X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju na urlopie i do pracy??? Ehhhh nie lubię :P

Ruby nie już nie bywa w domu :) mają kojec z budą, kupuję im futra w lumpeksach :D więc mają cieplutko :)

Ruby, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ferie leniwie na razie. Dziś lub jutro mamy iść na łyżwy ze znajomymi ale czekam na tel.

Paryzetko na NFZ robią monitoring. Moja gin właśnie mówiła żebym przyszła po marcowej @. A w luxmedzie to ja miałam ale dała mi skierowanie na USG jedno koło owulacji czy pęcherzyki rosną a sprawdzić czy pękły to nie.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Majju na urlopie i do pracy??? Ehhhh nie lubię :P

Ruby nie już nie bywa w domu :) mają kojec z budą, kupuję im futra w lumpeksach :D więc mają cieplutko :)
    Futerka powiadasz, eleganciki jak Pańcia :D

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Futerka powiadasz, eleganciki jak Pańcia :D
    A jak! Same norki mu wybieram :D po 2zl na przecenie :D

Ruby, midnight, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Mid super gratulacje:)

Edycik wypoczywaj.

Kas a u ciebie znalezli przyczyne tych infekcji? Bo powodow moze byc wiele, nawet glupi antybiotyk moze wywolac grzybice. Czy masz tak slaby organizm ze to co chwila lapiesz, czy maz zostal poddany leczeniu? Wazne jest zeby znalezc zrodlo problemu. A robilas badania na chlamydie?
    Na chlamydie nie robilam, mąż dostał tabletki i masc. Ja mam to ewidentnie po stosunku bez zabezpieczenia hmmm...kupilam Lactovaginal, będę aplikowac po stosunku i zobaczymy. Jak coś znowu zlapie to 25.02.mam wizytę u gina. Antybiotyków nie bralam w ostatnim czasie żadnych.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon nie rozpieść piesia bo na głowę wejdzie ;) ale tak czy tak dobra z Ciebie pancia :) takie futerka na pewno im w nich dobrze :)

Majju przerąbane...na wolnym do pracy? mam nadzieję ze dostajesz za to coś ekstra, nie daj się wykorzystywać, gdzieś kiedyś Bratek fajne słowa przytoczył-chodziło o to że nikt tej pracy i zaangażowania i tak nie doceni...znam to z doświadczenia

Paryzetko coś mnie obiło o uszy że w Matce Polce ma powstać jakiś chyba oddział, z leczeniem niepłodności-ale co jak gdzie i kiedy...wiem tylko że Gameta podobno trzęsie porami :) A tą moją zapytaj, nie wiem czy robi monitoringi ale na usg się zna :)a aparat ma w gabinecie.
    Będziesz chciała to podam Ci nr do położnych.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem.
    Atena sie na mnie obraziła ;) bo nie dałam jej się pobawić z psem który i tak przed nią uciekał ;) Edycik ona bardzo grzecznie śpi w nocy tylko dziś u nas wiało jak 150 że bała się odgłosów różnych rzeczy uderzanych o balkony i co chwila musiałam ją uspokajać i tulić a rano jak to ona pobudka i do zabawy mnie budzi. Więc dziś krzyczę SPAĆ!!!. Odpowiadam na wasze pytanie nie testowałam dziś. Jutro mam termin @ więc jak nie dostanę to zatestuję

AgaL, midnight, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka miałam już kiedyś pisać, że prześwietne imię wybrałaś dla psinki :)
    Atena :)

midnight lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid już wchodzi ;) teraz jak kucnę do niego to wskakuje na mnie i się przytula cały, ale nie ma jeszcze 4 miesięcy i waży 11kg :) a M już mówi, że zmienię zdanie jak skoczy na mnie tak za parę miesięcy ;) od razu mi się odechce przytulanek :P

Edit. Katiusza przypomniałaś mi, że u nas też tak wiało w nocy że masakra!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:42

midnight, majju, katiuszaa lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Katiuszka miałam już kiedyś pisać, że prześwietne imię wybrałaś dla psinki :)
    Atena :)
    Szczerze to ona do nas z tym imieniem przyszła ;) została tak w hodowli nazwana i zostało :) Nasza cudowna bogini mądrości i wojny ;)

midnight, majju, madzikk, AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a maz te tabletki to na co dostal? Tak o? Mi sie wydaje ze zanim zajdziesz powinniscie sie zbadac co jest nie tak bo nawet jak sie uda to co? Bedziesz unikala serduszkowania przez 9 miesiecy? Ja bym na waszym miejscu sie tak nie spieszyla z ciaza tylko poszukalabym przyczyny ciaglych infekcji i to raz a dobrze wyleczyla. Infekcje moga doprowadzic do poronienia a ty juz jedna ciaze stracilas.

katiuszaa lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka to Ty do mnie na Mazury z Atenką przyjeżdżasz co??? :)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Katiuszka to Ty do mnie na Mazury z Atenką przyjeżdżasz co??? :)
    bez niej się nie ruszam ;). Już widzę jak z prezesem rozrabiaj :)

majju, madzikk, cinnamon cookie, Ruby lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas..Madzik chyba ma rację...po co ryzykować kolejną stratą?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Kas..Madzik chyba ma rację...po co ryzykować kolejną stratą?
    Mid nie obraź się bo to nie jest złosliwe pytanie , a ty przyczyny swoich poronień znasz?
    z tego co kojarzę to nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:01

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Mid nie obraź się bo to nie jest złosliwe pytanie , a ty przyczyny swoich poronień znasz?

Pierwsze wczesny etap-pradopodobnie złe połączenie chromosomów-poronienie chybione.
    Drugie-właśnie nie znam, każdy mówi inaczej, że może wada niewykryta na usg, może niewydolność szyjki, może infekcja...co lekarz to inaczej.-dlatego tak napisałam-bo nie zaszkodzi dowiedzieć się skąd te infekcje.Dużo czasu nie powinno to zając-jak dobry lekarz- a wyleczenie myślę ze powinno pomóc,może nawet w zajsciu, a na pewno w donoszeniu...Kurcze ja też nie napisałam złośliwie...po prostu się martwię, w końcu Kas też już jest po stracie.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Pierwsze wczesny etap-pradopodobnie złe połączenie chromosomów-poronienie chybione.
    Drugie-właśnie nie znam, każdy mówi inaczej, że może wada niewykryta na usg, może niewydolność szyjki, może infekcja...co lekarz to inaczej.-dlatego tak napisałam-bo nie zaszkodzi dowiedzieć się skąd te infekcje.Dużo czasu nie powinno to zając-jak dobry lekarz- a wyleczenie myślę ze powinno pomóc,może nawet w zajsciu, a na pewno w donoszeniu...Kurcze ja też nie napisałam złośliwie...po prostu się martwię, w końcu Kas też już jest po stracie.

rozumiem, ale ty jesteś w ciąży po 2 stratach nie znając do końca przyczyn i ta rada po prostu wydała mi się dziwna. Tylko pytałam bez ciśnienia :)

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby tylko ze ja nie mam takich infekcji...a rada Madzik wydała mi sie logiczna skoro jeden z lekarzy po stracie S. mówił o możliwości infekci wewnątrz macicznej (ogólnie czułam się dobrze, nie byłam przeziębiona ani nic, wiem że nawet przeziębienie może być groźne). A przeczulona jestem tym bardziej dlatego, że nie wiem co było przyczyną. A to był najgorszy dzień w moim życiu...dlatego sie zmartwiłam, i skojarzyłam to co mówi Madzik z moim S...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    bez niej się nie ruszam ;). Już widzę jak z prezesem rozrabiaj :)
    No wesoło na pewno ;) mój co prawda do lata to już osiągnie spore rozmiary ale duchem to będzie jeszcze dzieciak ;)

katiuszaa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby tylko ze ja nie mam takich infekcji...a rada Madzik wydała mi sie logiczna skoro jeden z lekarzy po stracie S. mówił o możliwości infekci wewnątrz macicznej (ogólnie czułam się dobrze, nie byłam przeziębiona ani nic, wiem że nawet przeziębienie może być groźne). A przeczulona jestem tym bardziej dlatego, że nie wiem co było przyczyną. A to był najgorszy dzień w moim życiu...dlatego sie zmartwiłam, i skojarzyłam to co mówi Madzik z moim S...

kochana nie chodziło mi o radę Madzik, źle to ujęłam, ale nie ważne, zamykam temat ;)
    Kiedy wizyta u lekarza?

‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ