Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
madzikk z pracy niestety nie wyjdę dziś
nie ma szans ,kierownika nie ma,koleżanki z pokoju tez nie mam z kim gadać nawet.
Ale własnie słyszałam ,że duża ilość ludzi teraz choruje na grypska i anginy.
Ruby kochana może weź jakiś nurofen na ból głowy? -
nick nieaktualny
-
Edycik wsółczuję bardzo że musisz w pracy się męczyć...jak wrócisz to kocyk i leki.
Ruby...chyba nie implantacja-5 dni po?...oczywiście zakładając ze 5...równie dobrze 4 albo 6Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:45
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
cinnamon cookie wrote:Właśnie to jest jakiś wirus który powoduje bardzo poważne uszkodzenia płodu... Narazie nie ma na niego żadnego sposobu
też muszę poczytać o tym bo to tyle co rano w wiadomościach na Polsacie mówili...
Czytałam właśnie, że jeszcze nie do końca naukowo udowodnione, ale:
" istnieje zależność między pojawieniem się wirusa w ubiegłym roku w Brazylii a wzrostem liczby niemowląt rodzących się z małogłowiem (mikrocefalią)"
i to komary przenoszą???Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Właśnie to jest jakiś wirus który powoduje bardzo poważne uszkodzenia płodu... Narazie nie ma na niego żadnego sposobu
też muszę poczytać o tym bo to tyle co rano w wiadomościach na Polsacie mówili...
4. Wirus Zika najbardziej zagraża kobietom w ciąży i płodom
Przypuszcza się, że może przyczyniać się do rozwoju małogłowia - wady rozwojowej, w której czaszka jest mniejsza od prawidłowej wielkości. Wirus jest najgroźniejszy na początku ciąży, przede wszystkim w pierwszym trymestrze. Aby zapobiec epidemii tej wady u dzieci, w niektórych krajach wydano oficjalne ostrzeżenia przed planowaniem ciąży w ciągu kolejnych 2 lat.
U dorosłych wirus Zika może powodować tzw. zespół Guillaina-Barrégo, prowadzący do niedowładu mięśni. -
nick nieaktualnymidnight wrote:Edycik wsółczuję bardzo że musisz w pracy się męczyć...jak wrócisz to kocyk i leki.
Ruby...chyba nie implantacja-5 dni po?...oczywiście zakładając ze 5...równie dobrze 4 albo 6
a czemu nie, ale bez nakręcania, tylko myślę czym może być spowodowane takie plamienie oprócz niedoboru proga... ale pewnie jeszcze coś się znajdzie...jeszcze bym poczekała kilka dni , po negatywnym teście udała się do lekarza jak co...chyba, że będzie pozytywny to wiadomka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdycik wrote:ojj moja krew też komary kochają...Ruby przeraziłaś mnie tym co wkleiłaś
sama jestem przerażona:( ale trzeba być świadomym zagrożenia
Edycik dałaś mi adres do pracy a jak pójdziesz na L4 to odbierze ci ktoś przesyłkę ?Edycik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aguś w takim razie Ci zazdroszczę... Ja mam tak, że np wieczorem przy grillu czy ognisku to wiadomo ciało zasłonięte a i tak mnie gryzą, a najgorsze jest to, że wiele razy miałam bąble na twarzy!!! Policzek albo czoło, norma
ciuchy to jeszcze popryskam sprayem od komarów ale twarzy nie zamierzam
i zawsze ten sam problem...
Kurczę, jakie dziadostwa na świecie panująaż strach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 10:02
-
Cinnamonek to znowu u mnie odwrotnie, siedzę z kuzynką, czy przyjaciółką...one się oganiają od komarów, wypsykane sprayami...a ja od czasu do czasu coś odgonie, a nawet jeśli ugryzie nie mam śladu praktycznie. No jak nic, gorzka we mnie krew
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę