X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk z pracy niestety nie wyjdę dziś :( nie ma szans ,kierownika nie ma,koleżanki z pokoju tez nie mam z kim gadać nawet.
    Ale własnie słyszałam ,że duża ilość ludzi teraz choruje na grypska i anginy.

Ruby kochana może weź jakiś nurofen na ból głowy?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik chyba tak zrobię bo męczy mnie :/

Mid plamienia śródcykliczne mogą też świadczyć o niskim progesteronie, albo czas zagnieżdżenia? ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to jest jakiś wirus który powoduje bardzo poważne uszkodzenia płodu... Narazie nie ma na niego żadnego sposobu :( też muszę poczytać o tym bo to tyle co rano w wiadomościach na Polsacie mówili...

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid super sms :):)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • midnight Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wsółczuję bardzo że musisz w pracy się męczyć...jak wrócisz to kocyk i leki.
    Ruby...chyba nie implantacja-5 dni po?...oczywiście zakładając ze 5...równie dobrze 4 albo 6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:45

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Właśnie to jest jakiś wirus który powoduje bardzo poważne uszkodzenia płodu... Narazie nie ma na niego żadnego sposobu :( też muszę poczytać o tym bo to tyle co rano w wiadomościach na Polsacie mówili...

Czytałam właśnie, że jeszcze nie do końca naukowo udowodnione, ale:
    " istnieje zależność między pojawieniem się wirusa w ubiegłym roku w Brazylii a wzrostem liczby niemowląt rodzących się z małogłowiem (mikrocefalią)"

i to komary przenoszą???

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    matko czytałam teraz....przerażające:

4. Wirus Zika najbardziej zagraża kobietom w ciąży i płodom
    Przypuszcza się, że może przyczyniać się do rozwoju małogłowia - wady rozwojowej, w której czaszka jest mniejsza od prawidłowej wielkości. Wirus jest najgroźniejszy na początku ciąży, przede wszystkim w pierwszym trymestrze. Aby zapobiec epidemii tej wady u dzieci, w niektórych krajach wydano oficjalne ostrzeżenia przed planowaniem ciąży w ciągu kolejnych 2 lat.

U dorosłych wirus Zika może powodować tzw. zespół Guillaina-Barrégo, prowadzący do niedowładu mięśni.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to Ty doczytałaś więcej... przerażajace...

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa co Wy mówicie :( :( okropieństwo :( komary to przenoszą??? Mnie wiecznie komary gryzą :( jak 5 osób siedzi w pokoju i jest 1 komar to wiadomo, że mnie dziabnie :/ :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Edycik wsółczuję bardzo że musisz w pracy się męczyć...jak wrócisz to kocyk i leki.
    Ruby...chyba nie implantacja-5 dni po?...oczywiście zakładając ze 5...równie dobrze 4 albo 6

a czemu nie, ale bez nakręcania, tylko myślę czym może być spowodowane takie plamienie oprócz niedoboru proga... ale pewnie jeszcze coś się znajdzie...jeszcze bym poczekała kilka dni , po negatywnym teście udała się do lekarza jak co...chyba, że będzie pozytywny to wiadomka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aaaaaaaaa co Wy mówicie :( :( okropieństwo :( komary to przenoszą??? Mnie wiecznie komary gryzą :( jak 5 osób siedzi w pokoju i jest 1 komar to wiadomo, że mnie dziabnie :/ :P
    mam ten sam problem, kochają moją krew...tak komary przenoszą.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj moja krew też komary kochają...Ruby przeraziłaś mnie tym co wkleiłaś

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    ojj moja krew też komary kochają...Ruby przeraziłaś mnie tym co wkleiłaś

sama jestem przerażona:( ale trzeba być świadomym zagrożenia :/

Edycik dałaś mi adres do pracy a jak pójdziesz na L4 to odbierze ci ktoś przesyłkę ?:)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, Edycik, Cinnamonek... to ja jestem tą osobą którą komary nie gryzą....jak jestem z kimś, zawsze tego kogos nie mnie ;)

ale tak na poważnie... okropne to

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby, Edycik, Cinnamonek... to ja jestem tą osobą którą komary nie gryzą....jak jestem z kimś, zawsze tego kogos nie mnie ;)

ale tak na poważnie... okropne to
    szczęściara! :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby po prostu nie jestem słodka :P

• Edycik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    sama jestem przerażona:( ale trzeba być świadomym zagrożenia :/

Edycik dałaś mi adres do pracy a jak pójdziesz na L4 to odbierze ci ktoś przesyłkę ?:)

Mąż :)

AgaL lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś w takim razie Ci zazdroszczę... Ja mam tak, że np wieczorem przy grillu czy ognisku to wiadomo ciało zasłonięte a i tak mnie gryzą, a najgorsze jest to, że wiele razy miałam bąble na twarzy!!! Policzek albo czoło, norma :P ciuchy to jeszcze popryskam sprayem od komarów ale twarzy nie zamierzam :/ i zawsze ten sam problem...
    Kurczę, jakie dziadostwa na świecie panują :( aż strach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:02

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek to znowu u mnie odwrotnie, siedzę z kuzynką, czy przyjaciółką...one się oganiają od komarów, wypsykane sprayami...a ja od czasu do czasu coś odgonie, a nawet jeśli ugryzie nie mam śladu praktycznie. No jak nic, gorzka we mnie krew :P

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze nie ma porządnej zimy z mrozem, więc to całe dziadostwo będzie się rozmnażać i mutować...

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ