni czuję,jak rozpiera mnie na dole brzucha raz z jednej, raz z drugiej strony. Myślę, że maluch tam ciągle szaleje : ).

Bratku- cieszę się, że u Ciebie samopoczucie dobre, oby tak już było do końca : ).
    U mnie też, odpukać, mdłości ustały.
    Mąż widzę staje na wysokości zadania, ciąża to są piękne chwile dla całej rodziny. A mam wrażenie, że u mężczyzn odzywa się pierwotny instynkt jak u zwierząt- dbanie o samice i młode : ). Muszę przyznać, że mój mąż też się sprawuje, pilnuje u mnie godzin posiłków jak u noworodka, wyciska soczki, ale najbardziej wzruszają mnie dzieci. Gdy wracają ze szkoły, całują najpierw mnie, potem dzidzię, to samo na dobranoc. Nie pozwalają mi nic podnosić, gdy siedzę przed telewizorem, przynoszą kocyk. Wiecie co, zauważyłam, że to co dajemy dzieciom, potem do nas wraca : )

Midnight- talent masz Kobieto,

Aga- zazdroszczę wyjazdu, ale sobie wypoczniecie. Aga to prawda, ja starsza od większości tu obecnych, mam 37 lat, więc do mojego wieku, to będziecie miały po 2 dzieci, w porywach do trójki ; )

Katiusza, Ruby- w nowy cykl nowym krokiem, oby to już ostatni w tym roku.
    Niech moc ojca Sroki będzie z Wami w tym cyklu!

Majju- dobrze, że ufasz swojemu lekarzowi, plan na 2 najbliższe cykle jest, a to najważniejsze. ps ja też nie miałam płynu w zatoce 2 dni po owulce, lekarz to głośno powiedział, że płynu nie widzi, choć pęcherzyk wygląda mu na ciałko źółte, co znaczy, ze owulka była.

Reni- generalny remont przed wprowadzeniem nowego mieszkańca na pewno dobrze zrobi, kiedy kolejny transfer? w następnym miesiącu?

Kjopa- chyba faktycznie trzeba z tym babskiem w szkole zrobić porządek, co dzieci stresuje.

Edycik- moja bezsenność była bez powodu...ale za to następnego dnia byłam senna jak suseł i odsypiałam, prawie zaspałam na 17:30 do teatru ; ). A dupka też bym zaczęła brać na Twoim miejscu.

Cynamon- numer z zabawą psiaków z kupą boski!

Agatia- nie stresuj się, wiem, co czujesz. Jednego dnia miałam USG genetyczne i telefon do przełożonej, że już idę na zwolnienie od następnego dnia i tak naprawdę nie wiem, czym się bardziej stresowałam, choć okazało się, że niepotrzebnie.
    Masz prawo, a gadaniem innych się nie przejmuj, myśl o sobie. A jak ktoś lubi pogadać, to zawszze znajdzie powód, czy będziesz na zwolnieniu,czy nie : )
    Kciuki, będzie dobrze.

Kasia- dobrze, że wizyta pozytywna i ,że była rozmowa z mężem. Od kłótni do pojednania jeden krok : )

Wczoraj przyjaciółka mi mówiła, że super jest ksiażka " 100 latek, który wyskoczył przez okno" śmieszna, wesoła. Planuję zakupić, widziałam, że w empiku jest po 29zł.

Chciałam wrzucić zdjęcie dzidziola z USG, ale nie chce mi coś z nowego telefonu do kompa się zgrać przez bluetooth, muszę poczekać na męża. Wprawdzie jest to ponad tydzień temu zrobione, ale widać profil ładnie : )

Paryzetka83, majju, AgaL, cinnamon cookie, Edycik, Bratek, midnight, Kasia1407 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-) powiem wam, że chyba się nie odkopie jak będzie negatyw a z drugiej strony nie dopuszczam myśli pozytywu :-)

Cynamonku objawów jaki takich nie mam...z wyjątkiem obolalych piersi i uczucia takiej jakby ciężkości w podbrzuszu. Miałam już lutealna po 16 dni, także wiecie...
    Ale za kciuki dziękuję :-) Oby pomogły :-)

Ps. Majju uwielbiam hawajska pizze i właśnie mam zachciankę hahhahah

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka paskudny ten Twój wykres (tfu) ;) Trzymam kciuki za teścik :* Tylko nie trzymaj nas długo w niepewności :)

Jasminowa - nie wiem jak książka, ale film jest super :) Polecam!

EwelinaaKa, AgaL, Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak potwierdzam czuję od Bratka to szczęście i miłość. Niesamowite czytać taki przekaz :-).

Ewelina trzymam kciuki <3

Kasia super, że nowy lekarz, pozytywny.

EwelinaaKa, AgaL, Jasminowa, Bratek, Kasia1407 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ