SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Wlasnie sobie wyobrazilam Ruby siadajaca na garnek:)

Wydaje mi sie ze woda powinna byc podobna do temperatury ciala.
    Ja właśnie wizualizację jak to zrobić i gdzie :-P chyba w wannie ;-)

majju lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja właśnie wizualizację jak to zrobić i gdzie :-P chyba w wannie ;-)

Jak byłam mała to pamiętam, że babcia mi robiła takie nasiadówki ale nie wiem na co. Robiła w metalowym nocniku albo misce nie pamiętam zalewała coś tam wrzątkiem i nie siadałam na to tylko nad tym trzymasz tyłek :-P.

Znalazłam 2 wersje:
    http://tipy.interia.pl/artykul_4085,jak-zrobic-nasiadowke.html

http://polki.pl/jak-przygotowac-nasiadowke,we-dwoje-zyj-zdrowo-zdrowe-rady-artykul,10077573.html

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Wracam na forum po półtora roku przerwy...wszystko od nowa...pomocy :/

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Jak byłam mała to pamiętam, że babcia mi robiła takie nasiadówki ale nie wiem na co. Robiła w metalowym nocniku albo misce nie pamiętam zalewała coś tam wrzątkiem i nie siadałam na to tylko nad tym trzymasz tyłek :-P.

Znalazłam 2 wersje:
    http://tipy.interia.pl/artykul_4085,jak-zrobic-nasiadowke.html

http://polki.pl/jak-przygotowac-nasiadowke,we-dwoje-zyj-zdrowo-zdrowe-rady-artykul,10077573.html
    dzięki, właśnie parzę rumianek i idę na posiedzenie, zrobię sobie też kąpiel z tym fioletem co odkaża...a nóż widelec pomoże :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę być silna i tym razem się nie poddawać tak łatwo... latka lecą jakby nie było :/
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :)

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewertuje trochę Wasze wpisy, żeby się czegoś o Was dowiedzieć :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, co do infekcji :)
    Ja też miewam nawracające infekcje intymne i uczucie zapalenia pęcherza.
    U mnie było tak: dwa lata temu z wymazu wyszła mi bakteria ureaplasma czy jakoś tak - wyleczona antybiotykiem, który braliśmy oboje z mężem.
    Od jednej z wizyt na basenie dolegliwości wracają co jakiś czas, ustępują po maści clotrimazolum, więc prawdopodobnie jakieś podłoże grzybicze.
    Mąż robił ostatnio posiew nasienia i zlaleźli jakieś gronkowce... ponoć w nasieniu być ich nie może i może dlatego po stosunku dolegliwości się nasilają - zwykle 2 dni po. Dostał antybiotyk i będzie jadł :) U mnie zaś infekcja grzybicza - wczoraj gin dał też lekarstwa jakieś na receptę. Więc mam nadzieję, że zaleczymy te infekcje i wrócimy do staranek :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    takie z różowym napisem a ty?

Opakowanie jest białe z rozowym napisem natomiast sam test ma pasek niebieski Lh.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk mi się wydaje, że taka temperatura wody nie spowoduje żadnego działania :) to się siada nad oparami czyli ciągle musi być gorąca :) coś w stylu "parówki" którą kiedyś się robiło na twarz ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te testy Facelle są w rossmanie w stalej ofercie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm trudno to nazwać nasiadówką ale jakąś minutę może wytrzymałam, a potem wpadłam na pomysł, że po kąpieli zrobię sobie okłady z rumianku :P
    mnie to i tak już nie pomoże, ale na przyszłość dobrze wiedzieć.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby może jeszcze za gorące było? Może i okład okaże się zbawienny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:48

Ruby lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie Cynamonku rozbawilas. Ruby siadaj na parowke :):)

Ruby, midnight, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ale mnie Cynamonku rozbawilas. Ruby siadaj na parowke :):)
    Jej chyba nie dam rady parówy zaliczyć :P skończyło się rumakowanie dopóki nie pozbędę się tego świństwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 21:01

madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Dobra, co do infekcji :)
    Ja też miewam nawracające infekcje intymne i uczucie zapalenia pęcherza.
    U mnie było tak: dwa lata temu z wymazu wyszła mi bakteria ureaplasma czy jakoś tak - wyleczona antybiotykiem, który braliśmy oboje z mężem.
    Od jednej z wizyt na basenie dolegliwości wracają co jakiś czas, ustępują po maści clotrimazolum, więc prawdopodobnie jakieś podłoże grzybicze.
    Mąż robił ostatnio posiew nasienia i zlaleźli jakieś gronkowce... ponoć w nasieniu być ich nie może i może dlatego po stosunku dolegliwości się nasilają - zwykle 2 dni po. Dostał antybiotyk i będzie jadł :) U mnie zaś infekcja grzybicza - wczoraj gin dał też lekarstwa jakieś na receptę. Więc mam nadzieję, że zaleczymy te infekcje i wrócimy do staranek :)

Czy te gronkowce zarazaja również Ciebie? Stąd infekcje u Ciebie? Mąż miał jakieś objawy? Ile placiliscie zq badanie?

Dalas mi do myslenia, ten cykl zaryzykuje a jeśli znów będzie infekcja to badam męża! I siebie!:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas te testy facelle są na stałe w rossmanie. Ale ja jakoś wolę domowe laboratorium :)

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś z młodą ciasteczka...padam na twarz..po co ja goopia o tych ciastkach wspomniałam. ? uwielbia robić ze mną ciastka..u mnie już trochę mniej entuzjazmu :) do tego jeszcze dinozaur ją straszył...zamiast isć spać max 20:00 to dopiero zasnęła...zaczynają mnie dopadać wątpliwości ...na co mi drugi taki potworek.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Kas te testy facelle są na stałe w rossmanie. Ale ja jakoś wolę domowe laboratorium :)

Chce jakieś kupić, nie wiem jakie. Te Domowe też w rossmanie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• madka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight są lepsze i gorsze dni... Jutro będzie lepiej :) Ile Córka ma?

midnight lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Robiłam dziś z młodą ciasteczka...padam na twarz..po co ja goopia o tych ciastkach wspomniałam. ? uwielbia robić ze mną ciastka..u mnie już trochę mniej entuzjazmu :) do tego jeszcze dinozaur ją straszył...zamiast isć spać max 20:00 to dopiero zasnęła...zaczynają mnie dopadać wątpliwości ...na co mi drugi taki potworek.
    Moja się dzisiaj obraziła na cały świat, nie gadała z nami nawet nie wiemy za co, po czym tak już jej się nudziło, że zaczęła robić podchody :P ale swoją drogą tak obrażalskie dziecko nam się zrobiło że aż się boję pomyśleć co dalej będzie ;)

‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ