X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, to samo jej poradziłam, przede wszystkim chce skonsutować to z innym ginem, bo właśnie myślą o dziecku.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Midnight:) mówiłam Jej też jaką tu mamy super grupę...i że bez Was byłoby mi bardzo ciężko znosić kolejne miesiące i @ .

midnight lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    A'propos problemów z jelitami to ja właśnie OBŻARŁAM się u siostry plackami z jabłkami i popiłam słodką cafe mocca. Jak usłyszycie głośne buuuuum to będzie znaczyło, że wybuchłam :)
    04icon_rotfl.gif

MamaTuśka, biedo Ty, kuruj się, kuruj!!!!!
    A o do węchu - wiesz, bo w przyrodzie nic nie ginie - ja za to mam nadmiernie wyczulone (myślałam, że dziś zejdę w Biedrze i Lidlu ;) ), więc wiesz - równowaga jest :-D :P ;)

Edycik - buuu, szkoda :(

Jasminowa - no i gdzie USG, ja się pytam???? Miał być profil, buuuu :( :P

midnight - przypomniało mi się, miałam Ci pokazać moje Łaciate Szczęście :) Nie są to może jego idealne portrety, ale.... jak widzisz, można by być złośliwym i zrobić z nich puzzle 5.000 kawałków ;)))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 01:41

midnight, EwelinaaKa, Jasminowa, Edycik, agatia lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku śliczności

Bratek lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiel powinna sie wchlonac czasem samoistnie a czasem sie zaleca branie hormownow, wiec tabletki anty chyba pomagaja. Torbiel moze blokowac owulacje, wiec albo sie ja zlikwiduje operacyjnie ale czesciej sie przepisuje tabletki, pewnie zalezy od wielkosci. No ale ja bym tez zaciagnela opinii drugiego lekarza.

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Bratku śliczności
    A jakie wredne te śliczności (mówię już szeroko, o całej rasie ;) ) potrafią być, wbrew swemu słodkiemu wyglądowi? ;]

Co do torbieli - hmmm, też się już kilka razy spotkałam z antykami w ramach leczenia, więc tak znowu źle, to o lekarzu to nie świadczy, ale zawsze warto zapytać innego. Pytanie, jaka to dokładnie torbiel, jak duża i w ogóle ;/

AgaL lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku przyznam się-tylko bez bicia- nie przepadam za psami, jestem raczej kociarą ale powiem nie cukrując bardzo ładny piesek :) naprawdę nawet mi się podoba,ładnie mu z oczu patrzy.
    Puzzli nie potrafie robić, lubię je układać i takie mogłabym z chęcią ułożyć ;)
    A jak mnie najdzie wena-nie obiecuję że szybko to nastąpi, to coś spróbuję wymodzić, tylko które zdjęcie powiedz?

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza u znał to za owulację bo nie pamiętam żeby oprócz polipa coś o torbielu mówił, a pewnie by go na USG widział... więc raczej bóle owulacyjne....dodam , że miałam śluz rozciągliwy w tym dniu co tak napieprzało, ale serio takie bólu nie miałam, zginało nie wpół i nie mogłam chodzić bo aż do nogi promieniowało, ustąpiło po tabletce przeciwzapalnej co ma miał przepisaną nerwobóle i skurcze.

Bratku synalek i mama cudne :)

Ja mam dzisiaj jakiegoś nerwa, młoda mnie wyprowadza z równowagi bardzo łatwo, że aż się zastanowiłam po co mi drugie dziecko skoro to jedno potrafi mnie w ciągu paru sekund doprowadzić do ostateczności....a dzisiaj się na mnie obraziła bo dała swojej koleżance wczoraj pierścionek (miała dwa takie same) i dzisiaj sobie uznała, że jej go zabierze , a tamta oczywiście płakała z tego powodu więc urządziłam jej pogadankę, że tak się nie robi, że przykro tamtej było, jak się daje coś w prezencie to nie wolno zabierać i takie tam...no i młoda obraza majestatu - chyba jutro go jej da z powrotem bo widziałam, że mocno to przeżyła. Potem mi jej żal było bo po pogadance się popłakała, ale powinna się od małego uczyć takich rzeczy, zresztą nie krzyczałam tylko jej spokojnie tłumaczyłam, spokojnie ale dosadnie....

ps. dawno tak masakrycznej gry nie widziałam :( zero gry, dreptanie zamiast biegania, same straty , a szkoda, mogli nawet przegrać żeby iść dalej tylko że podobno max 3 pkt , a to co się dzieje na boisku to rzeźnia....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 21:41

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby eh...też czasem tak mam ze się zastanawiam po co mi więcej takich łobuzów...i nawet miałam Was pytać, szczególnie te, które jeszcze nie maja dzieci-czy na pewno wiedzą na co się piszą ;)
    Popłacze, pomyśli , naprawi i przejdzie :) Słyszałam kiedyś takie zdanie:
    ''Nie trzeba być idealną matką, ale wystarczająco dobrą (dla swego dziecka)''
    czy jakoś tak i staram się tego trzymać.
    Na pewno jesteś taką właśnie matką :)i mała na pewno kiedyś to doceni :)

Ruby lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby eh...też czasem tak mam ze się zastanawiam po co mi więcej takich łobuzów...i nawet miałam Was pytać, szczególnie te, które jeszcze nie maja dzieci-czy na pewno wiedzą na co się piszą ;)
    Popłacze, pomyśli , naprawi i przejdzie :) Słyszałam kiedyś takie zdanie:
    ''Nie trzeba być idealną matką, ale wystarczająco dobrą (dla swego dziecka)''
    czy jakoś tak i staram się tego trzymać.
    Na pewno jesteś taką właśnie matką :)i mała na pewno kiedyś to doceni :)

cytat mi się podoba, nawet bardzo :)
    a co do dzieci to wiadomo z nimi łatwo nie jest ale bez nich jest znacznie gorzej także dziewczyny już nie mogą się doczekać jak będą swoje łobuzy musztrować ;) to wyprowadzanie z równowagi - bezcenne ;)

midnight, katiuszaa, Jasminowa lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe racja :) a ja sobie tak myślę, że z drugim powinno być już łatwiej?
    oczywiście nie z dwójką na raz, ale już będziemy wiedziały czego sie po dziecku w danym wieku spodziewać.
    Z pierwszym chyba najtrudniej. Ja mam tak, że młoda całkowicie się różni ode mnie i od m charakterem, dlatego czasem ciężko nam sobie poradzić z naszym diabełkiem. Ale byłam z nią w niedzielę u mojej koleżanki która ma synów 3 lata i 2 miesiące, i zaobserwowałam, że zdarzają się trudniejsze jeszcze od niej dzieci, a znów młoda podejscie do maluszka-boskie, aż mi sie łezka zakręciła...
    że mogłaby być taka w stosunku do nienarodzonego brata

Ruby lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik szkoda, że z autkiem nie wyszło, no ale nie ma co szrota kupować :)

Katiuszka wdzięczne miasto na 3 litery... Krótko się pisze, długo się pamięta :D

Ruby dobrze, że tłumaczysz takie rzeczy :) domyślam się, że dla młodej osóbki to duże przeżycia ale musi się uczyć pewnych zachowań... A jak się nie dowie od Ciebie to od kogo? :)

Majju - stukam się kieliszkiem ;) nasze zdrowie!

Aga - kciuk w górę za nowe podejście! :)

A tak w ogóle, to masakra nie mecz.....!!!! :/

AgaL, Ruby, katiuszaa, Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon g...no nie mecz, jestem zniesmaczona grą PL, szkoda tylko kibiców :(
    miasto na E? ;)

Mid - z drugim pójdzie jak po maśle:D ja za dużo mówić nie mogę bo ja byłam mega obrażalska jak byłam mała i widzę, że młoda zaczyna to dziedziczyć po mnie :P a co do małych dzieci to też super się opiekuje myślę , że ja będę chodzić na imprezki , a młoda będzie sprawować opiekę :P

midnight, AgaL, cinnamon cookie, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby fajnie masz że młoda podobna, przynajmniej wiesz że Twoja :)
    Ja mam czasami wątpliwości...Ja jak byłam mała to podobno tylko spałam, jadłam i sr..łam :) jak byłam w jej wieku to rysowałam, m podobnie, i zasypiał z głową w klockach, a młoda-żywe srebro, spać nie chciała, do tej pory mało śpi...tylko płacz, a odkąd zaczęła chodzić to ją rozpiera energia, nawet przedszkole jej nie męczy..na 3 minuty usiąść nie może normalnie ADHD
    Będzie się ładnie Twoja opiekować młodszym rodzeństwem, już niedługo zobaczysz

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik szkoda, że z autkiem nie wyszło, no ale nie ma co szrota kupować :)

Katiuszka wdzięczne miasto na 3 litery... Krótko się pisze, długo się pamięta :D

Ruby dobrze, że tłumaczysz takie rzeczy :) domyślam się, że dla młodej osóbki to duże przeżycia ale musi się uczyć pewnych zachowań... A jak się nie dowie od Ciebie to od kogo? :)

Majju - stukam się kieliszkiem ;) nasze zdrowie!

Aga - kciuk w górę za nowe podejście! :)

A tak w ogóle, to masakra nie mecz.....!!!! :/
    Już wiem ;) byłam przejazdem a raczej przepływem ;) na spływ kajakowym

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zgadzam się.... Porażka :/ a miasto dokładnie na E ;) piękne, po raz kolejny kuszę i zapraszam ;)

A teraz kończę winko i uciekam do łóżka :) dobrej nocy! :*

Ruby lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dobranoc mówię

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - jestem pewna, że postąpiłaś dokładnie tak, jak trzeba :) Będzie dobrze, Mała przetrawi temat :)

midnight - jak już, to pierwszy, aczkolwiek tamta perspektywa pewnie utrudnia. Spoooooko, kiedyś wynajdę jakieś inne ;)
    P.S. Wiesz, koty też mamy, nawet dwa :P

A co do dzieci - w swoim wyłącznie imieniu odpowiem Ci tak: Gdyby było AŻ TAK źle, to starałabyś się o drugie?????? jakoś nie sądzę... :P :P :P
    Nikt nie mówi, że będzie łatwo. Toż to CZŁOWIEK!!!!! Z własnym rozumem, emocjami etc.
    Ale choć każdy mówi: "Nie wiedziałem, że aż tak to będzie wyglądało...." to większość moich znajomych pomyślało/myśli o drugim.

Jasne, czasem mam myśli typu: czy na pewno damy radę????? Ale raczej nie w kontekście dziecka, nazwijmy to, w miaaaaarę statystycznego ;) tylko gdyby nie daj Boże trafiło się z autyzmem, albo ADHD etc. To "nie daj Boże" piszę bynajmniej nie tylko w sensie tego, że nam by było ciężko ;) ale takiemu dziecku jest na świecie koszmarnie trudno :(((((((
    Obserwuję znajomych i widać, jak różne efekty dają różne podejścia.... Zobaczymy, ile z tych wniosków uda nam się zastosować w praktyce - zarówno w kontekście relacji rodzic-dziecko, rodzicE-dziecko, jak też relacji pomiędzy partnerami w okresie wychowywania dziecka (czytaj: nie spieprzenia związku z racji klapek na oczach z napisem "dziecko").

Resume:
    pyt.: Czy się boimy????
    odp.: TAK!!!!!! Ale każdy psycholog czy inny terapeuta ;) powie, że to normalne ;) Nienormalne byłoby raczej NIE odczuwanie żadnych obaw ;)

pyt.: Czy jest to powód by zrezygnować?
    odp.: Eeee, a co ja tutaj robię?

;))))

midnight, AgaL, EwelinaaKa lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się synchronizuję i też mówię dobranoc :)

Bratku podsumowując dzieci "som" fajne :P

Bratek, midnight, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ