SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju może lepiej się zwolnij do domku:)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ja to niestety mam na co dzień... U mnie wszyscy dzieciaci (rozstrzał jest od małych dzieciaczków aż po liceum) albo aktualnie w ciąży i temat przewija się prawie codziennie. Takie typy, że lubią o dzieciach niemal non-stop rozmawiać i to jest główny temat w biurze. Nie raz i nie dwa uciekam na chwilę, bo mi łezka poleci, ale w pracy nie przyznam się, że to dla mnie takie trudne. Nie jestem z tymi ludźmi aż tak blisko. Zresztą tylko moja siostra wie, że się staramy. Wiem, że to potrafi być bardzo ciężkie, ale jesteśmy z Tobą! Buziaki i trzymaj się :*

Dziewczyny, ja się właśnie zorientowałam, że następna @ wypada w rocznicę naszej pierwszej randki :( A miałam już takie piękne plany :(

👩37 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - 2,26 cm 😍
    29.09 - nifty prawidłowe - czekamy na zdrową Basieńkę 🩷
    6.10 - prenatalne super - 6,4 cm Dzidziutka 🥳
    3.12 - drugie prenatalne dalej super - 380 g 😍

15.05.2025 - transfer 💔
    8.02.2025 - transfer💔
    14.09.2024 - transfer ❄️- pusty pęcherzyk 💔
    kwalifikacja z MZ - 10.06
    21.08.2023 - transfer❄️ 💔
    luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon 🩵
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - ivf

starania od 2014

preg.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając o tych chorobach pożarłam ze smakiem 2 pączki :)
    Co do wirusa i komarów - to u nas ten gatunek komarów nie występuje, zagrożenuem mogą być osoby wracające z ameryki południowej - tych należy unikać ;)

Smerfelinka, Mid ja na plamienia około @ distałam luteinę - u mnie to była wina progesteronu.

Majju a koleżanki wiedzą, że się starasz? U mnie też była dziś koleżanka, rodzi za miesiąc a zaczęłyśmy się starać w tym samym czasie. Tylko, że moje koleżanki-matki jej nie oszczędzały i opowiadały same okropności o czasie okołoporodowym. Zazdroszczę jej jak cholera, ale potrafię się cieszyć jej szczęściem.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Czytając o tych chorobach pożarłam ze smakiem 2 pączki :)
    Co do wirusa i komarów - to u nas ten gatunek komarów nie występuje, zagrożenuem mogą być osoby wracające z ameryki południowej - tych należy unikać ;)

O nie, moja bardzo bardzo bliska koleżanka wraca w kwietniu... Nie zaproszę jej na kawę :)
    Paryzetka83 wrote:
    Majju a koleżanki wiedzą, że się starasz? U mnie też była dziś koleżanka, rodzi za miesiąc a zaczęłyśmy się starać w tym samym czasie. Tylko, że moje koleżanki-matki jej nie oszczędzały i opowiadały same okropności o czasie okołoporodowym. Zazdroszczę jej jak cholera, ale potrafię się cieszyć jej szczęściem.

Koleżanki niestety wiedzą a mimo to się zachowywały jakby mnie nie było. Z tą która teraz ma rodzić brałyśmy ślub w podobnym czasie i w tym samym czasie się zaczęłyśmy starać. Gadałyśmy o tym non stop. No i ona zaraz rodzi...

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Ci. U mnie też wiedzą, ale odkąd kazałam się im odpier....ć z ich dobrymi radami to się trochę uspokoiły. Bo żadna z nich nie wie, jak to jest starać się o dziecko, wszystkie były zaskoczone ciążami, więc ich rady i komentarze wyprowadzały mnie z równowagi.

majju, Ruby lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju strasznie współczuję takiej sytuacji :( przytulam :*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju tulę i współczuje takiej sytuacji...:*
    u mnie w ostatnich trzech miesiącach dowiedziałam się o 4 ciążach bliskich koleżanek, oczywiście żadna nie starała się długo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:31

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak podziwiam sama siebie, że się nie poryczałam. Dopiero w domu dam upust emocjom ;)
    Miałam taki moment,że myślałam że zwymiotuję. Chyba ze stresu.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju to rzeczywiście przykre...ja dlatego unikam spotkania z koleżanką w ferie i z drugą też bo nie chce mi się słuchać tego wszystkiego , obie są już dzieciate więc jakby nie mają mojego pełnego zrozumienia...a irytuje mnie to , że oczywiście im bez problemu wszystko poszło , a ja muszę się nagimnastykować żeby cokolwiek z tego było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Majju ja to niestety mam na co dzień... U mnie wszyscy dzieciaci (rozstrzał jest od małych dzieciaczków aż po liceum) albo aktualnie w ciąży i temat przewija się prawie codziennie. Takie typy, że lubią o dzieciach niemal non-stop rozmawiać i to jest główny temat w biurze. Nie raz i nie dwa uciekam na chwilę, bo mi łezka poleci, ale w pracy nie przyznam się, że to dla mnie takie trudne. Nie jestem z tymi ludźmi aż tak blisko. Zresztą tylko moja siostra wie, że się staramy. Wiem, że to potrafi być bardzo ciężkie, ale jesteśmy z Tobą! Buziaki i trzymaj się :*

Dziewczyny, ja się właśnie zorientowałam, że następna @ wypada w rocznicę naszej pierwszej randki :( A miałam już takie piękne plany :(
    wiesz to się zmienia jak w kalejdoskopie więc nie wiadomo czy ci się coś nie poprzesuwa, a może nie przyjdzie wcale ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć żarłoki.
    Jeśli chodzi o tego wirusa to do nas on nie dotrze więc możecie już spokojnie do tego podchodzić. Wirus przenoszony jest przez komary które nie są wstanie przetrwać w naszym klimacie ;)
    Gorsza jest ta świńska grypa. W Sokołowie Podlaskim było już kilka przypadków w tym podejrzenie u jednej małej dziewczynki. Więc u nas jest stan podwyższonego ryzyka. większość zaczęła się od małego przeziębienia które nie było leczone a tamto choróbsko samo się dołączyło.
    Edycik do domu kurować się marsz!!!!!
    Aguś chcesz łopatę? :*
    Maju współczuję sytuacji. Rozumiem co czujesz bo mam to samo ale w domu rodzinnym gdzie mój brat oczekuje syna. Niby mama wie że jest mi ciężko ale .......

U mnie owulacji chyba jeszcze nie było przynajmniej temperatura na to nie wskazuje. Więc nadal jestem w tym najlepszym czasie cyklu gdzie do woli mogę pofolgować z mężem w sypialni ;)

Edycik, AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety kupiłam jeszcze pączka z bitą śmietaną i adwokatem! ale dopiero w 4 sklepie :P
    Kapelusz też już masz także spoko luz :)
    Ale coś się nie wyraźnie czuję powiem wam, ta głowa boli mimo tabletki do tego coś tak na żołądku mi dziwnie i wypieki jakieś na policzkach...ale nic innego chorobowego nie czuję...

AgaL, Edycik, katiuszaa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka dziękuje Kochana...myślę że już lepiej. Choć jakoś przypomniało mi się że na wiosnę czekają mnie urodziny córki przyjaciółki i będą wszystkie koleżanki z dziećmi, albo z brzuchami.... a ja nadal nie...:/ nie wiem czy będę mieć siłę pójść.
    A Ty Kochana szalej w sypialni.
    Ja jakoś nie mam sił i planów na ten cykl, chyba nawet nie kupię testów owulacyjnych... po prostu niech się dzieje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Katiuszka dziękuje Kochana...myślę że już lepiej. Choć jakoś przypomniało mi się że na wiosnę czekają mnie urodziny córki przyjaciółki i będą wszystkie koleżanki z dziećmi, albo z brzuchami.... a ja nadal nie...:/ nie wiem czy będę mieć siłę pójść.
    A Ty Kochana szalej w sypialni.
    Ja jakoś nie mam sił i planów na ten cykl, chyba nawet nie kupię testów owulacyjnych... po prostu niech się dzieje ;)
    Aguś to chwilowe zwątpienie też przez pogodę..przyjdzie wiosna, będzie słoneczko to człowiek też inaczej na świat patrzy a nie tylko szaro , buro i ponuro na zewnątrz...

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mam nadzieję, chce odzyskać swoją energię...
    pogoda u nas jest mega dziwna, przed chwilą deszcz ze śniegiem, teraz słońce i tak na zmianę :/

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki

Ja też 1 pączka zjadłam na śniadanie. Teraz jestem u rodziców i czekam aż z pracy wrócą.

Życzę powodzenia w nowych cyklach, a za testujące w najbliższych dniach tradycyjnie trzymam kciuki.

Edytka powinnaś iść dla dłuższe zwolnienie by się wyleczyć.

Ruby wiedzmo mam nadzieję że foto będzie?

Ja po wizycie. Dzieć waży 230 gram i na 60℅ jest Mikołajem.

AgaL, cinnamon cookie, majju, Edycik, Paryzetka83, Bratek, Kasia1407 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Cześć kobitki

Ja też 1 pączka zjadłam na śniadanie. Teraz jestem u rodziców i czekam aż z pracy wrócą.

Życzę powodzenia w nowych cyklach, a za testujące w najbliższych dniach tradycyjnie trzymam kciuki.

Edytka powinnaś iść dla dłuższe zwolnienie by się wyleczyć.

Ruby wiedzmo mam nadzieję że foto będzie?

Ja po wizycie. Dzieć waży 230 gram i na 60℅ jest Mikołajem.

super Ejrene :) kawał dziecia już :P no to rośnijcie dalej w siłę ;)

Ejrene lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene super :):) czyli dobrze Ci tu nasze wróżko-czarownice przepowiadały...zresztą jeszcze może się zmienic :)

Ejrene lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niedawno śnieg, później słońce a teraz szaro :( okropna pogoda...

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene dobre wieści :) :*

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ