X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • midnight Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ale ja ciążę jak najbardziej polecam i przesyłam, juz monitor mam cały opluty wiruskami ;) ale słyszałam o przypadkach, które nie męczyły zgagi ani mdłości. To trzymam kciuki za sobote ;) zebyś nie mogła się napic :D

Kjopa ja mam problem z ogarnięciem czaso-przestrzeni kuchennej ;) robieniem czegoś w czasie gdy cos...itp ;) ale kiedyś się wezmę i zrobię tego placka bo mi smaka narobiłyście

AgaL lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku również ode mnie najlepsze życzenia! :-)

Ja właśnie wypilam kawę bo coś mnie na spanie brało; -) dziś 7dc i jeszcze mialam lekkie brazowe plamienie, mam nadzieję że ovu będzie w tym cyklu.
    Maju kciuki za monitoring:-)
    Ja ten cykl biorę na luzie, to pierwszy cykl z metą i Acardem...hmmm...no zobaczymy. Żeby tylko męża mi nie rozlozylo bo sezon taki nieciekawy chorobowy:-/ ale witaminki bierze to może będzie dobrze:-)
    Aha a tą wit.b6 to bierzecie tylko do ovu czy cały cykl? Kupilam 5mg.

Edycik lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia wolne masz już skoro weekend zaczynasz?

Smerfelinko dobrze że już lepiej się czujesz :)

Mid kciuki dalej trzymam :)

Kas ja witaminkę B6 biorę do owulki :)

Byłam dziś u lekarza i mam L4 na jutro i piątek,nie ukrywam cieszy mnie to,odpocznę,mam się troszkę wygrzać bo coś mi w płucach gra i zajmę się M. dla męza mam zmieniony antybiotyk bo tamten ponoć za słaby się okazał także mam nadzieję że wrócimy do zdrowia, tylko obawiam się że w tym cyklu nic dobrego z tego nie będzie.

Rozmawiałam dziś chwilkę ze szwagierką i się nasłuchałam jak Teściowa na mnie wczoraj psioczyla jaka to ja zła jestem. A dziś o 9 rano wpadła do mojego M, z kaszką manną i pilnowała by całą zjadł masakra.M już był na nią wkurzony ale nie miał sił się kłócić.

midnight, AgaL, Smerfelinka, madzikk lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik przepraszam...ale się uśmiałam, biedny M :) został nafaszerowany kaszką jak mały chłopczyk ;)

Edycik lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak się cieszę, że moja teściowa mieszka 50 km od nas :D ufffff
    Niezłe jaja Edycik - lej na to, niech se pogada jędza, ciekawe czy jak ty jesteś chora to też tak to przeżywa?

zjadłam kolację tylko szkoda, że nie czułam jej smaku :/ koszmar

Mid ja zgagę miałam pod koniec dopiero, a mdłości nic a nic także mi ciąża straszna nie jest jeśli chodzi o dolegliwości ;) tylko na finiszu swoje wycierpiałam ale to ostatnie 2-3 tyg więc jakoś dałam radę.

midnight, Edycik lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Edycik wyobraziłam to sobie :D masakra :D

Bratku sto latttt!!!! :*:*:* zdrówka, szczęścia i pomyślności :) niech Ci dzieć zdrowo rośnie :)

Kjopa przytulam :*

Dziewczyny nie piszcie mi tu o pizzy :P ja z M jesteśmy pizzoholikami :D z domowych najlepsze ciasto jakie nam wyszło to z przepisu na youtube: Zajebiste ciasto na pizzę :D czy coś takiego :) koleś z Top Chefa robi :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hahaha Edycik wyobraziłam to sobie :D masakra :D

Bratku sto latttt!!!! :*:*:* zdrówka, szczęścia i pomyślności :) niech Ci dzieć zdrowo rośnie :)

Kjopa przytulam :*

Dziewczyny nie piszcie mi tu o pizzy :P ja z M jesteśmy pizzoholikami :D z domowych najlepsze ciasto jakie nam wyszło to z przepisu na youtube: Zajebiste ciasto na pizzę :D czy coś takiego :) koleś z Top Chefa robi :)

robiłam z niego z twojego polecenia i rzeczywiście dobre ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju to powodzenia w piątek na monitoringu
    Paryzetko to ja w niedzielę będę trzymać kciuki, przynajmniej ty się złamałaś. A może Ruby pójdzie za twoim przykładem?
    Cinnamon jak możesz mówić że nic nowego no przecież wizyta w poniedziałek to dla nas nowość. Jak mamy trzymać kciuki nie wiedząc że ją masz?
    Imię róży od synka się zaraziłaś? Zdrowia życzę
    Bratku no nie ma wyjścteraz już musisz zacząć dbać o was o boje i nie o 12 kawa tylko zdrowe regularne jedzenie. Fajnie że już 10 tydzień. No i przedewszystkiem Wszystkiego NAAAAJ Lepszego ;) Mniejszej ilości mdłości i radochy z bycia mamą.
    Kjopa ;* ile masz jeszcze do @? Piękny tort. Dzięki za relacje z wizyty. Trochę mnie utwierdziłaś w przekonaniu że zostaję u swojego specjalisty
    AgaL wrote:
    http://www.pudelek.pl/artykul/89294/ziewajace_i_usmiechniete_noworodki_uwaga_slodkie_zdjecia_s/foto_1#s6

zobaczcie jakie SŁODZIAKI :)
    mmmmm słodziak
    Edycika ale ty masz przejścia z teściową. Czytając to coraz bardziej się cieszę że tak daleko mam do teściów

A ja dziś wolny dzień miałam ogarnęłam w domu byłam na zakupach i zabralam psine na pierwszy spacer.

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... Co za dzień, wyczerpana psychicznie, przygnębiona :/ Zrobiłabym wszystko, żeby zmienić pracę, ale trzyma tu mnie tylko umowa na czas nieokreślony. A jak chcę mieć dzidziusia to taką muszę mieć :)
    W placówce mamy tak okropne baby. Knują, tworzą intrygi, celowo kłamią, aby robić zamęt. Prosto w oczy są miłe, a potem się odwracają i gadają. Zaczynając od dyrektorki, poprzez nauczycieli, obsługę. Mam dość!

Bratku wszystkiego najlepszego! Spokojnej ciąży :)

Edycik odpoczywaj Kochana :* i zdrowiej :) A z tą kaszką to się uśmiałam, przepraszam

Katiuszka jak pierwszy spacerek?

Paryzetka czekam już z niecierpliwością do niedzieli :)

Ruby, a na usg w piątek nie ma szans, żeby coś można było zobaczyć, zarodka widać nie będzie, ale pęcherzyk w macicy? Nie znam się na tym, tak tylko się zastanawiam... Czekam na mądrą odpowiedź :) Teoretycznie 7dpo mogło już dojść do zagnieżdżenia

Edycik lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was moje drogie :)

Edycik ja pierdziele jaką masz teściową ja to nie mogę narzekać na swoją fakt musiałyśmy się dotrzeć ale teraz się lubimy:) A tobie to serdecznie współczuję ja bym chyba nie wytrzymała żeby tego nie skomentować. I kuruj się nam :)

Bratku wszystkiego co najlepsze :) Przede wszystkim zdrowej fasoleczki :)

Ruby postanowienie ekstra w tym cyklu mam nadzieje że ja również tak do wszystkiego podejdę. A mam nadzieje że twoje przeczucia się nie sprawdzą w końcu tak się wszczeliłaś.

Kjopa no to w sumie wizyta udana jak jesteś zadowolona. Ja to osobiście lubię jak lekarz mi powie plan działania bo wtedy wiem na co się nastawić.

A ja dziewczynki zapomniałam wam się pochwalić. Wczoraj przyszły wyniki mojego M i są zdecydowanie lepsze niż były ostatnio :) Bardzo bardzo się cieszę ale zobaczymy co ginek powie na ten temat :) I jajniki zaczynają pracować po clo chyba bo prawy daje czadu :P

midnight, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• madka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratki za wyniki? Kiedy wizyta?

Kasia1407 lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka to ja Ci życzę dzidziusia jak najszybciej żebyś mogła na macierzyński jak najszybciej pójść. Pierwszy spacer w połowie był na moich rękach bo strasznie się bała ze strachu stała w miejscu i cała się trzęsła ale jak spotkała sąsiadkę ślicznego labradora to ani Atenka ani sąsiadka nie chciały wracać do domu ;)

Kasiu super informacje.

madka, Paryzetka83, Smerfelinka, Kasia1407, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka no coś ty, przecież nie ma szans zobaczyć nawet powtarzam nawet gdyby coś się zadziało ;) ale jak mówię przeczucia z reguły mnie nie mylą. Będzie co ma być. Raczej to tylko kontrola mojego czegoś ...powiem mu, że na zabieg się na razie nie zgadzam... chyba że ból będzie nie do zniesienia :/ nie wiem nie będę gdybać wszystko się zobaczy w pt, może antybiota zmieni.

Kasia trzymam kciuki za dobre nastawienie no i gratki na te dobre wyniki ;)

• madka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka bardzo dziękuję :* Czyli spacerek udany, super :) Krok po kroczku i będzie coraz lepiej :) Dla Atenki to było nieznane przeżycie, ale dała radę :)

Ruby, ja nie wiem co i kiedy widać na usg, dlatego pytałam :) Może zmieni Ci antybiotyk i to pomoże, mocno trzymam kciuki!

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia cieszę się, że wyniki w porządku i kciukam za ten cykl :*

A ja dzisiaj, ale trochę wcześniej doszłam do wniosku, że mam dość tych starań, tych bolących cycków po owu, tego zastanawiania się - czy jak jestem przemarźnięta to mogę wziąć gorącą kąpiel czy nie, czy iść na basen, a może złapię infekcję, czy farbować włosy czy się wstrzymać do po @? No i wypiłam teraflu, poleżałam w wannie z ciepłą, ale nie gorącą wodą i w końcu mi ciepło i stan podgorączkowy mija i znów zmieniłam zdanie i jednak będę się jeszcze trochę starać ;)

P.S. dla mnie stan podgorączkowy to najgorsza choroba zaraz po katarze. Dużo lepiej znoszę wysoką gorączkę niż taki stan pośredni ;)

katiuszaa, AgaL, Smerfelinka, Kasia1407, Edycik lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super, że wyniki się poprawiły. U mnie po clo też prawy jajnik się odzywa :)

Katiuszka ależ Ci zazdroszczę małej Atenki! Taki szczeniak to jak dziecko, nabieraj wprawy :)

Ruby na którą wizyta w pt?
    Kobiety a ja chyba jednak jutro nie pójdę do tego lekarza na NFZ. Niby mam urlop na jutro ale na kilka godzin do pracy :/ I może dobrze. Chyba niepotrzebnie kombinuję. W piątek będę wszystko wiedziała.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko na pewno każdej się taka chwila zwątpienia zdarza. Dobrze, że szybko przeszło. Ja parę razy w tygodniu myślę, że już mnie tak to wkurrrrr, że zaraz rzucę w piz. te starania. I za pięć minut dochodzę do wniosku, że jednak nie :)

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju nic nie ryzykujesz tą wizytą, może trzeba będzie zrobić za jakiś czas badania ponowne, a na nfz jednak nie płacisz. Może monitoringi.

Paryzetko cieszę się, że "kłopoty" minęły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 20:55

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka problem jest jeszcze w tym, że wizytę mam na 10. a kierownik prosił żebym przyszła na trochę do pracy. No i wielkie nadzieje pokładam w tym cyklu, mam nadzieję, że nie będę potrzebowała dodatkowych konsultacji :)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju w takim razie trzymam kciuki za ten cykl :*

majju lubi tę wiadomość

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ