X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Wlasnie sobie wyobrazilam Ruby siadajaca na garnek:)

Wydaje mi sie ze woda powinna byc podobna do temperatury ciala.
    Ja właśnie wizualizację jak to zrobić i gdzie :-P chyba w wannie ;-)

majju lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja właśnie wizualizację jak to zrobić i gdzie :-P chyba w wannie ;-)

Jak byłam mała to pamiętam, że babcia mi robiła takie nasiadówki ale nie wiem na co. Robiła w metalowym nocniku albo misce nie pamiętam zalewała coś tam wrzątkiem i nie siadałam na to tylko nad tym trzymasz tyłek :-P.

Znalazłam 2 wersje:
    http://tipy.interia.pl/artykul_4085,jak-zrobic-nasiadowke.html

http://polki.pl/jak-przygotowac-nasiadowke,we-dwoje-zyj-zdrowo-zdrowe-rady-artykul,10077573.html

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Wracam na forum po półtora roku przerwy...wszystko od nowa...pomocy :/

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Jak byłam mała to pamiętam, że babcia mi robiła takie nasiadówki ale nie wiem na co. Robiła w metalowym nocniku albo misce nie pamiętam zalewała coś tam wrzątkiem i nie siadałam na to tylko nad tym trzymasz tyłek :-P.

Znalazłam 2 wersje:
    http://tipy.interia.pl/artykul_4085,jak-zrobic-nasiadowke.html

http://polki.pl/jak-przygotowac-nasiadowke,we-dwoje-zyj-zdrowo-zdrowe-rady-artykul,10077573.html
    dzięki, właśnie parzę rumianek i idę na posiedzenie, zrobię sobie też kąpiel z tym fioletem co odkaża...a nóż widelec pomoże :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę być silna i tym razem się nie poddawać tak łatwo... latka lecą jakby nie było :/
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :)

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewertuje trochę Wasze wpisy, żeby się czegoś o Was dowiedzieć :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, co do infekcji :)
    Ja też miewam nawracające infekcje intymne i uczucie zapalenia pęcherza.
    U mnie było tak: dwa lata temu z wymazu wyszła mi bakteria ureaplasma czy jakoś tak - wyleczona antybiotykiem, który braliśmy oboje z mężem.
    Od jednej z wizyt na basenie dolegliwości wracają co jakiś czas, ustępują po maści clotrimazolum, więc prawdopodobnie jakieś podłoże grzybicze.
    Mąż robił ostatnio posiew nasienia i zlaleźli jakieś gronkowce... ponoć w nasieniu być ich nie może i może dlatego po stosunku dolegliwości się nasilają - zwykle 2 dni po. Dostał antybiotyk i będzie jadł :) U mnie zaś infekcja grzybicza - wczoraj gin dał też lekarstwa jakieś na receptę. Więc mam nadzieję, że zaleczymy te infekcje i wrócimy do staranek :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    takie z różowym napisem a ty?

Opakowanie jest białe z rozowym napisem natomiast sam test ma pasek niebieski Lh.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk mi się wydaje, że taka temperatura wody nie spowoduje żadnego działania :) to się siada nad oparami czyli ciągle musi być gorąca :) coś w stylu "parówki" którą kiedyś się robiło na twarz ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te testy Facelle są w rossmanie w stalej ofercie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm trudno to nazwać nasiadówką ale jakąś minutę może wytrzymałam, a potem wpadłam na pomysł, że po kąpieli zrobię sobie okłady z rumianku :P
    mnie to i tak już nie pomoże, ale na przyszłość dobrze wiedzieć.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby może jeszcze za gorące było? Może i okład okaże się zbawienny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:48

Ruby lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie Cynamonku rozbawilas. Ruby siadaj na parowke :):)

Ruby, midnight, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ale mnie Cynamonku rozbawilas. Ruby siadaj na parowke :):)
    Jej chyba nie dam rady parówy zaliczyć :P skończyło się rumakowanie dopóki nie pozbędę się tego świństwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 21:01

madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Dobra, co do infekcji :)
    Ja też miewam nawracające infekcje intymne i uczucie zapalenia pęcherza.
    U mnie było tak: dwa lata temu z wymazu wyszła mi bakteria ureaplasma czy jakoś tak - wyleczona antybiotykiem, który braliśmy oboje z mężem.
    Od jednej z wizyt na basenie dolegliwości wracają co jakiś czas, ustępują po maści clotrimazolum, więc prawdopodobnie jakieś podłoże grzybicze.
    Mąż robił ostatnio posiew nasienia i zlaleźli jakieś gronkowce... ponoć w nasieniu być ich nie może i może dlatego po stosunku dolegliwości się nasilają - zwykle 2 dni po. Dostał antybiotyk i będzie jadł :) U mnie zaś infekcja grzybicza - wczoraj gin dał też lekarstwa jakieś na receptę. Więc mam nadzieję, że zaleczymy te infekcje i wrócimy do staranek :)

Czy te gronkowce zarazaja również Ciebie? Stąd infekcje u Ciebie? Mąż miał jakieś objawy? Ile placiliscie zq badanie?

Dalas mi do myslenia, ten cykl zaryzykuje a jeśli znów będzie infekcja to badam męża! I siebie!:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas te testy facelle są na stałe w rossmanie. Ale ja jakoś wolę domowe laboratorium :)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś z młodą ciasteczka...padam na twarz..po co ja goopia o tych ciastkach wspomniałam. ? uwielbia robić ze mną ciastka..u mnie już trochę mniej entuzjazmu :) do tego jeszcze dinozaur ją straszył...zamiast isć spać max 20:00 to dopiero zasnęła...zaczynają mnie dopadać wątpliwości ...na co mi drugi taki potworek.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Kas te testy facelle są na stałe w rossmanie. Ale ja jakoś wolę domowe laboratorium :)

Chce jakieś kupić, nie wiem jakie. Te Domowe też w rossmanie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight są lepsze i gorsze dni... Jutro będzie lepiej :) Ile Córka ma?

midnight lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Robiłam dziś z młodą ciasteczka...padam na twarz..po co ja goopia o tych ciastkach wspomniałam. ? uwielbia robić ze mną ciastka..u mnie już trochę mniej entuzjazmu :) do tego jeszcze dinozaur ją straszył...zamiast isć spać max 20:00 to dopiero zasnęła...zaczynają mnie dopadać wątpliwości ...na co mi drugi taki potworek.
    Moja się dzisiaj obraziła na cały świat, nie gadała z nami nawet nie wiemy za co, po czym tak już jej się nudziło, że zaczęła robić podchody :P ale swoją drogą tak obrażalskie dziecko nam się zrobiło że aż się boję pomyśleć co dalej będzie ;)

‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ