X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    rozumiem, ale ty jesteś w ciąży po 2 stratach nie znając do końca przyczyn i ta rada po prostu wydała mi się dziwna. Tylko pytałam bez ciśnienia :)

Ruby nie wiem co w tym dziwnego? Co innego jak się starasz mając infekcję tu i teraz a co innego jak tracisz ciążę na którymś tam etapie. 90% kobiet nie wie dlaczego straciło ciążę. Z tego co pamiętam to Mid jest już przebadana od A do Z i wszystkie wyniki ma prawidłowe. U mnie tak samo nie wiadomo czemu ciąża się źle rozwijała i zatrzymała. Czy to było złe połączenie czy tarczyca czy coś innego i nigdy się tego nie dowiem a infekcji intymnych nie miewam poza ciążą i w jej czasie raczej bym się nie starała o dziecko.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Właśnie cholera to wie....:-/

Ja się wkurzylam doszly te testy ovu ale one są niebieskie a nie rozowe:-( Ruby zamawialam od tego sprzedawcy co Ty :-( ehh doopa
    o kurde , ciekawe czemu ? :( jak dotychczas zamawiałam to zawsze były różowe :/

śluz dobry to trzeba działać ;)

Co do infekcji to ja miałam 7 lat temu jakoś i pomagało mi lacibios femina doustnie, tylko dość drogie , brałam 3 tyg potem przerwę i znowu za jakiś czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kas powiem Ci szczerze, że co ginekolog to inne leki :/ obecny tak jak już pisałam kiedyś, wypisuje mi dość drogie leki :/ nazw niestety nie pamiętam, ale za dwie rzeczy zapłaciłam prawie 100zl, to w porównaniu z poprzednim lekarzem naprawdę dużo (tamten wypisywał mi np globulki które były robione w aptece i kosztowały grosze)... Ostatnio dostałam jakieś globulki a później takie tabletki dopochwowe na wyrównanie flory, z kwasem mlekowym ale też nie z tych tańszych tylko drogie :/ teraz mu chyba powiem, że skoro i tak mi wracają te infekcje to może niech da coś tańszego bo zbankrutuję :/
    Edit. Aktualnie czuję coś na pograniczu zapalenia pęcherza plus dodatkowo ból np przy podcieraniu SORRY ale nie wiem jak to inaczej opisać :D jakbym była tam podrażniona :/ cholera wie co to za infekcje, ale często po współżyciu mi się zdarzają :/

ja przy tej mojej dolegliwości też tak czuję przy wycieraniu :/ do tego zaczyna szczypać...uważaj żebyś nie złapała tego co ja, to też od infekcji się bierze :/

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ja przy tej mojej dolegliwości też tak czuję przy wycieraniu :/ do tego zaczyna szczypać...uważaj żebyś nie złapała tego co ja, to też od infekcji się bierze :/
    Wrrrrr dziadostwa cholerne :(

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam do nich mejla. Ehhhh moje mają niebieski pasek. Ruby a opakowanie jakie masz?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, nie chcę brzmieć jak o. Sroka ale może by spróbować jakichś nasiadówek? Np. z rumianku?

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid mam nadzieję, że cię nie uraziłam, ja po prostu jestem bezpośrednia, nie jestem słodkim cukierkiem, tak pomyślałam to napisałam jak wspomniałam nic złośliwego :*

Kjopa rozumiem , że odebrałaś to inaczej ale jesteśmy dorosłe, każdy wyraża swoje opinie i tyle. Nie musisz nikogo bronić bo nie ma przed czym - nikt nikogo nie obraził , a temat z mid zamknęłyśmy już wcześniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Napisalam do nich mejla. Ehhhh moje mają niebieski pasek. Ruby a opakowanie jakie masz?

takie z różowym napisem a ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Laski, nie chcę brzmieć jak o. Sroka ale może by spróbować jakichś nasiadówek? Np. z rumianku?
    właśnie czytałam o tym rumianku też , czasem pomaga, chyba dzisiaj zaparzę, nic innego mi nie zostało ...

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Mid mam nadzieję, że cię nie uraziłam, ja po prostu jestem bezpośrednia, nie jestem słodkim cukierkiem, tak pomyślałam to napisałam jak wspomniałam nic złośliwego :*

Kjopa rozumiem , że odebrałaś to inaczej ale jesteśmy dorosłe, każdy wyraża swoje opinie i tyle. Nie musisz nikogo bronić bo nie ma przed czym - nikt nikogo nie obraził , a temat z mid zamknęłyśmy już wcześniej.

Ruby nie uraziłaś, ja może też źle ujęłam to co chciałam powiedzieć :)

Ja jakiś ciężkich infekci nigdy nie miałam, ale na takie lekkie lub zapobiegawczo zawsze mi maść clotrimazol pomagała..

Ruby lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby nie uraziłaś, ja może też źle ujęłam to co chciałam powiedzieć :)

Ja jakiś ciężkich infekci nigdy nie miałam, ale na takie lekkie lub zapobiegawczo zawsze mi maść clotrimazol pomagała..
    to świetnie ;) o widzisz nie wiedziałam, że ta maść jest też na infekcje...a to chyba na receptę jest? Miałam ale wywaliłam bo była przeterminowana :/

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazol bez recepty :) zawsze mam w domu w razie w ;)

midnight, Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a takie nasiadówki to na ciepłej wodzie czy chłodnej?

Ja mam wrażenie , że mądra głowa tym biestolem trafiła jak kula w płot, że też nie umiał czegoś lepszego przepisać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:01

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie, clotrimazol bez recepty ale najlepiej tą z koziołem kupić, tylko że to chyba bardziej na infekcje grzybiczne

Ruby, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • majju Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o nasiadówkach nad gorącymi, parującymi wywarami. Tak jak inhalacje tylko, że trzeba siąść na miskę / garnek ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ja słyszałam o nasiadówkach nad gorącymi, parującymi wywarami. Tak jak inhalacje tylko, że trzeba siąść na miskę / garnek ;)
    a jak siem poparzem? :P

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a jak siem poparzem? :P
    To dopiero będzie bida :P

midnight, AgaL, Ruby, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Temat Mid zamknęłaś wcześniej ale tak jak piszesz każdy wyraża swoje opinie. Nie była to tyle obrona Mid jak właśnie wyrażenie swojej opinii. Trochę mi przykro się zrobiło jak Mid napisała, że się rozkleiła. To nie jest żaden atak na Ciebie czy kogoś innego. Nie bardzo tylko zrozumiałam czemu odpisałaś na post Mid gdzie najpierw Madka poradziła Kas zbadanie się i wyleczenie przed ciążą a Mid tylko podłączyła się pod to.

Swoją drogą współczuję Wam tych infekcji. Trzymam kciuki aby udało się je porządnie wyleczyć żeby za często nie wracały.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Temat Mid zamknęłaś wcześniej ale tak jak piszesz każdy wyraża swoje opinie. Nie była to tyle obrona Mid jak właśnie wyrażenie swojej opinii. Trochę mi przykro się zrobiło jak Mid napisała, że się rozkleiła. To nie jest żaden atak na Ciebie czy kogoś innego. Nie bardzo tylko zrozumiałam czemu odpisałaś na post Mid gdzie najpierw Madka poradziła Kas zbadanie się i wyleczenie przed ciążą a Mid tylko podłączyła się pod to.

Swoją drogą współczuję Wam tych infekcji. Trzymam kciuki aby udało się je porządnie wyleczyć żeby za często nie wracały.
    Ok

• madzikk Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie wyobrazilam Ruby siadajaca na garnek:)

Wydaje mi sie ze woda powinna byc podobna do temperatury ciala.

majju, AgaL lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ