X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby w piątek który to będzie dpo?

Majju kciuki za wizytę jutrzejszą i piątkowy monitoring :) Zdecydowałaś już co powiesz jutro na nfz? Potrzebujesz dalej pytań czy nie będziesz tak bardzo ściemniać ;)

Edycik nie rozchoruj nam się tu!

Aga już po owu :) Zaciskam kciuki za pozytywne zakończenie :*

Ruby jak Twoje sprawy po nocy? Zmniejszyły się?

Odnośnie pisania wieczorem... Ja jestem typową sową. Najlepiej mi się odpoczywa, pracuje, ogólnie funkcjonuje od 22 :D

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc jeszcze nie wiem do końca jak to z tymi pęcherzykami jest :) Mam nadzieję, że dowiem się w piątek i że w ogóle cokolwiek tam urośnie.

A jutro zdecydowałam, że powiem wszystko jak jest, przecież mnie nie wygoni :)

AgaL, Edycik, midnight lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju dowiedz się i powiedz :)
    a co do jutra, masz rację, powiedz jak jest i wypytaj o wszystko, ja od dzis acard łykam. Ma fajne tabletki w kształcie serduszka :)

madzikk lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Twardo miałam odpuścić testowanie aż do @ bo po co wcześniej się stresować, ale nałóg to nałóg i mój mózg wygenerował myśl, żeby zatestować jak trzeba będzie lutkę odstawić, także sikam w niedzielę :)

madzikk, majju, Edycik, Bratek, AgaL, midnight lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Cinnamonku a co nic nie piszesz co u Ciebie? Zdrowi jesteście? ;)

Majju dziękuję, że pytasz :) ale nie piszę nic o sobie bo nic ciekawego :) zdrowi (odpukać;)) i cali, żadnych nowinek na horyzoncie ;) w poniedziałek wizytę u gina mam, zobaczymy czy coś ciekawego powie :)

A tak w ogóle to dzień dobry :)

Edit. Ruby - mi się podoba zestaw AFRYKA lub ten Relax Spa :) fajna sprawa, dobrze wymyśliłaś :)

Edycik - sorry, że tak napiszę, ale czysta głupota ze strony Twojej teściowej :P toż to nie dziecko ani nie umiera, zresztą i tak dużo się starasz, cały czas nam piszesz jak mu pomagasz... No przecież nie będziesz siedzieć na krzesełku koło łóżka i czuwać ;) ;) ;) dobrze, że olałaś takie teksty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:00

Edycik, Bratek, AgaL, midnight lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobra decyzja Majju :) nie ma co sciemniac.

Partyzerka no to trzymam kciuki zebys wyszczala dwie krechy:)

Agulek u nas staranka po staremu chociaz ja bardziej odpuscilam, po tylu cyklach ile mozna intensywnie analizowac. No ale aspirynke sobie zapodam a co :) ale juz bez mierzenia tempki i bez wmawiania sobie ze mam objawy ciazowe, bo juz w sumie wszystkie je mialam :) narazie bardziej skupiam sie na tym jak osiagnac wewnetrzny spokoj. wiec luzik, co ma byc to bedzie:)

Paryzetka83, AgaL lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apsik... to znaczy witojcie;-) ... masakra wstałam z kolcem i żyletami w gardle, a teraz kicham i katar mi się po plecach leje (chyba mam owu bo na dole też katar;-), siedzę w pracy bo muszę, ale nie bardzo wiem co się wokół mnie dzieje;-) jedyny plus taki że mały dzisiaj lepiej ode mnie się czuje. To już wolę ja chorować niż żeby maluch źle się czuł:-)
    Mam nadzieję wrócić do domi i wpełznąć pod kołderkę;-)
    Edycik ja pierdziu, że ty jej tętnicy nie przegryzłaś to podziwiam;-PPP
    A tak a propose, rozjaśniłaś włoski, ja ostatnio też, tylko robi mi się zamiast fryzury, coś a'la piorun w szczypior tudzież rabarbar, nie mogę tego okiełznać ni uczesać, jaką odżywkę używasz do włosów rozjaśnionych żeby wyglądały gładko i pięknie??? ...hmmm w weekend próbowałam jajko z oliwką i tego nie polecam, jakieś farfocle mi się na włosach utworzyły i potem musiałam szczotką to wyczesywać;-P
    Majju kciuki za monitoring:-)

Edycik, majju, AgaL, MamaTuśka lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdublowało;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:05

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Imie Rozy, katar na dole:)
    A moze wloski plukalas zbyt ciepla woda i jajko sie scielo. Na wloski bardzo dobrze dziala zimna woda bo zamyka luski wlosowe i wtedy sie mniej lamia, a jak jeszcze dodasz kilka kropel cyntryny to jeszcze lepiej byle nie przesadzic z cytryna bo wysuszysz wlosy. A jak robilas to jajko to tylko bialko czy zoltko tez?

Imię_Róży lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ale spoko mam wrażenie że ma podejście jak do małego dziecka ,a to dorosły syn.Masakra. Imię Rózy miałam ochote podgryźć tętnicę.

Ruby kuruj się nam kochana.

Imię Róży co do odżywek i masek to ja polecam serie produktów z rosmana :)
    http://www.rossmann.pl/Produkt/Alterra-maska-do-wlosow-150-ml,99122,1836,5821
    sa cudowne do rozjasnionych włosów :)
    Dodatkowo raz na dwa tygodnie olejuję włosy tym oto olejkiem do dupy na cellulit :) Siostra wyczytała na wizaż.pl o tym i sprzedała mi :)
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45800
    Kupujesz taki olejek w rosmanie ,nakładasz na włsoy i nosisz z 2 godzin nastepnie porządnie myjesz głowę. Po 3 takich kuracjach włosy są miękkie i zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:15

madzikk, AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Rózy są też specjalne oleje do włosów Almy i też polecam :) cudowne są :)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na codzień używam odżywki do spłukiwania tej pomarańczowej z Garniera, dobra jest :) za to szukam dobrego szamponu, ostatnio nic mi nie pasuje :/ po jednych mam suche włosy, po innych takie tłuste jakbym nie umyła włosów albo źle spłukała :P polecicie coś?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, fajny ten nr 2. I powinien yć bezpieczny z punktu widzenia zapachu. Bo liczi pewnie słodkie, jak cholera, truskawkę nie każdy lubi.

madka, haha, ale jak posprzątasz, to wtedy z czystym sumieniem możesz kląć na tych, którzy nie sprzątają ;)
    Swoją drogą, jak zaczynałam sprzątać po przeprowadzce, to na naszym podwórku i okolicznych byłam chyba jedyną osoba, serio. No mooooże jeszcze jedną widziałam. A teraz sprząta coraz więcej osób, nawet zaczynają jakieś starsze panie itd. :)

Kasia, nie chudnij ta,, bo znikniesz ;/ ;)

Edycik - podziwiam, nie zdzierżyłabym ;) Teście mają do nas autem niespełna 10 minut, ale tak ich M.wychował, że nie ma mowy np. o wpadaniu bez telefonu i zapytania czy mogą (choć Teściowa jeździ obok naszego bloku do pracy, a wracając często robią z Teściem zakupy w Biedrze, którą mamy pod blokiem... B-) ).

majju, to kciuki za monitoring :))
    Aaaaa, winko, jak mi się tęskni <3 Ekologiczne? Mniam :)
    A mocne... Ty sprawdź, może to nalewka, a nie winko :P
    A z wizytą luz, będzie dobrze, powiedz, jak jest i już :)

Imię Róży, na zniszczone włosy zawsze dobrze mi się sprawdzało Elseve z Nutri-ceramidami.
    A potem płukanie - chłodną wodą, a odcinek "poza głową" ;) - to wręcz lodowatą.

A ja dziś doszłam do wniosku, że może i tydzień dwucyfrowy już,ale i tak jeszcze wiele nauki przede mną :P
    Polazłam dziś zrobić nareeeeszie badania I trymestru. Skończyło się na krwi, wymaz zrobię kiedy indziej (trzeba jechać na miasto), bo takie mdłości mnie złożyły, że masakra.
    Ale wracając - babeczka pobiera krew i tak na mnie patrzy, patrzy.... i przy szóstej bodajże próbówce:
    - Żyje Pani?
    - Żyjeeeee, a jak! <prawie dziarsko ;) >
    - A jedzenie Pani ma???
    - Eeeeeee..... nieeeee.....
    - Ło rany, to trzeba było brać!!!! Banana, batonik, cokolwiek, żeby od razu wziąć, jak skończę....
    A ja w śmiech :)
    - Wie Pani co, pierwsza ciąża, jeszcze się nie nauczyłam. Kiedyś wypiło się kawę, zjadło o 12:00 i było dobrze ;)
    I tu pani pielęgniarka spojrzała na mnie rozbawionym wzrokiem, takim z gatunku: "No to BUM! Skończyło się dobre B-)" ;)

Edycik, midnight, Kasia1407 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży też polecam Alterry kosmetyki do włosów, maski, olejek ten co Edycik pisała :)

Bratku ale fajnie...badania pierwszego trymestru, też już chcę :D

Madzikk dobre podejście do starań, u mnie mniej więcej takie samo....tzn staram się ;)

Edycik, madzikk, Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon mam ten sam problem z włosami, a co do odżywek uzywam ostatnio wax i biovax i wyglądają nieźle ;-)

Madka to samo po nocy ale chociaż nie boli...

Agus nie nie mam temp podwyższonej. Też mam te w kształcie serduszek :-)

Imię róży dopadło i Ciebie, kuruj sie kochana

Madka w piątek 7 dni po chyba ewentualnie 6

Paryzetka ja miałam niby 5 dni lutke brać ale to jakoś krótko i przedłuze chyba do 7, wypadało by sikac w sb bo jadę do Zamościa i się waham bo miałam nie sikac :-P

AgaL, Edycik, Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby już Cię kuszą sikańce ?:) Nałogowcu :D

Edycik, midnight lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby już Cię kuszą sikańce ?:) Nałogowcu :D
    No już dawno ale teraz o ten wyjazd mi głównie chodzi bo nie wiem czy szaleć z procentami czy nie i co z ta luteina zrobić...

Edycik lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin

http://static.pokazywarka.pl/i/6338980/643997/urodziny.jpg

I torcik dla Ciebie :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/6338980/475697/stylowi-pl-kuchnia-tort-z-bratkami-21635101.jpg

Tak jak obiecałam siknęłam dziś na patola ale biel wizira razi :-P

Dziewczyny kurujcie się biedulki, mam nadzieję,że nic większego się Wam nie przyplącze.

Majju masz rację ja też nie umiem za bardzo ściemniać i powiedziałabym jak jest.

Ruby oby do wizyty znikło to cholerstwo albo nowy antybiotyk żebyś dostała i zadziałał.

Paryzetka zawsze miałaś takie wykresy?

Ja byłam wczoraj w tej klinice Invicta. Lekarz miły nie naciągał na żadne badania, inseminacje itp. Sam mówił,że w wynikach nie widzi aby coś się działo i nie widzi sensu aby nas faszerować lekami i narażać na koszty. Zrobił USG i powiedział, że owulacja była i żadnych więcej info o tym badaniu. I to mi się nie podobało, że tak mało info. Nic na temat endo czy ciałka. Zaproponował najpierw zrobić monitoring cyklu. Mówiłam mu,że jak miałam pęcherzyk 19mm to owulacja teoretycznie była po 3 dniach i mówił, że właśnie to może być za późno i być może trzeba by podać lek na pęknięcie pęcherzyka. Dał skierowanie na badanie nasienia, AMH, Dheas. Mówił, że nie muszę się z nimi spieszyć bo byłam w ciąży 2 razy więc nasienie jakieś musi być. Na wizycie zaoszczędziłam 120zł a na badaniach 110zł :-D. Tak więc w marcu idę do mojej ginki na NFZ na monitoring i na razie będę działać na NFZ.

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pudelek.pl/artykul/89294/ziewajace_i_usmiechniete_noworodki_uwaga_slodkie_zdjecia_s/foto_1#s6

zobaczcie jakie SŁODZIAKI :)

Bratku STO LAT !! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    http://www.pudelek.pl/artykul/89294/ziewajace_i_usmiechniete_noworodki_uwaga_slodkie_zdjecia_s/foto_1#s6

zobaczcie jakie SŁODZIAKI :)

Bratku STO LAT !! :)
    ojacie do schrupania ;)

A Bratek nasz ma urodzinki? jeśli tak to ode mnie też 100 latek i najlepszości samych ;)

‹‹ 1270 1271 1272 1273 1274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ